Birçok ebeveyn, bebeklerini soğuk yerlere götürmek veya kış aylarında seyahat etmek konusunda endişeli oluyor. Gerçekten soğuk hava birkaç ekstra zorluk sunsa da dünyanın her yerindeki bebeklerin soğuk iklimlerde yaşadığını ve bebeğinizi yanınıza almanın tamamen mümkün olduğunu unutmayın. Kış aylarında dışarı çıkıldığında anahtar nokta, bol miktarda katmanlı kıyafet almak, bebeğinizi sıkı ve sıcak tutmak oluyor. Başlamanıza yardımcı olması için kış aylarında bebeğinizle dışarı çıkarken mutlaka sahip olmanız gereken öğeleri bir araya getirdik. Soğukta bir bebekle dışarı çıkarken bebek çantası içine mutlaka koymanız gereken 10 şey…

Kışın Bebek Çantası İçinde Olması Gereken 10 Şey

1- Sıcak Su Torbası

Sıcak su torbaları, siz gideceğiniz yeri keşfederken bebeğinizi sıcak ve rahat tutmanın harika bir yolu oluyor ve bir koruyucu kılıfının olması, bebeğinizin aşırı ısınmamasını veya yanmasını engelliyor. Sıcak su torbaları ile ilgili en güzel şey, genellikle sıcak su bulmak için çok uzağa gitmenize gerek olmadığı için hemen hemen her yerde kullanabilmeniz oluyor. Sadece sıcak su torbasını bebeğinize sarılması için verin. Aşırı soğuk havalarda bile bebeğiniz sıcak kalır.

2- Bebek Tulumu

Soğuk havalarda bebeğinizle dışarı çıkıyorsanız bebek tulumu almak bir zorunluluk haline geliyor. Yanınızda bir bebek arabası ya da çanta varsa tulumu içerisine koyabilir, sıcak bir yerden dışarı çıktığınızda bebeğinizin hava geçişi nedeniyle üşümesini engelleyebilirsiniz. Ayak örtüsü olarak geçen bazı modeller, temel olarak bebeğiniz için rahat bir uyku tulumu görevi görür ve süper soğuk havalarda bebeğinizi sıcak tutmaya yardımcı olur. Dondurucu soğuklar için yerleşik bir kapüşon ve su geçirmez bir dış kaplama ile ultra sıcak tutan bir modeli tercih edin. Bazı modeller aynı zamanda büyük bir battaniyeye dönüşebilir. İçi polar astar olan tulumları gözden geçirebilirsiniz. Ayrıca çıkarılabilir bir şapkaya ve  cebe sahip olan modeller de bulunabilir.

3- Botlar ve Patikler

Bebeğinizin ayaklarını soğuktan ve yağmurdan korumak için tasarlanmış botlar veya patikler kesinlikle soğuk havaların olmazsa olmazı haline geliyor. Botlar karda veya yağmurda oynamak için harika oluyor ancak bebeğiniz henüz yürümüyor olsa bile bir çift hafif ve su geçirmez bot, çok fazla ağırlık eklemeden veya kan dolaşımını kaybetmeden ayaklarının sıcak ve kuru kalmasına yardımcı olabilir. Piyasadaki bazı kaliteli patikler hafif ve rahat oluyor. Çıplak ayak, çorap veya hemen hemen her ayakkabının üzerine giyilebiliyor. Soğuktan ve rüzgârdan koruma sağlamak için sıcak polar astarlı naylon bir dış katmana sahip oluyor.

4- Şapkalar ve Bereler

Sıcak bir şapka, paketleme listenize eklemek için çok önemli bir soğuk hava öğesi oluyor. Şapkalar fazla yer kaplamıyor ve karda, yağmurda veya rüzgârda büyük fark yaratıyor. Doğru türde bir şapka bebeğinizin başını, kulaklarını ve boynunu soğuktan, rüzgârdan ve diğer unsurlardan koruyabilir. Piyasada güzel ve yumuşak birçok kaliteli şapkayı ve bereyi görebilmek mümkün oluyor. Bebeğinizin fazla hareket etmemesi için bazı modeller cırt cırtlı tasarımlarıyla öne çıkıyor. Kulaklarını ve boynunu tamamen koruyan kalın polardan yapılan kaliteli şapkalar bularak bebeğinizi soğuktan koruyabilirsiniz.

5- Eldivenler

Botlar ve şapkalar gibi, eldivenler de soğuk havalarda paketlenmesi kolay ve çok önemli bir ürün haline geliyor. Bebeklerin elleri yetişkinlere göre çok daha oluyor. Bu nedenle soğuk havalarda seyahat ederken kalın eldivenlere sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Küçük bebeğiniz için birkaç çift eldiven almanızı öneririz. Eldivenler, genellikle bebek arabasının dışına düşüp kaybolabiliyor. Birini kaybederseniz, fazladan bir çifte sahip olmak avantajlı hale geliyor. Bebeğinizin ellerinden kaymaması için ayarlanabilir düğmelerle sabitlenen bir modeli tercih edebilirsiniz.

6- Bebek Bacak Isıtıcıları

Bacak ısıtıcıları, soğuk havalarda fazladan hacim oluşturmadan ekstra bir sıcaklık ve koruma katmanı eklemenin harika bir yolu olabiliyor. Bacak ısıtıcıları, çok yönlü bir soğuk hava seçeneği oluyor çünkü genellikle bir pantolonun üzerine veya altına giydirilebiliyor. Biraz daha fazla sıcaklığa ihtiyaç duyulursa, küçük bebeğinizin kolları için ekstra bir çiftini kullanabilirsiniz. Bacak ısıtıcıları süper rahat örgü malzemeden üretiliyor. Böylece bebeğinizin kollarını ve bacaklarını aynı anda sıcak tutmak için kullanabilirsiniz.

7- Hava Kalkanı

Birçok bebek arabası, bebeğinizi UV ışınlarından korumak için güneşliklerle birlikte geliyor. Özellikle çok yağmurlu veya karlı olan soğuk bir iklimde dışarı çıkarken, hava koşullarına karşı ekstra koruma isteyebilirsiniz. Bir hava kalkanı soğuk yerlerde cankurtaran olabilir. Tipik olarak güçlü ve koruyucu şeffaf vinilden yapılan kalkanlar, bebeğinizi sadece sıcak tutmakla kalmaz, aynı zamanda rüzgâr, kar ve yağmurdan korur. Hava kalkanları fazladan yer kaplamayacak kadar hafif ve katlanabilir olur. Böylece çantaya rahatlıkla sığabilir. Şeffaf malzemenin dışarıdan görülmesi kolay olur ve uygun hava akışına izin vermek için yanlarında ağ bulunur. Hava kalkanları hemen hemen her bebek arabasıyla kullanabilir. Sadece açmanız ve bebek arabanızın üzerine atmanız gerekir.

8- Sıcak Su Termosu

Bebeğinizle soğuk havada gezinirken beslenmeyi de unutmamanız gerekiyor. Bebekler sık sık yemek yeme ihtiyacı duyabiliyor. Soğuk havada ise mamayı sıcak tutmak zor hale gelebiliyor. Bunun için yanınızda sıcak su termosu bulundurmak isteyebilirsiniz. Bebek çantası içinde kolaylıkla taşıyabileceğiniz iyi kaliteli bir sıcak su termosu seçin. Sıcak su termosunun kalitesi açılıp dökülmemesi için iyi bir kapağa sahip olmasıyla ve uzun süreler boyunca içerisine konulan kaynar suyu sıcak tutabilmesiyle öne çıkar. Bunun için iyi kaliteye sahip bir sıcak su termosuna yatırım yaptığınızdan emin olun.

9- Yedek Elbiseler

Bebeğinizle soğuk hava gezintisi yaparken ekstra durumları da göz önüne almanız gerekebilir. Sıcak ortamdan soğuğa geçiş yaparken ya da soğuk ortamdan sıcağa geçtiğinizde bu hava değişimleri sırasında bebeğiniz üzerindeki sıcak koruyucular nedeniyle terleyebilir. Bunun için içine giyeceği yedek elbiseleri yanınızda bulundurmaya çalışın. Böylece ekstra bir durumda bebeğinizin hasta olmaması için sıcak bir ortama girerek kıyafetlerinde değişiklik yapabilirsiniz. Bu ekstra yedek elbiseler termal özelliklere sahip nefes alabilen kumaşlardan seçilebilir. Böylece bebeğinizin sıcaklığını korur. Bebeğinize birkaç adet termal body ve alt alarak bu kışı kolaylıkla atlatabilirsiniz.

10- Bebek Polar Takımı

Daha fazla sıcaklık ve koruma için diğer sıcak tutan giysilerin üzerine polar bir bebek takımı giydirmeyi düşünebilirsiniz. Bu takımlar genellikle polar veya su geçirmez malzemeden yapılır ve küçük çocuğunuzu soğuktan, yağmurdan, rüzgârdan ve diğer unsurlardan korur. Bebek takımları genellikle tüm vücudu kapladığından ve bir kapüşon ile katlanabilen eller ve ayaklar içerdiğinden bir tane olması, bebeğinizin giymesi gereken ekstra soğuk hava aksesuarlarının sayısını da sınırlayabilir. Bebek polar takımları sadece sıcak ve rahat değil, aynı zamanda sevimli tasarımlarla öne çıkar. Fermuarlı tasarımlar, giymeyi ve çıkarmayı çok kolaylaştırır. Büyük ve kabarık olmadığı için bebek çantası içinde fazladan yer kaplamaz. Bebeğiniz için soğuk hava kıyafetleri ve malzemeleri satın alırken kışları gerçekten soğuk olan ülkelerden satın almak genellikle yardımcı olabilir. Herhangi bir yolculukta olduğu gibi, bebeğinizle gezintiye çıkarken de doğru malzemeleri topladığınızdan ve önceden plan yaptığınızdan emin olmanız faydalı olacak.

Siz de en iyi anne bebek ürünlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kahve ogutuculer ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Kahve Öğütücü Ne İşe Yarar?

Ekipmanlar sayesinde artık herkes en iyi kahve deneyimine kolayca ulaşabiliyor. Bu ekipmanlar arasında herkesin evinde kendi kahvesini öğütmesi…
Evde Yoga Hareketleri Önerileri
Devamını Oku

Evde Yoga Hareketleri Önerileri

Yoga, bedeninizi forma sokmayı amaçlayan egzersizlerden çok daha fazlasıdır. Bu nedenle yoga hareketlerini bedenin yenilenmesine ve zihnin dinginleşmesine…
filtre kahve nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

Gündelik hayatımızda en fazla tüketilen kahve türleri arasında filtre kahve yer alıyor. Lezzeti ve farklı faydalarından ötürü filtre…