Yemekler taze pişmiş olduğunda tatlarına doyum olmuyor ancak kalan yemekler için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Yemekten sonra artanları ise sadece belli bir süre oda sıcaklığında tutabiliyoruz. Kış aylarında oda sıcaklığı daha düşük olsa bile yine fazla durmuyor. Özellikle yaz ayları geldiğinde yemeklerin bozulma süreleri daha da kısalıyor. Bu nedenle kalan yiyecekleri bir sonraki yemeğe kadar buzdolabında muhafaza etmemiz gerekiyor. Ancak yemekleri buzdolabından çıkardığımızda ne tatları ne de kıvamı ilk günkü gibi güzel oluyor. Bunu sağlayabilmemiz için yemekleri nasıl ısıtacağımızı iyi bilmemiz gerekiyor. Biz de sizler için fırında yemek kaç derecede ısıtılır ve ısıtırken nelere dikkat etmelisiniz anlatacağız.

Her Sıcaklıkta Güzel Olan Makarna Fırında Nasıl Isıtılır?

Makarna, öğrenci evlerinden ailelere kadar her mutfakta kendine mutlaka yer buluyor. Makarna yaptığımızda da her zaman fazla yapıyoruz ve tencerede bir sonraki yemek için mutlaka bir miktar kalıyor.

Makarnayı buzdolaplarında sakladığımızda birbirine ve tencereye yapışmış bir hamur yığını şeklinde buluyoruz. Ancak makarnayı tekrar eski haline getirmemiz oldukça kolay oluyor.

Eğer fırında makarnayı ısıtmak istiyorsanız, makarnayı fırın kabına koymadan önce yaklaşık iki yemek kaşığı kadar su ya da süt koyuyorsunuz. Üzerine makarnayı boşaltıyorsunuz. Tadının daha güzel olması için üzerine çay kaşığıyla küçük tereyağ parçaları atıyorsunuz.

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp fırına sürüyorsunuz. En fazla on dakika fırında kaldığında beklemiş makarnanız yeni yapılmış gibi oluyor. Üzerine kaşar rendesi serpiştirdiğinizde lezzetini daha da katlayabiliyorsunuz.

En Popüler Yemeklerden Patates Kızartması Fırında Nasıl Isıtılır?

Atıştırmalık dediğimizde ilk aklımıza gelen genelde patates kızartması oluyor. Bazen yemeklerin yanında eşlikçi olarak bazen de tek başına atıştırmak için kullanıyoruz. Ancak her defasında patates kızartmasını yiyeceğimizden fazla yapıp artırmayı başarıyoruz.

Patates kızartması soğuduktan sonra ise hiçbir şekilde eski tadını alamıyoruz. Bunun için mutlaka doğru ısıtma yöntemini kullanmamız gerekiyor. Patates kızartmasını tavada ısıtabileceğimiz gibi fırında da ısıtabiliyoruz. Tavada ısıttığımızda bir tatlı kaşığı kadar tekrar yağ kullanmamız gerekiyor. Bu her zaman tercih edeceğimiz bir yol olmuyor. Çünkü patates kızartması zaten yağda kızartıldığı için ikinci kez yağ kullanmak istemeyebiliyoruz. Bu durumda fırında ısıtmamız en doğru tercih oluyor.

Patates kızartmasını fırında ısıtmak istiyorsanız bunun için sadece bir alüminyum folyoya ihtiyacınız bulunuyor. Öncelikle fırın tepsisinin içini alüminyum folyo ile kaplıyorsunuz. Üzerine patates kızartmalarını tamamen yayıyorsunuz. Tepsiyi fırına atmadan önce fırını 220 derece sıcaklığa getirmeniz gerekiyor. Fırın yeterli sıcaklığa geldikten sonra patates kızartmalarını fırına atarak sadece 3 dakika bekletiyorsunuz. Daha uzun bekletmeden hemen aldığınızda patatesleriniz sanki yeni kızartılmış gibi oluyor.

firinda yemek nasil isitilir teknosa

Nefis Kokusuyla Lahmacun Fırında Nasıl Isıtılır?

Açlığın başımıza vurduğu ve yemek yapmanın uzun süreceğini düşündüğümüz anlarda ilk aklımıza gelen lahmacun söylemek oluyor. Sipariş verirken sanki sayısız lahmacun yiyebilecekmişiz gibi geldiği için sürekli fazla sayıda söylüyoruz.

Kalan lahmacunları tekrar ısıtarak yemek istediğimizde donmuş yağlarının çözülmesini, kokusunun tekrar evin içine yayılmasını ve ilk günkü gibi çıtır çıtır olmasını istiyoruz. Bunu sağlamanın yolu fırında ya da tavada ısıtırken bazı püf noktalarını bilmekten geçiyor.

Eğer fırında lahmacunları ısıtmak istiyorsanız öncelikle fırınınızın sıcaklığını 200 dereceye getirmeniz gerekiyor. Daha sonra fırın tepsisine lahmacunları yayıyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta lahmacunların iç harcının yukarı geliyor olması. Bu nedenle daha fazla lahmacun ısıtmak için kesinlikle üst üste kapatmıyorsunuz. Ayrıca lahmacunların tamamen kurumasını engellemek için de elinizle üzerine biraz su serpiyorsunuz. İlk günkü gibi nefis ve çıtır lahmacununuz bu şekilde hazır hale geliyor. Karnımız açken yemek yapmaya başladığımızda ya da dışarıdan sipariş verdiğimizde genellikle yiyebileceğimizden fazlasını masamıza koyuyoruz. Yemekler taze pişmiş olduğunda tatlarına doyum olmuyor ancak kalan yemekler için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Yemekten sonra artanları ise sadece belli bir süre oda sıcaklığında tutabiliyoruz. Kış aylarında oda sıcaklığı daha düşük olsa bile yine fazla durmuyor. Özellikle yaz ayları geldiğinde yemeklerin bozulma süreleri daha da kısalıyor. Bu nedenle kalan yiyecekleri bir sonraki yemeğe kadar buzdolabında muhafaza etmemiz gerekiyor. Ancak yemekleri buzdolabından çıkardığımızda ne tatları ne de kıvamı ilk günkü gibi güzel oluyor. Bunu sağlayabilmemiz için yemekleri nasıl ısıtacağımızı iyi bilmemiz gerekiyor.

Yukarıda fırında yemek kaç derecede ısıtılır anlattık.

Siz de en iyi fırın modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Kaybolan telefonlar nasıl bulunur
Devamını Oku

Kaybolan Telefon Nasıl Bulunur?

Günlük hayatın önemli bir parçası olan telefonları kaybetmek hemen hemen herkesin büyük korkuları arasındadır. Telefon numaraları, banka bilgileri…