Soğuk kış günlerinde evimizdeki ya da iş yerlerimizdeki ısıtma sistemleri bazen yeterli gelmeyebiliyor. Üzerimizi kat kat giyinmek çare gibi görünse de üşümekten yine kurtulamıyoruz. Sağlığımızı kaybetmemek ve yaşam konforumuzu bozmamak için ekstra ısı kaynaklarına ihtiyaç duyuyoruz. Bu ısı kaynaklarından en çok bilinen ve kullanılanı elektrikli ısıtıcılar oluyor. Hem ortamın ısısına bir takviye aracı olarak hem de ısıtma sistemi olmayan yerlerde ısınmanızı sağlayacak olan elektrikli ısıtıcılar özellikle sonbahar ve kış aylarının vazgeçilmez ürünleri arasında yer alıyor. Isıtılacak yerin büyüklüğü ve yalıtım yapılmamış olması yerleşik bir ısıtma sistemi olsa bile onun yetersiz kalmasına neden oluyor. Bu nedenle elektrikli ısıtıcılar hemen her yaşam alanı için gerekli hale geliyor. Evde küçük çocuğu ya da yaşlısı olanlar kademeli ısıtma sisteminin olması, enerji tüketiminin biraz daha az olması ve taşınabilir olması gibi nedenlerle elektrikli ısıtıcıları tercih ediyor. Elektrikli ısıtıcı almaya karar verdiğinizde piyasada birbirinden çeşitli ürünün olduğunu görüyorsunuz. Farklı özellikleri ve işlevselliği nedeniyle hangisini alacağımıza karar veremeyebiliyorsunuz. Ancak öncelikli olarak hangi özelliklerini kontrol etmeniz gerektiğini bildiğinizde işiniz biraz daha kolay oluyor.

Doğru Alanda Doğru Isıcıtıyı Kullanmalısınız

Elektrikli ısıtıcıyı farklı yaşam alanlarımız için kullanmayı tercih edebiliyoruz. Her ortamı verimli bir şekilde ısıtacak çeşitli ısıtıcılar bulunuyor. Eğer açık bir alanı ısıtma ihtiyacımız bulunuyorsa infrared ısıtıcıları tercih edebiliyoruz. Infrared ısıtıcılar, ışık yoluyla ısıyı ileten elektrikli ısıtıcılar olarak geçiyor. Bu ışığın doğrudan etki ettiği insanı ya da nesneyi ısıtıyor. Işığın ulaşmadığı alanlara etki etmiyor. Çevremizde gördüğümüz kafe ya da restoranlarda genellikle infrared ısıtıcıların bulunmasının nedeni de bu şekilde açıklanabiliyor. Dış alanın hepsini ısıtmak mümkün olmayacağı için direkt olarak masaların ve müşterilerin ısınmasını sağladığı için infrared ısıtıcılar tercih ediliyor.

Kapalı alanlar için elektrikli ısıtıcı tercihi yapmak istiyorsanız bunun için birden fazla çeşit arasından seçim yapabiliyorsunuz. Bu çeşitler infrared gibi tek bir noktayı değil daha geniş bir alanı ısıtma konusunda etkili olabiliyor.

Yağlı Radyatör

Elektrikli ısıtıcılar arasında en çok tercih edilenlerin başında yağlı radyatörler geliyor. Görünümü kalorifer peteği gibi olduğu için radyatör olarak adlandırılıyor. Ancak elektrikle çalışması ve içerisinde sıvı olarak yağ olması normal kaloriferlerden ayrılmasını sağlıyor. Yağlı radyatörleri çalıştırdığınız zaman bulunduğu alanı yavaş yavaş ısıtıyor. Bu özelliği sunduğu sıcaklığın uzun süre devam etmesi konusunda oldukça etkili oluyor. Özellikle odanın kapısı ya da camı açılmazsa sıcaklığın verimi daha fazla olabiliyor.

elektrikli isitci secerken dikkat etmeniz gerekenler teknosa

Konvektör Isıtıcı

Konvektör ısıtıcılar özel ayakları sayesinde istediğiniz yere koyabildiğiniz ya da isterseniz duvara sabitleyebileceğiniz kullanışlı ısıtıcılar arasında yer alıyor. Bulunduğu ortamdaki soğuk havayı alttan alıp içerisindeki rezistanslarından geçirdikten sonra üst kısımdan sıcak hava olarak üflemesi verimlilik ve havayı temizleme konusunda diğer elektrikli ısıtıcılardan ayrılmasını sağlıyor. Özellikle astım ya da toza karşı alerjisi bulunan kişiler tarafından bu tarz elektrikli ısıtıcılar daha fazla tercih ediliyor.

Konvektör ısıtıcılar bulundukları ortamı çok hızlı ısıttığı için oldukça büyük avantaj da sağlıyor. Daha büyük alanları ısıtmanız gerektiği zaman konvektör ısıtıcıların bu avantajını kullanabiliyorsunuz.

Fanlı Isıtıcılar

Fanlarını kullanarak bulunduğu ortama sıcak hava üfleyen fanlı ısıtıcılar, çoğunlukla ana ısıtıcı olarak kullanılamıyor. Yardımcı ısıtıcı olarak belli bir alanı daha fazla ısıtmak için kullanılabilen fanlı ısıtıcılar, büyük alanları ısıtma konusunda etkili olamıyor. Ancak banyo ya da çocuk odasının ısıtılması konusunda ana ısıtıcının yanında fanlı ısıtıcıları da kullanabiliyorsunuz.

Enerji Tüketim Durumunu Kontrol Edin

Elektrikli ısıtıcılar arasından seçim yaparken verimli çalışmasına göre bir tercihte bulunmanız faydalı oluyor. Verimli çalışma, bulunduğu alanın etkili bir şekilde ısınması için cihazın olabilecek en düşük miktarda enerji tüketmesiyle tanımlanabiliyor. Yani minimum enerji tüketimiyle daha fazla ısınma sağlayan elektrikli ısıtıcıların daha verimli çalıştığını söyleyebiliyoruz.

Isınma ihtiyacını verimli bir şekilde karşılamak istiyorsanız elektrikli ısıtıcının sadece enerji tüketimine dikkat etmeniz yanlış karar vermenize neden olabiliyor. Çünkü düşük enerji tüketimiyle fazla ısı vermeyen ısıtıcıları daha uzun süre ya da daha yüksek ayarda çalıştırmanız gerekebiliyor. Bu da tahmin edilenden daha fazla enerji tüketimine neden olabiliyor.

Bunun için, tükettiği enerjiyle ne kadarlık bir alanı ısıttığı konusuna dikkat etmeniz ve elektrikli ısıtıcı çeşidinin nasıl bir alanda etkili olduğunu bilmeniz gerekiyor. Örneğin infrared ısıtıcılar çok kısıtlı bir bölgeyi ısıtabiliyor. Bu nedenle geniş alanların ısıtılması ihtiyacınız için infrared ısıtıcı tercih etmiyorsunuz. Aksi durumda daha yüksek miktarda enerji harcıyorsunuz ve ısı miktarında diğer ısıtıcılarla aynı faydayı alamıyorsunuz.

Güvenlik Durumunu Kontrol Edin

Eski teknolojide elektrikli ısıtıcıların güvenlik anlamında bazı açıkları bulunuyordu. Ancak gelişen teknoloji ile birlikte bu açık fazla uzun süre devam etmeyip daha güvenli cihazların piyasada bulunmasını sağlıyor.

Elektrikli ısıtıcıların yaratacağı en büyük tehlike devrilme durumlarında yaşanıyor. Evinizde çocuğunuz ya da evcil hayvanınız varsa ısıtıcıya çarpıp devrilmesine neden olabiliyor. Bazen de yanlış yere koyduğumuz için böyle durumlar yaşayabiliyoruz. Bu tarz devrilme anlarında elektrikli ısıtıcılar devreyi kesiyor ve hemen kendini kapatıyor. Böylece evinizde yangın ya da yanma durumlarının yaşanmasına engel oluyor. Günümüzde piyasada bulunan cihazların çoğunluğunda bu özelliğin olmasına rağmen herhangi bir kötü durum yaşanmaması için alacağınız elektrikli ısıtıcının güvenlik özelliklerine bakmanız fayda sağlıyor.

Yukarıda elektrikli ısıtıcı seçerken dikkat etmeniz gerekenler neler detaylı olarak anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi elektrikli ısıtıcıları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kahve cesitleri kalorileri teknosa
Devamını Oku

Kahve Çeşitleri ve Kalorileri

Aldığı kaloriye ve kilosuna dikkat etmek isteyen herkesin en çok merak ettiği konuların başında kahvenin kalori değeri geliyor.…