Masaj, vücuttaki yumuşak dokuları uyarmak için uygulanan bir tedavi biçimidir. Vücut üzerinde oluşturduğu psikolojik ve fizyolojik etkiler ile popülaritesini uzun yıllar boyunca devam ettirir. Hatta gelişen teknolojiyle birlikte masaj için çeşitli aletler üretilmeye başlanmış ve daha ulaşılabilir hale gelmiştir. Cildi, tendonları, bağları ve kasları ovalamak veya bastırmak için tasarlanan birçok masaj aleti bulunur. Bu aletler doğru kullandırdığı sürece hem psikolojik hemde fiziksel açıdan çeşitli faydalar sağlar. Özellikle de düzenli olarak kullanıldığında stres ve depresyon durumunu azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca masaj faydaları arasında günlük hayatta uyum ve denge hissiyatı oluşturması da yer alır. Bu sayede yaygın bir kullanıma sahiptir. Evde, işte veya egzersiz sonrasında masaj aletlerinden destek alınabilir. Dilerseniz gelin masajın insan insan sağlığına faydaları neler birlikte göz atalım.

Masaj Nasıl Yapılır?

Masajın nasıl yapılacağı kullanılan masaj aletine göre değişir. Çünkü masaj aletleri pek çok amaca göre kullanılabilir. Bunun yanı sıra ense, kol, baldır, kalça ve göğüs kasları için özel olarak kullanılan aletler bulunur. Bu doğrultuda seçim yapılarak hem masajdan hem de aletlerinden istenilen verim alınabilir. Doğru masaj için önemli olan bir diğer detay ise ne kadar sürede yapıldığıdır. Örneğin kimi aletlerin 30 dakika kullanılması önerilirken, kimileriyle 50 dakikaya kadar masaj yapılabilir. Siz de bu şekilde tüm detaylara dikkat ederek masajın sunduğu faydaları en iyi şekilde hissedebilirsiniz.

Kullanım Şekline Göre Masaj Aleti Çeşitleri

Masaj aletleri kullanım şekline göre pek çok çeşide sahiptir. Bunun nedeni ise kullanım amacı, hedef aldığı bölge ve uygulanma stili gibi etkenlere göre değişkenlik göstermesidir. Çeşitliliğin bu şekilde geniş olması sayesinde doğru masaj aleti amacına uygun olarak kullanılabilir. İşte kullanımıyla fayda sağlayan ve kullanıcıları kendine çeken masaj aleti çeşitleri:

  • Masaj Şiltesi: Sık tercih edilen masaj şilteleri sırt gibi çeşitli bölgelere uygulanması ve rahatlatıcı etki bırakması ile dikkat çeker. Ürün modeline göre değiştirilebilir ısıtma ve ışık fonksiyonuna sahip olabilirler. Bu sayede günün herhangi bir saatinde rahatlıkla kullanılabilir. Kullanıldığı ilk andan itibaren aşamalı şekilde titreşim yaparak vücut kaslarının gevşemesine yardımcı olur.
  • Masaj Koltuğu: Koltuk kılıfı olarak kullanıcılarla buluşan masaj koltuğu, boyun bölgesinden bacağa kadar olan geniş alana nüfuz eder. Oturum derinliğinin ve sırtlığının ideal düzeyde olması sayesinde gerginliği ve stresi azaltmaya destek sağlar. Yoğunluk seviyesi, nokta işlevi ve masaj başlıkları gibi özellikleri ile rahatlatıcı bir masaj deneyimi sunar.

Pek çok yönden fayda sağlayan masaj aleti modelleri ile siz de gün içinde ihtiyaç duyduğunuz sakinliğe ve huzura da daha kolay ulaşabilirsiniz.

Masajın İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?

Rahatlatıcı etkisi olan masaj faydaları arasında zihinsel, duygusal ve fiziksel anlamda insanlara olumlu katkılar sağlaması yer alır. İnsanların stresten ve günlük hayatın yoğunluğundan uzaklaşmasında büyük rol oynayan masaj faydaları ise şu şekilde sıralanabilir:

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmeye Yardımcı Olur

Kas dokusunun iyileşmesine destek olan masaj, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Bağışıklığının bu şekilde sorunsuz işlemesini isteyenler düzenli aralıklarda masaj yaptırarak vücuduna destek olabilir. Hatta sıklıkla hasta olanlar ve kendini hastalıklara karşı savunmasız hissedenler, bu yönde olumlu bir adım atabilir. Eğer vücut yorgunluğu üzerinden atamaz ise bağışıklık sistemi zayıflamaya başlar. Bu duruma karşı etkili bir önlem almak için ise sağlıklı beslenmenin ve egzersiz yapmanın beraberinde düzenli masaj yaptırılabilir.

Enerji Seviyesini Artırmaya Destek Verir

Günlük hayatın yoğunluğu mevcut vücut enerjisinin azalmasına sebep olacağı için pek çok kişi ek takviyeye ihtiyaç duyabilir. Bu doğrultuda masaj alternatifi değerlendirilebilir. Vücut yorgunluğunun gitmesi için büyük oranda katkı sağlayan masaj, enerji seviyelerini artırmaya yardımcı olur. Böylelikle güne yorgun uyanmanın da önüne geçilebilir. Daha dinlenmiş ve enerjik uyanmak için ise düzenli masaj yaptırmakta fayda vardır.

Uyku Kalitesine Katkıda Bulunur

Beyin performansının atması, ruh halinin ve sağlığının düzelmesi için hem düzenli hem de kaliteli uykuya ihtiyaç duyulur. Bunun için ise ilk olarak vücudun kendini rahat hissetmesi gerekir. Vücudu rahatlatıcı bir etkisi olan masaj da tam olarak burada ön plana çıkar. Masaj, vücut kaslarını ve dokularını uyararak ihtiyaç duyulan rahatlığı sağlar. Böylelikle uyku kalitesini iyileştirici bir etki oluşturur. Uyku kalitesinin iyileşmesi ise hem zihinsel hem de fiziksel anlamda oldukça faydalıdır.

Depresyonu Yatıştırmaya Yardımcı Olur

Zayıf bir bağışıklık sistemi, düşük enerji ve kalitesiz uyku gibi etkenler depresyona sebep olabilir. Tüm bu olumsuzlukları olumlu yöne çevirmek için masajdan destek alınır ise depresyon durumunun yatışması da sağlanabilir. Aksi durumda depresyon kendi ile birlikte vücut ağrısı, uykusuzluk, iştahsızlık ve halsizlik durumunu getirir. Kaliteli ve düzenli masajın ardından tüm bu durumlarda iyileşme hissedilebilir.

Kan Dolaşımının Hızlanması için Destek Sağlar

Vücudun farklı bölgelerine yapılan doğru masaj ile kas gerilmeleri ve doku hasarlarının azalması için destek sağlanabilir. Bu sayede vücutta kan akımının hızlanmasına yardımcı olmak mümkündür. Kan dolaşımı hızlandıkça hem bağışıklık sistemi güçlenir hem de enerji seviyesi artar. Hatta cilt ve doku yaralanmalarının iyileşmesinde kan dolaşımının hızlı olmasının doğrudan etkisi vardır. Birbiri ile bağlantılı şekilde faydalar sağlayan masaj, kan dolaşımı bozukluğuna karşılık tercih edilebilecek etkili yöntemlerden biridir.

Fiziksel Performansı Artırır

Vücutta enerji seviyesi yükseldikçe ve kas ağrıları giderildikçe fiziksel performans artar. Böylelikle gün içinde işler ertelemeden halledilebilir, işe daha enerjik gidilebilir, hatta fiziksel aktiviteler dahi yapılabilir. Böylelikle yaşama sevincinizde eşit düzeyde artar.

Siz de kendiniz ve sevdikleriniz için uygun masaj aleti seçimi yaparak fiziksel ve zihinsel yorgunluğun unutulmasına katkı sağlayabilirsiniz. Farklı aralıklarda sunulan masaj koltuğu fiyatları arasından hem bütçenize hem de ihtiyacınıza uygun modeli seçebilir ve bağışıklık sisteminizi destekleyebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
maymun cicegi virusu teknosa
Devamını Oku

Maymun Çiçeği Virüsü Nedir?

Covid-19 pandemisi etkilerinin azaldığı son günlerde ortaya çıkan “maymun çiçeği” vakaları küresel anlamda endişe yaratıyor. 2022 Mayıs ayında…
kis isirigi nedir teknosa
Devamını Oku

Soğuk Isırığı Nedir?

Kış geldi, pek çok hastalık da kendini gösterdi. Bu mevsimde özellikle kendimize dikkat etmediğimiz zaman hastalıklara maruz kalabiliyoruz.…
kulak ici kulaklik zararli mi teknosa
Devamını Oku

Kulak İçi Kulaklık Zararlı Mı?

Mobil teknolojik cihazların kullanımı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Artık spor salonundayken, koşarken ve yürüyüş yaparken ya da…
pilates neden yapmali teknosa
Devamını Oku

Pilates Neden Yapılmalı?

Modern yaşamın getirdiği hareketsiz çalışma ortamları bedensel olarak birçok sorun yaşamamıza neden oluyor. Bu sorunlardan kurtulmak için vücudumuza…