Temizlik hem iç hem de dış mekanlarda zahmetli bir iş olarak görülür ancak gelişen teknolojiler sayesinde artık böyle olmak zorunda değildir. Çünkü yer, yüzey temizliği için tasarlanan birçok yeni cihaz vardır. Buharlı temizleyiciler de bunlardan biridir. Geleneksel temizlik yöntemleri bazen zaman alıcı, zorlayıcı olabilir ve en önemlisi sağlığınıza zararlı kimyasal madde kullanımı gerektirebilir. İşte tam da bu noktada, buharlı temizleyiciler devreye girer, temizliği kolaylaştırmanın etkili yolunu sunar. Bunun nedeni ise buharlı temizleyicilerin geleneksel yöntemlere göre daha hijyenik, çevre dostu, etkili temizlik deneyimi sağlamasıdır. Tüm bu avantajları sayesinde son yıllarda popülaritesi bir hayli artan buharlı temizleyiciler genel yer temizliğinin yanı sıra banyo – mutfak alanlarında da hijyen sağlayabilir. Ancak marka ve model farklılıkları nedeniyle değişen özelliklere sahip buharlı temizleyicileri dikkat seçmeniz gerekebilir. İşte buharlı moplar hakkında bilmeniz gereken her şey!

Buharlı Mop ve Temizleyici Modelleri

Daha sürdürülebilir yaşam tarzı için artan farkındalık sonucu ev temizlik yöntemleri de değişti ve değişmeye devam ediyor. Çünkü sadece evde değil, tüm iç mekanlarda aşırı kimyasal kullanımı hem sağlığa hem de çevreye zarar verebilir. Bu nedenle, pek çok insan en az geleneksel temizlik ürünleri kadar çok yönlü ve etkili olan sürdürülebilir alternatifleri tercih ediyor. Buharlı paspaslar ve temizleyiciler de bunlardan biri.

Buharlı moplar, temizlik sırasında yüksek sıcaklıkta buhar üreten özel cihazlardır. Özel başlıkları sayesinde yüksek basınçlı buharı tüm yüzeylere uygulamanıza yardımcı olur. Yüksek sıcaklık ve nem, zemin yüzeyindeki kirleri, lekeleri, bakterileri etkili şekilde temizler. Buharlı temizleyiciler genellikle suyun içine kimyasal madde eklemenizi gerektirmez, bu da daha sağlıklı temizllik yapmanıza olanak tanır. Ancak temizlemek istediğiniz yüzeye göre farklı modeller sunulduğundan bu cihazlara sahip olmadan önce hem özellikleri hem de çeşitleri hakkında bilgi edinmeniz gerekebilir. İşte aralarından seçim yapabileceğiniz buharlı temizleyici modelleri!

  • Klasik buharlı mop: Klasik ve ilk çıktığı yıllardan beri temel işleve sahip bu moplar, genellikle su haznesi, buhar üretim fonksiyonu, zemin başlığından oluşur. Sadece zeminleri temizlemek için tasarlanırlar.
  • Çok yönlü buharlı temizleyici: Farklı işlevlerle donatılan moplar, çeşitli temizlik başlıkları ve aksesuarları ile birlikte gelir. Bu sayede zeminlerin yanı sıra tüm yüzeylerde de kullanabilirsiniz. Örneğin, cam – halı temizleme başlığı gibi seçenekler mevcut olabilir.
  • El tipi buharlı temizleyici: Taşınabilir, elde kullanıma uygun buharlı moplardır. Küçük alanlar, tezgahlar, ocaklar, banyo armatürleri gibi bölgeler için uygundur.
  • Kablosuz buharlı mop: Tıpkı şarjlı robot süpürgeler gibi şarj edilebilir batarya ile çalışır. Dolayısıyla kablo kısıtı olmadan özgürce kullanılabilen modellerdir.
  • Robot buharlı mop: Kablosuz mopların başında gelir, evinizi haritalandırır, süpürme işlevinden sonra zahmetsiz zemin temizliği için idealdir.
  • İkisi bir arada buharlı mop: İkisi bir arada modellerin temel görevi aslında zemini süpürmektir. Ancak dahili su haznesi ve buhar fonksiyonu ile donatıldığından süpürme ve silme işlevini bir arada sunar.
  • Buharlı halı temizleyici: Özel halı temizleme başlığı ve özellikleri ile halıları temizlemede etkilidir. Halı ipliklerine nüfuz ederek lekeleri, kirleri çözebilir. Ancak günümüzde genellikle buharlı temizleyiciler ekstra başlık ile bu işleve de sahip olabilir.

Buharlı Temizleyici Satın Alırken Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Buharlı temizleyiciler zemin temizliğinde büyük kolaylık sağlayan cihazlardır. Ancak bu ürünleri doğru kullanmak, ihtiyaçlara uygun bir model satın almak oldukça önemlidir. Dolayısıyla her model farklı kullanım talimatlarına sahip olabileceğinden öncelikle kullanım kılavuzuna göz atmanız tavsiye edilir. Bu kılavuzlarda ise genellikle silme işleminde önce yüzeyin toz ve döküntülerden arındırılması gerektiğinden bahsedilir. Çünkü buharlı temizleyiciler ekstra fonksiyonu yoksa sadece zemin silmek amacıyla kullanılmalıdır. Daha sonra uygun zeminde kullanabilmek için başlıkları tanımanız önemlidir. Zemin, yüzey, halı, koltuk başlıkları farklı olabilir.

En iyi buharlı temizleyici seçiminde ise ihtiyaçlarınıza ve temizlik alışkanlıklarınıza en uygun modeli bulmak önemlidir. Bunun için şu ipuçlarından yararlanabilirsiniz:

  • İlk olarak, mopunuzu hangi yüzeylerde kullanacağınıza karar vermeniz gerekir. Fayans, ahşap, laminat, halı veya döşemeli mobilyalar gibi farklı yüzeylere uygun olan bir model seçebilirsiniz.
  • Buhar basıncı, cihazın işlevselliğini etkileyen önemli faktördür. Daha yüksek buhar basıncı, daha inatçı lekeleri – kirleri etkili şekilde çözmeye yardımcı olabilir.
  • Ekstra aksesuarlara dikkat etmeniz de önemli olabilir. Çünkü buharlı temizlik makinesi tavsiye ve önerilerinde belirtilen cihazlarda genellikle sadece zemin başlığı değil çoklu uç ve ataşmanlar bulunur. Böylece buharlı temizleyiciden daha fazla yararlanabilirsiniz.
  • Su tankının kapasitesi ise kesintisi temizlik süresini etkiler. Büyük bir belirleyici olmasa da daha zahmetsiz kullanım sağlayabilir. Ancak büyük su tankı mopun daha ağır olmasına da neden olabilir.
  • Buharlı mopun buhar üretmeye başlaması için geçen süre önemlidir. Hızlı ısınma özellikli modeller, daha hızlı şekilde temizliğe başlamanıza yardımcı olur.
  • Kablolu buharlı temizleyicilerde dikkat etmeniz gereken en önemli unsur ise kablo uzunluğudur. Çünkü kısa kablo hareketlerinizi kısıtlarken uzun kablolar tüm alanı priz değiştirmeden temizlemenize olanak tanır.

10 En İyi Buharlı Temizleyici

Buhar, yüksek sıcaklıkta bakteri ve mikropları öldürerek daha hijyenik temizlik sağlar. Özellikle çocuklu aileler, evcil hayvan sahipleri veya hassas bağışıklığı olan bireyler için önemlidir. Dolayısıyla daha hijyenik temizlik söz konusu olduğunda buharlı temizleyici tavsiye edilen elektroniklerin başında gelir. Buharlı mopların sunduğu diğer avantaj ise su kullanımını sınırlamasıdır. Geleneksel temizlik yöntemlerinde aşırı su kullanımı zeminlerin zarar görmesine neden olabilir. Buharlı moplar, daha az su kullanarak zemini korur, ahşap gibi hassas yüzeylerde bile güvenli şekilde kullanılabilir. Ayrıca su tasarrufu yapmanıza olanak tanır. Peki en iyi buharlı temizleyici hangisidir? En iyi buharlı mop ihtiyaçlarınızı tam anlamıyla karşılayabilen, zahmetsiz kullanım sağlayan, dayanıklı modeldir. Çünkü herkesin beklentileri, temizlik alışkanlıkları, ihtiyaçları farklı olabilir. İşte işlevleriyle popüler hale gelen 10 buharlı mop tavsiyesi!

1- Karcher SC3 EasyFix Buharlı Temizleyici

Karcher, buharlı temizleyici konusunda öncü bir markadır ve geniş ürün yelpazesine sahiptir. Karcher buharlı temizleyiciler, farklı ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanmış çeşitli modellerden oluşur. SC3 Easyfix ise bunlardan yalnızca biridir. Buharlı temizleyici, yüksek buhar basıncı ve ısıtma süresiyle hızlı – etkili temizlik sağlar. Halı temizleme özelliği de bulunur. EasyFix sistemi sayesinde ise temizlik başlıklarını kolayca değiştirerek farklı alanları buharla dezenfekte edebilirsiniz.

2- Bissell Spinwave Cordless Kablosuz Zemin Silme Makinesi

SpinWave Cordless, kablosuz olduğundan kullanım esnasında ekstra özgür olmanızı sağlar. Cihazın altında bulunan döner temizlik başlıkları, zemin yüzeylerini etkili şekilde temizlemek, cilalamak için sürekli döner. Bu başlıklar, lekeleri, kirleri çözerken aynı zamanda zemini cilalar. Farklı pek çok zemin türüne uygundur, temizlik solüsyonları ile kullanılabilir. Dolayısıyla SpinWave Cordless, özellikle zemin yüzeylerinin temizliği ve bakımı için etkili seçenektir.

3- Yui NV602 Antibakteriyel Buhar Basınçlı Dezenfeksiyon Etkili Mop

1200 Watt güce sahip buharlı mop, parke, laminat, mermer, fayans gibi farklı yüzeylere uygundur. 5 metre kablo uzunluğu ile hareket özgürlüğü tanıyan mop, aynı zamanda farklı ataşmanlarla yer yüzeylerinin dışında da hijyen sağlar. Derz, tezgah, fayans, küvet, lavabo, WC temizliğinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz.

4- Polti Vaporetto Classic 65 4 Bar Buharlı Temizleyici

Polit markasının Vaporetto serisi, buharlı temizleyicilerden oluşur. Classic 65 modeli de etkili buharlı temizleyicilerinden biridir. 4 bar buhar basıncı ile donatılan cihaz, dakikada 110 gram buhar püskürterek etkili hijyen sağlamak için idealdir. 7 farklı aksesuarla geldiği için barbeküden fayansa, arabadan ocağa kadar tüm yüzeylerde kullanılabilir. Kireç önleyici Kalstop sistemi sayesinde hem su tankı hem de borular uzun süre temiz kalır. Dolayısıyla cihaz bakımı zahmetsizdir.

5- Black&Decker BHSM1615DSM 1600 W Beyaz Buharlı Mop

1600 Wat gücü ile hızlı ısınarak hemen kullanıma hazır hale gelen buharlı mop, 500 mililitre su haznesi sayesinde uzun süre kesintisiz temizlik sağlar. 7 metre kablo ile donatılan cihaz oda içerisinde özgürce hareket etmenize olanak tanır. Cihazın tabanı 360 derece dönebildiğinden mobilya altlarına, duvar köşelerine, ulaşılması zor alanlara da rahatlıkla uyum sağlayabilir. 17 farklı aksesuarı bulunur. Bu aksesuarlar mutfak ya da banyoda kullanıma uygun mikrofiber bez, fırça başlık, cam – döşeme başlığı gibi çok yönlü aparatlardır.

6- Ariete 4163 Steam Mop 1500 W Buharlı Paspas

Ariete, ev aletleri ve mutfak eşyaları gibi çeşitli ürünlerle tanınan ünlü bir markadır. 4163 Steam Mop modeli ise 1500 Watt motor gücüyle zemin temizliği söz konusu olduğunda öne çıkan cihazlar arasındadır. Buhar gücünü kullanarak etkili temizlik yapmanızı destekleyen cihaz, bakteri ve mikropları etkili şekilde yok etmeyi amaçlar. Tüm zeminlerde kullanılabilir, mop başlığının üçgen yapısı ise zeminlerinizi köşelere kadar temizlemek için idealdir.

7- Karcher SG 4/4 Gri Buharlı Temizlik Makinesi

Klasik halı temizleme makineleri gibi görünen SG 4/4, 2300 watt gücü ile saniyeler içinde ısınır. 4 litre tank kapasitesi olduğundan sadece bir odayı değil neredeyse tüm evi buharla temizlemenizi sağlar. 4 buhar basıncı yüksek ısısı ile mikroplarda oldukça etkilidir. Çünkü kazan sıcaklığı 145 dereceye kadar çıkabilir. 2 farklı zemin başlığıyla geldiğinden sadece zemin temizliğine uygundur, ancak markanın uyumlu başlıkları sayesinde geliştirilebilir modellerden biridir.

8- Bissell Vac & Steam 2’si 1 Arada Vakumlu ve Buharlı Temizlik Makinesi

Süpürge ve buharlı temizleyiciyi bir arada sunan Bissel, zemini önce vakumlayarak tozları ve kirleri çeker, ardından buhar gücüyle temizleyerek parlak, hijyenik olmasını sağlar. Güçlü siklon teknolojisiyle donatıldığından hem süpürme hem de silme işlevlerinde oldukça başarılıdır. Hepa filtresi süpürme işlemi sonrası tozları hapsederek ortama salınmasını önler, buharlı mop ise yüksek ısı sayesinde bakterileri, mikropları yok eder. Islak ve kuru tank farklıdır, birbirine karışmadığından temizlemesi de kolaydır.

9- Polti Mondial VAP 4500 Profesyonel Buharlı Temizleyici

2550 Watt güce sahip olan profesyonel buharlı temizleyici, özellikle otel odaları için mükemmeldir. AFNOR NF T72-110 standartlarında üretilen cihaz, virüslerde de etkilidir. Sınırsız çalışma süresi öne çıkan cihaz, çelik kazan, 160 derece su sıcaklığı, kuru-ıslak su filtresi, vakumlama, soğuk sıcak yıkama gibi opsiyonları sayesinde benzerlerinden ayrılır.

10- Fakir Pocket Clean Buharlı Temizleyici

El tipi buharlı temizleyicilere iyi bir örnek olan Fakir Pocket Clean, minimal tasarımı sayesinde oldukça kullanışlıdır. 4 metre kablo uzunluğu ile derz, fayans ya da ocak gibi alanları temizlemenize yardımcı olur. 250 ml su tankı bu küçük yerleri temizlemek için idealdir. Ancak su bittiğinde kolaylıkla doldurulur ve hızla ısınarak temizliğe kaldığınız yerden devam etmenizi sağlar.

Siz de ağır kimyasallar yerine doğa dostu ve etkili temizlik yöntemlerinden faydalanmak isterseniz evinizin ya da iş yerinizin farklı alanlarında rahatlıkla kullanabileceğiniz buharlı temizleyiciyi seçebilir, pratik kullanım avantajlarından yararlanabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
soundbar nedir ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

Soundbar Nedir? Özellikleri Neler?

Günümüzde ev sinema sistemleri çok revaçta görünüyor. Ama herkes için değil. Pahalı olma eğiliminde olan bu sistemlerin kurulmaları…