Alan ısıtıcıları, tüm evinizin termostatını açmadan tek bir odayı ısıtmanın mükemmel bir yolu olabilir. Bu küçük portatif ısıtıcılar yanıcı maddelerin bulunmadığı evin hemen hemen her yerine yerleştirilebiliyor. İhtiyaçlarınız için doğru modeli seçerken göz önünde bulundurmanız gereken farklı birçok ısıtıcı türü bulunuyor. Bu ısıtıcı çeşitlerinin tümü alanınızı ısıtmak için farklı faydalar sunuyor. Ek ısı kaynakları olarak kullanıldığında, her farklı seçenek evinizin genel ısıtma faturasını azaltabilir. Bu durum, elektrik faturasının biraz artmayacağı anlamına gelmez. Ancak genel olarak tasarruf sağlar ve hangi alanları sıcak tutmak istediğinizi seçerken çok daha fazla esneklik sunar.

Isıtıcı Çeşitleri Neler?

1- Elektrikli Isıtıcılar

Elektrikli ısıtıcılar, elektriği ısıya dönüştürmede yüzde yüz verimli oldukları için verimlilik testlerinde bu ısıtıcıların geri kalanından daha iyi puan alırlar. Kömür veya petrolden üretilen ısıtıcılar, enerjinin yalnızca yüzde otuzunu elektriğe dönüştürür. Bunun dışında elektrikli ısıtıcı kullanmanın en büyük avantajı, herhangi bir sağlık tehlikesi oluşturmaması ve ısıtıcının patlama veya yangına neden olma ihtimalinin daha düşük olması olur.

isitici cesitleri nelerdir teknosa
  • Konveksiyonel Isıtıcılar

Konveksiyonlu ısıtıcılar, bir odadaki insanları ve nesneleri değil, odadaki havayı ısıtmak için benzersiz bir tasarıma sahip olur. Tavana yükselen ve soğuk havayı zemine iten sıcak hava üreterek odada hava sirkülasyonu sağlar. Bu ısıtıcılar, su veya yağ dolu ısıtıcılardan oluşur. Su ve yağla doldurulmuş ısıtıcılar açık ara en verimli olan ısıtma çeşidi olarak öne çıkar ve genellikle dokunulamayacak kadar sıcak olur.

  • Kombine Isıtıcılar

Kombine ısıtıcılar her iki seçeneğin en iyisini sunar. Isıyı tüm alana dağıtmak için bir fan kullanırlar. Ancak diğer alan ısıtıcı türleri kadar verimli değildirler. Evinizdeki hemen hemen her oda için iyi bir seçim haline gelir. Elektrikli alan ısıtıcıları, her bir birim elektrik için bir birim ısı üretir. Bu rakamların verimliliğini anlamanıza yardımcı olmak için bu, ısıtıcıların yüzde yüz enerji tasarruflu olduğu anlamına gelir. Jeotermal ısı pompaları, bir birim elektrik için üç birim ısı sunar. Bu da yüzde üç yüz verimlilik anlamına geliyor.

  • Radyant Isıtıcılar

Radyant ısıtma özellikle Asya ülkelerinde yaygın olarak kullanılan bir ısıtma türü olarak öne çıkar. Radyant ısıtıcılar, özellikle havayı değil, bir odadaki insanları ve nesneleri ısıtmak için kullanılır. Bir radyant ısıtıcı, birçok ısıtıcının yaptığı gibi havayı ısıtmak yerine aslında nesneleri ısıtır. Tavan yerine zemini ısıtır ve zemini birincil ısı kaynağı yapar. Bu tip ısıtıcı, önünde oturan kişiye anında sıcaklık sağlar. Çok hızlı bir şekilde ısınmak istiyorsanız, bu eviniz için harika bir seçim olur. Radyant ısıtıcılar; depolar ve garajlar gibi alanlarda da verimli ve etkin bir şekilde çalışır. Ancak radyant ısıtıcılarla ilgili bazı tehlikeler olduğunu unutmayın. Dokunulduğunda insanları ve hayvanları yakabilirler ve yanıcı maddelere çok yakın yerleştirildiklerinde yangın tehlikesi arz ederler. Her tür alan ısıtıcısını her zaman bu nesnelerden her taraftan en az bir metre uzağa yerleştirin.

2- Elektriksiz Isıtıcılar

Sıcağı içeride tutmak söz konusu olduğunda, çoğumuz elektrikli ısıtıcıyı tercih ederiz. Açık alanlar için elektrikli olmayan ısıtıcılar en iyisi gibi görünüyor. İç mekânı ısıtmak için kerosen, sıvı propan veya doğal gaz kullanan ısıtıcıları kullanmaktan kaçınmak en iyisi oluyor. Bunun başlıca nedenlerinden biri hava kalitesini düşürmeleri ve sağlığımız için zararlı olan karbon monoksit üretmeleri oluyor. Odunlu ısıtıcılar, aynı zamanda çekici ve ucuz oldukları için yalnızca dış mekanlarda kullanılıyor.

  • Doğalgazlı Isıtıcılar

LPG ısıtıcılar olarak da bilinen bu ısıtıcıların çeşitli modelleri mevcut oluyor. İhtiyaçlarınıza göre geniş bir yelpazeden tip seçebilirsiniz. Doğalgazlı ısıtıcılar sadece nesneleri değil, havayı da ısıttıkları için geniş alanları ısıtmak için en ideal olan ısıtıcı tipi oluyor.

  • Gazyağlı Isıtıcılar

Gazyağı ısıtıcıları veya parafin ısıtıcıları, çeşitli nedenlerle faydalı olmalarına rağmen, esas olarak ilave ısı için kullanılıyor. Elektrik kesildiğinde acil durum ısı kaynağı olarak kullanılan bu ısıtıcılar ayrıca taşınabilir oluyor. Şaşırtıcı bir şekilde, geniş alanları ısıtmak için iyi olabiliyor.

  • Odunlu Isıtıcılar

Gaz fiyatlarının artmasıyla birlikte, odun yakan bir ısıtıcının popülaritesi kesinlikle arttı. Biraz eski dünya cazibesine sahip olduğu gerçeği görüldüğünde neden sık sık tercih edildiğini görmek kolay oluyor. Çok verimli olan bu ısıtıcı tipi elektrik faturasına herhangi bir yük getirmeden tüm alanı güvenli bir şekilde ısıtıyor. Tek dikkat edilmesi gereken nokta bir baca sisteminizin olması gerektiği oluyor. Odun yakan bir ısıtıcının normal bir şömineden daha verimli olduğuna dikkat etmek önemli oluyor.

Isıtıcı Maliyeti Ne Kadar?

Her tip ısıtıcının maliyeti, seçtiğiniz markaya ve ısı çıkışına bağlı olarak değişiyor. Konveksiyonlu ısıtıcıların fiyatları tipik olarak değişirken, birçok radyant alan ısıtıcı modelinin maliyeti daha düşük oluyor. Birçok yaygın ev aletinde olduğu gibi, farklı türdeki ısıtıcılar da üst düzey markalardan satın alındığında fiyat etiketleri yükselebiliyor. Alışveriş yapanların çoğu havaların soğuduğu sonbaharın sonlarında veya kışın başlarında alan ısıtıcıları satın alma eğiliminde olduklarından, önceden alışveriş yapmak en iyisi oluyor.

Isıtıcı Nasıl Seçilir?

Her tip ısıtıcı evinizi ısıtmak için farklı bir yöntem kullandığından, evinize en uygun çeşidi seçmeden önce ihtiyaçlarınızı belirlemeniz önemli oluyor. Bazı ısıtıcılar, geniş odalardaki sıcaklığı artırmayı amaçlarken, diğerleri daha yüksek verimlilikle daha küçük alanları ısıtmak için kullanılıyor. Alışverişe başladığınızda bu soruları göz önünde bulundurun.

Evinizdeki bir odayı gün boyunca düzenli olarak ısıtmak için alan ısıtıcınızı kullanmayı planlıyorsanız, ihtiyaçlarınızı en iyi şekilde konveksiyonlu veya kombine ısıtıcılar karşılayabilir. Bu modeller odadaki havayı ısıtır. Özellikle konveksiyonel ısıtıcılar, tavana yükselen sıcak havayı oluşturduktan sonra soğuk havayı zemine iterek sirkülasyon sağlar. Radyant alan ısıtıcıları, daha küçük bir alanı aceleyle ısıtabilir. Koltuğunuzun önüne koyabileceğiniz hızlı bir ısıtıcı arıyorsanız radyant ısıtıcı iyi bir tercih olabilir. Alan ısıtıcıları yıl boyunca pek çok perakende ve çevrimiçi mağazada kolayca bulunabileceğinden, sizinkini nereden alacağınız kişisel tercihinize bağlı oluyor. Mağaza içi seçenekler kargo beklemeden hızlı alışveriş sağlarken online mağazalar daha fazla marka ve çeşit sunabiliyor. Mağaza içi ve çevrimiçi perakendeciler çok çeşitli ısıtıcılar satıyor. Bu nedenle, satın alırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli nokta; oda boyutu ve güvenlik özellikleri ile ilgili kişisel tercihlerinize ek olarak ihtiyacınız olan alan ısıtıcısı türünü almak oluyor.

Siz de en konforlu ısıtıcıları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
telegram gruplari nasil aranir teknosa
Devamını Oku

Telegram Grupları Nasıl Aranır

Son yıllarda, özellikle sosyal medya kavramının hayatımıza gitgide daha fazla entegre olması ile birlikte birçok mesajlaşma uygulaması mobil…
En iyi drone önerileri
Devamını Oku

En İyi Drone Önerileri

Son yıllarda hızla popülerlik kazanan droneler, teknoloji tutkunları ve doğa severler için vazgeçilmez birer araç haline geldi. Hem…
Yapay Zeka Ne Kadar Güvenilir?
Devamını Oku

Yapay Zeka Ne Kadar Güvenilir?

Güven, başkalarının davranışlarını tahmin edebilmeye yani öngörülebilirliğe dayanır. Güvendiğiniz kişi, beklediğinizi yapmazsa onun güvenilirliğine dair şüpheleriniz olur. Birçok…
en iyi isitici markalari neler teknosa
Devamını Oku

En İyi Isıtıcı Markaları

En iyi ısıtıcılar, enerji faturanızda biraz tasarruf etmenize gerçekten yardımcı olabilir. Alan ısıtıcıları, farklı koşullara uyacak şekilde tüm…
yazilimcilar icin macbook onerileri teknosa
Devamını Oku

Yazılımcılar için Macbook Önerileri

Genellikle uzaktan çalışan bir yazılımcıysanız, yazılım için en iyi dizüstü bilgisayarları en az bir kez araştırmış olmalısınız. Küresel…