Ankastre beyaz eşya satın alırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli faktör bulunuyor. İster eski ankastre cihazlarınızı değiştiriyor ister mutfağınızı tamamen yeniden tasarlamayı planlıyor olun, bu satın alma rehberi size en iyi seçimi yapmanıza yardımcı olacak bilgileri verecek. İşte ankastre set alırken dikkat etmemiz gereken önemli noktalar:

Ankastre Set Alırken Bunlara Dikkat!

Ankastre Cihazlar

Doğrudan mutfağınızın dolap sütunlarına veya mutfağınızın çalışma yüzeyine monte edilen cihazlar ankastre aletler olarak adlandırılıyor. Bir ankastre cihaz mutfağa yerleştirildiğinde dışarıdan bakıldığında görülebiliyor. Ankastre cihazlar tipik olarak fırınları, ocakları, mikrodalgaları ve ısıtma cihazlarını içeriyor.

Mutfağınızın çalışma yüzeyinin altına ve doğrudan mutfağınızın dolap sütununa monte edilen cihazlar ise ankastre ev aletlerini içeriyor. Ankastre bir cihazın çalışma yüzeyi de yine dışarıdan bakıldığında görülebiliyor. Dolap sütununa ve çalışma alanlarının alt kısımlarına monte edilen ankastre cihazlar tipik olarak fırınları ve bulaşık makinelerini içeriyor.

Entegre Cihazlar

Doğrudan mutfağınızın dolap sütunlarına veya mutfağınızdaki bir çalışma yüzeyinin altına monte edilen ve dolabınızın geri kalanına uyması için menteşeli bir kapı panelinin arkasına tamamen gizlenen bir cihaz entegre cihaz olarak adlandırılıyor. Entegre cihazlar tipik olarak çamaşır makinelerini, çamaşır kurutma makinelerini, bulaşık makinelerini ve buzdolabı dondurucularını içeriyor.

Mutfak için Ankastre Set Ürünleri

Ankastreler, modern mutfaklar için kesintisiz, bütünleşik bir görünüm sağlayan, mutfak dolabı veya duvarlarına gömme mutfak aletleri olarak öne çıkıyor. Kalıcı olarak mutfağa kurulurlar, bu nedenle yerleri değiştirilemez. Ankastre cihazların estetik çekiciliğinin yanı sıra geleneksel cihazlara göre çeşitli avantajları da bulunuyor.

ankastre set alirken nelere dikkat etmeli teknosa

1- Ankastre Fırın

Ergonomiye özel önem verilerek tasarlanan ankastre fırınlar, tipik olarak kullanıcı için en uygun yüksekliğe monte edildiklerinden kullanımları daha kolay oluyor. Bu aynı zamanda Mutfakta çok ihtiyaç duyulan yerden tasarruf sağlıyor, daha temiz ve düzenli bir görünüm veriyor. Ayrıca, dokunmatik kontrol ve otomatik programlar gibi eklenen özelliklerle, yalnızca tasarım açısından değil işlevsellik açısından da fütüristik oluyor. Piroliz adı verilen özel bir işlemle sağlanan kendi kendini temizleme, bu fırınları son derece hijyenik hale getiriyor ve tamamen kapalı olmaları da onları tozdan ve dışarıdan gelecek hasarlardan koruyor.

2- Ankastre Buzdolabı

Ankastre buzdolabına sahip olmanın en büyük avantajlarından biri kapasite esnekliği oluyor. Derinlik, etrafındaki dolapların derinliği nedeniyle sınırlı oluyor, ancak kullanıcının ihtiyaçlarına en uygun konfigürasyonu oluşturmak için buzdolabının genişliği özelleştirilebiliyor. Ayrıca, bu üniteler uzun olduğundan, dondurucu bölmesi için daha fazla alan veya kullanıcının özel yaşam tarzına uyacak daha uzun bir taze gıda bölümü gibi özelleştirilebilir işlevsellik için yer bulunuyor. Bu özellik, yerleşik buzdolaplarını işlev açısından gerçekten çok yönlü ve görünüm olarak son derece şık hale getiriyor.

3- Ankastre Bulaşık Makinesi

Bağımsız bulaşık makinelerinin çoğu, mutfak tezgahında veya ayrı bir tekerlekli sehpa üzerinde tutulmaları gerektiği için sınırlı kapasitelere ve döngülere sahip oluyor. Ankastre bulaşık makineleri ise kullanıma göre özelleştirilebiliyor. Bu nedenle kapasite ve döngüler açısından çok daha fazla esneklik sağlıyor. Ayrıca, büyük olasılıkla neredeyse tamamen gizlenecek şekilde planlanıyor. Bu, dolaplarla çevrili oldukları ve bu nedenle akustik olarak yalıtılmış oldukları anlamına geliyor; yani işlem neredeyse sessiz hale geliyor.

4- Ankastre Ocak

Ankastre ocak, mutfak tezgâhı ile aynı hizada kurulduğundan kusursuz bir görünüm oluşturuyor. Sıcaklık kontrolü imkânı, mükemmel pişmiş yiyecekler elde etmek için belirli bir sıcaklıkta kontrollü pişirmeye izin veriyor. İndüksiyon bazlı ısıtma, ısının yalnızca gerekli olduğu yerde üretilmesini sağlayarak daha kısa pişirme süreleri ve daha az enerji tüketimi sağlıyor. Ayrıca, iki pişirme bölgesi birleştirilerek tek bir pişirme bölgesi oluşturulabiliyor ve toplu yapım için büyük tencere ve tavaların uygun şekilde kullanılması sağlanıyor. Ankastre ocağın bakımı ve temizliği çok kolay oluyor. Çünkü yiyecekler cam yüzeyine yapışmıyor.

5- Dahili Ankastre Davlumbaz

Genellikle tepe dolaplarına bitişik veya birlikte monte edilen ankastre davlumbazların montajı, kullanımı ve bakımı kolay oluyor. Her tür ve boyuttaki duvar dolabına kolayca sığıyor. Model tipine bağlı olarak, davlumbaz hafifçe görülebilir veya neredeyse tamamen gizlenebilir ve doğrudan ocağın üzerine veya tavana yakın bir yere monte edilebilir. Bununla birlikte, entegre tip davlumbaz, ocağın üzerindeki ünitelere ihtiyatlı bir şekilde oturur ve uyumlu bir genel görünüm oluşturur. Ayrıca, pürüzsüz gizlenmiş yüzey, elektrikli bileşenlere ve motora teması önleyerek daha kolay bakım ve daha uzun raf ömrü sağlar. Davlumbazlar, mutfak havasını taze ve temiz tutmanın yanı sıra, mutfak havasını herhangi bir zehirli dumandan uzak tutmaya da yardımcı olur.

Ankastre Cihazlar için Ölçüm

Hangi ankastre cihazın mutfağınıza mükemmel şekilde uyacağına karar vermenize yardımcı olmak için ihtiyacınız olan doğru ölçümleri aldığınızdan emin olmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları bulunuyor.

  • Bir mezura kullanın ve ölçümleri not edin.
  • İhtiyacınız olan üç boyut, yukarıdan aşağıya yükseklik (H), yandan yana genişlik (W) ve arkadan öne derinlik (D) oluyor.
  • Ölçüm yaparken sadece sahip olduğunuz alanı ölçün, eski cihazınızı değil.
  • Boyutları santimetre (cm) cinsinden ölçtüğünüzden emin olun.
  • Boyutların belirli yerlerde farklılık göstermesi durumunda birkaç farklı noktayı ölçün.

Mutfak Düzenini Yeniden Tasarlamak

Yeriniz kısıtlıysa; bulaşık makinesi, buzdolabı ve dondurucu gibi ankastre cihazlar mutfağı düzene sokmaya yardımcı olduklarından genellikle mutfakta daha iyi çalışırlar. Çünkü gözleriniz herhangi bir göze çarpan beyaz eşyaya çekilmez. Ankastre, kompakt U şeklindeki mutfaklar veya alanın çok önemli olduğu küçük mutfaklar için mükemmel bir tasarım çözümü oluyor. Mümkün olduğunda, bir adım daha ileri gidebilir ve dağınık olmayan bir tasarım için çalışma alanınızı boşaltmanıza yardımcı olacak ankastre bir mikrodalga ve fırın kombinasyonuna sahip olabilirsiniz.

Tüm mutfağınızı yeniden tasarlamayı mı planlıyorsunuz? Mutfağınızı her gün nasıl kullandığınızı veya mutfağınızın yeni tasarımının mutfağınızı kullanma şeklinizi nasıl etkileyeceğini biraz düşünün. Örneğin, mutfağınıza bir ada eklemeyi planlıyor musunuz? Eğer öyleyse, adanız için ankastre bir ocak düşünün.

Enerji verimliliğini göz önünde bulundurun. Örneğin, ankastre fırınınızı ve ankastre soğutma cihazlarınızı yan yana koymayın. Fırından çıkan ısı, derin dondurucunuzun iç sıcaklığını korumak için daha fazla çalışmasına neden olarak daha fazla enerji tüketimine ve daha yüksek enerji faturalarına neden olur.

Tasarıma başlamadan önce cihazlarınızı seçmeyi unutmayın. Aklınızda belirli cihazlar olduğunda mutfağınızın düzenini tasarlamak her zaman daha kolay oluyor. Tüm düşüncelerinizi mutfak planlayıcı uzmanlar ile paylaştığınızdan emin olun. Günlük ihtiyaçlarınıza uyacak en iyi yerleşim düzeni konusunda size tavsiyelerde bulunabilirler.

Mutfak aletlerini ihtiyaçlarınıza göre düzenleyin. Yemek pişirme ve kullanım yolculuğunu göz önünde bulundurarak bir mutfak tasarlamak çok önemli. Bu düzeni en iyi şekilde karşılamak için cihazları optimum bir yere yerleştirin. Bağlantısız sık kullanılan cihazlar için düzen içinde kolay erişilebilir bir noktada tezgahlarda saklanması tavsiye ediliyor. Odadaki üç ana cihaz (fırın, buzdolabı ve lavabo) arasında açık bir yola sahip olmak da önemli. Böylece hepsine kolayca erişilebilir ve herhangi bir engelle engellenmez. Bu her zaman mümkün olmaz ancak en çok kullandığınız cihazlar arasında ne kadar özgürce hareket ederseniz, alan o kadar rahat olur.

Siz de en iyi ankastre ürünleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
cip krizi nedir ne zaman bitecek teknosa
Devamını Oku

Çip Krizi Nedir? Ne Zaman Bitecek?

Günümüzde neredeyse her dijital elektronik cihaz, silikon içeren ve mikroçip olarak adlandırılan entegre devreler oluşturmak için kritik öneme…