Sony tarafından piyasaya sürülen PlayStation 5 ileri teknolojisi ile oyun konsolu tutkunlarına hayalin ötesinde gerçekçi bir oyun deneyimi vadeder. Güncellenen sürümü ile karşımıza çıkan PS5 seleflerine göre birçok yönden gelişmiş teknolojik özelliklere sahiptir. 3 boyutlu gerçekçi ses sistemi oyunun içine daha fazla çekilmenizi sağlarken, fiziksel geri bildirim veren oyun kontrol cihazı ise seçili oyunlarda gerçekleştirdiğiniz tüm eylemleri adeta vücudunuzda yaşatır. Duyusal uyarımlar bakımından son derece başarılı bulunan PS5 uyumlu TV ve oyun monitörleri ile görsellikte de keyifli bir oyun deneyiminin kapısını açar. Capcanlı grafikler, gerçekçi detaylar, gölgelendirme ve yansımalar ile kendinizi o ortamın içindeymiş gibi hissettirir. Arkadaşlarınızla sosyalleşip konuşma imkanı da sunan PS5 evinizi eğlencenin tam da merkezi haline getirir. Peki, PS5 özellikleri nelerdir? Gelin en yeni oyun konsollarından biri olan lider özellikli PS5’i her yönüyle yakından tanıyalım!

Süper Hızlı PS5 Oyun Dünyanıza Keyif Katıyor!

PS5 önceki nesil oyun konsollarına göre daha hızlı bir performans sergilemek için geliştirildi. Eskinin HDD teknolojileri ile yer değiştiren SSD donanımı sayesinde oyun konsolu ve oyun çok daha hızlı şekilde açılıp yüklenir. Oyun içi FPS oranlarının da arttığı gözlemlenen PS5 hızlı, güçlü ve benzersiz oyun deneyimi arayanları tatmin eder.

Yüksek performanslı SSD entegre giriş/çıkış, özel CPU, GPU özellikleri ile oyunların gerçek gücünü deneyimlemenizin yolunu açar. Saliseler içinde boyutlar arası geçiş yapabileceğiniz ultra yüksek hızlı SSD özelliği sayesinde PS5 oyunlarında gecikme yaşanmaz ve oyun çok daha keyifli hale gelir.

PS5 Capcanlı Görselleri ile Simülasyon Gerçeğe Dönüyor!

PS5 yeni sürümünde çarpıcı ve canlı görseller ile gerçeğe yakın ortam deneyimi de sunar. Oyun tutkunlarına heyecanı ve aksiyonu üst düzeyde yaşatan PS5, seçili oyunları “Işın İzleme” teknolojisi ile destekler. Doğal gölge ve yansımalar ile oyun içi deneyiminiz daha gerçekçi bir hisse bürünür.

Gerçekçiliği yeni bir boyuta taşıyan PS5 aynı zamanda 4K özellikli HDR TV ile desteklendiğinde çok keyifli ve geniş bir renk çeşitliliği sunar. Canlı renklerle macerayı daha etkileyici kılan gelişmiş konsol teknolojisi uyumlu oyunlarda ise 120 FPS’ye kadar yüksek çerçeve hızı vadeder. Benzeri oyun konsollarına göre çığır açıcı bir özellik olan bu yüksek çerçeve hızı

teknolojisi sayesinde daha akıcı, derin ve sürükleyici bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz.

PS5 3D Ses Teknolojisi ile Ortam Sesleri Net Algılanıyor!

PS5 sistem özellikleri arasında yeni nesil oyun konsolonu oldukça cazip ve eğlenceli kılan Tempest 3D AudioTech teknolojisi de yer alır. Oyun zevkinizi maksimum noktaya çıkarabilecek teknolojilerin birçoğu duyularınızı daha fazla uyarabilmesine dayanır. PS5; birçok özelliği gibi 3 boyutlu ses sistemi sayesinde sizi gerçeğe biraz daha yakınlaştırmayı amaçlar.

Uyumlu kulaklıklarla desteklenen oyunlarda Tempest 3D AudioTech özelliği sizi oyun içi atmosfere çeker. Oyun esnasında olan biteni, uzaklardan seslenen takım arkadaşınızı, yaklaşan düşmanı, yanınızda patlayan bombayı ve tüm çevresel faktörlerden kaynaklı sesleri gerçekçi şekilde deneyimlersiniz.

Oyun ekipmanlarında da iddiasını gösteren PS5 aynı zamanda konforu öne çıkaran Pulse 3D kablosuz kulaklığı oyuncularla buluşturur. Konforlu oyun deneyimine hitap eden kablosuz kulaklık ürünleri de kristal niteliğinde ses verme özelliğini barındırır. Ayrıca gürültü önleme teknolojisi sayesinde dikkatinizin dağılmamasını ve oyunun her anına kolaylıkla odaklanmanızı kolaylaştırır.

3 boyutlu ses teknolojisi sadece kulaklıklar ile değil uyumlu yerleşik TV hoparlörleri için de kullanılabilir özelliktedir! Böylece kulaklık kullanmasanız bile net ve gerçekçi ortam seslerini rahatlıkla deneyimleyebilirsiniz.

PS5 Oyunları Her Anı Ellerinizde Hissettiriyor!

Oyun oynarken kendinizi kaptırıp aksiyonu tam anlamıyla yaşamak için ideal bir PS5 teknolojisi olan Dualsense kablosuz kontrol cihazı; şık ve konforlu tasarımı avucunuza tam olarak oturur, kolay kontrol sağlar. Ancak oyun kontrol cihazının en önemli özellikleri dokunsal geri bildirim (duyarlı titreşimler) ve uyarlanabilir tetikler (dinamik direnç özelliği)’dir.

Seçili PS5 oyunlarında duyarlı titreşimler sayesinde gerçekleştirdiğiniz eylemlerin etkisini avuçlarınızda hissedersiniz. Çevresel faktörlerin taklidine dayalı olarak geliştirilen yeni nesil konsol teknolojisi, oyundaki gerçeklik hissini artırır. Silahın geri tepmesi gibi karakterinizin deneyimlerini birebir hissettirmeyi amaçlayan dokunsal geri bildirim özelliği PS5’te en çok öne çıkan niteliklerden biridir.

Uyarlanabilir tetikler teknolojisi ise kontrol cihazının tuşlarına bastığınızda size bir direnç uygular. Oyun içi donanım, eşyalar ve diğer çevresel faktörlerle etkileşime girdiğinizde parmaklarınızda da farklı seviyelerde gerilim-güç hissi yaratır. Oyun içinde yaptıklarınızın etkilerini daha güçlü fiziksel hislerle deneyimlemenizi sağlar.

PS5 yeni nesil oyun konsolonun oyuncuları sevindiren bir diğer özelliği de kablosuz kontrol cihazındaki dahili mikrofondur. Eskiden arkadaşlarınızla konuşabilmek için harici bir mikrofona ihtiyacınız varken artık böyle bir durum söz konusu değildir. Üstelik sesinizi duyurmak için cihazı ağzınıza yaklaştırmanız gerekmez. Doğal bir şekilde sohbet etmeniz, istediğiniz zaman da mikrofonu kapatıp oyununuza konsantre olmanız mümkündür.

PS5 Oyunlarında Dahili Depolama Alanı Genişletilebiliyor!

PS5 yeni nesil oyun konsolu 825 GB’lik bir kapasiteye sahip olup 667 GB’lik kullanılabilir alan sunar. Yeni nesil oyunların ileri teknolojisi ve gelişmiş görsel unsurları ile fazlaca yer kaplayacağını düşündüğünüzde pek de geniş kapasiteli sayılmaz. Ancak PS5 oyun konsolunda NVMe SSD kullanıp bellek alanını genişletmeniz mümkün. Ayrıca harici sabit sürücüler ve SSD’ler de kullanılabilir. Harici sabit sürücüler yalnızca PS4 oyunları için kullanılabilir. PS5 oyunlarını dahili sürücü üzerinden oynayabilirsiniz. Bu özellik konsoldaki bellek alanını özellikle PS4 oyunları da oynamak istediğinizde daha verimli şekilde değerlendirebileceğiniz anlamına gelir.

PS5’in oyun tutkunları tarafından beğenilen özelliklerinden biri de PS4 ve PS VR oyunları ile uyumlu olmasıdır. Konsolun geriye dönük uyumluluk teknolojisi sayesinde en sevdiğiniz PS4-PS VR oyunlarını tekrar oynayabilir, çok popüler PlayStation oyunlarını da geliştirilmiş versiyonuyla (Oyun güçlendirme özelliği) daha hızlı ve akıcı şekilde deneyimleyebilirsiniz.

İki Farklı PlayStation 5 Seçeneği Sunuluyor!

PS5 size iki farklı sürüm seçeneği sunar. Bunlardan ilki PS5 standart Blu-Ray diskli konsoldur. Kutulu oyunları ve oyun koleksiyonlarını seviyorsanız PS5’in standart sürümü sizin için uygundur. Sony firmasının PS5 oyun tutkunları için tasarladığı diğer konsol seçeneği ise PS5 dijital sürümlü üründür.

Dijital sürüm için oyunların dijital versiyonuna sahip olmanız yeterlidir. Dijital sürümlü PS5 konsolunda CD kullanılmaz. Performans ve donanım açısından ise iki seçenek arasında fark yoktur. Dijital sürümlü konsol fiyat açısından biraz daha avantajlıdır.

Oyun Deneyimine Renk Katan Diğer PS5 Özellikleri

PS5 üstün teknolojili özellikleri ile oyun tutkunlarının deneyimini daha başka bir boyuta taşıyarak benzersizleştirir. PS5 bilinmeyen özellikleri hakkındaki detayları aşağıda görebilirsiniz:

  • PS5 oyun konsolunda her oyunun ayrı bir merkezi vardır. Oyunla ilgili her şeyi, tüm güncellemeleri bu bölümden takip edebilirsiniz.
  • Kolay, pratik ve hızlı arayüz özelliği ile konfor sağlar.
  • Game Base özelliği ile diğer oyuncularla sohbet edebilir, içerik paylaşabilir, sosyalleşebilir ya da oyuna geçiş yapabilirsiniz.
  • Oyundan çıkmak zorunda kalmadan sadece PS düğmesine basarak kontrol merkezine erişme imkanı sunar.
  • PS4 kullanan arkadaşlarınız ile de iletişim kurabilir, nesiller arası sesli sohbete dahil olabilir veya birbirinize oyun davetleri gönderebilirsiniz.
  • Uzaktan oynatma özelliği sayesinde PS5 konsolunuzdaki oyunlara erişmek için başka bir PS5 ya da PS4 konsolunu kullanabilir, Android, Apple iOS telefonunuza ya da PC’ye akış gerçekleştirebilirsiniz.
  • Konsol hem yatay hem dikey kullanıma uygun şık bir tasarıma sahiptir.
  • PS5 ile oyun deneyimi dışında Netflix, YouTube gibi sevdiğiniz 4K eğlence içeriklerine de sorunsuz erişim sağlanır.

Yeni maceralara atılmayı seven milyonlarca oyun tutkunu gibi siz de birbirinden çarpıcı PS4 ve PS5 oyunlarını en yeni teknolojilerle deneyimleyin! Oyunlara daha fazla his ve hayat katan PS5 yeni nesil oyun konsolu ile yepyeni serüvenler sizi bekliyor. Hemen PS5 siparişinizi verebilir, oyun deneyiminizi bambaşka seviyelere taşımanın keyfini sürebilirsiniz!

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
xbox oyun tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Xbox Oyun Tavsiyeleri

Oyun oynamayı çok seven biriyseniz; piyasadaki oyunların fazlalığı nedeniyle zaman zaman oyun seçimi sizin için zor olabilir. Kendinizi…
gta 5 daha iyi oynamak icin neler yapilmali teknosa
Devamını Oku

GTA 5 Daha İyi Oynamak İçin

GTA 5, dünyada tüm zamanların en popüler oyunlarından biri olarak yer alıyor. Oyun yüksek performanslı grafiklere sahip olduğu…