Müzik bazı insanlar için hayatın en önemli bir parçasıdır ve vazgeçilmezdir. Bununla birlikte pek çok insan için çalışırken, oyun oynarken, yemek yaparken, seyahat ederken, koşarken ya da spor salonunda antrenman yaparken müzik dinlemek keyifli bir aktivitedir. Ancak havalar ısınmaya başladığında kulaklıklarınızı uzun süre takmak rahatsız edici olabilir. Özellikle kulak üstü kulaklıklar daha fazla kapatıcılığa sahip olduklarından ve deri gibi materyallerden yapıldıklarından terletebilir. Oluşan ter ise hem sizi rahatsız eder hem de kulaklıklarınızın arızalanmasına ve eskisi kadar iyi ses iletimi sağlamamasına neden olabilir. Siz de yaz aylarında oyun oynarken ya da spor yaparken konforunuzdan ödün vermeden müzik dinlemek isterseniz terletmeyen kulaklıklara sahip olabilirsiniz. İşte ter önleyici ve soğutuculu kulaklıklar hakkında bilmeniz gerekenler.

Kulaklıklar Tere Dayanıklı mıdır?

Su ve nem, elektronikler için son derece tehlikelidir. Ancak günümüzde çoğu elektronik cihaz belirli bir seviyeye kadar su geçirmezdir. Birçok kulaklık da waterproof özelliğe sahiptir, fakat seviyeleri değişebilir. Bu nedenle su geçirmez bir kulaklık istiyorsanız en az IPX5 derecesine sahip olduğundan emin olmanız gerekebilir. Ayrıca IPX5 su geçirmezlik derecesine sahip kulaklıkları yağmur altında spor yaparken de kullanabilirsiniz. Kulaklıklar, 4 IPX derecesine sahipse tere dayanıklı hale getirilmiş demektir. Ortalama bir kulaklığın IPX derecesi 7’dir, bu da çoğu kulaklığın tere dayanabileceği anlamına gelir. Ancak ter, yağmur kadar yoğun olmadığı için sadece terleme problemleri nedeniyle kulaklıklarınızın zarar görmemesini istiyorsanız IPX3 ve IPX4 dereceleri de yeterlidir. Fakat tüm bunlarla birlikte terletmeyen kulaklıklar da vardır ve bu modeller su geçirmez özelliğe de sahiptir. Bu tür kulaklıklarla hem spor yapabilir hem de açık hava aktivilerinde endişelenmeden müzik dinleyebilir, telefon görüşmelerinize devam edebilirsiniz.

Spor ve Oyun için İdeal Kulaklık Özellikleri

Egzersiz sırasında kulaklık kullanmak istiyorsanız birtakım hususlara dikkat etmelisiniz. Ancak, koşu için kulaklık ile spor salonu için kulaklık arasında bir fark vardır. Örneğin koşu için hafif ve daha fazla stabilite sağlayan sporcu kulaklıkları önerilir. Spor salonlarında ise gürültü önleme çok önemlidir. Öte yandan spor kulaklıkları terleme karşıtı nefes alan materyallerden yapılmalı ve su geçirmez olmalıdır (minimum IPX5).

Oyuncu kulaklarında ise en önemli özellik ses kalitesidir. Oyun esnasında rakiplerinizi daha iyi duymanıza ve oyunda üstünlük sağlamanıza yardımcı olur. Bununla birlikte oyuncu kulaklıkları genellikle kulak üstü kulaklık ve headset olduğu için terlemenize neden olabilir. Çünkü bu tür kulaklıklar büyük pedlere sahiptir ve uzun süre kullanıldığında başınızı ve kulaklarınızı terletebilir. Bu da tüm konsantrasyonunuzu bozabilir. Bu nedenle ister spor yapın ister oyun oynayın özellikle yaz aylarında sizi terletmeyen bir kulaklığa sahip olmanız son derece önemlidir.

Yaz Aylarına Uygun En iyi Kulaklık Önerileri

Kulaklık denilince akla ilk olarak ses kalitesi ve aktif gürültü önleme gibi özellikler gelir. Ancak uzun süre kulaklık kullanımı söz konusu olduğunda konfor ön plana çıkar. Neyseki gelişen teknolojiler sayesinde kulaklıklar hem hafif ve dayanıklı malzemelerden yapılır hem de terleme önleyici özelliklerle donatılır. Dilerseniz gelin, sıcak havalarda uzun süreli kullanımlarda bile sizi terletmeyecek kulaklık önerilerine birlikte göz atalım.

HP Mindframe

Mindframe kulaklıklar soğutma özelliğine sahip oyuncu kulaklıklarına iyi bir örnektir. Mindframe’den önce tasarlanan soğutucu kulaklıklar genellikle fanlar veya soğutma jelleri sayesinde terlemenizi önler. Mindframe ise patentli bir termoelektrik tekniği kullanır ve terletmeyen gaming kulaklık modelleri arasında en iyi tasarımlardan biridir. Bu teknik, kulaklıkta bulunan küçük bir cihaz sayesinde kulakta oluşan ısının dışarı atılmasını sağlar. Kısaca mini bir klima gibi çalışır. Ayrıca kulaklığın ağırlığını optimum şekilde dağıtan hafif bir brakete, dahili gürültü önleyici bir mikrofona sahiptir ve 7.1 sanal surround sesi destekler.

JBL Under Armour

JBL Under Armour, JBL ve Under Armour (spor giyim markası) iş birliği ile tasarlanmıştır. Kulaklıklar oldukça hafiftir ve rahattır, çünkü pedler yumuşaktır ve nefes alabilir, bu nedenle kulaklarınız ısınmaz ve terlemez. Tuşlar konumları ve hassasiyetleri de idealdir. Bu sayede terletmeyen oyuncu kulaklığına sahip olabilir ve spor yaparken de yararlanabilirsiniz.

JBL Jbl Wave 100TWS

JBL Jbl Wave 100TWS kablosuz kulak içi kulaklık, son derece hafif, kaliteli ses sunan ve silikon tıkaları sayesinde uzun süre sabit kalabilen bir modeldir. Bu sayede yaz aylarında koşularınızda ve ekstrem sporlarınızda da kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kulağınızda az yer kaplar ve yaz aylarında ferah hissetmenize yardımcı olur. Plastik dış yüzeyi, metal ya da diğer malzemelere göre daha geç ısınır.

Terletmeyen kulaküstü kulaklık çeşitleri genellikle kumaş pedli ve soğutucu jel destekli modellerdir. Bazı modellerde ise fan bulunur ve serinlemenize yardımcı olur. Terletmeyen kulaklık önerilerine ek olarak yaz aylarında rahat etmek için nefes alan pedlere sahip kulaklıklara göz atabilir ya da kulak içi kulaklıkların stabilite sunan modellerini tercih edebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ramazan sahurda tok tutacak tarifle teknosa
Devamını Oku

Sahurda Tok Tutacak Tarifler

Ramazan ayının gelişi ile beraber 30 gün sürecek oruç ibadeti de başlamış oldu. Bu süreçte iftar sofraları kadar…
daha iyi fotograf nasil cekilir teknosa
Devamını Oku

Daha İyi Fotoğraf Nasıl Çekilir?

Deneyimsiz fotoğrafçılar için iyi fotoğraf çekmek basit gibi görünüyor. Sadece fotoğraf makinesini çekmek istediğiniz yöne doğru tutmak ve…
blender ile rondo arasindaki fark teknosa
Devamını Oku

Blender İle Rondo Arasındaki Fark

Evde yaptığımız işler arasında en fazla vaktimizi alan bölüm mutfak işleri oluyor. Diğer ev işlerini belirli periyotlarda yaparken…