Mevsim değişiklikleri, günlük hayatta yaşadığımız stres ve sıkıntılar saçlarımızda yaptığı olumsuz etkilerle ortaya çıkıyor. Genellikle saçlarımız eski canlılığını kaybediyor ve yıpranmaya başlıyor. Yaz aylarında deniz suyu ve güneş, kışın da soğuk hava saçlarımızın hemen kurumasına ve yıpranmasına neden oluyor. Saçlarımız yıpranmaya başladığında ise çeşitli bakım ürünleriyle tekrar kendine getirmeye çalışıyor ve eski haline dönmesini bekliyoruz. Biz de sizler için yıpranmış saçlar için tavsiyeler paylaşacağız.

Saçlar Neden Yıpranıyor?

Yıpranmış saçlarınıza bakım uygulamaya başlamak için önce yıpranmanın nedenini tam olarak tespit etmeniz gerekiyor. Kalitesiz ve hatalı saç bakım ürünlerini kullanmak, fön ve maşa gibi yüksek sıcaklıklarda saçlara şekil vermeye çalışmak, sürekli çok gergin ve sıkı bir şekilde toplamak ya da sağlıksız beslenmek saçların yıpranmasına neden olan etkilerin başında geliyor.

Yıpranan ve çeşitli nedenlerle hasar gören saçlar, herhangi bir önlem alınmazsa kırılmaya ve ayrılmaya başlıyor. Saçlarınız kırılmaya başladığında bunu tekrar onarmanız imkansız oluyor ve bu durum fazlalaşırsa saklanamaz hale geliyor. Bu nedenle saçlarınızın kırılan yerlerinden kestirmekten başka çareniz kalmıyor.

Yıpranmış Saçlara Ne İyi Geliyor?

Saçlarınızın doğal ve güzel görünmesi için sık işlem uyguluyorsanız daha kolay yıpranmasına neden oluyorsunuz. Yıpranmış saçlarınızı onarmak için ilk yapmanız gereken şeylerden biri günlük alışkanlıklarınızda bazı değişiklikler yapmak olmalı.

Saçlarınıza fazla işlem uygulamayı bırakıp kaliteli saç bakım ürünleri ve nemlendiricilerle daha yakın ilişki kuruyor olmalısınız. Piyasada kaliteli ve saf keratin içerikli bakım setleri ve saç maskeleriyle bakım ürünleri bulunuyor. Bu ürünlerden saçınız için uygun olanı seçerek düzenli olarak bakım yapmaya başladığınızda aradaki farkı kısa sürede görüyor olacaksınız.

Bunların yanı sıra evde hazırlayacağınız bazı karışımlarla da saçlarınıza bakım yapma imkanınız bulunuyor.

Bakım Yağları Kullanarak Derinlemesine Bakım Yapabilirsiniz

Yıpranmış saçlar için tavsiyeler verirken keratin başlarda yerini alıyor. Keratin saçların gelişimi için en temel maddeler arasında bulunuyor. Bu nedenle saf keratin serumları ya da keratinli maskeler kullanarak saç bakımınızı düzenli olarak yapabilirsiniz. Saça herhangi bir zararı olmadığı için günlük bile kullanabiliyorsunuz.

Keratin ürünlerinin yanı sıra zeytinyağı kullanarak da derinlemesine bir bakım uygulayabiliyorsunuz. Bilinen antik dönemlerde bile saç bakımı için kullanılan zeytinyağı, yıpranmış saçlarınızda mucizeler yaratabiliyor.

Bunun için zeytinyağını ısıtmanız gerekiyor. Yüksek ısıda yağın yanmasına neden olmadan güzel bir şekilde ısındıktan sonra saç diplerinize masaj yaparak uygulamaya başlıyorsunuz. Zeytinyağının etkisini göstermesi için saçlarınızda bir süre beklemesi gerekiyor. Bu nedenle masaj sonrası bir bone takarak saçınızda en az 45 dakika kalması gerekiyor. Böylece saç diplerinizin nem tutmasını sağlıyor olacaksınız. Sonrasında kendi şampuanınızla yıkayarak iyice duruluyorsunuz.

yipranmis saclar tavsiyeler teknosa

Kullandığınız Şampuanın Zengin İçerikli Olmasına Dikkat Etmelisiniz

Saç bakım ürünlerinin olmazsa olmazları arasında şampuanlar da yer alıyor. Bu nedenle yıpranmış saçlarınızı onarmak istiyorsanız şampuanınızın içeriği de önemli bir konu oluyor.

Yıpranmış ve güçsüz saçlarınızın yeniden canlanabilmesi için protein ya da keratin içerikli şampuanlar kullanıyor olmalısınız. Saf keratin serumu kullanıyorsanız keratin içerikli şampuanla bunu desteklediğinizde güçsüz saç tellerinizin canlandığına, kırılgan saç uçlarınızın düzelmeye başladığına tanık oluyorsunuz.

Avokado Mucizesi Saçlarınızda da Etkisini Gösteriyor

Son yıllarda zengin vitamin ve minerallere sahip olduğu görülen avokadoyu her yerde görüyoruz. İçerdiği faydalı yağ asitleri birçok şeyi onarmada yardımcı oluyor.

Avokadonun benzer faydalarını saçlarınız için de görebiliyorsunuz. Avokadoyu evde saç maskesi yaparak uygulayabiliyorsunuz.

Bunun için yumurta ile avokadoyu karıştırarak bir saç maskesi hazırlıyorsunuz. Hafif ıslak saçınıza uyguladıktan sonra yaklaşık 20 dakika beklemeniz yeterli oluyor. Sonrasında iyice duruluyorsunuz.

Bu hazırlayacağınız maskeyi uygulamak için saçlarınızın yıpranmasını beklemenize gerek bulunmuyor. Sağlıklı saçlarınızı korumak için de ayda bir kez bu maskeyi uygulamak uzun süre sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlıyor.

Hindistan Cevizi Yağının Tedavi Edici Özelliğinden Yararlanın

İnsanlık zeytinyağı gibi hindistan cevizi yağını da çok uzun yıllardır saçlarının bakımında kullanıyor. Hindistan cevizi yağı yıpranmış ve güçsüz saçlarınıza mükemmel bir şekilde etki ediyor ve kısa bir sürede eski haline gelmesine yardımcı oluyor.

Hindistan cevizi yağını başka bir şeyle karıştırmadan nemli saçınıza uygulayabiliyorsunuz. Eğer hindistan cevizi yağının kokusunu sevmiyorsanız alternatif olarak jojoba yağı, badem yağı ya da zeytinyağını da tercih edebilirsiniz.

Cansız Saçları Besleyen ve Hacim Katan Karışımlar Yapabilirsiniz

Cansız saçlarınızı besleyip eski haline getirmek için evde kendiniz karışım hazırlayarak oldukça kolay maske yapabiliyorsunuz. Bunun için 3 yumurta beyazını 2 çay kaşığı zeytinyağı ile karıştırıyorsunuz. Daha sonra bu karışımın içerisine 1 çay kaşığı elma sirkesi katıyorsunuz. İyice karıştırdıktan sonra saçınıza uygulayıp bir süre bekliyorsunuz ve ardından tamamen duruluyorsunuz. Hazırladığınız bu doğal maskeyi saçınızda ne kadar uzun süre bekletirseniz o kadar faydasını görüyor olacaksınız.

Sağlıklı Saçlar İçin Sağlıklı Beslenmeyi İhmal Etmeyin

Yıpranmış saçlarınızı dışarıdan uygulayacağınız ürünlerle eski haline getirebiliyorsunuz. Ancak derinlemesine sağlıklı saçlar için beslenmenize oldukça dikkat ediyor olmalısınız. Saçlarınıza iyi gelecek sağlıklı gıdaları besin listenize eklediğinizde saçlarınızın cansız görünmesini engelliyor ve kolayca yıpranmasına mani oluyor olacaksınız.

Çünkü besinlerin içerisinde bulunan vitamin, mineral ve faydalı yağlar kan yoluyla saç köklerimize de iletiliyor. Bunlar saç köklerinden başlayarak saç yapısını koruyor ve güçlenmesini sağlıyor.

Mandalina, C vitamini kaynağı olması sebebiyle saç tellerini besleyen kılcal damarları güçlendiriyor ve kolajen üretimine yardımcı oluyor.

Sağlıklı Omega-3 yağ asitlerini içeriğinde barındıran somon ile vücudumuzun üretemediği sağlıklı yağları almış oluyoruz. Bu yağ asitleri saçlarınızın daha parlak ve canlı görünmesini sağlıyor.

Bunların yanı sıra düzenli olarak tüketeceğiniz yoğurt, havuç, yumurta, yulaf ve ıspanak gibi yiyeceklerle saçlarınızın ihtiyacı olan besinleri içeriden sağlıyor olacaksınız. Bu sayede daha güçlü ve sağlıklı uzayan saçlara sahip oluyorsunuz.

Yukarıda yıpranmış saçlar için tavsiyeler vermeye çalıştık.

Siz de en iyi saç bakım ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kosu bandi ile kilo verilir mi teknosa
Devamını Oku

Koşu Bandı ile Kilo Verilir mi?

Şehir hayatında ve değişen mevsim koşullarında her zaman açık havada spor yapma imkanı bulamıyoruz. Bu nedenle her zaman…