Günlük hayatımızdaki yoğunluk genellikle bizi hareketsiz bırakıyor. Sabahtan akşama kadar oturarak çalışıyoruz sonrasında yaşadığımız zihinsel yorgunluktan dolayı akşamlarımızı da dinlenerek geçiriyoruz. İlk başlarda fark etmesek de bu durum aslında vücudumuzu olumsuz olarak etkiliyor. Çünkü insan vücudunun hareketli olmaya programlı bir yapısı bulunuyor. Çok fazla hareketsiz kaldığımızda ise birçok hastalığa istemeden davetiye çıkarıyoruz. Son yıllarda tüm dünyada hareket etmeye yönelik çeşitli kampanyalar yapılıyor. Sağlıklı yaşama yönlendirecek spor aktiviteleri her yaştan insana hitap edecek şekilde yeniden düzenleniyor ve antrenman programları paylaşılıyor. Bu aktivitelerin başında da koşu geliyor. Koşu, profesyonel ya da amatör olarak herkesin bulunduğu her yerde yapabileceği en kolay spor oluyor. Yaşanan teknolojik gelişmeler her zaman hayatımızı kolaylaştırmak için yapılıyor. Sağlığımızı düşünerek üretilen yeni teknolojik cihazlar bizi hareket etmeye yönlendirdiği gibi spor süresince hep yanımızda oluyor ve yaptığı ölçümlerle bize yön veriyor. Yeni teknolojik cihazları kullanarak artık eskisinden daha bilinçli ve kolay koşabiliyor, koşarken eğlencenin tadına varabiliyoruz. Bu yazımızda yeni teknolojik cihazlar ile koşmanın artık daha kolay olduğunu anlatmaya çalışacağız.

Akıllı Saatler

Yaşadığımız bu çağda artık saatlerin işlevi sadece saati göstermek olmuyor. Sahip olduğu ek özellikler sayesinde hayatımızın her anında en büyük yardımcımız oluyor. Bu özellikler sayesinde artık neredeyse akıllı telefonumuzu elimize almadan birçok şeyi halledebiliyoruz. Gelen aramalarımızı cevaplayıp arama yapabiliyor, mesajlarımızı okuyup cevap yazabiliyor ve hatta sosyal medya bildirimlerimizi bile görebiliyoruz.

Akıllı telefondaki özelliklerin yanı sıra akıllı saatlerin bizi en çok ilgilendiren yanı yaptığımız sporu ölçmesi ve kaydetmesi oluyor. Akıllı saatler her anımızda adımlarımızı sayıp sağlıklı bir yaşam için hedeflediğimiz adım sayısına ulaşmamız için bizi teşvik ediyor. Adım saymanın ötesinde koşmaya başladığımızda ise koştuğumuz mesafeyi ve yaktığımız kaloriyi de ölçebiliyor. Spor yaparken sağlık değerlerimizi kontrol altında tutmamıza yardımcı oluyor. Akıllı saatimiz ile koşmaya çıktığımızda kalp atış ritmimizi anlık olarak takip ederek sağlığımızı tehlikeye atacak bir noktaya gelmemiz durumunda bizi uyararak yavaşlamamızı ve kalp ritmimizi normal seviyeye çekmemizi sağlıyor.

Koşu Saatleri

Akıllı saatler her ne kadar yaptığımız sporu kontrol ediyor olsa da daha çok genel kullanım için özelliklere sahip oluyor. Sporda bize daha çok yardım etmesi hatta bize özel bir koşu antrenörü haline gelmesi için ayrıca koşu saatleri de geliştiriliyor. Özellikle Apple’ın Nike ile birlikte geliştirdiği koşu saatleriyle koşarken yaptığımız antrenmanın tüm detaylarına sahip olabiliyoruz. Bu saatler sadece koşu mesafesini ölçmüyor spor esnasında yaptığımız her hareketi kaydedip sağlığımız için bizi yönlendirebiliyor. Geçmiş verilerimizi analiz ederek yaptığı yönlendirmeler sayesinde sağlıklı bir şekilde koşabiliyor ve bunu bir yaşam biçimi haline getirebiliyoruz.

 yeni teknolojiler ile kosmak daha kolay teknosa

Su Geçirmeyen Kablosuz Kulaklık

Koşarken en çok bizi motive edecek aksesurlara ihtiyaç duyuyoruz. Bunların başında da kulaklıklar geliyor. Kulaklık ile koşarken sevdiğimiz müzikleri dinleyerek hem motive olabiliyor hem de sıkılmadan eğlenceli zaman geçirebiliyoruz. Aynı zamanda sesli kitap ya da podcast dinleyip akıllı telefonumuza gelen aramaları cevaplayabiliyoruz.

Ancak koşarken kulaklık kullanmanın bazı zorlukları bulunuyor. Kablolu kulaklık kullanırken kablo sürekli sallanarak bizi rahatsız edebiliyor, kulağımıza tam otursa bile düşebiliyor ya da terlediğimiz için içine kaçan su nedeniyle kısa sürede bozulabiliyor.

Bu konuda yapılan teknolojik geliştirmeler sayesinde artık kablosuz olarak kulaklığımızı kullanabiliyoruz. Aynı zamanda koşu için hazırlanmış ergonomik yapısı sayesinde kulağımızdan hiçbir şekilde düşmüyor. Su geçirmez özelliği bulunan kulaklıkları kullandığımızda ne kadar terlesek de kulaklığımız eski performansını koruyabiliyor. Bu sayede spor yaparken hem istediğimiz müziği dinleyebiliyor hem de hayattan kopmamış oluyoruz.

Su Geçirmez Akıllı Telefon

Günün her anında yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonları koşarken de mutlaka yanımıza alıyoruz. Telefonumuza yüklediğimiz koşu uygulamalarını da çalıştırdğımızda yaptığımız sporun verilerini görebiliyoruz. Bu bizi hem motive ediyor hem de kullandığımız aksesuarları akıllı telefonumuzla eşleştirdiğimizde koşu boyunca verilerimizi ölçüp uygulama içine kaydedebiliyoruz.

Koşarken akıllı telefon kullandığımızda her zamankinden daha tedbirli olmamız gerekiyor. Çünkü hareket esnasında telefonumuzu düşürebiliyor ya da koyduğumuz cebimizde terden dolayı ıslanabiliyor. Su, teknolojik cihazların en büyük düşmanları arasında ilk sıralarda yer alıyordu. Telefonun içerisindeki donanımlar bu nedenle zarar görebiliyor. Bu da telefonun kullanım ömrünü ciddi anlamda kısaltıyordu.

Son dönemde hemen her akıllı telefon üreticisinin gündeminde olan ve yeni üretilen modellerinde bulunan özellik su geçirmezlik oluyor. Belli bir derinlik ve süreye kadar su geçirmeyen telefonların kullanımı yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu sayede koşarken terlediğimizde telefonumuz bundan zarar görmüyor. Aynı zamanda kazayla bir su birikintisine düşerse çıkardıktan sonra aynı şekilde kullanmaya devam edebiliyoruz.

Hafif Akıllı Telefonlar

Spor yaparken genellikle bize yük olacak şeyleri yanımıza almıyoruz. Koşarken olabildiğince hafif olmamız gerektiği için sadece ihtiyaç duyacağımız cihazlar yanımızda oluyor. Çoğunlukla da yanımızdaki en ağır şey akıllı telefonlarımız oluyor. Çünkü telefon teknolojisinde yapılan geliştirmeler nedeniyle artık akıllı telefonların boyutları her seferinde biraz daha büyüyor ve ağırlığı artıyor. Bu nedenle spor yaparken zorlanmamak için hafif akıllı telefon kullanmamız gerekiyor. Akıllı telefon tercihi yaparken koşarken bize getireceği ek yükü de düşünerek daha hafif olan modelleri tercih etmemiz bu konuda oldukça faydalı oluyor. Hafif modeller arasından seçim yaparken ise mutlaka telefonun teknik özelliklerini de inceleyip spor uygulamalarını da çalıştırıyor olmasına dikkat ediyoruz.

Yukarıda yeni teknolojik cihazlar ile koşmanın nasıl daha kolay olduğunu anlatmaya çalıştık.

Sizler de en iyi giyilebilir teknoloji ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
hava nemlendirici ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Hava Nemlendirici Ne İşe Yarar?

Havadaki nem miktarı genel anlamda sağlığımızı etkileyen faktörlerden biri oluyor. Kuru havanın bulunduğu ortamlarda yaşamak bir süre sonra…
asil tendonu kopmasi nasil anlasilir teknosa
Devamını Oku

Aşil Kopması Nasıl Anlaşılır?

Aşil tendonu, insan anatomisindeki en büyük tendon olma özelliğini taşıyor. Bacağın arkasında ve baldırın alt yarısında bulunuyor. Aşil,…
kis isirigi nedir teknosa
Devamını Oku

Soğuk Isırığı Nedir?

Kış geldi, pek çok hastalık da kendini gösterdi. Bu mevsimde özellikle kendimize dikkat etmediğimiz zaman hastalıklara maruz kalabiliyoruz.…
Spor Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli teknosa
Devamını Oku

Spor Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sağlıklı yaşam konusunda tüm uzmanların ortak görüşü düzenli olarak mutlaka spor yapılması gerektiği oluyor. Ancak bilinçsiz bir şekilde…
ketojenik diyet nedir teknosa
Devamını Oku

Ketojenik Diyet Nedir?

Yoğun iş temposu ve salgın hastalıklar nedeniyle sağlıklı beslenme konusunda oldukça fazla araştırma yapmaya başlıyoruz. Beslenmenin sağlık durumumuzla…