İçinde bulunduğumuz çağda bilgisayarda oyun oynamak artık bir meslek haline geliyor. Özellikle oyun dünyasına özel geliştirilen teknolojik cihazlar ve piyasaya sürülen oyunlar, yaşanan deneyimi bambaşka bir seviyeye çıkarıyor. Her yaştan milyonlarca Gamer, günlerinin büyük kısmını evlerinde ve bilgisayarlarının başında geçiriyor. Gamer’ların büyük çoğunluğu aynı zamanda internet üzerinden yayıncılık da yaptığı için odalarını tamamen ya da en azından önemli bir bölümünü Gaming odasına çeviriyor. Hem kendi oyuncu ruhuna uygun hem de yayın yaptığı konsepte göre düzenlenmiş Gaming odalarında birbirinden güzel yayınlara imza atıyor. Eğer bir gaming odası hazırlamak istiyorsanız hem kendi ihtiyaçlarınıza ve tarzınıza hem de ekranda oluşacak kompozisyona uygun eşyalar seçerek buna göre dekore etmeniz gerekiyor. Bu yazımızda gaming oda aksesuarları hakkında tavsiyeler vereceğiz.

Sağlığınızı Koruyan ve Rahat Bir Oyun Deneyimi Sunan Oyuncu Koltukları

Oyuncu koltuğu kavramının ortaya çıkma sebeplerinin başında bilgisayar başında saatlerce zaman geçiren Gamer’ların bedensel sağlıklarını korumak geliyor. Çünkü normal iş koltukları insanların vücut ergonomisine göre tasarlanmıyor. Her ne kadar bel ve sırt desteği sağlayarak konfor yaratmaya çalışıyor olsa da üzerinde en fazla 6 ya da 7 saat zaman geçirilecek şekilde üretiliyor.

Piyasada bulunan bilgisayar koltuklarının uzun süreli kullanımında sağlıkla ilgili büyük sorunlara yol açabildiği için oyuncu koltukları tasarlanmaya başlıyor. İnsan vücudunun ortopedik yapısına uygun olarak tasarlanmasının yanı sıra şık tasarımlara ve fonskiyonel bazı özelliklere de sahip olarak üretiliyor.

Gamer’ların rahat oyun oynaması ve saatlerce bilgisayarın başında oturmaktan dolayı duruş bozukluğu gibi sorunlar yaşamaması için özel olarak tasarlanan oyuncu koltukları, kilo ve vücut dengesine göre şekillenebiliyor. Yapısında poliüretan sünger kullanıldığından ne kadar süre oturursanız oturun yumuşaklığını korumaya devam ediyor. Ayrıca bel ve boyun desteği sayesinde omurganızda yaşanacak olası bozulmalara karşı sizi koruyor. Masajlı ve bölgesel ısıtmaya sahip modelleri sayesinde yaşadığınız konfor bir kat daha artıyor.

Birçok Karmaşayı Birlikte Çözen Kablosuz Şarj

Günün büyük bölümünü bilgisayar başında oyun oynayarak geçiren ve bu oyunları da ayrıca takipçileriyle paylaşan Gamer’lar için bilgisayar ve oyun ekipmanlarını şarj etmek en büyük ihtiyaçları arasında yer alıyor. Ancak Gamer olmak çok fazla ekipman kullanmayı da beraberinde getiriyor.

Bu ekipmanlar bir noktadan sonra kablo karmaşası yaratmaya başlıyor. Hem bilgisayarın hem de kullanılan ekipmanların kabloları birbirine karıştığında görüntü anlamında bir kirlilik yaratırken birbirine dolandığında işin içinden çıkılamaz bir hale geliyor.

Bunun için Gamer’lar mümkün olduğunca kablosuz ekipmanlar kullanmayı tercih ediyor. Bu ekipmanların şarj edilebilmesi için üretilen kablosuz şarj standları da yaşanan tüm problemi çözüyor. Genellikle iki ayrı istasyonu bulunan kablosuz şarj standlarında kablosuz kulaklık ve farenizi kablo karmaşası olmadan rahatlıkla şarj edebiliyor ve oyuna kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

gaming oda aksesuarlar tavsiyeleri teknosa

Mobil Oyuncuların Vazgeçilmezi Telefon Tutucu

Masaüstü bilgisayar oyunlarında büyük değişimler yaşanırken aynı hızla mobil oyunlar da gelişmeye devam ediyor. Artık Gamer’lar da masaüstü oyuncular ve mobil oyuncular olarak ikiye ayrılmaya başlıyor.

Mobil oyuncuların oyun oynarken yaşadıkları en büyük problemlerinin başında uzun süre oyun oynandığında ekranın ısınması ve bunun sonucunda da ellerinin terlemesi geliyor. Elleri terledikten bir süre sonra oyun oynarken ekran da ıslanmaya başlıyor ve oyunda verilen tepkiler gecikmeye başlıyor. Bu durum normal mobil oyun oynayanlar için normal görülse de Gamer’lar için büyük bir sorun yaratıyor.

Mobil oyuncuların daha rahat ve daha uzun süre oyun oynayabilmesi için tasarlanmış olan telefon tutucular özellikle spor ve aksiyon oyunları oynamayı sevenlere bambaşka bir oyun deneyimi yaşatıyor.

Telefon tutucular tasarım olarak oyun konsollarından yola çıkılarak geliştirilmiş bir ekipman aslında. Tıpkı oyun konsollarında olduğu gibi iki elle tutabiliyorsunuz ve üzerindeki birden fazla tuşla oyun keyfinizi kusursuz yaşayabiliyorsunuz.

Telefon tutucunuzu, önüne yerleştirdiğiniz telefonunuza Bluetooth teknolojisiyle bağlıyorsunuz. Oldukça ergonomik bir tasarıma sahip olduğu için ellerinizi rahatsız etmeden saatlerce oyun keyfinizi yaşayabiliyorsunuz.

Oyun Seviyenizi Yükseltmenin En İyi Yolu Akıllı Lambalar

Her Gamer, odasını dekore ederken oyun deneyimini en üst seviyeye çıkaracak bir ortam yaratmak istiyor. Oyun oynarken ambiyansı güçlendirmenin en etkili yolu doğru aydınlatmadan geçiyor.

Odanın farklı alanlarına yerleştirilmiş renkli ve farklı türdeki LED ışıkları hareketlerinize tepki verecek şekilde ayarladığınızda oynadığınız oyunların keyfini sonuna kadar çıkarabiliyorsunuz. Ayrıca oyun yayınları da yapıyorsanız takipçileriniz için mükemmel bir görsel şova imza atmış oluyorsunuz.

Odanızın havasını tamamen değiştirip sizi oynadığınız oyunun içerisine sokan akıllı lambalar, Gaming odanızın aydınlatmasında en etkili yöntemlerden biri oluyor. Akıllı lambalar şeritler halinde renkli LED ışıklardan oluşuyor. Akıllı telefon uygulaması sayesinde isterseniz telefonunuzdan yönetebiliyor isterseniz otomatik ayarlayabiliyorsunuz.

Oynadığınız oyuna ya da yansıtmak istediğiniz tarzınıza göre şeritleri odanızda istediğiniz yerlere yapıştırabiliyorsunuz. Yaratıcılığınızı konuşturacak şekilde dekore ettikten sonra milyonlarca renk alternatifinden birini seçerek odanızın içinde mükemmel bir atmosfer yaratıyorsunuz. İstediğiniz zaman renk ayarlarını değiştirerek oyun deneyiminizi görsel şölene çevirebiliyorsunuz.

Gaming oda aksesuarları içerisinde kullanabileceğiniz bir başka akıllı aydınlatma alternatifi de bilgisayar ekranı ile eşleştirme seçeneği oluyor. Yine LED şeritleri istediğiniz şekilde dekore ettikten sonra akıllı telefon uygulamasından ışıklarınızı bilgisayar ekranınızla eşleştirebiliyorsunuz. Sonrasında LED ışıklar bilgisayar ekranınızı taklit etmeye başlıyor. Ekranınızla birlikte parlayıp sönüyor ya da renk değiştiriyor. Tıpkı oyunun içindeymişsiniz gibi bir hava katarak oyun deneyiminizi en üst seviyeye çıkarıyor.

Yukarıda gaming oda aksesuarları hakkında bilgiler verdik.

Oyunlarınızda size eşlik edecek en iyi oyuncu ekipmanlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
PS5 vs PS4 teknosa
Devamını Oku

PS5 vs PS4 Özellikleri

Evde kendi başımıza kaldığımızda ya da arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde yaptığımız en eğlenceli aktivite konsol oyunları oynamak oluyor.…
aile ile oynanacak oyunlar teknosa
Devamını Oku

Aile ile Oynanacak Oyunlar

Aile ile zaman geçirmek harikadır. Akılda kalıcı kılmak için bu anlara oyunlar ekleyebilirsiniz. Bu oyunlar, bir aradayken heyecanı…
xbox oyun tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Xbox Oyun Tavsiyeleri

Oyun oynamayı çok seven biriyseniz; piyasadaki oyunların fazlalığı nedeniyle zaman zaman oyun seçimi sizin için zor olabilir. Kendinizi…
xbox game pass nedir teknosa
Devamını Oku

Xbox Game Pass Nedir?

Xbox Game Pass, Microsoft’un Windows 10, Windows 11, Xbox Series X, Series S ve One konsollarında; ayrıca Xbox…
pubg-mobile nasil oynanir teknosa
Devamını Oku

PUBG Mobile Nasıl Oynanır?

Mobil cihazların kullanımı arttıkça bilgisayarlardan telefonlara doğru yönelim artabiliyor. Gittiğimiz her yerden kolaylıkla işlem yapabilme özgürlüğü ve kullanım…
konsol aksesuar oneriler teknosa
Devamını Oku

Konsol Aksesuar Önerileri

Video oyunları son dönemde sürekli olarak popülaritesini artırmaya devam ediyor. Özellikle evde kalınan sürelerin artması ve oyunların çevrimiçi…