Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımızda hemen her şey dijital ortama taşınmaya devam ediyor. Bu durum alışkanlıklarımızın da değişmesine neden oluyor. Eskiden özellikle teknolojik cihaz alışverişinde mağazaya gidip görmeden ve denemeden bir şey almazken artık online mağazalardan ürünü inceleyerek satın alıyoruz. Değişen dünyayla birlikte çalışma ve bazı şeylere vakit ayırma düzenimizde de önemli değişiklikler yaşanıyor. Artık dünya daha hızlı ilerliyor ve onu yakalayabilmek için daha fazla çalışıyoruz. Bu nedenle alışverişe ayırdığımız saatlerde de değişiklik yaşanıyor. Çoğu zaman mağazaların açık olduğu saatlerde başka işlerimizle ilgilenmek zorunda kaldığımız için almak istediğimiz şeylere ulaşamıyoruz. Online alışverişin yaygınlaşması bu sorunumuzu ortadan kaldırıyor. Artık haftanın her günü ve günün her saatli alışverişimizi özgürce, dilediğimiz kadar zaman ayırarak yapabiliyoruz. Üstelik sadece ülkemizden değil, dünyanın her yerinden yapma imkanımız da bulunuyor. İnternetten alışverişin bir diğer avantajı da fiyatlar ve kampanyalar konusunda oluyor. Normal fiyatları mağazalardan daha uygun olmasının yanı sıra düzenli olarak yapılan kampanyalarla birlikte almak istediğimiz ürünlere çok daha iyi fiyatlara sahip olabiliyoruz. Hal böyle iken alışverişlerinizde daha dikkatli olun ve özellikle teknolojik ürün alırken dolandırılmayın diyerek online alışverişlerde teknolojik ürün alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatmaya çalışacağız.

İnternetten Alışveriş Güvenli mi?

Online alışveriş her ne kadar kolay ve hızlı bir yöntem olsa da tüm internet alışverişlerinin güvenli olduğu anlamına gelmiyor. İnternet alışverişlerinin çok artmasıyla birlikte online alışveriş sitelerinde de büyük bir artış yaşanıyor. Bu web sitelerinin arasında güvenilir olmayanlar da bulunuyor.

İnternet dolandırıcıları kimi zaman popüler bir siteyi kopyalayıp onun sahtesini yaparken kimi zaman da piyasanın çok altında fiyatlarla ürün sattığını iddia eden gerçek web siteleri açabiliyorlar. Bu nedenle internetten alışveriş yaparken bazı noktalara dikkat etmeniz ve daha çok güvenilir markaları tercih etmeniz sizi her zaman koruyor.

Web Sitesinin Gerçekliğinden Emin Olun

İnternetten alışveriş yapacağınız zaman, bu daha önce duymadığınız bir alışveriş sitesi ise gerçekliğini doğrulamakta fayda bulunuyor. Web sitesinin gerçek olup olmadığını öğrenmenin en etkili yolu devlete ait olan eticaret.gov.tr web sitesinden bilgilerini doğrulamak oluyor. E-ticaret bilgi platformu web sitesinin ana sayfasında yer alan “Kayıtlı Site Sorgulama” alanına web sitesinin adresini yazıp arattığınızda şirket bilgileri geliyor. Sitenin doğrulanmış olduğunun bilgisi de yeşil tık ile belirtiliyor. Eğer alışveriş yapacağınız site burada kayıtlı bulunmuyorsa güvenliği ile ilgili daha fazla soruşturma yapmanız gerekebiliyor. Ancak bunlarla hiç uğraşmak istemiyorsanız, teknoloji pazarının en güvenilir ve eski markalarından biri olan Teknosa’nın web sitesinden güvenle alışverişinizi tamamlayabiliyorsunuz.

Eğer girdiğiniz web sitesinde imla hataları bulunuyorsa ya da çok abartılı ifadeler yer alıyorsa ve sahte yorumlarla güvenilirlik sağlamaya çalışıyorsa daha çok dikkat etmeniz gerekiyor.

teknoloji guvenlik teknosa

SSL Sertfika Kontrolü Yapın

İnternet alışverişlerinde güvenlik konusunda kredi kartı ve kişisel bilgilerin gizliliği kritik önem taşıyor. Dijital güvenlik sertifikası olan SSL, web sitelerine girilen bilgilerin gizliliği konusunda güvenlik sağlıyor. Üyelik bilgilerinizi girerken şifreniz ve alışveriş yaparken kredi kartı bilgileriniz karşı tarafa şifreli iletildiği için içiniz rahat işlem yapabiliyorsunuz. Web sitesinin SSL sertifikasının olup olmadığını adres çubuğundan anlıyorsunuz. URL adres satırının sol tarafında kilitli bir simge görüyorsanız sitenin güvenli olduğunu düşünebiliyorsunuz. Ayrıca URL adresinin de “https” olarak başladığına dikkat etmeniz güvenliğinizi biraz daha artırıyor.

Teknosa Güvenilir mi?

20 yıldan uzun süredir teknolojik cihazları meraklılarıyla buluşturan Teknosa, marka bilinci ve sektör tecrübesiyle güvenliğiniz konusunda ekstra çaba sarf ediyor. Web sitesinde yer alan güvenlik sertifikaları ve arkasında korsanlara karşı önlemler alan teknik ekibiyle birlikte sizin güvenli bir şekilde alışveriş yapmanızı sağlıyor. Ayrıca sipariş verdiğiniz ürünleri aynı gün ya da bir sonraki gün kargoya verilerek elinize en hızlı şekilde ulaştırmak için çabalıyor. Beğenmediğiniz ürünleri ise iade politikasına uygun olacak şekilde geri gönderebiliyorsunuz.

Yukarıda özellikle teknolojik ürün alırken dolandırılmayın diye uyararak online alışverişlerde teknolojik ürün alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatmaya çalıştık.

Siz de daha güvenli ve keyifli alışverişler yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Tablet-ile-Odevinizi-Nasil-Yapabilirsiniz-teknosa
Devamını Oku

Tabletten Ödev Yapma

Mobil cihazlar hayatımıza kısa bir süre öncesinde girmiş olsa da, son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler çok hızlı bir…