Türk kültürünün en önemli içeceklerinin başında çay geliyor. Akşam yemeklerden sonra geçirdiğimiz zamanın, dostlarımızla yaptığımız uzun sohbetlerin en büyük eşlikçisi, taze ve güzel demlenmiş bir çay oluyor. Soğuk günlerde içimizi ısıtan, biraz rahatsız olduğumuzda şifamız olan çayın güzel demlenmesinin sırlarının başında kullandığımız çay makinesi geliyor. Eskiden çoğunlukla kullanılan çaydanlıkların yerini, teknolojik gelişmelerle birlikte çay makineleri alıyor. Çay makinelerinin kullanımının artmasıyla bu alanda yapılan çalışmalar da hızlanıyor. Son dönemde üretilen çay makineleri en güzel demleme şeklini biliyor ve bunun için çalışıyor. Üstelik bazı modellerde sizin herhangi bir şey yapmanıza bile gerek kalmıyor. Günümüzde hemen hemen bütün küçük ev aletleri üreticisinin bir çay makinesi modeli bulunuyor. Artan teknolojik özellikleri ve kullanım şekline göre piyasada birçok çay makinesi alıcısını bekliyor. Çay makinesi almaya karar verdiğinizde de bu modeller arasından bir seçim yapmak epey zorlaşıyor. Herkesin çay makinesinden beklentisi ihtiyacına yönelik olarak değişiyor. Kimi kalabalık ailesinde herkese yetecek kadar büyüklükte bir çay makinesine ihtiyaç duyarken kimi çay tiryakisi enerji tasarruflu modeller arasından seçim yapabiliyor. Bu tamamen sizin kullanım amacınıza göre şekilleniyor. Çay makinesi alırken bazı konulara özellikle dikkat etmeniz aldığınız üründen beklentinizi karşılaması konusunda oldukça faydalı oluyor. O halde çay makinesi alırken nelere dikkat etmelisiniz gelin birlikte bakalım.

Neden Bir Çay Makinesi Almalısınız?

Günün her saatinde rahatlıkla ve keyifle tüketebildiğimiz çay, kimi zaman kahvaltıda, kimi zaman iş molamızda, çoğunlukla da akşam günün yorgunluğunu atmakta yardımcımız oluyor. Herhangi bir saate ihtiyacımız olan çayı, klasik çaydanlıkta demlemek oldukça zaman alabiliyor. Her şeyin daha hızlı aktığı ve her zaman daha fazla zamana ihtiyacımızın olduğu yılların içinde yaşıyoruz. Çalışırken ya da keyif için yaptığımız hemen her şeyin eskisinden biraz daha çabuk gerçekleşmesi gerekiyor. Yapılan teknolojik geliştirmelerin büyük çoğunluğu da bu amaç doğrultusunda hayata geçiriliyor.

Çay demleme konusu da bunların arasında yer alıyor. Günün herhangi bir anında çay içmek istediğimizde güzel demlenmiş bir çaya kısa sürede ulaşmak istiyoruz. Bu ihtiyacımızdan kaynaklı olarak üretilen çay makineleri bu konudaki en büyük yardımcılarımızdan biri oluyor. Çay makineleri işimizi oldukça kolaylaştırıyor.

Elektrikli Çay Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekiyor?

Çay makinesi alırken dikkat etmeniz gereken özellikleri çoğunlukla kullanım alışkanlıklarınız belirliyor. Küçük ev aletleri arasında gün içerisinde en çok kullanılan cihaz, çay makinesi oluyor. Bu nedenle bazı temel konular tüm kullanıcıları ilgilendiriyor.

Eğer bir çay tiryakisiyseniz ya da çay içmeyi seven kalabalık bir aileniz varsa, su ve demlik haznesi geniş olan modeller arasından seçim yapmanız gerekiyor. Çünkü çaylar bittikçe tazelenmesi gerekiyor ve sürekli kullanımda bazen sıcak su problemi yaşanabiliyor. Bu konuda iki farklı seçeneğiniz bulunuyor. Eğer tezgahınızda yeterli alanınız bulunuyorsa enine geniş hazneli çay makineleri tercih ederken yeteri kadar yeriniz yoksa dar ancak uzun olan modelleri tercih edebiliyorsunuz. Önemli olan içerisindeki suyun hacmi olduğu için hangisi olacağına siz karar verebiliyorsunuz.

Çay makinesi uzun süre çalıştığı ve bu sürede her zaman içerisinde su bulunması gereken bir cihaz olduğu için kireçlenme konusu önemli oluyor. Kireç uzun vadede sağlığımızı da olumsuz etkileyen bir şey olduğu için alacağınız çay makinesinin paslanmaz çelikten yapıldığına dikkat ediyorsunuz. Paslanmaz çelik malzemeler kireç oluşumuna izin vermeyeceğinden uzun yıllar boyunca taze demlenmiş çayınızı güvenle içebiliyorsunuz.

cay makinesi alirken nelere dikkat etmelisiniz teknosa

Çay Makinesinin Tasarımı Nasıl Olmalı?

Çok kullandığımız bir cihaz olduğu için çay makinesinin tasarımı önemli konular arasında bulunuyor. Kullanım kolaylığı sağlayan ergonomik tasarıma sahip cihazlar kullanırken çok büyük rahatlık sağlıyor. Su ve demlik haznesinin tutma yerinin ele rahat oturması ve kaymaması hem güvenlik hem de kullanım açısından kolaylık yaratıyor. Demlenen çayın rengini görmek sizi rahatlatıyorsa ya sadece demliği şeffaf olan modelleri ya da hem demlik hem de su haznesi şeffaf olanları seçebiliyorsunuz.

Çay makinelerinde çaydanlıklarda olduğu gibi su haznesi daha büyük oluyor. Eğer daha ağır olduğu için su haznesini kaldırmak istemiyorsanız çeşmesi olan modeller sizin kullanımınız için daha büyük avantaj sunuyor.

Bir Çay Makinesi Kaç Watt Gücünde Olmalı?

Çay makinesi gün içinde uzun süre çalışan bir cihaz olduğu için elektrik tüketimi bizim için önemli bir konu oluyor. Bunun yanında güzel bir tada sahip çayı kısa sürede demleyebilmesi için de güçlü bir cihaz olması gerekiyor.

Bir çay makinesinin kısa sürede suyu kaynatabilmesi için en az 1800 ya da 2000 watt’lık bir kaynatma gücüne sahip olması bekleniyor. Bunun altında kaldığında suyu geç kaynatıp daha uzun sürede çayın demlenmesine neden olabiliyor.

Çayın güzel demlenebilmesi için bir de sıcak olarak bir süre beklemesi gerekiyor. Bu sıcaklığı sağlayabilmesi için sıcak tutma modunun yaklaşık olarak 160 watt olması ideal seviye oluyor.

Almak istediğiniz çay makinesine karar verirken güç sarfiyatı kontrol etmeniz gereken en önemli özellikler arasında bulunuyor.

Güvenlik İçin Otomatik Kapanma Özelliği

Elektrikli tüm cihazların kullanımında güvenlik konusu dikkat edilmesi gereken en önemli konu oluyor. Bu cihazların dikkatsiz kullanımından kaynaklı birçok ev kazası yaşandığı için üreticiler de yeni ürün tasarımlarında güvenlikle ilgili bir sorun yaşamamanızı istiyor.

Çay makinesinde yaşanacak sorunların başında suyun kaynayarak bir süre sonra bitmesi oluyor. Uzun süre açık olan çay makinesindeki suyu yenilemeyi unuttuğumuz durumda bu problemle karşılaşabiliyoruz. Su haznesi boş olan cihazın çalışmaya devam etmesi ciddi güvenlik sorunlarına ya da makinenin kullanılamaz hale gelmesine neden olabiliyor. Bu nedenle üretilen çay makinelerinin birçoğunda otomatik kapanma özelliği bulunuyor. Su haznesinde su olmadığında bu cihazlar otomatik olarak kendini kapatıyor ve herhangi bir güvenlik sorunu yaşamamanızı sağlıyor.

Yukarıda çay makinesi alırken nelere dikkat etmelisiniz değinmeye çalıştık.

Siz de en iyi çay makinelerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
sac kurutma makinesi tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Saç Kurutma Makinesi Tavsiyeleri

Saçlarınız ister uzun ister kısa olsun, saç kurutma makinesi mutlaka bulunması gereken kişisel bakım ürünlerinden biri oluyor. Evde…
teknoloji ask teknosa
Devamını Oku

Teknoloji Aşkı Nasıl Dönüştürdü?

Her alanda yaşanan teknolojik gelişmeler ve teknolojik cihazların ulaşılabilir olmasıyla, teknoloji artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geliyor.…
Devamını Oku

Telefondan Klima Kumandası Nasıl Yapılır?

Akıllı telefonlar günümüzde vazgeçemediğimiz teknolojik cihazların başında geliyor. Gün içerisinde hemen her işimizi akıllı telefon uygulamaları ile hızlı…