Son yılların modern ev mimarisinin en gözde eşyaları arasında çoğunlukla ankastre setler karşımıza çıkıyor. Hem görsellik hem de kullanım kolaylığı açısından ankastre ürünler seçmek verdiğimiz doğru kararlar arasında yer alıyor. Ankastre set, beyaz eşya olarak tanımlanan cihazların mutfak dolaplarının içerisine gömülü bir şekilde yerleştirilmesi anlamına geliyor. Ankastre setlerde kullanılan cihazlar çoğunlukla davlumbaz, ocak ve fırın oluyor. Eğer normal fırının yanında mikrodalga fırın da kullanmak istiyorsanız onu da setinizin içerisine ekleyebiliyorsunuz. Bu durumda dörtlü ankastre set olarak tanımlanıyor. Mutfaklarda sıklıkla kullanılmaya başlandığı için ankastre set çeşitleri de piyasada çoğalmaya başlıyor. Daha önce sadece üçlü ankastre setler satılırken artık evin ihtiyaçlarına göre bu sayı değişebiliyor. Bu durum ankastre set almaya karar verdiğinizde aralarında seçim yaparken zorlanmamıza neden olabiliyor. Bunun için belli başlı bazı noktalara dikkat etmemiz doğru tercihleri yapmamızı sağlıyor. Bu yazımızda ankastre set alırken nelere dikkat edilmeli anlatmaya çalışacağız.

Ankastre Set Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ankastre set alırken nelere dikkat etmeli? Ankastre set almaya karar verdiğinizde ilk başta mutfağınızın tasarımına ve boyutlarına uygun tercihler yapmaya özen göstermeniz gerekiyor. Hangi ankastre ürünlere ihtiyacınız olduğunu belirledikten sonra bütçenize uygun olan modellerin arasından kararınızı vermek daha kolay oluyor. Ankastre setler ikili, üçlü ve dörtlü gruplar halinde piyasada bulunuyor. İhtiyaç duyduğunuz ürün gruplarına göre bunlar arasından seçiminizi yapabiliyorsunuz.

Ankastre setin dikkat etmeniz gereken bir diğer özelliği de rengi oluyor. Çoğunlukla siyah ağırlıklı renkler tercih ediliyor olsa da burada seçiminizi, mutfağınızın sahip olduğu renkler belirliyor. Eğer mutfak dolaplarınız beyaz ağırlıklı bir renge sahipse siyah ankastre set pek uyumlu görünmeyeceği için yine beyaz rengi tercih etmeniz gerekiyor. Mutfağınızda farklı bir hava oluşmasını istiyorsanız bunun için gri renkli ankastre setler en uygun tercihler arasında yer alıyor.

Mutfağımız temizlik konusunda en hassas olduğumuz alanlar arasında bulunuyor. Kullandığımız cihazların daha kolay temizlenebilir olması bize gün içerisinde oldukça zaman kazandırıyor. Eğer temizlik konusunda hassas bir yapınız bulunuyorsa ankastre set içerisindeki cihazların camlı olması işinizi kolaylaştırıyor. Cam yüzeyleri temizleyici ve bir bez kullanarak hemen temizleyebiliyorsunuz.

Bunların yanı sıra, mutfağınızın genel görünümünde tuşlar ve düğmeler olmasını istemiyorsanız bunun için dokunmatik setler ilgi çekici olabiliyor. Ev eşyalarındaki hayatımızı kolaylaştıran teknolojiden de faydalanabilmek için dijital ankastre setleri tercih edebiliyoruz.

Ankastre Davlumbaz Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ankastre setlerin ilk akla gelen ürünleri arasında davlumbazlar bulunuyor. Seçim yaparken özellikle temizlik konusuna ve hijyene önem vermek istiyorsanız davlumbazın dış yüzeyinin buhar lekesi oluşturmayan ve yağ tutmayan özelliklere sahip olması gerekiyor.

Ankastre davlumbaz seçimi yaparken hijyenden sonra en çok dikkat edilen konuların başında çekim gücü yer alıyor. Mutfakta yemek yaparken en çok yemeğin dumanı ya da kokusu rahatsız edici oluyor. Bu nedenle ankastre set alırken içerisinde davlumbazın da olmasını tercih ediyoruz. Çekim gücü yeterli bir davlumbaz seçtiğinizde yaptığınız yemeklerin kokusu tüm eve sinmemiş oluyor.

Davlumbazınızı uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanmak istiyorsanız öncelikle dokunmatik kontrol panele sahip ürünleri tercih etmenizin çok faydası oluyor. Çünkü düğmeli davlumbazlarda bir süre sonra düğmeler içeri kaçabiliyor ya da arasında yağ birikebiliyor. Bu sorunlar çoğunlukla kaliteli olmayan ürünlerde ortaya çıkıyor.

Davlumbazlarda genellikle kaset şeklinde bir filtre bulunuyor. Temizliğinin kolay olması için cam yüzey olarak seçtiğiniz davlumbazınızın tam performansıyla çalışmaya devam edebilmesi için bu filtrenin düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Kaset filtrelerin kolaylığı çekip çıkardıktan sonra filtreyi diğer bulaşıklar gibi bulaşık makinesinde yıkayabiliyoruz.

Ankastre Ocak Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Mutfakların en çok kullanılan cihazları her zaman ocaklar oluyor. Ankastre ocak alırken yine önceliğiniz hijyense dış yüzeyi leke ve yağ tutmayan, kolay temizlenebilen ürünleri tercih etmeniz gerekiyor.

Ayrıca mutfakta en çok kullandığımız cihaz olduğu için kullanımı kolay ve rahat olan ocakları tercih etmemiz kendimiz için faydalı bir seçim oluyor. Ocağın gözleri birbirine çok yakın olduğunda aynı anda tencere ve tavaları kullanamayabiliyoruz. Ayrıca ocağın düğmelerinin ön tarafta olması daha kolay kullanmamızı sağlayabiliyor.

Ev kazalarının büyük çoğunluğu mutfaklarda yaşanıyor. Ankastre ocak alırken güvenlik konusuna özellikle dikkat etmeniz gerekiyor. Emniyet kilidi olan ocaklar açık unutulduğunda otomatik olarak kendini pasife alıyor ve gaz akışını kesiyor. Bu sayede evinizi ve kendinizi olumsuz durumlara karşı koruyabiliyorsunuz.

Ankastre Fırın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Mutfakta yemek yaparken ocaktan sonra en çok kullandığımız cihaz fırın oluyor. Ankastre fırın tercihi yaparken öncelikle pişirme özelliklerine dikkat etmeniz gerekiyor. Turbo özelliğinin olması ve pişirme ayarlarının geniş olması oldukça fayda sağlayan özellikler arasında yer alıyor.

Fırının temizliği de seçim yaparken önemli kriterler arasında bulunuyor. İç yüzeyinde kullanılan malzemelerin ve dış yüzeyinin kolay temizlenebilir olması hem hijyen hem de temizlikte geçirdiğimiz süre açısından yararlı sonuçlar veriyor. Ankastre fırın alırken cam kapaklı olması ve iç aydınlatma sisteminin yeterli düzeyde olması yemek yaparken önemli oluyor. Fırında pişirdiğimiz şeyler yüksek sıcaklıkta pişen yiyecekler olduğu için pişirme esnasında sık sık kapağını açmak fırının sıcaklığını düşürüyor. Bu durumda yemeklerimiz daha geç pişebiliyor. Ekmek gibi hamur işleri yaptığımızda pişme kıvamını da etkileyebiliyor. Bu nedenle içerisindeki yemeği rahatlıkla görebileceğimiz cam kapak işimizi çok kolaylaştırıyor. İçerisindeki aydınlatma da iyi olduğunda bu konuda herhangi bir sorun yaşamıyoruz.

Bu yazımızda ankastre set alırken nelere dikkat edilmeli anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi ankastre ürünleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
yayinci odasinin olmazsa olmazlari nelerdir
Devamını Oku

Yayıncı Odası Olmazsa Olmazları

Son yıllarda teknolojinin her alanında inanılmaz hızlı gelişmeler yaşanıyor. Bilgisayar teknolojisinin ve internetteki dijital ortamların gelişmesiyle yeni alanlar…
dslr fotograf makinesi nedir teknosa
Devamını Oku

DSLR Fotoğraf Makinesi Nedir?

Fotoğrafçılığa merak salanların ve bu işe yeni başlamak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de DSLR fotoğraf…
kombi bakim ne zaman yapilmali teknosa
Devamını Oku

Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?

Tüm kazanlar periyodik servis ve bakım gerektirir ve bunun, yıllık olarak profesyonel bir uzman tarafından yapılması önerilir. Bazı…