Çoğu kişinin en önemli aksesuarlarının başında saçları geliyor. Kadınlardan bazıları kısa saçları seviyorken çoğu kadın uzun saçları tercih ediyor. Erkeklerde ise bu durum tam tersi oluyor. Erkeklerin çoğu kısa saçı tercih ediyor. Saçlarımızı uzatmaya karar verdiğimizde bu süreçte büyük çabalar harcamamız gerekiyor. Dışarıdan aldığımız takviye ürünler, yağlar ya da şampuanlar kullanıyor, bu konuda sürekli yapılan araştırmaları okumaya çalışıyoruz. Saçlarımızın hızlı ve kolay uzaması için uğraşırken en önemli nokta sağlıklı olarak uzamasını sağlamamız oluyor. Bunun için etkili olduğu kanıtlanmış yöntemleri kullanmak işimizi oldukça kolaylaştırıyor. Biz de bu yazımızda saçların sağlıklı uzaması için ne yapmalı anlatacağız.

Saçların Kırılmasını Önlemek İçin İpek Yastık Kullanıyoruz

İpek, saçların kırılmasını engelliyor ve daha sağlıklı uzamasını sağlıyor. Saç bakım uzmanları genellikle ipek yastık kılıflarının ya da ipek saç bantlarının kullanılmasını tavsiye ediyor. Bu sayede saçlardaki elektriklenme de önlenmiş oluyor.

Klasik yastık kılıfları sürtünmeyi artıyor. Bu sürtünmeden kaynaklı olarak saç tellerimiz bir süre sonra yıpranmaya başlıyor. Kırıklarından dolayı saçlarımızı daha fazla kestirmek zorunda kaldığınızda da sağlıklı uzamalarına engel olmuş oluyoruz.

Banyo Sonrası Klasik Havlularla Vedalaşıyoruz

Saçların sağlıklı uzaması nemini ve yağını kaybetmemesiyle gerçekleşiyor. Klasik havlular nemin ve doğal yağların hızlı emilmesini sağlıyor ve saçlarımızın beslenmesine engel oluyor. Bunun yerine mikrofiber havlular kullanarak narin hareketlerle saçlarımızı kuruttuğunuzda zarar vermemiş oluyoruz. Nemini ve yağını kaybetmemiş daha sağlıklı saçlara sahip oluyoruz.

Ayrıca her gün saçlarımızı yıkamak da zarar veriyor. Saç tellerimizin aşırı kurumasına sebep olabiliyor. Saç yıkama rutinimiz çok sıksa eğer buna biraz ara vermemiz fayda sağlıyor olacak.

Saçların Hızlı Uzaması İçin Kestirmek İşe Yarıyor

Bu yöntem genellikle bir şehir efsanesi gibi görünse de doğruluk payı oldukça yüksek yöntemler arasında yer alıyor. Saçlarımızın sağlıklı uzamasını sağlamak için uçlarının kırılmaması önemli. Bu nedenle düzenli olarak uçlarından kestirmemiz gerekiyor.

Sağlıklı Saçlar İçin Sağlıklı Saç Derisi Önemli

Kepek ya da yağlanma gibi problemleri olmayan insanların saçları daha hızlı ve sağlıklı olarak uzuyor. Çünkü saçlarımız kökünden uzuyor. Bu nedenle saç derimizin sağlıklı olması gerekiyor. Saç derimizin durumuna uygun bakım ürünleri kullanarak saçlarımızın sağlıklı uzamasını sağlayabiliyoruz.

Eğer saç derimizde yağlanma ya da kepek problemimiz varsa saçlarımızın sağlığı için öncelikle bu problemleri gidermeliyiz.

saclarin saglikli uzamasi teknosa

Hayatımızdaki Stresi Azaltıp Sağlıklı Beslenmeye Başlamak Saçlarımızın Sağlıklı Uzamasını Sağlıyor

Modern hayatın bize yüklediği en büyük problem stres oluyor. Stresin neden olmadığı tek bir sorun bile bulunmuyor. Sağlığımızı olumsuz etkilediği gibi saçlarımızın uzamasına da engel oluyor.

Stresli bir dönemdeyseniz, bunu azaltmak için etkili yöntemlere başvurmak için geç kalmamalısınız. Yoga, meditasyon ya da nefes egzersizleri yaparak hayatınızdaki stresi azaltabiliyorsunuz. Böylece sadece saçlarınızın değil vücudunuzun ve zihninizin de daha sağlıklı olmasını sağlıyorsunuz.

Beslenme konusu da hem vücut hem de saçlarınızın sağlığı için önemli konular arasında yer alıyor. Saçlarımızın uzaması için hangi besinleri yemeliyiz diye düşünebilirsiniz. Günlük vitamin ve antioksidan alımınızı artırarak daha sağlıklı bir yaşama adım atabiliyorsunuz. Ayrıca bu besinler hayatınızdaki stresin de azalmasını sağlıyor. Böylece hem bedeniniz hem de saçlarınız sağlığına kavuşuyor. Saçın hızlı uzaması için hangi vitamin öne çıkıyor dediğimizde ise en başta B, C ve E vitaminleri geliyor. Bu vitaminler bakımından zengin bir beslenme programı hazırladığınızda saçlarınızın da ne kadar sağlıklı olduğunu görebileceksiniz. Ayrıca düzenli olarak balık tüketerek alacağınız Omega-3 saçlarınızın sağlıklı olarak büyümesine çok faydalı olacak.

Bütün bunların yanında gün içerisinde bol miktarda su içmeniz gerekiyor. Saçın en büyük besin kaynaklarından biri de nemdir. Saçlarımız bu nemi saç derimizden almak istiyor. Bunun için her gün düzenli olarak en az iki litre su tüketmeniz gerekiyor. Böylece hem vücudunuz daha sağlıklı oluyor hem de saçlarınız daha parlak ve canlı gözüküyor olacak.

Nem Maskesi Yaparak Saçlarınızın Uzamasını Sağlayabiliyorsunuz

Saç bakım uzmanları saçlarınızın sağlıklı uzaması için nem maskeleri yapmanızı öneriyor. Ancak nem maskesini en fazla iki haftada bir uygulamanız gerekiyor. Daha fazla uygulamanızın saçlarınızın ağırlaşmasına ve sonrasında yağlanma problemlerinin başlamasına neden olabiliyor.

Banyodan önce uygulayacağınız nem maskesi saçlarınızın güçlenmesini ve daha az kırılmasını sağlıyor. Böylece daha sağlıklı saçlara sahip olabiliyorsunuz.

Saçlarınızı Doğru Taramak ve Toplamak Sağlıklı Uzamasına Destek Oluyor

Saçın hızlı uzaması için ne yapılmalı tavsiyeleri verirken, saçlarımızın sağlığı için dikkat etmemiz gereken noktalardan biri de zarar vermeden toplamak oluyor. Sert lastikli tokalarla ve çok sıkı bir şekilde saçlarınızı topladığınızda hem yoğun bir baş ağrısı yaşamaya başlıyorsunuz hem de saçlarınızın kırılmaya başlamasına neden oluyorsunuz. Bu nedenle daha yumuşak tokalarla ve daha gevşek toplamayı tercih edebilirsiniz.

Ayrıca saç derinize düzenli olarak masaj yapmak da sağlıklı olmaları için etkili oluyor. Aklınıza her geldiğinde parmak uçlarınızla hafif masajlar yapmak o bölgedeki kan dolaşımını hızlandırıyor ve saç derinizin beslenmesini sağlıyor olacak.

Saçlara en çok zarar veren şeylerin başında ısı geliyor. Saçlarımıza şekil verirken en çok kullandığımız yöntem ise ısı uygulamak oluyor. Saçlarınızın sağlıklı uzamasını istiyorsanız aşırı ısıdan uzak tutmanız gerekiyor.

Saçlarımıza ısı uygulamadan tararken de zarar verebiliyoruz. Bunun için doğru tarama yöntemini bilip uygulamamız gerekiyor.

Saçlarımızı Nasıl Doğru Bir Şekilde Tararız?

Saçlarımızı taramaya uçlarından başlıyoruz. Daha sonra boydan taramaya devam edip en son diplerine geliyoruz. Böylece saçlarımızı kırmadan narin bir şekilde taramış oluyoruz.

Saç derinizde bulunan yağ, saçlarınızın sağlıklı olmasını sağlıyor. Saçlarınızı özellikle gece yatmadan önce doğru bir şekilde taradığınızda bu yağın saç tellerinize de yayılmasını sağlıyorsunuz. Sağlıklı beslenen saçlarınız sağlıklı bir şekilde de uzamaya başlıyor.

Saç bakım uzmanları doğru saç fırçasıyla taramamızı öneriyor. Bunun için saç fırçamızın yuvarlak ve plastik kıllarının olması ayrıca yastıklı bir tabana sahip olması gerektiğini vurguluyor.

Bu yazımızda saçların sağlıklı uzaması için ne yapmalı anlatmaya çalıştık.

Saç bakımınız için her zaman en kaliteli cihazları kullanmanız gerekiyor.

Saç bakımınızda size en iyi sonuçları verecek saç bakım cihazlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ceyiz listesi olustururken dikkat edilecekler teknosa
Devamını Oku

Çeyiz Listesi Oluştururken Dikkat Edilecekler

Yeni evlenecek çiftler, düğün günü öncesinde evlerinin ihtiyaçlarını en ince ayrıntısına kadar düşünüp tamamlamaya çalışıyor. Eski zamanlardan günümüze…
Magsafe Nedir?
Devamını Oku

Magsafe Nedir?

Teknolojik yeniliklerin öncüsü olarak kabul edilen Apple, her geçen gün piyasaya sürdüğü ürünlerle kullanıcılarını memnun etmeyi başarır. Geliştirdiği…
Fotoğraf Çekme Hileleri
Devamını Oku

Fotoğraf Çekme Hileleri

Fotoğraf çekerken çok daha profesyonel görüntüler elde etmek için bazı fotoğraf çekme hileleri kullanabilirsiniz. Bu hileler evde kolay…
terra luna nedir teknosa
Devamını Oku

Terra LUNA Nedir?

Geçtiğimiz dönemde, kripto para borsasında yer alan LUNA’nın çöküşü, ekonomi haberlerinin gündemine yerleşti. Bu haberle birlikte birçok kişi,…