Özellikle ince telli saçlara sahip olanlar için doğru kullanım saça bukle veya dalga eklemek oluyor. Bu şekilde kullanmak saça on kat daha hacim veriyor. Saçınızı kıvırmanın birçok farklı yolu bulunuyor. Sık bukleler, karışık dalgalar, su dalgaları, kırık fönler… Liste uzayıp gidiyor. Kendinizi bir saç modeli rutininde buluyorsanız, saçınızı kıvırma şeklinizi değiştirebilirsiniz. İşte saç maşası kullanarak saçınıza verebileceğiniz birkaç harika saç modeli:

Saçınızı Kıvırmaya Başlamadan Önce Yapmanız Gerekenler

Herhangi bir ısıyla şekillendirme aletini uygulamaya başlamadan önce, daha az hasar ve daha fazla tutuş ile buklelerinizi iyi hale getirecek birkaç detay bulunuyor. Isı ayarı ne olursa olsun, uçlara özel dikkat göstererek her zaman kökten uca ısı koruyucu uygulayın. Saçınızı yeni yıkadıysanız ve saç hala ıslaksa ısı koruyucu bir krem seçin; eğer saçınız kuru ve şekil vermeye hazırsa bir yağ veya sprey kullanın. Isıya karşı koruyucu kullandığınızda saçınızın sağlığında farklılık fark edeceksiniz.

Saç Maşası ile Saçınıza Vereceğiniz 5 Harika Şekil

1- Klasik Kıvrımlar

Açık ara en kolay modellerden olan bu model, birçok kişinin de favori bukle tipi olarak öne çıkıyor. Yapılacak ilk şey, saçınızı maşanın etrafına düz bir şekilde sarmak oluyor. Maşa ile etrafındaki saç arasında boşluk olmadığından emin olmak gerekiyor. Saçların maşaya bir sıkıca sarılması gerekiyor. Saçınızı maşaya sardıktan sonra 10 ya da 15 saniye arasında tuttuğunuzdan emin olun. Ardından kıvrımı avucunuzun içine bırakın ve birkaç saniye bekleyin. Göreceğiniz gibi, çok klasik bir bukle ortaya çıkıyor. Balo, dışarıda güzel bir akşam yemeği veya başka herhangi bir özel durum için mükemmel bir saç modeli oluyor.

2- Doğal Bukleler

Bu kıvrılmanın başlangıcı klasik kıvrımlara benziyor. Bir tutam saç alın ve üst kısmı maşadan uzağa sarın ve birkaç saniye tutun. Kalan saçı ise yüzünüze doğru olacak şekilde kıvırın. Saçınızın bir kısmını yüzünüzden uzağa, diğer kısmını yüzünüze doğru kıvırmanızın nedeni, çok yönlü, doğal görünümlü bir bukle oluşturmak oluyor. Kıvrımı avucunuzun içinde bırakın ve tamamen bırakmadan önce birkaç saniye bekletin.

3- Sıkı Kıvrımlar

Sıkı bukleler oluşturmak için 1 inçlik bir saç maşası kullanabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken tek şey, daha küçük saç parçaları ile çalışmanız gerektiği oluyor. Çok küçük bir parça alarak başlayın ve maşanın üzerine sarın. Bu kıvrılma ile klasik bukle arasındaki temel fark, tutamlar arasında boşluk bırakmanız gerektiği oluyor. Saçınız uzunsa maşaya tek seferde tüm saçlarınızı sığdıramazsınız. Bu durumda, önce bölümün üst kısmını kıvırın ardından bırakın ve kalan alt kısmı daha sonra kıvırın. Gerçekten uzun saçlarınız varsa, bu saç modeli uzun zaman alabilir. Ama buna değer çünkü gerçekten sıkı bukleler elde edeceksiniz.

4- Bükümlü Kıvrımlar

Küçük bir saç tutamını alın ve yüzünüzden uzağa doğru çevirin ve bükmeye başlayın. Tamamını büktüğünüz bu saç parçasını, maşanın etrafına sarın ve sıkı bir şekilde kıvırın. 10 ya da 15 saniye boyunca beklettiğiniz parçayı avucunuzun içine bırakın ve elinizde soğumaya bırakın. Bu model ile güzel bir su dalgası biçiminde görünen ilginç şekilli bukleler elde edeceksiniz.

5- Gevşek Dalgalar

Bu son seçenek, daha büyük saç bölümleriyle çalışacağınız için aceleniz olduğunda harika bir saç modeli haline geliyor. Bir saç maşasıyla nasıl gevşek dalgalar elde edeceğinizi merak ediyorsanız saçınızdan kalın bir bölüm alın ve maşaya sarın. Saçınızı kıvırırken, aldığınız tutamı yerinde tutmayın, bunun yerine hafif bir yuvarlama hareketi (yukarı ve aşağı) yapın. Sonuç olarak muhteşem gevşek dalgalar elde edeceksiniz.

Kalıcı Bukleler Sağlamanın Yolları

Saç maşasını ne kadar tutarsanız tutun saçınız bukle tutamıyorsa endişelenmeyin, yalnız değilsiniz. Bir saç şekillendiriciyi nasıl kullanacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Bu tamamen anlaşılabilir bir durum oluyor. Doğru şekillendirme ürünlerini kullanmak, saç tipiniz için en iyi sıcaklığı bulmak ve genel saç sağlığınızı korumak dahil saçınızı etkili bir şekilde kıvırmakla ilgili birçok faktör mevcut bulunuyor. İşte bunlardan bazıları:

  1. Kuru saçla başlayın: Saç maşası kullanmadan önce tamamen kuru saçla başlamalısınız. Islak saça herhangi bir ısı uygulamak, zarar vermeye neden oluyor. Saç maşası gibi cihazlar ısıyı doğrudan saçınıza uyguluyor, bu yüzden nemli veya ıslak saçlarda kullanmaktan kaçınmalısınız. Saçınızı olabildiğince sağlıklı tutmak, buklelere ulaşmak için önemli oluyor.
  2. Hasarlı saçlarda saç maşası kullanmaktan kaçının: Saçınız zarar gördüğünde şekillendirme zor oluyor. Saç, disülfid bağlarıyla bir arada tutulan proteinden oluşuyor. Sağlıklı saçlarda bu bağlar kırılmıyor ancak güneş ışığı, ağartıcı, sıcak aletler ve saç boyaları gibi elementler bağları zayıflatabilir ve kırılmalarına neden olabilir. Bu olduğunda saçlar zarar görür ve kıvrılmaz.
  3. Her gün sıcak aletler kullanmamaya çalışın: Isı, saçınızı doğal yağından arındırıyor ve kurutuyor. Sıcak aletleri en fazla gün aşırı kullanmanız gerekiyor. Her gün kullanmak yerine saçınızı daha sağlıklı şekillendirmenin başka yollarını arayın.
  4. Doğru boyutta ve tipte saç maşası kullanın: Farklı boyutlardaki maşalar farklı bukle stilleri yaratıyor. Örneğin, 1,25 inçlik bir maşa, boyut olarak daha yumuşak bukleler sağlarken 1 inçlik daha küçük bir maşa daha küçük bukleler veriyor.
  5. Mümkünse saç maşanızdaki en düşük sıcaklığı kullanın: Mümkün olan en az miktarda ısı kullanmaya çalışın. Maşanızın ısısını 400 derecenin altında tutmak iyi bir kural oluyor. Elbette herkesin saç tipi farklı olabiliyor. Genel olarak ince saçlı insanlar, kalın saçlı insanlara kıyasla saçlarını kıvırmak için daha az ısıya ihtiyaç duyuyor. Sıcaklık birçok saç maşasında değiştirilebiliyor. Ancak tüm cihazlarda bu özellik bulunmuyor. Cihazınızda bu özellik varsa, saçınızı en düşük ısı ayarında kıvırın. Saçınız bu ayarda kıvrılmıyorsa, kıvrılana kadar ısıyı kademeli olarak artırın.
  6. Daima bir ısı koruyucu kullanın: Isı koruyucu, sıcak aletleriniz ve saçınız arasında bir bariyer görevi görebiliyor. Herhangi bir ürünü kullanmadan önce saç tipinize ve sıcak aletlere uygun olduğundan emin olmak için talimatları okuyun. Örneğin, yalnızca 300 dereceye kadar koruma sağlayan bir ürün, saç maşası 400 dereceye ayarlanmışsa o kadar etkili olmuyor.
  7. Elde etmek istediğiniz stil için saçınızı ayırın: Saçınızı ayırdığınız yön, stili etkileyebiliyor. Hacim istiyorsanız, yatay bir bölüm alın ve kökten itibaren kıvırın. Ama dalgalı bir görünüm istiyorsanız, dikey bir bölüm kullanın. Kalın saç tipine sahip kişilerin tek seferde daha küçük parçalar kullanarak saçlarını kıvırmaları gerekiyor. Orta ile ince saç tipine sahip kişiler ise saçlarından daha büyük parçalar kullanabilir.
  8. Saçınızı birden çok yöne kıvırmayı deneyin: Saçınızı kıvırdığınız yöne göre farklı sonuçlar elde edeceksiniz. Tek yönde kıvırırsanız saçlarınız birbirine karışır. Saçınızın dağınık görünmesi için her buklenin yönünü değiştirin. Maşayı; kökte daha fazla hacim istiyorsanız yatay, gevşek bir kıvrım oluşturmak istiyorsanız dikey olacak şekilde tutun.
  9. Buklelerinizi çekiştirmekten kaçının: Soğuyana kadar bukleyi üç ile beş saniye elinizde tutun. Buklelerinizin düşmesine veya çekilmesine izin vermeyin. Bu saçlarınızı uzatır ve buklelerinizin şeklini kaybetmesine neden olur.
  10. Saç spreyi kullanmayı unutmayın: Tarzınızı korumak için saç spreyi şart oluyor. Saçınızı kıvırdıktan sonra saç spreyi kullanın.

Saçlarınıza şekil verebileceğiniz en iyi saç maşalarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
telefonda yuz tanima teknolojisi nedir teknosa
Devamını Oku

Telefonda Yüz Tanıma Teknolojisi Nedir?

Gün içerisinde hemen her işimizi akıllı telefonlarımızla gerçekleştiriyoruz. Kamu işlerimiz, bankacılık işlemlerimiz, günlük alışverişlerimiz dahil hepsini yerimizden kalkmadan…
Xiaomi alt markaları nelerdir
Devamını Oku

Xiaomi Alt Markaları Nelerdir?

Pekin merkezli Xiaomi, Çinli bir elektronik şirketidir ve 6 Nisan 2010’da Lei Jun tarafından kurulmuştur. Akıllı telefon, dizüstü…
En iyi 10 elektrikli bisiklet
Devamını Oku

En İyi 10 Elektrikli Bisiklet

Teknolojinin gelişme sürecinde bisikletler hem teknik hem de tasarım açısından gelişerek yeni modeller ile öne çıkmıştır. Son zamanlarda…
camasir makinesi nerede olmali teknosa
Devamını Oku

Kurutma Makinesi Nerede Olmalı?

Evlerimizin en önemli eşyaları arasında, ev işlerimizi kolaylaştıran ve bize en çok zaman kazandıran beyaz eşyalar yer alıyor.…