Kardan karla karışık yağmura, düşük sıcaklıklara ve rüzgarlara kadar bir dizi sürprizi ile kış mevsimi kapımızda görünüyor. Bebekli aileler için ise bütün kış boyunca içeride kalınamayacak bir mevsim yaklaşıyor. Çoğu çocuk doktoru, tehlikeli derecede soğuk olmadıkça açık havada olmanın bebeklerin mevsimlere ve gece-gündüz döngüsüne alışmalarına yardımcı olduğunu ve genellikle huzursuzluklarını yatıştırdığını ifade ediyor. Egzersiz yapmak ve geceleri daha iyi uyuyabilecek sakin bir bebeğe sahip olmak için dışarıda ve açık havada gezinmek önemli hale geliyor. Bebeğinizi sıcak giysilerle giydirdiğiniz ve rüzgâra karşı yürümek için uygun güvenlik önlemlerini aldığınız sürece, sadece birkaç dakikalığına da olsa dışarı çıkıp biraz temiz hava solumak size ve bebeğinize iyi gelebilir. Ancak soğuk havalar için hazırlanmak sadece siz ve bebeğiniz için yeterli olmuyor. Ayrıca kışa uygun bebek arabası almak ya da varsa bebek arabanızı kışa hazır hale getirmeniz gerekiyor.

Nasıl sert havalarda araba kullanmak arabanız için ekstra dikkat ve farklı bir bakım rutini gerektiriyorsa (ve hatta yaşadığınız yere bağlı olarak belki ek donanımlar da olabilir) bir bebek arabası ve bebekle kışın gezinmek yazdan tamamen farklı hale geliyor. İyi haber şu ki, bebek arabanızın bakımı, kötü havalarda güvenli bir şekilde gezinme ve bebeğinizi güvende ve sıcak tutma konusunda rutininize kolayca entegre edebileceğiniz rahatça uygulanabilir bazı detaylar mevcut bulunuyor.

Kışlık Bebek Arabası Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

1- Doğru Bebek Arabasını Seçin

Bebeğinizle sorunsuz bir kış geçirmenin ilk adımı, yaşadığınız bölgeye uygun bir bebek arabası seçtiğinizden emin olmak oluyor. Daha ılıman bir iklimde yaşıyorsanız, belirli bir bebek arabası modelinin sulu karla kaplı bir sokakta ne kadar iyi performans göstereceğiyle ilgilenmeniz gerekmeyebilir. Ancak aşırı kış havasıyla bilinen bir bölgede yaşıyorsanız, bebek arabasının bu iklime uygun olacağından emin olmanız gerekiyor.

Bebek arabası alışverişi yaparken çok fazla buz ve kar olan bir yerde yaşıyorsanız, daha büyük tekerlekli bir bebek arabası almayı düşünün. Buzlu sokaklarda ve sert hava koşullarında gezinmek için tekerleklerin mevcut durumu önemli hale geliyor. Ayrıca, lastikleri hava dolu bir bebek arabası seçerseniz kış aylarında lastiklerin hava basıncını normalden daha sık kontrol ettiğinizden emin olun. Soğuğa düzenli olarak göğüs germek için köpük lastiklere sahip bir bebek arabası almayı düşünmek iyi bir fikir olabilir.

Çoğu zaman arabalarını bebekleriyle birlikte kullanan ve kırsal bölgelerde yaşayan ebeveynler için soğuk günlerde, kolay ve kompakt katlanabilen sağlam bir bebek arabasına sahip olmak çok önemli hale geliyor. Bebek arabasının kompakt olması, soğukta daha az zaman harcanmasına ve arabada ek donanım ve diğer aile üyeleri için daha fazla yer mevcut olmasına yardımcı oluyor.

Aşırı kış havasının olduğu bir yerde yaşıyorsanız ve bir bebek arabanız zaten varsa kar lastikleri alabilirsiniz. Büyük döner tekerleklerin yanı sıra üç tekerlekli koşu özellikli bebek arabaları veya iyi süspansiyon sistemlerine sahip her türlü araziye uygun bebek arabaları karı daha iyi idare ediyor. Aşırı karlı bölgeler için özel kızak parçaları alabilmek mümkün hale geliyor. Bu parçalar bebek arabasının tekerleklerine takılıyor ve bebek arabanızı beş yıldızlı bir kızağa dönüştürüyor.

kislik bebek arabasi nasil olmali teknosa

2- Düzenli Bakım ve Temizlik Yapın

Bebek arabanızın bakımını yapmak ve düzenli temizlik sağlamak; tekerleklerinizi çalışır durumda tutmak ve muhtemelen en pahalı bebek teçhizatınızdan alabileceğiniz en uzun ömrü elde etmek için en iyi uygulama haline geliyor. Bir bebek arabası almak büyük bir yatırım oluyor. Bu yüzden arabanızın bakımıyla ilgilendiğinizden emin olun. Özellikle bebek arabasını sık kullandığınız büyük bir şehirdeyseniz, bebek arabanızın bakımını daha da fazla yapmalısınız.

Kar, buz ve sulu karın olduğu sokaklarda haliyle tuz da oluyor. Sadece bebek arabanızdaki kiri ve çamuru temizlemek değil (ki bunu tüm yıl boyunca yapmanız gerekir), aynı zamanda kış aylarında, hasarı önlemek için tekerlekleri ve bebek arabası çerçevesini tuzdan arındırmak önemli hale geliyor. Düzenli olarak durulayıp temizlemezseniz, tekerleklerinize veya bebek arabası çerçevenize zarar verebilecek yüksek bir paslanma riski bulunuyor. Tekerleklerde biriken pisliği çıkardığınızdan emin olmak için düzenli olarak yıkayabilirsiniz.

Akılda tutulması gereken bir diğer bakım hususu ise dışarıda karda, yağmurda veya sulu karda kaldıktan sonra kumaşı temiz tutmak gerektiği… Bebek arabası seçerken kumaşın rahat bir şekilde silinebilir olduğundan emin olmak gerekiyor. Böylece tuzlu ve sulu kir, kumaşa değdikten sonra kolayca temizlenebiliyor ve çamaşır makinesine atılabiliyor.

3- Emniyet Kemerini Doğru Kullanın

Dışarısı soğuk olduğunda bir bebek için bariz bir güvenlik endişesi, bebeğin çok üşümesi ve soğuğa karşı düzgün şekilde sarılmaması olabiliyor. Bununla birlikte, bebek bir emniyet kemerine (araba koltuğu veya bebek arabası) bağlandığında dikkat edilmesi gereken güvenlik endişeleri de bulunuyor. Kabarık montlar ve battaniyeler, emniyet kemeri altında kullanıldığında aslında bebeğin güvenliğini engelleyebiliyor.

Bebeğin üzerinde kabarık bir mont ya da battaniye varken emniyet kemeri takılmaması gerekiyor. Bunun nedeni, eğer bir kaza geçirirseniz (özellikle de caddede yürüyorsanız tökezleyebilirsiniz, bir şeye çarpabilirsiniz) bu kabarık giysiler çok fazla gevşeklik yaratıyor. Bu da bebeğin koltuğundan fırlayabileceği anlamına geliyor. Bu nedenle bebek arabasında emniyet kemerinin sıkıca sabitlendiğinden emin olmak aynı zamanda bebeğinizi sıcak tutmak isteyebilirsiniz. Bunu sağlamak için kalın giysilerin ve battaniyenin emniyet kemerinin üzerinden geçmesi gerekiyor. Bebeğinizi normal uzun kollu kıyafeti ve pantolonu ile arabaya oturtup emniyet kemerini takın. Ardından montunu ya da battaniyesini kemerin üzerinden giydirin ya da örtün.

4- Mevsimlik Ek Aksesuarlar Alın

Bebeğinizi soğuk kış aylarında sıcak ve iyi tutmak söz konusu olduğunda, birkaç mevsimlik aksesuara yatırım yapmanız iyi bir fikir olabilir. Sıcak tutan şapkalara, çoraplara ve kışa uygun giysilere ek olarak, bebeğiniz bebek arabasındayken emniyet kemerinin üzerinden sıcak tutmak için yüksek kaliteli bir ayak örtüsü almayı düşünebilirsiniz. Ayak örtüsü, düşüp ıslanabilen veya bebeğinizin etrafına toplanabilen bir battaniyeden daha iyi bir seçenek haline gelebilir. Birçok ayak örtüsü, su tutmaz dış kumaştan ve birinci sınıf polar iç kısımdan yapılır ve bebeğinizi rahat tutar.

Telefonunuzu kontrol etmek veya bebeğinize yardım etmek için eldivenlerinizi sık sık çıkarıp yeniden takmak zor hale gelebilir. Bebek arabası eldivenleri ise arabayı sürerken ellerinizin üşümemesini sağlar. Bu eldivenler sadece sıcak ve rahat olmasıyla öne çıkmaz aynı zamanda bebek arabasının gidonuna kolaylıkla takılır. Böylece herhangi bir durumda elinizi içinden çıkarıp gerekenleri yapabilir ve sonra tekrar içine geçirip sürmeye devam edebilirsiniz. Ayrıca düşen veya kaybolan eldiven sorunu da ortadan kalkar. Henüz sahip değilseniz, bir bebek arabası hava kalkanı almayı düşünebilirsiniz. Hava kalkanı bebeğinizi sıcak tutar; kar, yağmur ve rüzgârdan korur. Şeffaf olduğu için bebeğiniz, yürüyüş sırasında etrafını görebilir. Bebek arabasını battaniyeyle örten bazı ebeveynler görmüş olabilirsiniz. Ancak bebek arabasının üstünü battaniye ile örtmek en güvenli seçenek olmuyor. Battaniyeler havanın dolaşımını ve bebeğinizin nefes almasını zorlaştırabiliyor. Bebeğinizi kardan, yağmurdan, rüzgârdan ve hatta güneş ışığından korumak, iyi havalandırma sağlayan bir örtü ile daha güvenli hale gelir.

Siz de en iyi bebek arabalarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Derin dondurucu nasıl temizlenir
Devamını Oku

Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

Yaz sebzelerini kış aylarında tüketmeye devam etmek, etleri depolamak ve kışlık erzak hazırlığını saklamak için derin dondurucular fazlasıyla…