Gelişen teknolojiyle bilgisayarlarımız artık sadece iş için kullandığımız cihazlar olmaktan çıkıyor. Sahip olduğumuz bilgisayarları iş amaçlı kullanımın yanında eğlence amacıyla da kullanmaya devam ediyoruz. Eğlence amacıyla kullandığımız bilgisayarlarımızı en çok oyun oynamak için kullanıyoruz. Her geçen yıl bilgisayarlarda oyun oynayanların sayısı artmaya devam ediyor. Bu artış son yıllarda bunu iş haline getiren Gamer’ların oluşmasına neden oldu. Oyun sektörü Gamer’lar sayesinde o kadar büyüdü ki, artık sadece oyunculara özel ürünler üretiliyor, oyunların grafikleri daha ilgi çekici olması için geliştiriliyor, donanım ve aksesuarlar daha çok oyunculara yönelik tasarlanıyor. Bilgisayar oyunlarına karşı bir tutkunuz varsa saatlerce bilgisayar başında vakit geçirmek sizin için hiç sorun olmuyor demektir. Ancak oyun oynarken herhangi bir sorun yaşamamak ve geçirdiğiniz zamanı daha konforlu hale getirmek yaşadığınız oyun deneyimini en üst seviyelere çıkartıyor olacaktır. Bütün bunlar için özel olarak üretilmiş oyuncu ekipmanlarına ihtiyacınız oluyor. Sahip olacağınız iyi oyuncu ekipmanları sayesinde hem oynadığınız oyundan aldığınız keyif daha fazla oluyor hem de çevrimiçi oyunlar oynuyorsanız rakiplerinizden daha başarılı sonuçlar elde edebiliyorsunuz. Bu yazımızda daha iyi oyun oynamak için oyuncu ekipmanları seçimi seçimi hakkında bilgiler paylaşacağız.

Oyuncu Ekipmanlarının Olmazsa Olmazı: Oyuncu Mouse

Bilgisayarda kullanılan mouse oyun deneyimi konusunda en önemli oyuncu aksesuarlarından biri oluyor. Gaming mouse‘ların asıl amacı kullanıcılara oyun esnasında bazı kolaylıklar sağlıyor olmasıdır.

Oyuncular için özel olarak tasarlanmış olan gaming mouse üzerinde oyuncunun rahat kullanımını sağlayan bir takım ek tuşlar da bulunuyor. Bunlar sayesinde oyun oynarken ihtiyacınız olan tuşlara mouse üzerinden erişip daha keyifli bir oyun süreci geçiriyorsunuz.

Gaming Mouse Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Mouse alırken dikkat etmeniz gereken bir takım özellikler bulunuyor. Bunlardan biri mouse’ların sensörleri oluyor. Bazı mouse’lar optik sensörle çalışırken bazıları ise lazer sensör kullanıyor. İkisi arasındaki en önemli fark çalışma zeminlerinde bulunuyor. Lazer sensöre sahip mouse’lar kızılötesi ışınlar kullandıkları için pürüzsüz yüzeylerde çalışıyor. Optik sensörlü mouse’lar ise LED ışınlar kullandıkları için bir mousepad üzerinde kullanılması gerekiyor.

Piyasada yer alan birçok gaming mouse modeli ergonomik olarak lanse ediliyor. Ancak pratik kullanımda bu şekilde olmayabiliyor. Tercih edeceğiniz mouse ergonomik bir yapıda mı öğrenebilmek için mutlaka denemeniz gerekiyor. Çünkü ergonomik yapı elinize uygunlukla ölçülebiliyor. Avuç içinize tam olarak oturması ve parmaklarınızın tuşlara uygun olması gerekiyor. Bunu öğrenmenin en etkili yolu da sadece deneyerek oluyor.

Ayrıca uzun süre oyun oynayacağınızı düşünerek tercih edeceğiniz gaming mouse, elinizde ve bileğinizde ağrı yapmayacak özellikleri bulunuyor olmalıdır.

Mükemmel Oyunculuğun Sırrı: Oyuncu Klavyesi

Oyuncu ekipmanları seçimi içerisinde bir diğer önemli seçenek klavye oluyor. Bilgisayar oyunlarının vazgeçilmez ekipmanlarının başında klavye yer alıyor. Piyasada çok fazla gaming klavye bulunduğu için aralarında seçim yapmak da oldukça zor oluyor.

Klasik klavyelerden daha farklı yapıda olan oyuncu klavyelerinin standart tuşların yanında bir dizi ek özelliği de bulunuyor. Bazı programlanabilen makro tuşların yanı sıra multimedya tuşlar ile birçok işlemin daha kolay yapılmasını sağlıyor. Ayrıca aydınlatması ve tuş renkleri ile oyuncuların daha iyi hamleler yapmasına imkan tanıyor.

Oyuncu Klavyesi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Oynadığınız oyunlardan en yüksek seviyede keyif almak ve oyun performansınızı zirveye çıkarmak istiyorsanız oyuncu klavyesi seçerken bazı özelliklerine dikkat etmeniz gerekiyor.

Seçim yaparken dikkat etmeniz gereken özelliklerin başında tuş hassasiyeti bulunuyor. Bunun için klavye tercihinizi mekanik klavyelerden yana kullanmanız daha faydalı sonuçlar veriyor. Çünkü oyun oynarken tuşlara çok hızlı basıyorsunuz. Arka arkaya birden fazla tuşa bastığınızda klavyenin her bir hamlenizi doğru ve zamanında algılaması gerekiyor. Bu ihtiyacınızı en iyi karşılayacak klavye türü de mekanik klavyeler oluyor.

Bunun yanı sıra, led ışıklar oyuncu klavyelerinin en cezbedici özellikleri arasında bulunuyor. Renkli ışıklar ve klavye aydınlatması oyun oynarken daha fazla keyif almanızı sağlarken gece karanlıkta mükemmel bir atmosfer ortaya çıkarıyor.

Saatlerce bilgisayarın ve klavyenin başında oyun oynamanın beden sağlığımıza bazı olumsuz etkileri oluyor. Geçireceğimiz zamanı en konforlu hale getirmek için seçeceğimiz ekipmanlara dikkat etmemiz gerekiyor. Klavyelerde yaşayacağınız en büyük sorun bileğinizde olacaktır. Bu nedenle bileğinizi destekleyecek yükseklikte ve bu bölümde bulunan yumuşak bir yastık olan klavyeler oyun oynama deneyiminizi en üst noktalara taşıyan faktörlerden biri oluyor.

Ayrıca klavye tasarımına da önem veriyor olmalısınız. Piyasada çok farklı tasarımlara sahip klavyeler bulunuyor. Ancak sırf göze hoş geliyor diye konforsuz tasarıma sahip bir klavye almamanız gerekiyor. Tasarım konusunda dikkat etmeniz gereken özelliklerin başında tuşlara iki elinizi kullandığınızda ulaşım noktaları oluyor. Oyuncu klavyelerinin büyük çoğunluğunda en çok kullanılan tuşlar farklı renklerde tasarlanıyor. Bu şekilde oyun oynarken bu tuşları rahat bir şekilde bulabiliyorsunuz. Çok sık kullanıldığı için bu tuşların üretildiği malzemeler diğerlerinden farklı oluyor. Tasarım konusunda temel özelliklere dikkat ederseniz daha doğru bir klavye seçimi yapıyor olacaksınız.

daha iyi oyun oynamak icin oyuncu ekipmanlari teknosa

Oyunu Hissetmenin En Etkili Yolu: Oyuncu Kulaklığı

Kulaklık kullanımı özellikle oyuncular arasında ayrı bir yerde bulunuyor. Onları oyunun içine sokan ve her detayı en iyi şekilde yakalamasını sağlayan en önemli ekipman kulaklıklar oluyor.

Oyuncu kulaklıkları normal kulaklıklardan farklı olarak üretiliyor. Normal kulaklıklar daha çok müzik sesleri için tasarlanırken oyuncu kulaklıklarında oyun içindeki sesler baz alınıyor. Ayrıca oyuncu kulaklıkları uzun süreli kullanımlar için tasarlanıyor.

Oyuncu Kulaklığı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Oyuncu kulaklığı seçerken önem vereceğiniz özelliklerin başında kulaklığın kalitesi geliyor. Çünkü bu kulaklıklar genellikle saatlerce aralıksız kullanılıyor. Bu nedenle kulaklığın kaliteli malzemeden ve kullanıcının konforu düşünülerek yapılmış olması gerekiyor.

Kulak üstü kulaklık kullanımı uzun sürdüğünde oldukça can sıkıcı olabiliyor. Kulaklarda terleme ve acıma yaşatabiliyor. Ayrıca ağırlığı da bir süre sonra rahatsız edebiliyor. Bunun için daha hafif, terleme yapmayan kulaklık süngerine sahip ve kafa bandı yumuşak olan modeller keyifli bir oyun deneyimi sunuyor olacaktır.

Bunların yanında oyuncu kulaklıkları oyun içi sesleri en kaliteli şekilde veriyor olmalıdır. Kulaklık seslerinde yüksek bas ve tiz ayarı, ses kalitesinin önemini belirliyor. Oyuncu kulaklıkları normal müzik dinlenen kulaklıklardan farklı olduğu için bas ve tiz kalitesi en yüksek seviyede ve dengeli olmalıdır. Bu şekilde tüm sesleri en iyi şekilde duyabiliyor ve oyunun atmosferine kendinizi kolaylıkla kaptırabiliyorsunuz.

Yukarıda oyuncu ekipmanları seçimi hakkında size yol göstermeye çalıştık.

Siz de en iyi oyuncu aksesuarlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
playstation 5 sarj istasyonu teknosa
Devamını Oku

Playstation 5 Şarj İstasyonu Nedir?

Dünyada en çok tercih edilen oyun konsollarından Playstation ailesinin yeni üyesi Playstation 5 oldukça ilgi topluyor. Playstation 5’in…
twitch nedir teknosa
Devamını Oku

Twitch Nedir?

Günümüzde sosyal medya ve dijital yayıncılık konusu sürekli olarak gelişmeye devam ediyor. Çok geniş kitlelere hitap eden platformlar…
tasinabilir oyun konsol nedir teknosa
Devamını Oku

Taşınabilir Oyun Konsolu Nedir?

Elde taşınır oyun konsolları, ev video oyun konsollarından daha küçük olmakla birlikte; ekran, hoparlörler ve kontrolleri tek bir…
PlayStation 4 guncelleme nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

PlayStation 4 Güncelleme Nasıl Yapılır?

Evde eğlenceli vakit geçirmekten bahsettiğimizde ilk aklımıza gelen şeylerin başında konsol oyunları oynamak geliyor. Yorucu bir iş gününün…
preo-my-game-kulaklik-mg11-teknosa
Devamını Oku

Preo My Game Kulaklık MG11 Özellikleri

Bilgisayar teknolojisinin gelişmesiyle piyasaya sürülen oyunlar da gelişmeye devam ediyor. Bunun bir sonucu olarak bilgisayar oyunu tutkunlarının sayısı…