Bebek telsizi; miniklerin doğumu itibariyle ilk birkaç sene boyunca anne babalar için kurtarıcı bir görev üstlenir. Bebeklerden istenen her an haberdar olmaya imkan sunan telsizlerin birbirinden farklı pek çok modeli var. Monitörlü tasarımlardan kablosuz çeşitlere kadar pek çok farklı alternatif mevcut. Ancak bebek telsizleri arasında seçim yaparken ihtiyaçları doğru şekilde belirlemek son derece önemli bir konu. Bu noktada önem taşıyan farklı ayrıntılar mevcut. Peki bebek telsizi nasıl seçilir? Hangi model en iyisi? İşte bebek telsizi alırken göz önünde bulundurmanız gereken noktalar!

Bebek Telsizi Nasıl Seçilir?

Bebek telsizi modelleri arasında seçim yaparken çekim mesafesinden ses kalitesine kadar pek çok unsurun göz önünde bulundurulması gerekir. Bu sayede doğru seçimleri daha kısa sürede ve rahat şekilde yapmak mümkündür. Bebekler için telsiz seçerken dikkat edilmesi gereken faktörler aşağıdaki gibidir:

  1. Çekim Mesafesi

Bebek telsizi seçimi yaparken göz önünde bulundurulması gereken en önemli özelliklerin başında çekim mesafesi yer alır. Markaların ürünlerinin kapsama alanı ile ilgili bilgilerini rahat bir şekilde bulmanız mümkün. Söz konusu ürünler genelde evlerde kullanılır. Ancak oda duvarı gibi engeller, çekim mesafesini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle karar aşamasında bebek telsizlerinin kapalı alanlardaki çekim mesafesi bilgisinin öğrenilmesi gerekir. Çekim mesafesini bilmediğiniz ürünlerden yana seçim yapmamanız daha doğru.

  1. Güvenlik

Seçim sürecinde dikkate alınması gereken önemli detaylardan biri de güvenlik. Telsiz sistemi kurmadan önce ne kadar güvenli olduğunun mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Bu noktada genelde dijital telsiz modelleri ön plana çıkar. Dijital telsizler, hem sesi hem de görüntüyü dijital sinyallere çevirip iletir. Bu nedenle şifresiz yayın yapan analog telsiz modellerine göre daha güvenli bir deneyim sunar. En güvenli modelleri tespit etmek için bebek telsizi önerileri ve tavsiyelerine de göz atabilirsiniz.

  1. Ses Kalitesi

Bebek telsizi satın alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar arasında ses kalitesi de var. Anne babaların nerede olduklarının fark etmeksizin evin her yerinde bebeklerini duymaları gerekir. Bu nedenle ses kalitesi oldukça önemli bir detay. Ses kalitesinin yüksek olduğu modellerde ses hassasiyeti, hassas mikrofon, arka plan ses filtresi ya da ses aktivasyon gibi özellikler yer alır. Bu modeller, bebekler uyurken arka plan seslerini kayda almaz. Dolayısıyla bebekler ağladıkları zaman son derece net bir şekilde duymak mümkün hale gelir.

  1. Ebeveyn Ünitesi Sayısı

Aileler, bu ürünlerin seçimlerinde çoğu zaman tek ebeveyn ünitesinin yeterli geldiğini düşünür. Üniteler, genel olarak ebeveyn odasında bulunur. Gerektiği zaman geçici olarak diğer odalara da götürebilir. Ancak iki ebeveyn ünitesi bulunan modeller, daha kullanışlı bir yapıda. Ünitelerin birini yatak odasında kullanırken diğerini de mutfak veya oturma odalarında yani evin farklı bölgelerinde bulundurmak mantıklı olabilir. Fakat her modelde ikinci ebeveyn ünitesi bulunmaz. İnceleme yaparken bu detaya da dikkat edebilirsiniz.

  1. Ayarlanabilir Kamera: Kaydırma, Yakınlaştırma, Eğim,

Bebek izleme sistemlerinin büyük bir kısmı miniklerin odasına geri dönüp kamerayı manuel şekilde ayarlamayı gerektirir. Ancak yeni sistemlerin bir kısmı uzaktan ayarlanabilir kamera açılarına sahip şekilde dizayn edilir. Bu sayede bebeklerin odasına geri dönmek zorunda kalmadan kameranın açısını kolay biçimde kaydırmak mümkün olur. Aynı zamanda uzaktan kontrol ile kamerayı yukarı ya da aşağı eğmek dahi son derece kolay. Bunların yanı sıra yakınlaştırıp uzaklaştırmak da mümkün.

  1. Pil ömrü

Bebek telsizi seçiminde pil ömrü de son derece önemli bir konumda yer alır. Eğer gün içerisinde de telsiz kullanılacaksa ve farklı yerlere taşınacaksa pil ömrü ekrata önemli bir hale gelir. Böyle durumlarda pilli ya da şarjlı modelleri tercih etmek daha doğru olur. Ancak pili ya da şarjı bittiği zaman bildirim gönderen telsizlere yönelmekte fayda var.

  1. Çift Taraflı Ses İletme Özelliği

Çift taraflı ses iletme özelliği, bu ürünlerde son derece önemli bir detay. Bu özellik ile her iki taraf da seslerini birbirlerine iletebilir. Ebeveynlerin uzaktan sesleriyle bebeklerini sakinleştirmeleri de mümkün olur. Hatta anne babaların miniklere ninni söyleyebildiği modeller dahi mevcut.

  1. Netlik ve Parazit

Netlik, telsizlerin en önemli özelliklerinden biri. Dolayısıyla seçim aşamasının da en kapsamlı inceleme gerektiren kısmı olur. Telsizlerin netliği, modellerin tipine göre ses veya görüntü netliği olarak nitelendirilebilir. Burada en önemli kısım ise bebeği duymak. Kristal netliğinde ses kalitesi vadeden markalar, konforlu bir kullanımı da beraberinde getirir. Bebek telsizlerinde parazitler, iki farklı nedenden ötürü ortaya çıkabilir. Bunların ilki, evdeki duvar sayısının artmasına bağlı olarak sinyalin azalmasıdır. Diğeri ise radyo frekansı yaratan komşu telsizleri ya da kablosuz telefon gibi cihazlar olur. Ses aktivasyon özelliği ya da ses hassasiyeti bulunan modelleri tercih ederek bu anlamda üst düzey kaliteyi denemeniz mümkün. Bu anlamda arka plan seslerini yok edip belli ses frekanslarına ayarlanabilen seçenekler son derece konforludur. Bu özellik farklı markalarda değişik şekilde adlandırılabilir. Bunlar;

  • Hassas mikrofon,
  • Ses hassasiyeti,
  • Arka plan ses filtresi,
  • Ses aktivasyonu (VOX).

Cihazlarda tek tuşla bu özelliği kapatıp arka planda yer alan bütün sesleri duymak da mümkün.

  1. Değiştirilebilir Kamera Lensleri

Bazı bebek telsizi modelleri değiştirilebilir lenslere sahip olur. Kamerayı beşik kenarı ya da yakındaki bir şifonyer gibi yere konumlandıracaksanız geniş açılı kameraları tercih etmek daha doğru. Kamerayı bebekten uzağa yerleştirecekseniz normal dar açılı kameralar da uygundur. Bu sayede tek ürünle birden fazla beklentiyi karşılamak mümkün olur.

  1. Sese Duyarlı Işık Özelliği

Sese duyarlı ışık özelliği bulunan modeller, gürültü algıladığı zaman yanıp söner. Bu sayede siz ev işlerinizi yaparken, telefonda konuşurken ya da müzik dinlerken bebeğinizi anlık şekilde takip edebilirsiniz. Cihazlar, gürültü algıladığı zaman ışık paneli yanıp sönmeye başlar. Bu da anne babalara görsel olarak uyarı verir.

  1. Şifreleme

Bebek güvenliği söz konusu olduğu zaman telsizlerin şifreleme gibi kriterler sunması da son derece önemli. Özellikle monitörü olan bir model seçimi yapılacaksa teknik özelliklerine ekstra dikkat etmek gerekir. Wi-Fi bağlantısını kullanarak akıllı telefon, tablet ya da bilgisayar üzerinden izleyebilme özelliği olan seçenekler; güvenlik açısından çok daha elverişlidir.

  1. Gündüz ve Gece Görüşü Netliği

Son dönemlerde piyasaya çıkan bebek monitörleri; akıllı telefonlarda ve diğer elektronik cihazlarda kullanılanlara bir hayli benzer. Bu modellerde de sıvı kristal ekran kullanılır. Dolayısıyla söz konusu monitörler; hem kaliteli renk kontrastına hem de yüksek çözünürlüğe sahip olma eğiliminde olur. Gece görüşlerinde genelde renk kullanılmaz. Bu sebeple ekranlar; gri tonlamalı olur. Grinin haricinde hafif yeşil bir ton da sağlanabilir. İlk deneyimde bu detayı akılda tutmak önemli. Doğru ürün seçimi ile üst düzey kalite ve güvenli bir deneyim elde edebilirsiniz.

Bebekler için kullanılacak telsizlerin seçim süreci son derece önemli. Bu nedenle modellerin tüm özelliklerini kapsamlı bir şekilde inceleyip karar vermeniz gerekir. Doğru araştırmalar ile beklentilerinize ve ihtiyaçlarınıza yanıt veren tasarımları kolayca bulabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Fotosel Nedir? Nasıl Çalışır?
Devamını Oku

Fotosel Nedir? Nasıl Çalışır?

Fotosel genellikle güvenlik ve aydınlatma sistemlerinde kullanılan bir ışın teknolojisidir. Sensör sayesinde çalışır ve fiziksel müdahale gerektirmeden kapının…
freedos bilgisayar nedir teknosa
Devamını Oku

Freedos Bilgisayar Nedir?

Özellikle son dönemde bilgisayar almaya karar verdiğimizde modellere göz atarken karşımıza Freedos terimi oldukça fazla çıkıyor. Freedos kelimesiyle…