Kırılgan ve dökülmeye yatkın bir saç tipine sahipseniz, mevsim geçişlerinde saç telleriniz bundan oldukça etkilenir. Bu yüzden ilkbahar ve sonbaharda saç bakımına ekstra özen göstermelisiniz. Saç dökülmesi için yaptığınız bakımları, mevsim geçişlerinde daha özenli ve düzenli bir şekilde gerçekleştirmelisiniz. Ek olarak farklı bakım yöntemleri ile bu dönemlerde saçlarınızın dökülme problemini ortadan kaldırabilirsiniz. Mevsim geçişlerinde saç dökülmesine karşı bakım için şu önerileri deneyebilirsiniz.

Mevsim Geçişlerinde Saç Dökülmesine Karşı Önerilen Bakımlar

Mevsim geçişlerinde saç dökülmesini azaltmanızı sağlayacak pek çok yöntem vardır. Bunları düzenli ve doğru bir şekilde uyguladığınızda, saçlarınızın güçlenmesini sağlayabilir ve dökülmeye karşı etkili bir önlem alabilirsiniz. Mevsim geçişlerinde şu bakımları yaparak saç dökülmesini en aza indirgeyebilirsiniz.

Saç Dökülmesine Karşı Özel Şampuan Kullanın

Kullandığınız şampuan, saçlarınızın sağlığı açısından önemlidir. Eğer saç tipinize uygun bir şampuan kullanmıyorsanız, dökülmenin artmasına neden olabilirsiniz. Mevsim geçişlerine özel ve saç dökülmesine karşı etkili bir şampuan tercih ederek saç tellerinizi besleyebilirsiniz. İçinde bol miktarda vitamin ve mineral bulunduran bu şampuanlar, saçınıza ihtiyacı olan takviyeyi yaparak güçlendirir. Böylece mevsim geçişlerinde saçınız daha güçlü olur ve dökülmez.

Dökülme karşıtı bakım kürlerinden destek alarak mevsim geçişlerinde saçınıza canlılık ve hacim kazandırabilirsiniz. Özellikle saçı besleyen zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, aloe vera, jojoba yağı gibi doğal kaynakları kullanabilirsiniz. Bu kürleri evde kendiniz kolayca hazırlayarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanıma özen göstermelisiniz; böylece saç dökülmesine karşı olumlu etki alabilirsiniz.

Saç Derisi Masajı Yapın

Mevsim geçişlerinde saç dökülmesine neden olan en büyük faktörlerden biri de saç derinizin sağlıksız olmasıdır. Havalar birden soğuyunca ya da ısınınca, saç deriniz buna tepki vererek saç tellerinizde bazı reaksiyonlara neden olabilir. Saç derinizi minimum hasarla kurtarmak için bakım yağları ile masaj yapabilirsiniz. Böylece saç telleriniz de güçlenir ve saç derinize daha güçlü tutunur. Bu da saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur.

Soğan kürü, sarımsak kürü, Hindistan cevizi yağı gibi saç derisini besleyen bakım ürünleri ile masaj yapabilirsiniz. Bunlar sayesinde saç derinizdeki gözenekler açılır ve mevsim geçişlerinde saç telleriniz güçlü kalabilir. Saç derinize, hassasiyetlerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olarak farklı kürler deneyebilir ve saç derinize masaj yapabilirsiniz.

Saçınıza Nem Sağlayın

Saç dökülmesine neden olan nem eksikliği, mevsim geçişlerinde çok daha yoğun olur. Çünkü bu geçiş dönemlerinde saç telleriniz kurur, matlaşır ve canlı görünümünü kaybeder. Dolayısıyla güçsüzleşen saç telleri koparak dökülür. Saçlarınızın neme olan ihtiyacını karşılamak için çeşitli takviyeler kullanabilirsiniz. Nem içerikli bitkisel kaynaklardan yardım alabilir, nem sağlayan şampuanlar ve kremler kullanabilir ya da saçınıza nem sağlayacak besinler tüketebilirsiniz.

Saçınıza vereceğiniz nem, saç tellerinizin elastikiyet, canlılık, parlaklık vb. kazanmasını sağlayarak saç derinize daha güçlü tutunmasını sağlar. Çünkü nem, kurumayı önlemenin en önemli yoludur. Bu nem sayesinde saçınız yıpranmadığından dökülme problemi de yaşamazsınız.

Saçınızı İçerden Besleyin

Saçınız için faydalı besinler tüketmek, saç dökülmesine karşı alabileceğiniz en iyi önlemlerdendir. Özellikle vitamin ve keratin açısından zengin gıdaları tüketerek saçınıza ihtiyacı olan besinleri sağlayabilirsiniz. Keratin, protein azaldığı için dökülen saç telleriniz için önemli bir takviyedir. E vitamini, çinko, biotin, folik asit bileşenleri bakımından zengin besinlerle saç tellerinizi içerden besleyebilirsiniz.

Mevsim geçişlerinde saçınızı dış faktörlere karşı korumak için keratinin mucizevi gücünden yararlanabilirsiniz. Böylece saçınızın direncini artırarak kırılma, yıpranma ve dökülme ihtimalini en aza indirgeyebilirsiniz.

Beslenme Düzeninize Dikkat Edin

Beslenme alışkanlıklarınız, saçınızın sağlığı açısından büyük bir önem taşır. Ne yediğiniz kadar, ne kadar yediğiniz ve ne sıklıkla yediğiniz oldukça önemlidir. Doğru besinleri tercih etseniz bile bunları doğru zamanda tüketmeye de özen göstermelisiniz. Özellikle protein kaynağı besinleri tüketmek, mevsim geçişlerinde saçınıza güç kazandırır. Ancak yediğiniz tüm gıdaları doğru miktarda ve belli bir düzende tüketmelisiniz.

Duştan Sonra Bakım Kremi Kullanın

Duştan sonra bakım kremi ile saçınıza ihtiyacı olan takviyeleri sağlayabilir ve dış faktörlere karşı koruyabilirsiniz. Çünkü bu bakım kremleri, saç derinizin nem ihtiyacını karşılayarak dengeli bir oran sağlar ve ferahlık sunar. Aynı zamanda saç köklerinizi besler; böylece daha kalın saç tellerine sahip olmanızı sağlar. Dolayısıyla saç dökülmesine karşı etkili bir önlem almış olursunuz.

Saç bakım yağları da aynı şekilde saçınıza nem, protein, keratin, vitamin vb. takviyesi yapar. Saç dökülmesinin önüne geçen nem içerikli yağları tercih ederek aynı zamanda saç tellerinizin yumuşamasını ve parlamasını da sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak saç maskesi kullanarak da saçlarınızı dökülmeye karşı koruyabilirsiniz.

Saçınıza Yüksek Isı Vermeyin

Saçınızı şekillendirirken yüksek ısılı cihazlar kullanıyorsanız, saç tellerinize zarar verebilir ve dökülmesine neden olabilirsiniz. Zaten mevsim geçişinden dolayı hassas olan saçınız, bu yüksek ısıdan dolayı güçsüzleşerek dökülür. Saç kurutma makinesi ya da fön makinesi ile kurutma yerine havlu ile nazikçe kurutma yöntemini deneyebilirsiniz. Saç şekillendirici aletler yerine çeşitli aparatlarla saçınıza şekil verebilirsiniz. Çünkü yüksek ısı saçınızı kurutur, yıpratır ve nemini kaybetmesine yol açar. Bu da saç dökülmesinin temel nedenlerindendir. Bunlar yerine yeni teknolojilerle geliştirilen ve saça yüksek ısı vermeden şekillendirme yapan saç bakım ürünleri kullanarak saçınızı dökülmeye karşı da koruyabilirsiniz.

Saçınıza Uygun Tarak Seçin

Taraklar, saçınıza en çok hasar veren aletlerdendir. Eğer sık dişli, kalın telli ve sert tarak kullanıyorsanız, saç tellerinizin kırılıp dökülmesine neden olabilirsiniz. Onun yerine seyrek ve kalın dişli bir tarak kullanarak saçınızı daha sağlıklı bir şekilde tarayabilirsiniz. İnce telli bir saça sahipseniz, ince ve yumuşak bir tarak tercih edebilirsiniz. Saç yapınıza uygun tarak seçmeniz, saç dökülmesine karşı yapabileceğiniz en basit şeylerden biridir.

Mevsim geçişlerine uygun saç şekillendiricileri kullanarak saç dökülmesine karşı etkili bir önlem alabilirsiniz. Saç şekillendirici fiyatları ve özelliklerini inceleyerek ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun ürünleri tek tıkla kolayca satın alabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
bebekle sohbahar yuruyusu teknosa
Devamını Oku

Bebekle Sonbahar Yürüyüşleri

Sonbahar dendiğinde genellikle herkesin aklına kurumaya başlamış olan yapraklar geliyor. Sonbaharın yılın en büyülü zamanlarından biri olduğuna şüphe…
supurge cesitleri neler teknosa
Devamını Oku

Süpürge Çeşitleri Nelerdir?

Evdeki işlerimize yardımcı olması için kullandığımız ev eşyalarımızın özellikleri arttıkça zaman kazanıyor ve kendimize daha çok vakit ayırabiliyoruz.…