Tatillere çıkmadan önce hangi valizi tercih ettiğiniz sizin için çok önemlidir. Çünkü gittiğiniz yere göre alacağınız valizin boyutu, size kolaylık sağlayacaktır. En basit şekilde açıklamak gerekirse, bir kamp tatiline valiz ile gidemezsiniz. Buradaki zorlu şartlardan dolayı muhtemelen büyük problemler ile karşı karşıya kalırsınız.

Ya da bir iş seyahatine giderken, klasik bir çanta ile gitmek size zorlu anlar yaşatabilir. Bunun en büyük sebebi ise yanınıza almanız gereken evraklar ya da kıyafetler olabilir. Bunları en iyi şekilde muhafaza etmek için bavullar size kolaylık sağlayacaktır.

Kaç Farklı Valiz Boyutu Vardır?

Normal şartlar altında valiz boyutları 3’e ayrılır. Bunlar; kabin, orta ve büyük şeklindedir.

Kabin boylar genellikle 50x35x31 ebatlarına sahiptir. Orta boy valizler ise 60x44x23 şeklinde olurken, büyük boy valizler ise 70x50x25 ebatlarındadır.

Hangi Seyahate Hangi Valiz Boyu İdealdir?

1- İş Seyahati

İş hayatına başlamış birçok insan, en azından kariyerinde bir kez bile olsa seyahate çıkmıştır. İş seyahatleri, normalden daha farklı bir tatil türü olduğu için genellikle bu gezilerde orta boy valizler tercih edilebilir.

İş seyahatlerinde orta boy valiz seçilmesinin ise birkaç nedeni bulunur. Herhangi bir etkinliğe ya da toplantıya katılacak olduğunuz için veya bir sunum yapacak olduğunuz için mutlaka yedek kıyafetleriniz de olmalıdır. Olumsuz bir durum yaşanması halinde bu giyecekleri temin etmek zor olabilir.

Ayrıca yanınızda laptop veya önemli evraklar bulunabileceği için valizlerinizde özel bir saklama bölmesi olmasına dikkat edebilirsiniz. Bu sayede değerli eşyalarınız zarar görmeyecektir.

Her türlü olumsuz şartları göz önünde bulundurarak, valizinizi tercih ederken, su geçirmez bir özelliğe sahip olmasına da önem gösterebilirsiniz.

2- Yaz Tatili

Yaz tatili belki de valiz seçiminin en zor olduğu tatil dönemlerinden biridir. Çünkü kimileri bir gezgin gibi dolaşırken, kimileri ise uzun süreli tatillere çıkar. Bu yüzden nasıl bir valiz tercihi yapacağınız ise tamamen size kalmış.

Fakat yaz tatillerine çıkmadan önce dikkat etmeniz gereken bir püf nokta mevcut. Çantanızın ya da valizinizin bolca bölmeye sahip olması gerekir. Çünkü; powerbank, güneş gözlüğü, güneş kremi, deniz elbiseleri vb. gibi birçok eşyanız yanınızda olabilir. Bu yüzden valizinizin ya da çantanızın karman çorman olmasını istemiyorsanız, bol bölmeli bir valiz tercih etmekte fayda var.

3- Kış Tatili

Dışarıdan bakıldığında kış tatili ve yaz tatili de benzer yönlere sahiptir. İki şekilde de yanınızda birçok eşya barındırmanız gerekir.

Ancak kış tatilini, yaz tatilinden ayıran ciddi bir fark bulunuyor. Olumsuz hava şartları yüzünden kış tatillerinde valizinizi ya da çantanızı, özenerek seçmelisiniz. Valizlerinizin, dayanıklı ve su geçirmez olması tatiliniz için çok önemlidir.

4- Doğa Tatili

Doğa tatilleri de diğerlerinden farklıdır. Bu yüzden klasik valiz boyları tercih etmek size sorun yaratabilir. Yani tabiat şartlarında, valizler size büyük zorluklar çıkarır. Bu yüzden gideceğiniz bölgeye uygun bir çanta seçmek en ideal tercih olur.

5- Kamp Tatili

Tıpkı doğa tatilinde olduğu gibi kamp tatilinde de klasik valizler pek tercih edilmez. Yani büyük boy bir sırt çantası almak, size yardımcı olur. Bu çantalarda gerekli malzemeleri koymanız için bolca bölme olmasına da özen göstermelisiniz.

tatil valiz boyutu teknosa

6- Balayı Tatili

Evlendikten sonra sevdiğiniz kişiyle rüya gibi günler geçirmek istemeniz şüphesiz ki en büyük hakkınız. Balayı tatillerinde ise büyük boy yani uzun valizler tercih etmek ideal bir seçenek olabilir

Az eşya götürüp, yük etmemek gibi bir düşünceniz var ise yanılıyor olabilirsiniz. Çünkü, ‘İşime yaramaz’ diye götürmediğiniz şeyleri tatilde arayabilirsiniz. Bu yüzden bu sayılı günlerinizde problem yaşamamak adına tüm eksiklerinizi götürmek için büyük bir valiz alabilirsiniz.

7- Kültürel Tatil

Kültürel tatillerde muhtemelen en büyük amacınız; çevreyi keşfetmek, yeni bilgiler edinmek ve bunları hafızanızda saklamaktır. Bu yüzden yanınızda büyük ihtimalle fotoğraf makinesi ya da video çekmek için araçlar götüreceksiniz.

Bu konuda bilmeniz gereken tek şey ise teknolojik aletlerin çok hassas olduğudur. Bu yüzden de teknolojik cihazlarınızı en iyi şekilde koruyabilecek çantalar alabilirsiniz. Elbette bunları valize koymak bir çözüm olabilir fakat yine de tedbiri elden bırakmamak gerekir.

8- Yurtdışı Tatili

Yurtdışı tatillerinin süresi değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden valiz boylarının ne kadar olacağı konusundaki seçim ise tamamen size kalmış. Fakat bu tatillerde; pasaport vb. belgeleri yanınızda taşımanız, unutmamanız gerekir. Bu yüzden valizlerinizde, bu tür dosyaları saklayabileceğiniz bir bölmeye sahip olmalısınız.

9- Okul Gezisi

Okul gezileri, birçok öğrencinin en keyif aldığı aktivitelerden biridir. Özellikle üniversite dışında; ortaokul ve lise öğrencileri için bu geziler, unutulmaz anlara sahne olur.

Eğer çocuğunuz ya da siz böyle bir tatile gidecekseniz valiz tercih etmek yerine yanınızda kolaylıkla taşıyabileceğiniz sırt ya da el çantaları işinize yarayabilir. Eşyalarınızın kaybolması riskine karşı her zaman yanınızda bulundurabileceğiniz çantalar size destek olacaktır.

10- Çocuklu Tatiller

Her ne kadar keyifli olsa da yanınızda küçük yaşta çocuk ya da çocuklarınız varsa valizin dışında mutlaka bir sırt ya da el çantası bulundurmakta fayda var. Küçük çocuk veya bebekler, birçok şeye ihtiyaç duyar. Bu yüzden bu malzeme ve ürünleri taşımak için her zaman yanınızda bulundurabileceğiniz çantaları temin edebilirsiniz.

İyi Bir Valizde Bulunması Gereken Özellikler Neler?

Tatile çıkarken, alacağınız valizin boyutu kadar kalitesi de önemlidir. Bu yüzden dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

  • İki tekerlekli valizler, her zaman kolay taşınır. Sağlam tekerleklere sahip olan valizler, size büyük bir konfor sağlar.
  • Sert valizler yerine yumuşak yapılı valizler de tercih edebilirsiniz. Elbette kaliteden ödün vermemelisiniz. Sağlam materyal ve yumuşak dokuya sahip olan valizler, esneme payları sayesinde bolca kıyafet ve eşya alır.

Valizlerde dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da dayanıklılık noktasıdır. Gittiğiniz yolda ya da gittiğiniz yerde nasıl koşullar ile karşı karşıya kalacağınızı bilemeyebilirsiniz. Bu yüzden dayanıksız valizlerin, sizi yarı yolda bırakma ihtimalini de göz önünde bulundurmanız gerekir.

Siz de tatilinizde size eşlik edecek farklı çanta ve valiz alternatiflerini görmek isterseniz buraya tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Tablet-ile-Odevinizi-Nasil-Yapabilirsiniz-teknosa
Devamını Oku

Tabletten Ödev Yapma

Mobil cihazlar hayatımıza kısa bir süre öncesinde girmiş olsa da, son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler çok hızlı bir…
kislik bebek araba nasil olmali teknosa
Devamını Oku

Kışlık Bebek Arabası Nasıl Olmalı?

Kardan karla karışık yağmura, düşük sıcaklıklara ve rüzgarlara kadar bir dizi sürprizi ile kış mevsimi kapımızda görünüyor. Bebekli…
cihazlarda bahar temizligi nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

Cihazlarda Bahar Temizliği Nasıl Yapılır?

Baharın gelişiyle birlikte evlerimizde ve iş yerlerimizde bahar temizliği yapmaya başlıyoruz. Doğayla birlikte yenilenme fikrinden yola çıkılarak kazandığımız…
evde ekmek nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

Evde Ekmek Nasıl Yapılır?

Taze pişmiş ekmek gerçekten çok lezzetli oluyor. Bir ekmeğin üzerindeki altın rengi kahverengi bir kabuğun çıtırtısı ve içinden…
camasir makinesi neden bozulur teknosa
Devamını Oku

Çamaşır Makinesi Neden Bozulur?

Ev işleri arasında en çok zaman alan ve en çok yoran işlerin arasında çamaşır yıkamak bulunuyor. Çamaşırların yıkanması,…