LEGO oyuncak şirketi, 1934 yılında ahşap parçalardan oyuncaklar yapmayı seven Danimarkalı bir marangoz olan Ole Kirk Christiansen tarafından kuruldu. Legonun ismi bile aslında Danca’daki “iyi oynamak” ifadesinden geliyor. Ole Kirk Christiansen’in ahşap atölyesindeki mütevazı başlangıcından bu yana şirket, çocukları hayal güçlerini kullanmaya ve hayal edebilecekleri her şeyi inşa etmeye teşvik eden ismine yakışır bir şekilde genişleyip büyüdü. Peki legonun sadece çocuklara göre olduğunu kim söylüyor? Genel kanının aksine piyasadaki en iyi lego setlerinden bazıları sadece yetişkinlere yönelik hazırlanıyor. Boş zamanlarında karmaşık lego projelerini tamamlayıp kafasının boşaltmak isteyenler için inanılmaz setler bulunuyor. Elbette her yerde bulunan klasik plastik tuğlalardan oluşan legolar çoğunlukla ilkokul çocukları için tasarlanmış olsa da legoların yetişkinler için de çeşitli oyuncakları bulunuyor. Lego setleriyle James Bond filmlerinde kullanılan Aston Martin DB5’in şık bir kopyasını oluşturabilir veya Fender’ın zamansız Stratocaster’ının minyatür bir versiyonunu oluşturabilirsiniz. Ne tür bir set aradığınız önemli değil çünkü legolar çocuklar için olan yapım parçalarının yaratıcı ruhunu alıp yetişkinlerin ilgi alanlarına hitap edecek şekilde genişletmiş bulunuyor.

Yetişkinler için en iyi LEGO setleri rafta iyi görünen şık ve basit tasarımlardan bir uygulama yardımıyla kontrol edebildiğiniz tuğla robotlar veya film ve televizyon dizilerinden yararlanan yaratıcı setlerden oluşuyor. Güncel koleksiyonlar ayrıca stresi azaltmak için tasarlanmış zihin açan setler de içeriyor. Bir lego setini denemek istemeniz için pek çok neden bulunuyor. Legoları aynı yapboz gibi bir araya getirmek ve sonunda anlamlı bir bütün oluşturmak çok rahatlatıcı oluyor. Evde zaman geçirmeyi sevenler için de harika bir evde kalma etkinliği sağlıyor.

Yetişkinler için Lego Yapmanın Faydaları

Basitçe ifade etmek gerekirse; legonun o küçük tuğlalarıyla bütün bir bina yapmak stresi azaltır ve akıl sağlığınızı iyileştirir. Lego kısa süre önce bir grup yetişkinle yaptığı ankette, lego parçalarıyla oynadıktan sonra yüzde 91’inin belirgin şekilde daha iyi hissettiğini ve yüzde 86’sının daha rahat hissettiğini tespit etti. Yüksek baskılı işleri olan yetişkinler, günün stresinden kurtulmak için lego yaptıklarını söylüyorlar. Baskı altındaki insanlar rahatlatıcı, sakinleştirici bir deneyim arıyorlar ve talimatları seviyorlar çünkü bunun gibi talimatlar zihinlerini tek bir işe odaklamalarına yardımcı oluyor. Kaygı ve stresi hafifletmek için bilinçli farkındalık uygulamasını kullanmak 1970’lerden beri bulunuyor. Ancak lego inşa etme ve bilinçli farkındalık arasındaki bağlantı yeni keşfedildi. Son zamanlarda ise bilim insanları; sudoku yapmak, yapboz yapmak ve lego yapmak gibi şeylerin zihne olumlu etkisini buldular. Çünkü bu gibi aktiviteler konsantrasyon ve anksiyetesiz bir öz-yansıtma gerektiriyor.

Bir lego setinde aradığınız ne olursa olsun isteğinizi karşılayacak bir set bulabilirsiniz. Star Wars mega yapılarından tutun da klasik arabalar, Harry Potter sahneleri ve gökdelenler, araçlar ve trenlerin eksiksiz mühendislik projeleri dahil olmak üzere pek çok seçeneğiniz bulunuyor. İşte yetişkin lego oyuncakları ile yapabileceğiniz 5 yaratıcı fikir:

Lego ile Yapabileceğiniz 5 Yaratıcı Fikir:

1- LEGO Star Wars Luke Skywalker (Kırmızı Beşli) Kask 7532

Yetişkinler için lego setlerinin bilinçli farkındalığı artırabileceğini zaten ifade etmiştik ancak bu lego setiyle Jedi’lerin bilincine de ulaşabilirsiniz. Koleksiyonluk teşhirden teşhire kadar yapılan kask modellerinin ilki olan Luke Skywalker’ın ikonik pilot başlığının parçalarla yapılan bu kopyası, Star Wars hayranları için nihai bir hatıra parçası oluyor. 700 parçadan az ama özgün ayrıntılarla dolu (dahili mikrofon, iç dolgu ve daha fazlası gibi) bu set ile aylarca sürecek bir projeye kendini adamış gibi hissetmeden kendinizi nostaljiye kaptırabilirsiniz. Tamamlandığında el işlerinizi gururla sergilemenize yardımcı olmak için entegre bir sergileme standı da içeriyor. Ayrıca bu seti Darth Vader kask yapım kitiyle birlikte alabilirsiniz.

yetiskin-lego-oyuncaklari ile yapabileceginiz 5 yaratici fikir teknosa

2- LEGO Super Mario 64 Soru İşareti Bloğu 71395 Yapı Seti

1990ların oyuncuları, klasik Super Mario Bros oyunundan bu nostaljik lego setini çok sevecekler. Yaklaşık 18 santimlik küpü bir kez tamamladığınızda oyunun tüm hayranları tarafından anında tanınabilecek dört süper ayrıntılı, mikro ölçekli seviyeyi ortaya çıkarmak için katlanabiliyor. Bunlar Peach’in Kalesi, Bob-omb Savaş Alanı, Ölümcül Lavlar ve Soğuk Dağ’dan oluşuyor. Mario, Yoshi, Princess Peach, Chain Chomp, Big Bully, penguenler ve daha fazlası dahil olmak üzere sevilen karakterlerin 10 mikro figürünü de içeriyor. Ayrıca bu eğlenceli yapıyı bitirip sergilediğinizde Nintendo hayranı arkadaşlarınızı büyüleyecek bir yeraltı lavı ve aşağı açılır bir Bowser platformu gibi gerçekten harika gizli ayrıntılar da bulunuyor.

3- LEGO Ideas 21319 Central Perk Yapı Seti

1990’ların ikonik nostaljisine sahip yetişkinler için bir başka Lego seti olan Central Perk kafenin tuğladan yapılmış bu kopyası, Friends dizisinin hayranları için olmazsa olmaz bir koleksiyon parçası haline geliyor. Kurgusal New York kafesinin stüdyo setini, Friends’in sevgili kanepesi de dahil olmak üzere, ayrıntılara büyük özen göstererek inşa edebilirsiniz. Ardından Monica, Chandler, Ross, Rachel, Phoebe, Joey ve tabii ki herkesin en sevdiği kafe müdürü Gunther’in mini figürlerini de ekleyebileceğinizi unutmayın. Her biri meşhur televizyon dizisinin favori sahneleri yeniden yaratmak için ayrıntılı aksesuarlar ile birlikte geliyor.

4- LEGO Technic Bugatti Chiron 42083 Yarış Arabası Yapı Seti

Siz de hâlâ bir gün ansızın gıcır gıcır bir Bugatti sahibi olarak uyanmayı hayal ediyorsanız hayal kurmaya devam edin ancak bununla birlikte, milyonlarca dolarlık yarış arabasının neredeyse aynı derecede havalı olan bu lego tuğlalarından yapılmış versiyonuna bir göz atmak isteyebilirsiniz. Ayrıntılı bir W16 motoru, çalışan süspansiyonu, 8 vitesli şanzımanı, tekerlekleri ve fren diskleriyle efsanevi Bugatti Chiron’u içten dışa inşa edebilirsiniz. Dışarıdan inanılmaz derecede şık, aerodinamik gövdesi boyunca klasik çift tonlu mavi renk düzenine sahip. Hatta işlevsel bir direksiyonu bile bulunuyor. Yani direksiyon simidini çevirirsiniz ve tekerlekler gerçekten hareket ediyor. Genel olarak hem araba severler hem de mekanik meraklıları için harika bir lego seti haline geliyor.

5- LEGO Star Wars Ultimate Millennium Falcon 75192 Uzman Yapı Seti

Dünyada var olan en büyük Lego Star Wars Millennium Falcon’u evinizin salonunda inşa edebilirsiniz. 7.500’den fazla parça ile bu ağır heykel tamamlandığında yaklaşık 20 santim yüksekliğinde, yaklaşık 84 santim uzunluğunda ve yaklaşık 56 santim genişliğinde oluyor. Filmlere uygun dış detayları (bir blaster topunu ortaya çıkarmak için aşağı açılan bir panel de dahil olmak üzere) sayesinde Lego Star Wars serginiz için oldukça efsanevi bir ana parça olacak. Ayrıca ana bekleme oturma alanı, dejarik holografik oyun, makine dairesi, iki kaçış bölmesi kapağı ve kokpit dahil olmak üzere birçok etkileşimli iç detaya da sahip bulunuyor. Ayrıca efsanevi Star Wars karakterlerinden oluşan iki mini figür ekibini de içeriyor. Bunlar Han Solo, Princess Leia, Chewbacca ve C-3PO’nun klasik ekibi ve eski Han Solo, Rey ve Finn ile sonraki bölümlerin ekibinden oluşuyor. Serinin zaman çizelgesinde tercih ettiğiniz noktaya sadık kalmak için küçük ayrıntıları da istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Siz de en iyi lego oyuncakları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
samsung galaxy z flip 3 incelemesi teknosa
Devamını Oku

Samsung Galaxy Z Flip 3 İncelemesi

Katlanabilir telefonlar yavaş yavaş hayatımızda daha fazla yer almaya başlıyor. Birinci nesil telefonlardaki eksikleri tamamlayarak yeni model katlanabilir…
pdf duzenlemek nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

PDF Düzenleme Nasıl Yapılır?

İnternet çok çeşitli amaçlar için kullanılabiliyor. Bu amaçlardan bazıları kaynak araştırması olabiliyor. Ödevler için, araştırmalar için, genel kültür…