Koca bir yılın daha sonuna doğru yaklaşıyoruz. Yılbaşı gecesi için plan yapmanın zamanı geldi çattı. Yeni yıl akşamında evde ya da dışarıda farklı birçok etkinlik programlanabiliyor. Dışarıda yeni yıla girmek isteyenlerin yanı sıra yeni yıl akşamını her sene dışarıda geçirmekten sıkılan ve evde kutlama yapmak isteyenlerin sayısı da bir hayli fazla görünüyor. Herkesin beklentisi ise yeni yıla sevdikleriyle beraber mutlu bir şekilde girmek. Yeni yıl gecesine sayılı günler kaldıkça hazırlıklar yapılıyor ve birçok kişi sevdiklerini davet ederek o geceye göre program oluşturuyor. Yeni yıl yemeği, içecekler, süslemeler ve sayısız detaylar programın içerisinde yer alıyor. Yılbaşı gecesi oyun oynamak bu programın bir parçası… Gecenin ilerleyen saatleri mutlaka eğlence gerektiriyor ve yılbaşı gecesi oyunlarının tadı bir başka oluyor.

Yılbaşı gecesini evde geçirecekler için farklı ve eğlenceli birçok oyun seçeneği bulunuyor. İşte yılbaşı gecesinde sevdiklerinizle birlikte iyi vakit geçirerek oynayabileceğiniz birbirinden eğlenceli 10 farklı oyun…

Yılbaşı gecesi oynayabileceğiniz 10 oyun:

1- Tombala

Yılbaşı denildiğinde birçok kişinin aklına gelen ilk oyun kuşkusuz tombala. Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezi olan bu oyun, büyük ya da küçük herkes tarafından kolaylıkla oynanabiliyor. Oyundaki amaç, torbadan çekilen numaraların elinizde bulunan kartın üzerindeki numaralarla eşleşmesi. Numaraları ilk eşleştiren kazanıyor.  Her kartta üç adet satır yer alıyor. Bir satırı tamamlayan kişi birinci çinko, ikinci satırı tamamlayan kişi ikinci çinko ve tüm satırları tamamlayan kişi ise tombala diye bağırarak oyunun kazananı oluyor. Oyunun keyifli yanı ise ilk iki çinkoyu ve tombalayı kazanan kişilere ödül vermek. Böylelikle rekabet oyuna eğlence getiriyor.

İlk olarak İtalya’da ortaya çıkan bu oyun sonradan yılbaşı gecelerinin olmazsa olmazı haline geldi. Büyük ya da küçük herkesin bildiği ve sevdiği bir oyun oldu. Birçok kişinin hafızasına nostaljik yönüyle kazınan oyun günümüzde hala yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezi olarak oynanmaya devam ediyor.

2- Monopoly

Hem çocukların hem de yetişkinlerin oynayabileceği klasikleşmiş masa oyunu Monopoly, yılbaşı gecelerinin vazgeçilmez oyunlarından biri. Kuralları karmaşık olan bu oyunun kendi içerisinde varyasyonları bulunuyor. Tahtayı nasıl kuracağınızı, kurallara göre oynamayı ve oyunu makul bir zamanda bitirmeyi öğrenmek, Monopoly’yi sevmenizi sağlıyor. Yılbaşı akşamında uzun süre boyunca başından kalmadan oynayabileceğiniz bu oyun, eğlenceyi katlayarak keyfinizi arttırabilir. Oyunun farklı birçok versiyonu bulunuyor. Kendinize ve misafirlerinize uygun herhangi bir versiyonunu seçerek yılbaşı gecesini eğlenceli bir şekilde geçirebilirsiniz.

3- Tabu

Yılbaşı gecesinde ailenizle ya da arkadaşlarınızla eğlencesi bol oyunlardan Tabu’yu oynayabilirsiniz. Tabu, 1989’da Hasbro tarafından piyasaya sürülen klasik bir kart oyunu. Amaç, takım arkadaşlarınızın tarif ettiğiniz kelimeyi tahmin etmelerini sağlamak. Ancak söyleyemeyeceğiniz yani yasaklı kelimelerin de kartta bir listesi bulunuyor. Oyunu oynamak için takımları eşit olarak bölmek, kartları hazırlamak ve bir zamanlayıcıya sahip olmak gerekli. Oynarken yaratıcı ipuçları vermeye çalışmalı, rakiplerinizin yasak tabu kelimelerini söylemediğine dikkat etmeli ve bazen bir kart size zor geldiğinde pas geçmelisiniz. Doğru bilinen her kelime kartı takımınız için bir puandır ve atladığınız tüm kartlar veya yasak olan kelimeleri söylediğiniz kartlar ise diğer takım için bir puandır. Bu oyun sayesinde yılbaşında aileniz ve dostlarınız ile fazlasıyla eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Oyunun farklı versiyonları da satın alınabilir. Oyunun XL versiyonunu alarak eğlencenizi ikiye katlayabilirsiniz. Oyunun XL versiyonunda klasik oyunun yanı sıra çizerek anlatma, kuklayla anlatma ve en fazla 15 kelime kullanma gibi özellikler de bulunuyor.

4- Uno

Uno oyunu, yılbaşı gecesinde arkadaşlarınız ve ailenizle oynayabileceğiniz bir başka kart oyunu olarak öne çıkıyor. Bu oyun birçok kişi tarafından bilinen basit kuralları var. Kurallarıyla klasikleşmiş kart oyunlarına benziyor. Bu nedenle yaş ortalamasının yüksek olduğu ortamlarda da kolaylıkla oynanabiliyor. Oyuna başlamak için her oyuncuya 7 adet Uno kartı veriliyor. Oynamak için elinizdeki kartlardan birini ortaya atılan kartla renk ya da sayı olarak eşleştirebilmeniz gerekiyor. Renkli sayı kartlarına ek olarak; renk değiştirmeyi, sırayı döndürmeyi, sıradaki kişiyi engellemeyi ve sonraki kişiye kart çektirmeyi sağlayan özelliklere sahip kartlar da bulunuyor. Tüm kartlarından kurtulan ilk oyuncu ise turu kazanıyor.

yilbasi gecesi eglenceli oyun teknosa

5- Bil Bakalım Kim

Bil Bakalım Kim, 6 yaş ve üstü için mükemmel olan iki oyunculu eğlenceli bir masa oyunu. Bu oyunu oynamak oldukça kolay oluyor ve çok temel kuralları bulunuyor. Oyunun amacı rakibinizin gizemli karakterini o sizinkini tahmin etmeden önce tahmin edebilmek oluyor. Her yeni oyunun kurulumu sadece birkaç dakika sürüyor ve oynamak için de yaklaşık 5-10 dakika gerekiyor. Eğlenceyi uzatmak için birden fazla oyun oynayabilir ve her seferinde kimin kazandığına dair bir çetele tutabilirsiniz.

Bu oyun masa oyunu olarak oynanabileceği gibi kutuya ihtiyaç olmadan da oynanabilir. Karşılıklı iki kişi veya grup oluşturularak çizgi karakter, oyuncu, hayvan, ünlü gibi bir rol belirlenip bu rol bir kâğıda yazılır. Daha sonra bu kişiyi tahmin etmeye çalışan kişi “İnsan mıyım, oyuncu muyum, kadın mıyım?” gibi sorular sorarak kim olduğunu bulmaya çalışır. Karşı taraf ise sorulara sadece evet ya da hayır şeklinde cevap verebilir. Tahmin yürütmeli bu oyunu sevdiklerinizle oynayarak yılbaşı gecenizi eğlenceyle geçirebilirsiniz.

6- Kızmabirader

Kızmabirader; 2 ile 4 kişilik eğlenceli, aile dostu bir masa oyunu olarak öne çıkıyor. Oynamayı öğrenmek ise oldukça kolay oluyor. Öncelikle oyuna başlarken tüm oyuncular 4 farklı renge sahip piyonlardan dilediğini seçiyor. Oyuncular hangi rengi seçtilerse o rengin olduğu köşeye 4 adet piyon koyuyor. Oyunun amacı, tüm piyonları tahtanın ortasında bulunan ev alanına sokabilmek oluyor.

7- Sessiz Sinema

Sessiz sinema oyunu, yılbaşı gecenize eğlence katmanızı sağlayabilecek eğlenceli bir oyun olarak öne çıkıyor. Oyunu oynamak için iki takım oluşturuluyor. Her takımdan sırayla seçilen bir kişiye karşı takımdan film ismi söyleniyor. Seçilen kişinin amacı kendi takımına bu filmi konuşmadan anlatabilmesi oluyor. Film anlatmaya çalışırken yapılan hareketler oyunun keyifli olmasını sağlıyor. Bu oyunu yılbaşı gecesinde sevdiklerinizle oynayarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

8- Şişe Çevirmece

Sadece bir adet şişeyle bile eğlenmeyi sağlayan eski oyun şişe çevirmece, herkes tarafından biliniyor. Bu oyun genellikle yetişkinler veya arkadaş gruplarıyla oynanan bir oyun olarak öne çıkıyor. Oynamak için ise şişe çevriliyor, baş kısmına denk gelen kişi merak ettiği bir soruyu soruyor ve arka kısmına denk gelen kişi bu soruyu cevaplıyor. Doğruluk ya da cesaret temalı bir soruyu veya isteği karşı tarafın cevaplaması veya yapması gerekiyor.

9- Karaoke

Karaoke; evde veya dışarıda, bir partide veya bir mekânda, arkadaşlar veya yabancılar arasında şarkı söylemeyi sağlayan keyifli bir deneyim oluyor. Yılbaşı gecesinde arkadaşlarınızla veya ailenizle karaoke yapabilirsiniz. Sessiz ve içine kapanık biri olsanız bile sahneye çıkıp en sevdiğiniz şarkıyı söyleyebilirsiniz. Doğru şarkıyı seçip söylerken hem sevdiklerinizle eğlenecek hem de iyi bir performans sergileyeceksiniz.

10- Okey

Yaz akşamlarının vazgeçilmezi olan okey yılbaşı akşamınızı da keyifli hale getirebilir. Okeyin farklı çeşitlerinden sevdiğiniz herhangi bir versiyonunu oynayabilirsiniz. Okey, yılbaşı akşamı çayınızı içip atıştırmalıklarınızı yerken size eşlik edecek eğlenceli oyunlardan birisi olabilir.

Siz de yılbaşı gecesi sevdiklerinize birbirinden kullanışlı teknolojik hediyeler vermek isterseniz buraya tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kulaklik almadan once bilmeniz gerekenler teknosa
Devamını Oku

Kulaklık Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Dijital cihazlarımız çoğaldıkça, kulaklık kullanımımız da artıyor. Özellikle akıllı telefonlarımızın neredeyse ayrılmaz bir parçası haline geldiler. Kulaklıkları birçok…
Magsafe Nedir?
Devamını Oku

Magsafe Nedir?

Teknolojik yeniliklerin öncüsü olarak kabul edilen Apple, her geçen gün piyasaya sürdüğü ürünlerle kullanıcılarını memnun etmeyi başarır. Geliştirdiği…