Video oyunlarıyla biraz ilgileniyorsanız, muhtemelen God of War’ı duymuşsunuzdur. Hayranlarının merakla beklediği oyun God Of War Ragnarok 9 Kasım’da oyuncularla buluştu. Oyun ilk haftasında 5.1 milyon kopya sattı ve The Last of Us Part II, Marvel’s Spider-Man, Uncharted 4: A Thief’s End ve 2018’de çıkan God of War’ı geçmeyi başardı. God Of War Ragnarok yapılacak, bulunacak ve keşfedilecek birçok şeyi olan devasa bir oyundur, bu yüzden size yardımcı olacak ipuçları vereceğiz. Merak etmeyin önemli bir spoiler yok. İşte size God Of War Ragnarok ipuçları:

God of Ragnorak Oynuyorsanız Bunları Bilmelisiniz:

1- Oyun ne kadar sürede bitiyor?

God Of War Ragnarok ne kadar sürüyor? Bu soruyu merak eden birçok oyuncu var. Ragnarok’un tamamını bitirenler, oyunun 35 – 40 saatlik bir oynanış süresi sunduğunu gözlemledi. Hikayeyi derinlemesine inceleyecek, ortalama yan görevler yapacak veya her şeyi %100 tamamlayacak olmanıza bağlı olarak bu süre farklılık gösterebiliyor.

2- Bilgi tazelemeye ihtiyacınız olabilir

Ana menüden, 2018 oyununun önemli anlarını anlatan iki dakikalık bir hikaye özetine erişebilirsin.

3- Ara sahneleri geçebilirsiniz

Basit bir ipucu ama bilmekte fayda var çünkü Ragnarok’taki bazı ara sahneler çok uzun ve bu biraz can sıkabiliyor. Bu yüzden ara sahneleri atlayabilirsiniz ama hikayenin akışından çıkmamaya dikkat edin.

4- Mistik bir ağ geçidine girmek sizi iyileştirir

Mistik bir geçide her girdiğinizde sağlığınız ve öfke barınız tavan yapacak. Bu size oyun içinde çok rahatlık sağlayacak. Düşünsenize ağır bir savaştan çıkmışsınız ve yaralısınız bu geçit size ilaç gibi gelecek.

5- Yan görevlerde ustalaş

Bu oyunda yan görevlerin çok beğenildiğini söyleyebiliriz. Oyunu hızlı bir şekilde bitirmek istemiyorsan yan görevlere mutlaka odaklanmalısınız. God of War Ragnarok’un ana görevleri “Yol” olarak adlandırılır ve parlak turuncu bir simgeyle işaretlenir. Pusuladaki bu göstergeyi kapatamazsınız (bu arada, oyunda birkaç saat geçene kadar bunu elde edemezsiniz). “İyilikler” adı verilen yan görevleriniz koyu mavi simgelerle işaretlenir. Menüyü açıp, “Günlük” sekmesine giderek, izlemek istediğiniz iyiliğin üzerine gelip ardından üçgene basarak pusulanızda birer birer izleyebilirsiniz.

Karakterleri detaylandıran ve oyunun dünyasını temelden değiştiren görevler mevcut. Sıkıcı olsun ya da olmasın, hepsi yapmaya değer. İyilikleri tamamlamak size nadir ödüller, hatta bazen size yeni bir silah verecek. Ayrıca, birden fazla görevin hedefleri genellikle aynı çevrede olacaktır, bu nedenle önemli görevleri yaparken getirme görevini kapatabilirsiniz.

6- Kalkanını seç ve savaşa hazır ol

Başlangıçta iki kalkan arasında seçim yapabileceksiniz, bunlar Cesurluk kalkanı ve Taş duvar kalkanı olacak. Cesurluk kalkanı, Kratos’un savuşturma özelliğini ciddi ölçüde geliştiriyor.  Taş duvar kalkanını alırsanız sağlam bir oyuncu olacaksınız. Eğer oyunun başında kalkan seçmezseniz korkmayın, sonrasında yeterli kaynak toplayınca kalkanınızı satın alabilirsiniz.

god of war ragnarok hakkinda bilmeniz gerekenler teknosa

7- Tüm oyun boyunca ekipmanlarını elinde tut

God Of War (2018) oldukça standart ekipmanlara sahip. Ekipmanlarınızı alıp, üzerinizde parçalanana kadar veya canınız sıkılana kadar oynayın. Üstelik aldığınız ekipmanları satabilirsiniz. God Of War: Ragnarok oyununun sistemi biraz karışık. Her zırh, seti tüm oyun boyunca sizinle birlikte kalır. Hepsi güç açısından eşit ve size en iyi hissettiren zırh setini satın alabilirsiniz. Dokuz diyarda bulduğunuz koleksiyonları elinizde tutmanıza gerek yok, herhangi bir mağazada eserler sayfasına gidip her şeyi satabilirsiniz.

8- Mavi görünen şeyler ne?

Ortalıkta gezerken ağaçlarda sarkan bir mavi damlacık görebilirsiniz, onun adı Yggdrasil Çiyi. Bulduğunuz her damlacığı alırsanız, bu sizi yükselişe geçirecek. Yalnızca Svartalfheim gibi bölgelerde Ragnarok’un su yollarında tekneyle gezerken ortaya çıkacaktır.

9- Düşmanın zorluğunu renklerden öğren

Bir düşmanın ne kadar zor olduğunu anlamanın kolay yollarından birisi de sağlık göstergesine bakmak. Sizden daha düşük seviyede olan düşmanların sağlık göstergeleri yeşil, sizinle aynı seviyedeki düşmanların sağlık göstergesi turuncu, seviyesi sizden yüksek düşmanların ise mor göstergeleri vardır. Düşmanla savaşmadan önce rengine bakarak, güvende kalabilirsiniz.

10- Altın becerini yükselt

Ne kadar çok dövüş becerinizi geliştirirseniz, sıralamanız da o kadar artar. Bronzdan, gümüşe ve sonrasında altına yükselirsiniz. Altın için beceri edindikten sonra hasar, sersemletme, donma veya yanma etkisi, eğer beceri ağacında altın simge şeklinde parlıyorsa, bu yükseltme için uygun olduğu anlamına geliyor. Bir beceri güçlendirmesinin kilidini açtığınızda onu istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.

11- Dövüşlerden önce baltanı buzla

Öğrendiğiniz ilk şeylerden biri, Levithan baltanızı buzla “doldurabilme” yeteneğidir. Bu yetenek, oyunun geri kalanında yapılacak harika bir şeydir. Ne zaman baltanızı buzlama şansınız olursa hiç çekinmeden yapın! Bu uygulama, hasarınızı artıracak ve özel saldırılara erişim hakkı verecektir. Bunun ardından, koşarken de baltanızı dondurmanıza izin veren yükseltmeyi tedarik etmeyi ihmal etmeyin.

12- Sağlık damlalarını hemen harcama

Dövüşler sırasında, bir düşman bazen bir sağlık damlası bırakır. Canınızı yeniden doldurmak için bunları hemen kullanmak isteyebilirsiniz ancak bekleyin! Onları sonraya bırakmak pusuda veya daha büyük uzun savaşlarda sizi kurtarabilir. Alanın tamamen güvenilir olduğunu bildiğinizde veya sağlığınız çok düşük olduğunda ve desteğe ihtiyacınız olduğunda bunları kullanmak için bekleyin. İlk başlarda canınız düşük olacaktır, bu nedenle bu düşüşleri etkili bir şekilde kontrol etmek, zorlu savaşlarda hayatta kalmanıza yardımcı olabilir.

13- Cüce Zırh Seti’ni deneyin (Nidavellir)

Oyunun başlarında, madencilik teçhizatlarını ve cüceleri içeren bir yan görevle karşılaşacaksınız. Nidavellir zırh setini oluşturmak için gereken malzemeleri size vereceğinden, dolambaçlı bir yol izleyip, bu görev dizisini tamamlamalısınız. Bu zırhın harika bir artısı var, sersemlemiş bir düşmanı öldürdüğünüzde, zırh sizi iyileştirecek bir durum yaratıyor. Oyunu ilk başladığınız bu uygulamanın, çok kullanışlı olduğunu da belirtebiliriz.

14- Engellemeyi ve karşılık vermeyi unutmayın

Sadece baltanızla ve zincirli bıçaklarınızla savaşıp öldürmek kolay. Bunu yapmak pek çok oyuncunun hoşuna gidiyor. Fakat bekleyin! Engellemeyi ve kaçmayı unutmayın. Düşmanların seviyesi arttıkça bunları kullanmanın daha iyi bir seçenek olduğunu anlayacaksınız. (Ve unutmayın, kırmızı dairelerle işaretlenmiş saldırıları engelleyemezsiniz!)

15- Atreus size her zaman doğru yolu gösterir mi?

Atreus, Kratos ve Faye’nin oğludur. Loki olarak da bilinen Atreus, God Of War (2018) ve 2022 devam oyunu olan God Of War: Ragnarok’un ikincil ana karakteridir.

Atreus size her zaman doğru yolu gösterecektir. Ama her zaman onu takip etmemelisiniz. Atreus, bir hikaye görevinde eğer bir yere gitmenizi söylüyorsa, bazen tersini yapmalısınız. Çünkü onun vereceği kararların tersini uygulamak bazı zamanlar size çok şey kazandırabilir.

16- Kayıp düşmanları bulmak için Atreus’u kullanın

Bazen son düşmanların hepsini öldürdüğünüzü düşünebilirsiniz. Ama oyun içerisinde hala savaş müziği çalmaya devam edebilir. Bu durum, biraz canınızı sıkabilir. Muhtemelen bir yerlerde tek başına dolaşan bir düşman var demektir. Onu bulmanın hızlı bir yolu, Atreus’u kullanmak. Atreus’un yayı kötü adama doğru ateşleyeceği için kolayca düşmanı bulabilirsiniz.

17- Atreus için agresif beceriler edinin

Atreus’tan bahsetmişken, becerilerini geliştirirken, onu daha agresif yapan uygulamalara odaklanın. Onu geliştirirken; sersemletme ve hasar verme yetenekleri için onu daha fazla geliştirmeyi deneyin. Eğer bu dediklerimizi yaparsanız Atreus, dövüşlerde çok daha güçlü olacaktır.

18- Kilidini açtığınızda bıçakların kıskacından yararlanın

İlk zamanlarda, Blades of Chaos’unuz için “Hyperion Grapple” adlı bir yeteneğin kilidini açabilirsiniz. Kilidi açtıktan sonra bıçaklarınızı bir düşmana doğrultun ve R1’e basılı tutun. Kratos, savaş alanını hızla geçecek ve bıçak zincirleri aracılığıyla düşmana veya yaratığa çarpacak. Bu çok fazla sersemletme hasarı verir ve genellikle düşmanı öldürmeniz kolaylaşır. Hatta daha fazla sersemletme hasarı vermek için onu parlatabilirsiniz. Bu da zorlu düşmanları devirmek veya bekleme süresi olmadığı için kolay olanları temizlemek için çok güçlü bir yetenek haline getirir.

19-Bir şeyi sersemletmek mi istiyorsun? Yumrukla!

Baltanız ve bıçaklarınız çok güçlü olsa da, Kratos’un dövüşlerde fark yaratacak güçlü yumrukları olduğunu unutmamalısınız. Bunun nedeni, yumruklarının daha fazla sersemletme yeteneğine sahip olmasıdır. Aslında, zırhla kaplı bazı düşmanlara yumruk atmak, onları kesmekten daha avantajlı. Çünkü sersemlettiğiniz zaman zırhlarını kırabilir ve onları diğer saldırılara karşı daha savunmasız hale getirebilirsiniz. Daha can sıkıcı yaratıklar da öfke yumruklarıyla sersemletilebilir.

20- Oyunun en havalı silahlarından biri olan, mızrağı bul!

Oyunun ilerleyen seviyelerinde, yeni bir silaha erişim sağlayacaksınız ve bu silah büyülü bir mızrak. Bu silahı, nasıl veya nereden elde ettiğinizin bilgisini vermemeyi tercih ediyoruz. Çünkü bu bilgi, spoiler olacak. Bu mızrağı güçlü yapan şey, büyülü kopyaları sonsuza kadar fırlatabilmeniz ve Kratos’a devasa bir menzilli silah verebilmenizdir. Bu silahın kilidini açtıktan sonra hemen yükseltmeye ve geliştirmeye başlamalısınız.

21- Mızrağı alana kadar hava deliklerine bakma!

Mızrak sadece harika bir silah değil, aynı zamanda sonraki oyun bulmacalarını çözmeye de yardımcı olacak. Mızrağı alana kadar bazı özellikler kullanılamaz hale geliyor. Mızrağı bulup, bulmacaları çözmek için geri dönmeniz gerekiyor.

22- Sandıklara aman dikkat edin!

Oyunda yer alan sandıklar, birçok yerde gizlenebilir ve oyunun hikayesi için çok önemli bir konuma sahiptir. Bunların her biri size daha fazla kaynak sağlayarak, tüm tanrı öldürme teçhizatınızı yükseltmenizi sağlar. Oyundaki koyu mavi ve rünlerin arkasına kilitlenmiş Nornir sandıklarına bakmayı ihmal etmeyin. Bunları açmak için küçük bir bulmacayı çözmeniz gerekecek. Çözdükten sonra sağlık ve öfke yükseltmeleri kazanacaksınız!

23- Kullanmadığınız eşyaları satın

Oyuna ilk başladığınız elinizde eğer hiçbir şey yoksa olabildiğince üretim kaynağına sahip olmak size çok katkı sağlayacak. Bu nedenle, istemediğinizi düşündüğünüz herhangi bir zırhı veya silahı satmaktan çekinmeyin.

Bu konuda endişeniz olmasın. Oyunun ilerleyen bölümlerinde sevdiğiniz eşyaları tekrar bulabileceksiniz.

24- Yeni beceriler kazanmak için XP’nizi kullandığınızdan emin olun

Oyunun akışına kendinizi kaptırıp, becerilerinizi geliştirmeyi unutabilirsiniz. Bu nedenle, bir demirci gördüğünüzde, bir bölüm sonu canavarını dövdüğünüzde veya bir ara sahneden sonra becerilerinizi her zaman kontrol etmeyi alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ederiz.  Bu oyunda geliştirilecek çok şey olduğunu bilmelisiniz. Özellikle oyunu detaylı bir şekilde inceledikten sonra muhtemelen kurcalanacak çok şey bulacaksınız. Yükseltilecek başka bir şey de her biri iki rünle donatılabilen silahlarınızdır. Bu rünleri yükseltmek, zaten güçlü olan özel saldırıları adeta durdurulamaz hale getirecek.

25- Önem verdiğiniz bir veya iki istatistik seçin ve buna odaklanın

Oyuna ilk bakışta tüm bu yükseltme ve zırh yönetimi ve beceri ayarlamaları karışık ve takip etmesi zor görünebilir. Ve bir bakıma da öyle! Ama neyse ki, çoğunlukla hepsini görmezden gelebilir ve en çok önemsediğiniz iki istatistiği seçebilirsiniz. Bu yüzden, çok fazla hasar vermek ve çok fazla sağlığa sahip olmak istiyorsanız, canınızı ve gücünüzü artıran ekipmanlara odaklanın. Bu dediğimiz şeyleri yaparak oyunu kolaylıkla bitirebilirsiniz.

Sizler de en iyi oyun ekipmanlarını incelemek incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
PlayStation 4 guncelleme nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

PlayStation 4 Güncelleme Nasıl Yapılır?

Evde eğlenceli vakit geçirmekten bahsettiğimizde ilk aklımıza gelen şeylerin başında konsol oyunları oynamak geliyor. Yorucu bir iş gününün…
preo-my-game-kulaklik-mg11-teknosa
Devamını Oku

Preo My Game Kulaklık MG11 Özellikleri

Bilgisayar teknolojisinin gelişmesiyle piyasaya sürülen oyunlar da gelişmeye devam ediyor. Bunun bir sonucu olarak bilgisayar oyunu tutkunlarının sayısı…
jbl kulaklik onerileri teknosa
Devamını Oku

JBL Kulaklık Önerileri

Çalışırken, spor yaparken ya da günün herhangi bir anında kendimizi dış ortamdan soyutlamak istediğimizde sıklıkla başvurduğumuz cihazlarımızdan biri…
televizyonda oyun nasil oynanir teknosa
Devamını Oku

Televizyonda Oyun Nasıl Oynanır?

Bilgisayar monitörleri her geçen yıl gelişmeye devam ediyor. Bu gelişim ne kadar devam etse de bazen bizim için…