Teknolojik gelişmeler sadece cihazlar üzerinde gerçekleşmiyor. Aynı zamanda uygulamalar da sürekli olarak gelişmeye ve hayatımızı kolaylaştırmaya yardımcı oluyor. Yapay zeka teknolojisinin gelişmesiyle birlikte normalde kullandığımız uygulamaların özellikleri daha üst seviyelere çıkıyor. Bir uygulama ile birçok şeyi mükemmel bir şekilde yapabilir hale geliyoruz. Google Lens, bu uygulamalar arasında en üst sıralarda yer alıyor. Uygulama sayesinde birçok farklı işi tek bir yerden kolayca yapabiliyoruz. Böylece hayat daha kolay, daha verimli ve daha eğlenceli hale geliyor. Google Lens’i kullanmanın benzersiz yolları bulunuyor. Ayrıca uygulamayı kullanmak da bir o kadar basit. Sadece telefonunuza Google arama uygulamasını indiriyorsunuz. Uygulamayı açtığınızda sağ alt köşede bir kamera simgesi bulunuyor. Bu simgeye dokunmanız ve ardından metin modundan resim moduna geçmeniz yeterli oluyor. Artık ekranın alt kısmında yer alan kayırıcıyı kullanarak pek çok işlemi yapmaya başlayabiliyorsunuz. Bu yazımızda Google Lens ile yapabileceğiniz şeyler hakkında pratik bilgiler sunacağız.

Google Lens ile Neler Yapılabilir?

1- Daha İyi Fotoğraflar Çekin

Google Lens, hem fotoğraf çekmek hem de fotoğrafları geliştirmek için inanılmaz derecede güçlü bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Yalnızca birkaç basit dokunuşla çeşitli farklı durumlarda harika fotoğraflar çekmenize yardımcı oluyor. İster güzel bir gün batımını yakalamaya çalışın, isterseniz de evinizdeki sevimli dostunuzun en iyi görüntülerini çekin.

Google Lens sadece fotoğraf çekmek için değil, daha iyi fotoğraflar elde etmek için çeşitli özellikler sunuyor. Uygulama sayesinde fotoğraflarınıza çeşitli filtreler uygulayabiliyor, parlaklığı ve kontrastı ayarlayabiliyor ve hatta resimdeki belli nesneleri de tanımlayabiliyorsunuz. Anı gerçekten yakalayan çarpıcı resimler çekmenize yardımcı oluyor.

Google Lens, HDR ve gece modu gibi gelişmiş araçlar da sunuyor. Bu araçlar sayesinde, fotoğraflarınızın nasıl görüneceği konusunda tam kontrol sahibi oluyorsunuz. Ayrıca yapay zeka teknolojisi ile belli nesneleri otomatik olarak tanıyor ve mümkün olan en iyi çekim için size önerilerde bulunuyor.

2- Metni Çevirin

Google Lens’in pek çok özelliği bulunuyor. Ancak bunlar arasında en çok işinize yarayan ve en kullanışlı özelliği metin çevirme yeteneği söylenebilir. Yurt dışında yemek menüsünü okurken ya da sokakta tabelalara bakarken ne yazdığını öğrenmek istediğinizde Google Lens size anında yardımcı olabiliyor. Bunun için tek yapmanız gereken, uygulamayı açmak ve telefonunuzun kamerasını çevirmek istediğiniz yazıya doğrultmak. Ardından ekrandaki mercek simgesine tıklıyorsunuz ve çıkan seçenekler arasından “Çevir” seçiyorsunuz. Uygulama kamerada gördüğü yazının dilini otomatik olarak algılıyor ve seçtiğiniz dile çeviriyor. Google Lens ile herhangi bir metni yalnızca birkaç tıklamayla hızlı ve kolay bir şekilde istediğiniz dile çevirebiliyorsunuz.

google lens ile yapabileceginiz seyler teknosa

3- Çevrimiçi Alışverişte Zaman Kazanın

Online alışverişin çok fazla arttığı günümüzde, kendimiz için doğru ürünü bulmak oldukça fazla zamanımızı almaya başlıyor. Ancak Google Lens sayesinde artık bunu kolayca yapabiliyoruz. bu araçla, aradığınız her şeyi hızlı bir şekilde bularak zamandan tasarruf edebiliyorsunuz. Google Lens’in online alışverişi kolaylaştıran birden fazla özelliği bulunuyor.

4- Ürün Barkodlarını Tarayın

Almak istediğiniz herhangi bir ürünün özelliklerini saniyeler içinde alabiliyorsunuz. Bunun için telefon kameranızı ürünün barkoduna tutmanız yeterli oluyor. Google Lens size fiyat, incelemeler ve daha fazlasıyla ilgili tüm açıklamaları iletiyor.

5- Öğeleri Görselle Arayın

Zaten sahip olduğunuz bir eşyaya benzer farklı bir şey mi arıyorsunuz? Google Lens ile bu durum sorun olmaktan çıkıyor. Eşyanın fotoğrafını çekebilir ya da kamerayı eşyaya doğrultabiliyorsunuz. Uygulama hemen bu eşyanın benzerlerini karşınıza çıkarıyor.

6- Görsellerdeki Ürünleri Tanımlayın

Satın almak isteyip de adını ya da modelini bilmediğiniz bir eşya mı var? Google Lens bu konuda size yardım edebilir. Eşyanın sadece fotoğrafını çekmeniz yeterli oluyor. Google Lens onu kolayca tanımlıyor ve online satın alabilmeniz için çeşitli alternatifler sunuyor.

7- Fiyatları Karşılaştırın

Günümüzde çok fazla satış platformu bulunuyor ve almak istediğimiz ürünün nerede daha uyguna satıldığını bulamıyoruz. Artık tüm online alışveriş sitelerini gezmeniz gerekmiyor. Google Lens ile ürünün fotoğrafını çekiyorsunuz ve farklı satıcılardan ayrıntılı fiyat bilgilerine hemen ulaşıyorsunuz.

Ayrıca online alışverişlerde çok fazla zaman kazanabilirsiniz. Böylece gün içinde aklınıza gelen bir ihtiyacınızı hemen en uygun şekilde alabiliyor ve günlük işlerinize hemen dönebiliyorsunuz.

8- Benzer Ürünler Bulun

Google Lens’in kullanışlı özellikleri arasında benzer ürünleri bulmanızda yardımcı olması sayılabiliyor. Normalde sahip olduğunuz bir eşya ya da ürünün yerini alabilecek bir şey arıyorsanız, bunun için arama motoruna anahtar kelimeler girip uzun uzun aratmanıza gerek kalmıyor. Benzer ürünleri bulmak için Google Lens’i açıp kameranızı ürüne doğru tutuyorsunuz. Uygulama, ekranda görünen ürünü tanıyor ve size benzer ürünlerin listesini çıkartıyor. Ardından fiyat listesini, ürün incelemelerini ve daha fazla ayrıntıyı görmek istiyorsanız, listede yer alan öğelere tıklamanız yeterli oluyor.

Google Lens, ihtiyacınız olan doğru ürünleri bulmanız konusunda size en hızlı ve yararlı bir şekilde yardımcı oluyor. Öğeleri çok hızlı bir şekilde tarayıp tanımlayabiliyor. Ardından ilgili ürünleri hemen listeliyor ve kendiniz için mükemmel ürünü kısa sürede bulmanızı sağlıyor.

9- Bitkileri ve Hayvanları Tanımlayın

Google Lens, çevrenizdeki bitki ve hayvanları hızlı bir şekilde tanımlamanız için kullanabileceğiniz harika bir araç olarak hayatınızda yer alıyor. İster açık havada, isterseniz de bir hayvanat bahçesi ya da botanik parkta olun, karşınıza çıkan türleri tanımlamak ve onlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için Google Lens’i kullanabiliyorsunuz.

Bunun için telefonunuzdan Google Lens uygulamasını açıyorsunuz. Kameranızı merak ettiğiniz hayvana ya da bitkiye doğrultuyorsunuz. “Tanımla” düğmesini tıkladıktan sonra, Google Lens size bunun ne olduğunu hemen söylüyor. Artı olarak bununla ilgili ek bilgiler almanızı da sağlıyor. Örneğin, kameranızı bir kelebeğe doğrulttuğunuzda, size onun bir kral kelebeği olduğu gibi detayını da söyleyebiliyor. Hatta bilimsel adına ve daha detaylı bilgilere de hemen ulaşmanıza yardımcı olabiliyor.

10- Kartvizitleri Tarayın

Sosyal hayatın içinde çok fazla insanla bir araya geliyorsunuz. Bunların içinden işle ilgili olan sosyal ortamlarda hemen herkes kartvizitlerini paylaşıyor. Bu kartvizitler çoğu zaman hemen işinize yaramıyor ve bir kenarda unutulup gidiyor. Bu nedenle ihtiyacınız olduğunda bulmak hayli zorlaşıyor.

Her şeyin dijital ortama taşındığı günümüzde, elinizdeki kartvizitleri fiziksel olarak tutmak zorunda kalmıyorsunuz. Bunların bir kopyasını saklamak Google Lens ile çok kolaylaşıyor. Bunun için tek yapmanız gereken, telefonunuzun kamerasını kartvizite doğrultmak oluyor. Google Lens, kartviziti tarıyor ve ne olduğunu anlıyor. Ardından kaydetmenizi istiyor. Bundan sonra, kartvizitte yazan iletişim bilgileri Google Kişiler’de saklanıyor. Böylece tüm kişilerinizi tek bir yerde tutmanıza olanak sağlıyor. Artık kartvizitleri her yerde yanınızda taşımanıza gerek kalmıyor.

11- Yemek Tariflerine Bakın

Google Lens’in az bilinen özelliklerinden biri de yemek tarifleri konusu oluyor. Google Lens uygulaması ile istediğiniz herhangi bir tarif için adım adım talimatlara hemen ulaşabiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken, telefonunuzun kamerasını yemeğe ya da bir malzemeye doğrultmak, geri kalanı Google Lens sizin için hallediyor. Malzemeleri ya da yemeği tanıyor ve takip etmeniz için ayrıntılı bir tarifi önünüze getiriyor. Dilerseniz favori tariflerinizi kaydedebiliyor ve “Google Fotoğraflar” uygulamanızda görüntüleyebiliyorsunuz.

Siz de en iyi android işletim sistemine sahip cep telefonlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En İyi Klavye Modelleri
Devamını Oku

En İyi Klavye Modelleri

Klavye, modern bilgisayar kullanımının vazgeçilmez ekipmanları arasında yer alır. Kullanıcıların bilgisayarlarına yazı, komut, veri girişi gibi işlemleri yapmalarını…
Kapsüllü Kahve Makinesi Tavsiyeleri
Devamını Oku

Kapsüllü Kahve Makinesi Tavsiyeleri

Kolay kullanıma sahip kapsül kahve makinesi çeşitleri farklı özellikleri sayesinde evlerde sıklıkla tercih edilen elektrikli ürünler arasında yer…