Eğlenceli dövüş sistemi ve yeni oyun mekanikleriyle fark yaratan God of War 4, çıktığı yılın en çok ödül alan oyunları arasındadır. Hikayeli oyun sevenlerin bir solukta bitireceği bu oyun serinin diğer oyunlarıyla kıyaslandığında pek çok farklı mekaniğe sahip olmasıyla da dikkat çeker. Sony tarafından geliştirilen ve hem bilgisayar hem de PlayStation üzerinden oynanan God of War serisi 20 milyonun üzerinde satış rakamına ulaştı. Steam ve Epic Games üzerinde “Son Derece Olumlu” değerlendirmeye sahip olan God of War, macera ve aksiyon oyunlarını sevenlerin beğenisini topladı.

God of War 4’ün Hikayesi

Bu oyunda God of War serisinde intikam dolu olarak bildiğimiz ana karakter Kratos’un oğluyla çıktığı macera yaşatılır. Oyun serinin diğer oyunlarına göre daha sakin bir yaşamı seçen Kratos ve oğlu Atreus’un arasındaki ilişkiye oturtulan bir hikayeye sahiptir. Kratos’un geçmişinde yer alan izleri silmek için yeni bir başlangıç yapmasını konu alan bu oyun her anında zorluklarla dolu serüven sunar.

Kuzey Mitolojisi teması kullanılarak tasarlanan bu oyun Kratos’un, hayatını kaybeden eşinin küllerini diyarın en yüksek noktasına götürmek için oğluyla birlikte maceraya atılmasını anlatmaktadır. İskandinav mitolojisinin altı diyarı olarak bilinen Niflheim, Helheim, Jötunheim, Midgard,Alfheim ve Muspelheim’i ziyaret edeceğiniz bu oyun sizi her bölgede çıkan sorunlarla sınar. Mitolojik tanrılarla ve pek çok yaratıkla savaşa gireceğiniz yolculukta baba ve oğul arasındaki ilişki de tüm derinliğiyle ele alınır.

God of War 4’ün Artıları

Hem savaş mekanikleri ile hem de animasyonlarıyla oyunculara çeşitlilik sağlayan God of War 4 aksiyon ve dövüş oyunlarını sevenlerin takdirini kazanmıştır. Oyun, Sonsuz Savaşçı (Easy), Deneyimli Savaşçı (Normal), Korkusuz Savaşçı (Hard), Zahmetli Savaşçı (Very Hard) ve Gözyaşı Savaşçısı (Give Me God of War) olmak üzere 5 zorlukla her türlü aksiyonsevere hitap etmektedir. Açık dünyasıyla sizi merak uyandırıcı bir serüvene çıkaran bu oyunda harita keşfi, ana hikayesi ve yan görevleriyle birlikte ortalama 50 saatlik bir maceraya çıkıp tüm başarımları tamamlamanız mümkün.

Önceki üç God of War oyununa göre farklı deneyimler sunan God of War 4, silahlar ve yeteneklerin birleştirilerek oynanmasını sağlayarak yeni bir oynayış sunar.. Oyuna derinlik katmak isteyen yapımcılar omuz kamerası kullanarak sinematik bir bakış açısı kazandırır. Gerçekçi manzarası ve gelişmiş grafikleriyle de ön plana çıkan bu oyun, önceki serileri oynamamış olanlar tarafından da keyifle oynanabilir.

God of War 4’ün Geliştirilebilir Yönlerinin İncelemesi

God of War her ne kadar beğenilen bir oyun olsa da gelişime muhtaç yönleri de söz konusudur. Bu eleştirilerde ilk olarak oyun içindeki bulmacaların basit olması göze çarpar. Oyundaki bulmacaların birbirine benzediğini söyleyen oyunculara da rastlayabilirsiniz. En fazla eleştiri alan konular arasında oyundaki boss ve canavar eksikliğidir. Özellikle oyunu oynamak için saatlerini harcayanlar tekrara düşmüş gibi hissettiklerini yorumlarda açıkça ifade eder. Görevlerde ve açık dünyada birbirinden farklı bölüm sonu canavarlarıyla savaşmak isteyenler için bu durum hayal kırıklığına yol açabilir.

God Of War 4 Sistem Gereksinimleri

İlk olarak PlayStation 4 için çıkarılan God Of War 4 artık Epic Games ve Steam üzerinden satın alınarak oynanabilir. Bilgisayar üzerinden oynamak isteyen oyuncuların, en iyi deneyime sahip olmak ve yüksek grafiklerde oynayabilmek için en az önerilen sistem gereksinimlerini karşılaması gerekir.

God of War 4 Minimum Sistem Gereksinimleri

God of War 4 oyununu keyifle oynayabilmeniz için bilgisayarınızın sahip olması gereken minimum sistem gereksinimleri şöyledir:

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
  • İşlemci: Intel i5-2500k (4 core 3.3 GHz) or AMD Ryzen 3 1200 (4 core 3.1 GHz)
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 960 (4 GB) or AMD R9 290X (4 GB)
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 70 GB kullanılabilir alan
  • İlave Notlar: DirectX feature level 11_1 required

God of War 4 Önerilen Sistem Gereksinimleri

God of War 4 için oyun keyfinizi artıracak önerilen sistem gereksinimleri şöyledir:

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bit
  • İşlemci: Intel i5-6600k (4 core 3.5 GHz) or AMD Ryzen 5 2400 G (4 core 3.6 GHz)
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 1060 (6 GB) or AMD RX 570 (4 GB)
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 70 GB kullanılabilir alan
  • İlave Notlar: DirectX feature level 11_1 required
0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
aile ile oynanacak oyunlar teknosa
Devamını Oku

Aile ile Oynanacak Oyunlar

Aile ile zaman geçirmek harikadır. Akılda kalıcı kılmak için bu anlara oyunlar ekleyebilirsiniz. Bu oyunlar, bir aradayken heyecanı…
jbl kulaklik onerileri teknosa
Devamını Oku

JBL Kulaklık Önerileri

Çalışırken, spor yaparken ya da günün herhangi bir anında kendimizi dış ortamdan soyutlamak istediğimizde sıklıkla başvurduğumuz cihazlarımızdan biri…
En iyi bilgisayar oyunları
Devamını Oku

En İyi Bilgisayar Oyunları

Kendilerine has öyküsel anlatı içeren, hatta meta anlatıya sahip örnekleri de bulunan, dijital dünyada oyuncuların sosyalleşmesine temel oluşturan…
xbox game pass nedir teknosa
Devamını Oku

Xbox Game Pass Nedir?

Xbox Game Pass, Microsoft’un Windows 10, Windows 11, Xbox Series X, Series S ve One konsollarında; ayrıca Xbox…