Nintendo’nun çıkardığı oyun konsolu Switch, son dönemde çıkan en yenilikçi konsollarından biri olma özelliğini koruyor. Tableti andıran yapısıyla isterseniz televizyona bağlayabiliyor isterseniz de elinizde oyun keyfini sürdürebiliyorsunuz. Eğlenceli vakit geçirmek için birbirinden çeşitli oyunlar sunan Nintendo Switch’in tutkunları yeni versiyon oyun konsolunun da çıkması için sabırsızlanıyor. Bu sürede oyunlar çoğaldıkça aralarında seçim yapmak da oldukça zor bir hale geliyor. İşte size Nintendo Switch oyun tavsiyeleri.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

En iyi Nintendo oyunları konusunda sıralama yapılırken The Legend of Zelda mutlaka ilk sıralardaki yerini alıyor. Ayrıca sadece Nintendo severlerin değil, genel olarak oyun tutkunlarının da ilgisini çeken bu oyun bugüne kadar yapılmış en iyi Nintendo oyunu olarak tanımlanıyor. Zaten 150 saati aşan oynanma süresi de bunu doğrulayan istatistikler arasında yer alıyor.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild oyununda bulunan uçsuz bucaksız haritası nedeniyle oynamaya başladığınızda saatlerce hatta günlerce sizi ekran başına kilitliyor. İçerisinde bulunan zorlu bulmacalar ve hiç bitmeyen keşfetme tutkusu ile birlikte inanılmaz güzel zaman geçirmenizi sağlıyor.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild oyununu satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Luigi’s Mansion 3

Süper Mario serisinden sonra büyük bir üne kavuşan Luigi’nin maceraları Luigi’s Mansion 3 oyunuyla devam ediyor.

Serinin bu üçüncü oyununda Luigi, lüks bir otelden davet alıyor. Bunun üzerine ayrılmaz dostu Mario ve arkadaşlarıyla hayallerindeki tatile çıkıyor. Fakat sonrasında işler pek de istediği gibi gitmiyor. Kahramanımız bir anda kendini ve arkadaşlarını hayaletlerle dolu bir otelden kurtarmaya çalışırken buluyor.

Luigi’s Mansion 3’ün çoklu oyuncu modu da oldukça ilgi çekiyor. Bu modda bulunan zorlayıcı bulmacaları çözdükçe hayaletleri avlayabiliyorsunuz. Bulmacaları çözmeye çalışmanın zevkine vardıkça ve oyunda ilerledikçe de saatlerin nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz.

Oyunun konusu hayalet avıyla ilgili olsa da Luigi’s Mansion 3’ün bir korku oyunu olmadığı da bilinmesi gerekiyor. Oyunun türü daha çok kaba komedi olarak tanımlanıyor.

Luigi’s Mansion 3 oyununu satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Hades

Konsol oyunları arasında sıralama yaparken aksiyon rol yapma oyunu olarak tanımlanan oyunlar da es geçilemiyor. Bu tarzda yapılan oyunlar geliştikçe tutkunları da artmaya devam ediyor.

Nintendo oyunları arasındaki en iyi aksiyon rol yapma oyunlarından biri de Supergiant Games’in yapımcılığını ve geliştiriciliğini üstlendiği Hades oluyor. Oyunda kontrol ettiğimiz karakter Hades’in oğlu Zagreus.

Oyunun hikayesi karakterimiz Zagreus’un yaşadığı dünyadan kaçmak istemesiyle başlıyor. Zagreus’un kaçmak istediği Olimpos tanrıları tarafından hemen duyuluyor ve destekleniyor. Kendisine bu yolculuğunda yardımcı olması için her biri kendi güçlerinden bir parça hediye ediyor. Sonrasında ise macera başlıyor.

Mitolojiye ve aksiyon oyunlarına merakınız varsa oyunu oynamaya başladıktan sonra bir anda kendinizi maceranın içinde buluyorsunuz ve keyifli saatlerin nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz.

Super Mario Odyssey

Süper Mario serisi 20. oyunuyla devam ediyor. Super Mario Odyssey diğerlerinin aksine en özgür oyun deneyimini yaşayacağınızı vadediyor. Oyun dünyasındaki gelişmelere ayak uyduran Süper Mario serisinin devrim yaratan oyunu olarak lanse ediliyor.

Super Mario Odyssey oyununda Moon’lar ile yeni bölümleri ve eşyaları açabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyunun çoklu oyun modu da bulunuyor ve iki kişi ile oynayabiliyorsunuz. İki kişilik oynadığınızda bir kişi Mario’yu kontrol ederken diğer kişi de Mario’nun şapkasını kontrol ediyor. Mario’nun bu yeni arkadaşındaki Joy-Con sensörleri ile de bu oyunda tanışıyoruz.

Süper Mario serisini takip eden tutkunları arasındaysanız bu oyunla daha iyi bir deneyim yaşamaya hazır olmanız gerekiyor.

Super Mario Odyssey oyununu satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Celeste

Celeste, Kanadalı oyun tasarımcıları tarafından geliştirilmiş bir platform oyunu olma özelliğini taşıyor. Piyasaya çıktığı 2018 yılında “En İyi Indie Oyunu” ödülünü almasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Özellikle nostaljik oyun severler tarafından harika alternatifler sunuyor.

Oyunda Celeste dağına tırmanan Madeline’nin hikayesine tanık oluyoruz. Bu yolculukta bize eşlik eden harika müziklerle oyun farklı bir deneyim yaşatıyor.

Yukarıda Nintendo Switch oyun tavsiyeleri verdik.

Siz de en iyi Nintendo oyunlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
god of war nedir ve nasil oynanir teknosa
Devamını Oku

God Of War Nedir? Nasıl Oynanır?

Santa Monica Studio tarafından yaratılan God of War serisi, video oyunlarında şimdiye kadar var olan en vahşi ve…
Puzzle yapmanın çocuklara faydaları
Devamını Oku

Puzzle Yapmanın Çocuklara Faydaları

Puzzle, genellikle bir resmin, desenin ya da nesnenin parçalara ayrıldığı ve bu parçaların tekrar bir araya getirilerek bütün…
dunyanin en zor oyunu hangisi teknosa
Devamını Oku

Dünyanın En Zor Oyunu Hangisi?

Hayatlarımızın vazgeçilmezi olan ve aslında insanlığın tarihi kadar eski olan oyunlar, işin içine bilgisayarların girmesinden beri geçirdiği evrim…