Yeni bir mutfak inşa etmek ya da eskisini yeniden tasarlamak söz konusu olduğunda, vermeniz gereken en büyük kararlardan biri bağımsız ev aletlerini mi yoksa ankastre üniteleri mi tercih edeceğiniz oluyor. Solo cihazlar, dolap içine montaja gerek kalmadan bitmiş kenarları ile kendi ayakları üzerinde durabilirken ankastre cihazlar mutfak dolaplarına veya duvarlara entegre edilerek mutfakta daha modern, sofistike bir görünüm yaratıyor. Kalıcı olarak mutfağın çeşitli bölmelerine kurulan bu cihazların yerleri sonradan değiştirilemiyor. Mutfak alanınızı, bütçenizi ve yaşam tarzınızı göz önünde bulundurarak mutfağınıza en uygun cihaz tipine karar vermeniz gerekiyor. Ankastre cihazların estetik çekiciliğinin yanı sıra geleneksel cihazlara göre çeşitli avantajları da mevcut bulunuyor. Bu yazımızda ankastre setler hangi ürünlerden oluşuyor hep birlikte öğreneceğiz.

Ankastre Cihazların Avantajları

  • Ankastre cihazların ana avantajı harika görünmesi oluyor. Çünkü mutfağınızın genel tasarımı bozulmuyor. Bunun yerine tek tip, düzenli bir estetiğin korunmasına yardımcı olunuyor.
  • Bağımsız muadillerine göre daha az gürültülü olma eğiliminde oluyor.
  • Güç kaynakları açısından daha fazla seçenek sunuluyor. Ocaklar ve fırınlar gibi gazlı ve elektrikli ankastre cihazları karıştırmak ve eşleştirmek, bağımsız seçeneklere göre daha kolay hale geliyor.

Ankastre Setler İçinde Hangi Cihazlar Var?

1- Ankastre Fırınlar

Ankastre fırınlar, mutfakta modern bir görünüm elde etmenin ideal bir yolu oluyor. Aynı zamanda mutfakta çok ihtiyaç duyulan yerden tasarruf etmeyi sağlıyor. Ayrıca mutfağa daha temiz ve düzenli bir görünüm veriyor. Ergonomi düşünülerek tasarlanıyor. Artık yemeği kontrol etmek için eğilmek veya sıcak ve ağır yemekleri fırından tehlikeli bir şekilde çıkarmaya çalışmaya gerek kalmıyor. Duvar fırınları, şeflere mutfakta optimum rahatlık sağlamak için göz hizasında kuruluyor. Ankastre fırınlar şık, zarif ve fütüristik görünüyor. Muazzam çok yönlülüğün yanı sıra, zaten üstün olan pişirme ortamına katkıda bulunan artırılmış pişirme kapasitesi ve farklı birçok yenilik sunuluyor. Ankastre fırınlar dokunmatik kontrol ve otomatik programlar gibi eklenen özelliklerle, yalnızca tasarım açısından değil işlevsellik açısından da kullanışlı hale geliyor.

2- Ankastre Buzdolapları

Ankastre buzdolapları modüler mutfaklar için özel olarak tasarlanıyor. Ankastre buzdolapları mutfak tasarımınızı bir üst seviyeye taşıyor. Bağımsız modellerle elde edemeyeceğiniz akıllı ve lüks bir tarz sunuyor. Bunlar, üst düzey mutfak tasarımının hayati unsurları oluyor. Ankastre buzdolapları, çevredeki dolaplarla aynı hizada olmalarını sağlamak için 24 inç derinlikle sınırlıyken, çeşitli genişliklerde gelebiliyor. 48 inç genişliğe kadar mevcut bulunuyor. Ayrıca genellikle bağımsız buzdolaplarından daha uzun oluyor. Böylece buzdolabının üst kısmı ile dolaplar arasında boşluk kalmıyor. Ankastre buzdolapları uzun süre dayanacak şekilde üretiliyor. Çoğu bağımsız buzdolabından daha uzun ömürlü oluyor. Ankastre buzdolaplarının bir diğer büyük avantajı da sınırsız kişiselleştirme oluyor. Özel paneller ve şeffaf kapılar dahil olmak üzere çeşitli kapı stilleri mevcut bulunuyor.

ankastre setler hangi urunlerden olusuyor teknosa

3- Ankastre Bulaşık Makineleri

Ankastre bulaşık makineleri doğal olarak bağımsız modellere göre çok sayıda püskürtme kolu, özel yıkama programlar, tavalar veya fırın kapları gibi temizlemesi zor parçalar için hedeflenmiş püskürtmeler gibi daha ilerici özelliklere sahip oluyor. Tezgahınızın altına sığıyor, mutfak dolaplarınızla aynı hizada oluyor. Bu, birçok ev sahibinin tercih ettiği temiz, aerodinamik bir görünüm sunuyor. Ankastre bulaşık makineleri genellikle 24 inç genişliğinde oluyor ve standart yer ayarına sahip bulunuyor. Evinizde ikiden fazla kişi varsa, tek seferde çok sayıda bulaşık yıkayabilecekleri için ankastre bulaşık makineleri mükemmel hale geliyor. Tezgahın altında kalıcı olarak saklandığından, gözden uzak oluyor ve ek çalışma alanı sağlıyor.

4- Ankastre Ocaklar

Ankastre ocaklar, son yıllarda geleneksel mutfaklara doğru yol alan ocaklarda yeni ve akıllı bir seçenek olarak öne çıkıyor. Ankastre ocağın popülaritesinin gerekçesi, kullanıcılarına sağladığı muazzam avantajlarla ilgili oluyor. Ankastre ocakların popülaritesinin en önemli nedenlerinden biri, cihazın şık tasarımı oluyor. Ankastre ocaklar, mutfak tezgahına karışıyor gibi görünüyor ve mutfağın stil katsayısını yukarı çekiyor. Tezgahın içine sığıyor ve büyük bir tezgah alanına ihtiyaç duyanlar için oldukça uygun hale geliyor.

5- Ankastre Davlumbazlar

Ankastre davlumbazlar mutfak dolabının altına gizleniyor ve yerleşim düzeniyle bütünleşiyor. Dolapların içine veya altına yerleştiriliyor. Bacanın tüm ek bileşenleri gizli kalıyor ve mekana kusursuz bir görünüm kazandırıyor. Bu tür davlumbazlar nispeten lüks oluyor ve mevcut sınırlı alandan en iyi şekilde yararlanmak isteyen tasarım meraklısı insanlar için mükemmel hale geliyor.

Siz de en iyi ankastre ürünleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
bilgisayar sogutucu ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Bilgisayar Soğutucu Ne İşe Yarar?

Günlük hayatımızda bilgisayar kullanımımız gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Hem iş hem de eğlenceli aktiviteler anlamında bilgisayarlar, teknolojinin…
uydu alicisi tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Uydu Alıcısı Tavsiyeleri

Son dönemde yaşanan teknolojik gelişmeler televizyon yayınlarına da yansımaya başlıyor. Standart yayınlar tamamen ortadan kalkarken yerlerini dijital yayınlar…
xiaomi urunleri nereden alinir teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Ürünleri Nereden Alınır?

Son yıllarda ürettiği başta akıllı telefonlar olmak üzere birçok teknolojik cihazla popüler olan ve kullanıcılarını kendisine hayran bırakan…
vdsl modem nasil anlasilir teknosa
Devamını Oku

VDSL Modemler Nasıl Anlaşılır?

Günümüzde internet bağlantısı artık temel ihtiyaçlarımız arasında yer alıyor. Sadece mobil internet değil, evlerimizde de güvenilir ve hızlı…
iPhone 11 vs 12 teknosa
Devamını Oku

iPhone 11 vs 12

Apple, her yıl piyasaya sunduğu yeni iPhone modeliyle gündeme oturmayı başarıyor. Her yeni modeli merakla bekleniyor ve hemen…