Black Friday (Kara Cuma), 1950’lerde ABD’de ortaya çıktı. Perakendecilerin Noel sezonunu başlatmak için yüksek promosyonlu satışlar sunduğu, ABD Şükran Günü tatillerinden sonraki günü ifade ediyor. Bu dönemde alışveriş yapanlar elektronik, oyuncak ve farklı birçok üründe indirimli fiyatlarla harika fırsatlar elde edebiliyor. Çoğu kişi alışveriş için tüm yıl Black Friday sezonunu bekliyor. Yeni bir TV, tablet, yazıcı veya yüksek teknoloji ürünü almak isteyenler yılın en iyi fiyatlarıyla alışveriş yapabilme ümidiyle bu döneme hazırlanıyor. Ancak Black Friday öncesi aldatmacalara kapılmamak için bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. Aşağıdaki 10 Black Friday alışveriş taktiği, istenilen ürünler için en iyi yöntemleri uygulamaya ve hayal kırıklığına uğramamaya yardımcı olacak.

Black Friday Alışveriş Taktikleri:

1- Erken Başlayın

En iyi fırsatlardan bazıları için erken dönem alışverişine başlayabilirsiniz. Birçok perakendeci önceden özel teklifler yayınlıyor. Bu nedenle dönem öncesi günlerde bazı harika fırsatlar yakalanabiliyor. Bazı alışveriş noktaları Black Friday fırsatlarını önceden yayınlıyor. Black Friday, çevrimiçi perakendecilerin etkinlik süresi boyunca fiyatları düzenli olarak güncellediği bir dönemi kapsıyor. Bu nedenle, satış dönemi geldiğinde satışların gerçekten ne kadar iyi olduğuna karar vermek için Black Friday’e kadar olan düzenlemeleri izlemek gerekiyor.

2- Hazırlık Yapın

Black Friday’i amatör bir şekilde hazırlıksız beklememek gerekiyor. Hazırlanmak için basılı ve çevrimiçi reklamları sürekli olarak incelemek gerekiyor. Tüm büyük alışveriş uygulamaları platformlarına heyecan verici fırsatlar ve para kazandıran teklifler yüklüyor. Çevrimiçi ve mağaza içi fırsatları keşfetmek, bölgenizdeki mağazalar için el ilanları ve kataloglar aramak, fiyatları karşılaştırmak, ücretsiz numuneler almak ve çok daha fazlası için hazırlık yapmanız gerekiyor.

İnternet üzerinde reklam taraması yapan birçok site mevcut bulunuyor. Bunlar üzerinden indirim araştırmaları yapılabilir ve istenen ürünlerin nerden alınacağına dair bir plan oluşturulabilir. En iyi fırsatları yakalamak için araştırmanızı önceden yapmanız gerekiyor. En ucuz fırsatlara kapılmak yerine ister yeni bir TV ister dizüstü bilgisayar veya başka bir şey olsun, gerçekten ne istediğinizi listelemelisiniz. Aradığınız belirli markaları veya özellikleri not edin. Böylelikle doğrudan ilginizi çeken indirimleri bulabilirsiniz.

black fridayda isinize yarayacak alisveris taktikleri teknosa

3- Fiyatları Karşılaştırın

Bir perakendecide harika bir fırsat bulursanız, başka bir yerde daha iyi bir indirim olup olmadığından emin olmak için birçok internet sitesi bulunuyor. Fiyatları karşılaştıran indirimlere yer veren ve perakendecilere ait kuponlar bulunduran çok sayıda uygulama yer alıyor. Ancak, doğrudan karşılaştırmalı alışverişin her zaman kolay olmadığını unutmamak gerekiyor. Örneğin, büyük perakendeciler en büyük indirimlerini belirli bir model numarasına sahip TV’lere uygulayabiliyor. Bu da aynı ürünün karşılaştırılmasının yapıldığından emin olmayı zorlaştırıyor. Bazı durumlarda karşılaştırmalı alışveriş bile mümkün olmayabiliyor.

4- Bireysel Fırsatlar

Mağazaların genellikle üyelerine önce satış ve promosyonlar sunan ardından satın aldıkları ürün için ödül kazanmalarını sağlayan ek kampanyaları bulunuyor. Black Friday alışveriş uyarılarına kaydolmak size promosyonlar, kuponlar ve indirimler hakkında erken bilgi verebilir. Hatta bazı durumlarda, istediğiniz ürünlerin stokta olup olmadığını veya internetten satın alma/mağazadan teslim alma seçeneğiyle kargo masrafından tasarruf edip edemeyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

5- Sosyal Medyayı Takip Edin

Favori perakendecilerinizin Facebook sayfalarını ya da Instagram hesaplarını; fırsatlar ve promosyonlar hakkında bilgi edinmek için takip edebilirsiniz. Bu yöntem fırsatlardan ve indirimlerden yararlanmanın harika bir yolu oluyor. Perakendeciler genellikle onları beğenen veya takip eden müşterileri için Black Friday indirimleri ve teşviklerine yönelik özel bilgilendirme yapıyor. Ayrıca metinler, tweetler ve sosyal medya gönderileri; Black Friday alışveriş bilgilerini arkadaşlarınızla paylaşmanın kolay bir yolu haline geliyor.

6- Telefon Uygulamalarını Kullanın

Bir mağazaya gitmeden önce, akıllı telefonunuza karşılaştırmalı alışveriş uygulamalarını yüklediğinizden emin olun. Uygulamalar fiyat bilgisi sağlamanın yanı sıra, genellikle sipariş vermek veya kişisel izleme listesi aracılığıyla öğeleri izlemek için kullanılabiliyor. Çoğu uygulama, fiyatları karşılaştırmanıza yardımcı olacak bir barkod tarayıcı bulunduruyor ve telefonunuzda bu özelliğin bulunması gerekiyor. Kupon kodları ve özel fırsatlar için uygulamalar, QR kod okuyucu içeriyor. Bazı büyük perakendecilerin uygulamalarına benzer şekilde Black Friday uygulayacak alışveriş sitelerinin de kendi uygulamaları olabiliyor. Örneğin bazı büyük e-ticaret firmaları ürünleri taramak ve çevrimiçi fiyat alışverişi yapmak için bir akıllı telefon kamerası kullanmanıza dahi izin veriyor. Ancak, tanınmış perakendeci uygulamaları gibi görünen sahte uygulamaları da ayırt edebilmek telefon güvenliğiniz için gerekli hale geliyor.

7- Bir Bütçe Oluşturun ve Bütçeye Bağlı Kalın

Kulağa basit gelse de Black Friday indirimleri, özellikle sınırlı miktarlarda sunulan özel ürünler ile perakendecilerin size başka bir şey satabilmesi için tasarlanıyor. Mağazaya girildiğinde az sayıdaki indirimli ürünler kişiyi cezbedebiliyor. Black Friday alışveriş çılgınlığında ne kadar harcamak istediğinize önceden karar verin. Özellikle belli bir indirimin ne kadar iyi olduğundan emin değilseniz, anlık satın almaya direnmek için elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Kredi kartlarınızla harcama konusunda fazla özgür olduğunuzu fark ederseniz, nakitle satın almayı deneyin. Alışveriş konusunda daha iyi bir otokontrolünüzün olup olmadığına bakın. Ancak yeterince disiplinliyseniz, bir kredi kartı satın alın ve faiz işlemeden önce borcunuzu ödemeye çalışın.

8- Mağazaların Satış Politikalarını Önceden Kontrol Edin

Bir mağazanın fiyat eşleştirme ve iade politikalarını bilmek her zaman iyi oluyor. Genellikle sezon içerisinde perakendecinin belirli çevrimiçi ve mağaza içi anlaşmaları fiyatla eşleştirmesi bekleniyor. Neredeyse tüm büyük perakendecilerin bir tür fiyat eşleştirme politikası bulunuyor ve her yıl bunları genişletiyorlar. Ancak bazı mağazalar, Black Friday haftası boyunca belirli ürünlerde fiyat eşleşme garantilerini askıya alabiliyor. Bu nedenle ayrıntılı yazıyı okumak gerekiyor. Mağazanın geri getirdiğiniz herhangi bir ürün için iade farkı ücreti almadığından emin olmak için Black Friday satışlarındaki iade ve değişim politikalarını kontrol edin.

9- Pahalı Aksesuarlardan Kaçının

Black Friday ile tüm zamanların en düşük fiyatına harika bir dev ekran 4K TV alabilirsiniz ancak bu nedenle pahalı aksesuarlara veya uzatılmış garantilere savurganlık yaparak tasarruflarınızı boşa harcamayın. Perakendecilerin para kazandığı nokta genellikle burası oluyor. Bir HDMI kablosuna ihtiyacınız olacağını biliyorsanız, çevrimiçi bir satıcıdan uygun fiyatla önceden satın almaya çalışın. Bu şekilde, çevrimiçi olarak daha ucuza satın alabileceğiniz bir kabloya, ürün aldığınız mağazada benzer şekilde çalışan bir HDMI kablosu alarak fazla para ödemeyin. Bu tarz detaylara dikkat etmek mağazada fazla ödeme yapmanızın önüne geçer.

10- En Ucuz Ürün Her Zaman En Iyi Fırsat Değildir

Bazı uygun fiyatlı özel ürünler, tasarruf vizyonlarıyla insanları kendine çekiyor. Ancak kişilerin ihtiyaçları için en iyi ürünü sunamayabiliyor. Bu, özellikle televizyon gibi büyük elektronik eşyalar için geçerli oluyor. Televizyonun uzun yıllar boyunca kullanılacağını ve izleneceğini unutmamak gerekiyor. Özelliklerinden veya kalitesinden memnun değilseniz daha uygun bir ürünü almamaya çalışın. Fazladan az miktarda bir harcama, size daha iyi bir ürün kazandırabilir. Teknolojik ürünlerde sonradan pişman olmamak adına bu duruma dikkat etmek gerekiyor. Bu nedenle Black Friday alışverişiniz sırasında gerçekten sahip olmak istediğiniz televizyonun ya da bilgisayarın fiyatından korkmamanız gerekiyor.

Siz de en Black Friday döneminde en iyi teknolojik fırsatları takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
pdf duzenlemek nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

PDF Düzenleme Nasıl Yapılır?

İnternet çok çeşitli amaçlar için kullanılabiliyor. Bu amaçlardan bazıları kaynak araştırması olabiliyor. Ödevler için, araştırmalar için, genel kültür…
duzenli spor yapmanin faydalari teknosa
Devamını Oku

Düzenli Spor Yapmanın Faydaları

Günlük hayatın koşturmacası ve şehirde yaşamanın stresiyle farkında olmadan yaşam kalitemiz oldukça düşüyor. Bu durum beraberinde mutsuz olmamızı…