Yaz ayları insana enerji veren, ruhu dinlendiren, bol bol gezip eğlenilen zamanlar bizler için. Evde durmak istenmeyen bu zamanlar yeni yerler keşfetmek için birebir. Maalesef bolca gezip eğlendiğimiz bu zamanların ufak bir sorunu var. Sıcak. Dışarıda gezerken güneşin altında kavrulmamak için çok çeşitli çeşit önlemler almak zorunda kalabiliyoruz. Güneş kremleri, şapkalar, şallar, serinlemek için yenilen dondurmalar ve soğuk içecekler… Dışarıda şöyle ya da böyle serinleyebiliyoruz. Eve geldiğimizde ise durumlar değişebiliyor. Direkt güneşe maruz kalmasak da oldukça sıcak olabilen bu havalarda serinlemek için evde de türlü yöntemler aramak zorunda kalabiliyoruz. İşte tam bu anlarda yardımımıza koşan şeylerden birisi de vantilatörler olabiliyor. Farklı vantilatör modelleri bizlere aradığımız huzuru sağlıyor adeta.

Fakat bu huzuru en üst seviyede yaşamak için seçtiğimiz vantilatörün bizlere uygun olması da önemli olabiliyor. Peki bizler, evlerimize en uygun olan vantilatörün hangisi olduğunu nereden anlayabiliriz? İşte bu sorunun cevabı için hazırladığımız yazıyı okuyarak fikir edinebilirsiniz. Gelin birlikte eviniz için en doğru vantilatörü bulmanıza yardımcı olalım. Bu yazımızda eviniz için en doğru vantilatör hangisi anlatmaya çalışacağız.

Boyut

Giderek artan vantilatör çeşitleri bize oldukça fazla seçenek sunabiliyor. Bunlar arasından seçim yaparken de dikkat etmemiz gereken noktalardan birisi, vantilatörün boyutu olabilir. Eğer küçük odalardan oluşan bir eve sahipseniz ya da fazla eşyanız var ve vantilatörün o kadar da yer kaplamasını istemiyorsanız, tercih edeceğiniz vantilatörün daha küçük boyutlarda olmasına dikkat edebilirsiniz. Aynı zamanda minimal eşyalarla dekore ettiğiniz bir eviniz varsa daha gösterişsiz boyutlarda ve sade tasarımlı bir vantilatör işinizi daha çok görecektir.

Tam tersi gösterişli bir tasarıma sahip olan bir eviniz var ve vantilatörünüzün de diğer mobilyalarınıza ayak uydurup yer tutmasını istiyorsanız daha büyük tasarımları sevebilirsiniz. En azından yılın birkaç ayı odanızda duracak olan vantilatörün görünüşünün de hoş olması ve evinizle uyumlu olması için, evinize uygun olan boyutlarda bir vantilatör seçmek sizleri daha mutlu edebilir.

Ağırlık

Vantilatörlerin farklı ağırlıkları mevcut. Çok hafiflerinden oldukça ağır olanlarına kadar neredeyse her ağırlıkta vantilatör bulabilirsiniz. Önemli olan sizin nasıl bir vantilatör istediğiniz. Eğer çok üyeli bir aileye sahipseniz ya da evin farklı odalarını sık sık kullanıyorsanız, vantilatörün yeri sık sık değişebilir. Bunun kolaylaşması için hafif bir vantilatör almak işinize yarayabilir.

Vantilatörünüzün yerini değiştirmeyi isteyebileceğiniz gibi, tam tersi sabit bir yerinin olmasını da isteyebilirsiniz. Mesela küçük çocukların da yaşadığı bir evdeyseniz vantilatörünüzün ağır olması, çocukların vantilatörü oynatmasını zorlaştıracağı için minik bir önlem niteliğinde olabilir. Bunun gibi sebepler için ise daha ağır bir vantilatör seçmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Kurulum

Eve yeni bir eşya alındığında, eşyaların kurulumları insanların gözlerini korkutabiliyor. Fakat vantilatör seçerken bu çileyi çekmek zorunda değilsiniz. Kolay kuruluma sahip bir vantilatörü tercih etmek, sizlere hem zamandan tasarruf sağlayacaktır hem de kurulumun korkulu rüyanız olmamasını sağlayacaktır. Bu durumun artılarından bir diğeri eğer sık sık vantilatörü kaldırıp geri kuran bir insansanız ya da sık sık bir yerlere taşımanız gerekiyorsa, vantilatörleri oldukça kolay söküp tekrardan kurabilmeniz olacaktır. Yani vantilatörlerinizin kışın saklandıkları yerden yaz gelince kolayca çıkmaları için kolay kuruluma sahip olanları tercih etmek işinize oldukça yarayabilir.

Model

Vantilatörlerin boyutları, ağrılıkları gibi farklı modelleri de mevcut. Bazıları duvara monte edilebilirken bazıları tavana pervane şeklinde asılabiliyor. Bazıları da ayaklı oldukları için direkt yere koyulabiliyor. Bütün bu modeller arasından evinize en uygun olanını seçmek ise oldukça önemli olabiliyor. Mesela büyük odalı bir eve sahipseniz ayaklı vantilatör odayı soğutmak için yeterli gelmeyebilir. Ama tavana asılan bir model tercih ederseniz, tavanın en ortasından soğuk havayı yayacağı için bütün odayı serinletmek daha kolay bir hale gelebilir. Bunun için odanızın boyutuna göre tavana asılan bir vantilatörü tercih edebilirsiniz.  

Bunun dışında eşyalarınızın yerlerini sık sık değiştiriyorsanız, vantilatörünüzün size engel olmaması ve yeni oda düzenlerine kolayca ayak uydurabilmesi için, ayaklı bir vantilatör tercih edebilirsiniz. Bu sayede kesin bir yeri olmayan vantilatörünüz evinize oldukça güzel bir şekilde uyum sağlayabilir. Diğer bir yandan vantilatörün ayak altında dolanmasını istemiyorum diyenlerdenseniz, sizler için de çok uygun seçenekler mevcut. Duvara monte edilen vantilatörler sayesinde hem evinizin duvarlarını süsleyebilirsiniz hem de yer kaplamayan vantilatörünüz sayesinde serinliğin keyfini çıkarabilirsiniz!

eviniz icin en dogru vantilator hangsi teknosa

Ses

Birçok vantilatör çalışırken ses çıkarabiliyor. Bu ses bazılarınız için rahatsız edici olmayabilir. Hatta dikkat etmemiş bile olabilirsiniz. Fakat sessizliği seven bir insansanız ya da evinizin dinamiği sessizliği gerektiriyorsa üzülmeyin! Tam olarak evlerinize uygun, sessiz çalışan vantilatörler de mevcut. Sessiz çalışan vantilatörler sayesinde yazın kavurucu sıcaklarında serinlerken aynı zamanda sessizliğin de keyfini çıkarabilirsiniz.

Çeşitli Özellikler

Bütün bunların dışında çeşitli özelliklere sahip vantilatörler de mevcut. Mesela uzaktan kumandalı vantilatörler sayesinde oturduğunuz yerden vantilatörünüzün hızını, açılıp kapanmasını ve daha birçok şeyini kontrol edebilirsiniz. Vantilatörün yaydığı soğuğa maruz kalarak hastalanmak istemiyorsanız hasta etmeyen şekilde soğuk yaymaya ayarlı vantilatörler de mevcut! Hatta zaman ayarlı vantilatörler istediğiniz saat sonrasında kendi kendilerine kapanabiliyorlar bile. Çok çeşit ve özelliğin arasından evinize en uygun olanını seçmek sizleri daha mutlu edecektir.

Yukarıda eviniz için en doğru vantilatör hangisi olabileceğini anlattık.

Siz de evinize en uygun vantilatör çeşitlerini bir arada incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
evde ekmek nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

Evde Ekmek Nasıl Yapılır?

Taze pişmiş ekmek gerçekten çok lezzetli oluyor. Bir ekmeğin üzerindeki altın rengi kahverengi bir kabuğun çıtırtısı ve içinden…
teknoloji ask teknosa
Devamını Oku

Teknoloji Aşkı Nasıl Dönüştürdü?

Her alanda yaşanan teknolojik gelişmeler ve teknolojik cihazların ulaşılabilir olmasıyla, teknoloji artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geliyor.…
turk kahvesi faydalari teknosa
Devamını Oku

Türk Kahvesinin Faydaları

Güne daha zinde ve canlı bir başlangıç yapmak için çoğumuzun başvurduğu şeylerin başında bir fincan kahve içmek geliyor.…
Bıçak Nasıl Bilenir?
Devamını Oku

Bıçak Nasıl Bilenir?

Fileto, doğrama, soyma gibi farklı işlevlere sahip bıçaklar, yemek hazırlık süreçlerinde ya da doğa aktivitelerinde vazgeçilmez araçlardan biridir.…
kahve cesitleri nelerdir teknosa
Devamını Oku

Kahve Çeşitleri Nelerdir?

Yorucu bir günün sonunda dinlenip kafamızı dağıtmak ya da hafta sonları uzun saatler boyunca sevdiğimiz insanlarla birlikte vakit…