Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatımıza çok fazla yeni elektronik eşya giriyor. Bu yeniliklerin bir sonucu olarak da bazı cihazların kullanımı azalıyor ve hatta bir kısmı yok oluyor. Ancak geçmişte hayatımızın en önemli cihazları arasında yer alan televizyonlar, günümüzde de yerini aynı şekilde korumaya devam ediyor. Teknolojik gelişmelere ayak uydurarak evimizin vazgeçilmez beyaz eşyası olarak bulunuyor. Televizyonlar evimizin vazgeçilmez eşyası olduğu için televizyon üniteleri de ev dekorasyonunun önemli birer parçası haline geliyor. Günümüzde üretilen TV ünitesi sadece televizyonumuzun duracağı dekoratif eşyalar olamıyor. Bunun yanı sıra kitap, CD, oyun konsolları ve uydu cihazlarının yer aldığı ya da dekoratif eşyalarımızı sergileyebildiğimiz alanlar sunuyor.

Hemen her evin bir TV ünitesine ihtiyacı olduğu günümüzde, çok farklı modeller ve tasarımlar bulabiliyorsunuz. Bunların arasından seçim yapmak da oldukça zor oluyor. Evinizin genel dekorasyonuna uyumlu ve kendi tarzınızı yansıtan bir model olması, televizyon izlerken kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlıyor. Aynı zamanda dolapları ve raflarının da bulunması, hem şık bir görünüm sağlıyor hem de evinizin daha derli toplu olmasına yardımcı oluyor. Ayrıca televizyonunuz ve yanında kullanacağınız diğer elektronik cihazlarınız ciddi bir kablo kalabalığına neden olabiliyor. Karışık kabloların ortada bulunması ortaya kötü bir görüntü çıkartıyor. Çoğu TV ünitesinde bu kabloları gizlemek için bölmeler bulunuyor. Böylece daha sade ve şık bir görünüme kavuşuyor.

Bir TV ünitesi almaya karar verdiğinizde öncelikle hangi amaçla kullanmak istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Yani sadece televizyonunuz için bir standa mı ihtiyacınız var yoksa bunun yanında çeşitli eşyalarınızı koyabileceğiniz bir dolaba mı ya da şık tasarımlı bir eşyaya mı ona karar vermeniz seçim yapma konusunda oldukça yardımcı oluyor. Sonrasında ise dikkat edeceğiniz başka detaylarla nasıl bir TV ünitesi almak istediğinizi daha net belirleyebiliyorsunuz.

Nasıl Bir Televizyonunuz Bulunuyor?

Evinizdeki televizyonun tipi ve boyutu, TV ünitenizin de şeklini belirliyor. Kullanırken sorun yaşamamanız ve şık görüntüsünü kaybetmemesi için, TV ünitenizin boyutlarının televizyonunuzun sahip olduğu boyutlardan daha büyük olması gerekiyor. Aksi durumda hem televizyonun duruşu ve taşıması anlamında sakıncalı olabiliyor hem de görünüş olarak pek tatmin edici olmuyor.

Düz ekran bir televizyonunuz varsa, TV ünitenizin derinlik ölçüsü çok önemli olmayabiliyor. Ancak büyük arka panele sahip geleneksel bir televizyon kullanıyorsanız çıkıntı olmaması ve güvenlik açısından televizyonun derinliği ile ünitenin derinliğini net olarak ölçtüğünüzden emin olmanız gerekiyor.

Eğer çevresinde rafların ve küçük dolapların olduğu, arasında televizyon için yer bulunan büyük duvar TV ünitelerinden almak istiyorsanız ekran boyutunu ve ünitedeki televizyon için ayrılan alanın ölçülerini net olarak almanız önemli bir nokta oluyor. Bu tarz TV ünitelerinde raf ve dolaplar nedeniyle televizyon ortasına sığmayabiliyor. Bazen sığsa bile çerçeveye çok yakın olabiliyor. Böyle bir durumda ise televizyon izleme deneyiminiz olumsuz olarak etkileniyor, sürekli dikkatiniz dağılıyor. Bu nedenle televizyonun çevresinde biraz boşluk kalacak ölçülerde alacağınız TV ünitesi sizi oldukça rahat ettiriyor ve daha kullanışlı, ferah bir ortam sağlıyor.

Odanızın Büyüklüğü Ne Kadar?

TV üniteniz odanızın ya da salonunuzun bir parçası olduğu için oraya uyum sağlaması görüntü açısından önemli faktörler arasında yer alıyor. Bu nedenle odanızın büyüklüğüne göre ideal bir oranda onu tamamlaması gerekiyor. Büyük salonlar için çoğunlukla büyük ekranlı televiyonlar tercih ediliyor. TV ünitenizin de aynı şekilde büyük ve çarpıcı bir tasarıma sahip olması görünüş olarak daha şık duruyor. Salonunuzu dolduran bir parça olacağı için genel tasarıma daha uygun olduğu görünüyor. Bunun dışında daha küçük bir salonunuz ya da odanız varsa TV üniteniz için daha minimalist modeller tercih edebiliyorsunuz. Bu da odanızın sade bir tasarımı varsa daha şık görünmesini ve daha ferah hissetmenizi sağlıyor.

Bütün bunlardan bağımsız olarak TV ünitenizi odanızın içinde kendi belirlediğiniz bir duvarda ya da yerde olmasını isteyebiliyorsunuz. Bu nedenle odanızın büyüklüğünün yanı sıra TV ünitenizin olmasını istediğiniz yerin de büyüklüğünü dikkate almanız gerekiyor. Satın almadan önce alanın boyutlarını dikkatli bir şekilde ölmeniz ve ardından o boyutlara uygun olan TV üniteleri arasından seçim yapmanız sonrasında problem yaşamanızı önlüyor.

Koltuklarınızın Yüksekliği Ne Kadar?

TV ünitelerinin asıl amacı sadece odanızın tasarımını tamamlamak olmuyor. Aslında televizyon izleme deneyimimizi daha iyi hale getirmek için ihtiyaç duyuyoruz. Bu nedenle koltuklarınızın yüksekliği de TV ünitenizi seçerken değerlendireceğiniz kriterler arasında yer alıyor.

Rahat bir şekilde televizyon izlemek için, koltuğa oturduğunuzda ekranın alt kısmının görüş alanınız içerisinde olması gerekiyor. Bu konuda ekranın alt yarısının tam görüş hizanızda olması daha çok tavsiye ediliyor. Bu nedenle sandalye ve koltuklarınızın boyu yüksekse daha yüksek bir TV ünitesi almayı düşünmeniz doğru bir seçenek gibi duruyor. Ancak daha alçak koltukları tercih ediyorsanız ve salonunuzun tasarımını buna göre oluşturduysanız, kısa bir TV ünitesini tercih etmeniz gerekiyor. Aksi durumda televizyon izlerken sürekli yukarıya bakmak zorunda kalıyorsunuz ve izleme deneyiminizi oldukça olumsuz etkiliyor.

Tasarım Tarzınız Nedir?

TV ünitesini genellikle salonunuz ya da oturma odanız için düşünüyorsunuz. Bulunduğu odanın odak noktası olacağı için iç mekanın tasarımını tamamlayan bir tasarıma sahip olması oldukça önemli noktalardan biri haline geliyor. Eğer odanızı minimal tasarıma göre dizayn ettiyseniz, tercih edeceğiniz TV ünitesinin gösterişli olması çok kötü bir görüntü ortaya çıkarıyor. Aynı durum tersi için de geçerli oluyor. Eğer süslemeli, oymalı mobilyalarınızın olduğu, büyük ve gösterişli eşyalarınızın olduğu bir salona TV ünitesi seçiyorsanız yine benzer şekilde gösterişli modeller arasından seçiminizi yapmanız daha doğru oluyor.

Burada sadece odanızın tasarımını düşünmeniz de gerekmiyor. Çünkü tıpkı evinizdeki diğer eşyalar gibi TV üniteniz de dizayn olarak sizi yansıtıyor. Evinizde televizyon izlerken mutlaka gözünüz TV ünitenize de kayıyor. Böyle durumlarda gözünüze hoş gelen tasarıma sahip ürünlere sahip olmak televizyon izleme zevkinizi de artırıyor. Ayrıca sevdiklerinizi evinizde ağırlarken de çoğunlukla televizyonun olduğu odada bulunuyorsunuz. Bu da TV ünitenizin sürekli göz önünde olması anlamına geliyor. Bu nedenleri göz önüne aldığınızda farklı modeller arasından seçim yaparken özellikle tasarımına dikkat etmenizin çok faydası bulunuyor.

Eğer tasarım anlamında detaylar sizin için önemliyse ahşap TV ünitelerinde el işçiliği ile işlemeler ve küçük desenler ekletebiliyorsunuz ya da metal TV ünitelerinde desenler işletme şansınız bulunuyor.

Hangi Malzemeden Yapılan TV Ünitelerini Tercih Etmelisiniz?

TV üniteleri, asıl görevi olarak televizyonunuzu taşıyor. Bu da onların sağlam ve dayanıklı malzemelerden yapılmasını gerektiriyor. TV ünitesi alırken bütçenizi de buna göre belirlemeniz oldukça önemli oluyor. Çünkü daha ucuz ürünleri tercih ederek ilk başta avantaj sağlamış olduğunuzu düşünebiliyorsunuz. Ancak kalitesiz malzemeden yapılan ürünler tercih ettiğinizde TV ünitesi, bir süre sonra televizyonunuzu taşıyamayabiliyor. Bu durumda ilerleyen zamanda hasar oluşabiliyor ve tekrar yeni bir TV ünitesi almak zorunda kalabiliyorsunuz.

Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için TV ünitesi seçerken kaliteden ödün vermekten kaçınmanız gerekiyor. Parke ya da işlenmiş ahşap gibi malzemeler hem sağlamlık hem de çevre dostu olması açısından en iyi seçimler arasında yer alıyor. Geleneksel TV ünitelerinin büyük çoğunluğu ahşap malzemelerden üretildiği için dayanıklı oluyor ve bu konudaki popülaritesini her dönem korumaya devam ediyor. Eğer gösterişli TV üniteleri tercih ediyorsanız oymalı ahşap ünitelerin yanı sıra mermer TV üniteleri de mükemmel seçimler arasında yer alıyor.

TV Ünitesinde Depolama İhtiyacınız Ne Kadar?

TV ünitelerinin sağladığı faydalardan biri de depolama ihtiyaçlarımızı karşılaması oluyor. Çevresinde ve altında bulunan raflar, dolap ve çekmeceler bunun için çok iyi alternatifler sunuyor. Eviniz için en ideal TV ünitesini seçerken bu özelliğini de dikkate almanız gerekiyor. Bu konuda kendinize sormanız gereken en önemli soruların başında ne tür bir depolama ihtiyacınız olduğu oluyor. TV ünitelerinin bunun için ürettiği alternatifler arasında açık raflar, çekmeceler ve dolaplar yer alıyor. Açık raflar, her ne kadar artık çok kullanılmasa da nostalji severler için DVD’ler ve dergiler gibi sık kullanılan eşyaları koymak için muhteşem bir seçenek olarak duruyor.

Ancak bazen ufak tefek eşyalarımızı koyacak bir yer bulamayabiliyoruz. Ayrıca bu eşyalar evin çeşitli yerlerinde düzenli olarak duruyor olsa da evinizi dağınık gösteriyor. Bunların yanı sıra küçük çocukları bulunan aileler, çocuklarının etrafı dağıtmasını ve hem çocuğun hem de eşyaların zarar görmesini engellemek istiyor. Bütün bunlar için kapalı dolaplar ve çekmeceler mükemmel bir tercih sebebi oluyor.

Bunlara ek olarak, televizyon ve yanında kullandığımız uydu alıcısı ya da konsol oyunu gibi diğer elektronik cihazlar ciddi bir kablo kalabalığı yaratıyor. Bunu dikkate alan ürün tasarımcıları, son dönemde üretilen TV ünitelerinin arka tarafında kablolar için kesikler oluşturuyor, aynı zamanda da kabloların dışarıda karmaşık bir görüntü yaratmasına engel olmak için kablo depolama alanları ve kanalları bulunduruyor. Bu sayede kablolarınızı bu kanallardan geçirip kalan kısmı da depolama bölgesine koyduğunuzda evinizde düzenli bir ortam yaratmanızı sağlıyor. Eğer çok fazla elektronik cihaz kullanıyorsanız bu tarz modeller arasından seçim yapabiliyorsunuz.

Ayrıca birden fazla depolama alanı ve çeşidine ihtiyacı olan kullanıcılar da ihmal edilmiyor. Bazı TV ünitesi modellerinde hem açık raflar, hem dolaplar, hem de çekmeceler bulunuyor. Bu sayede açık rafta durabilecek eşyaları raflarda sergileyip her an kullanılabilir hale getirirken kapalı dolap ve çekmelerle de ortamın düzenini sağlamış oluyorsunuz. Bu konuda kararı, kendi kullanım amacınıza göre kendiniz vermeniz gerekiyor.

tv unitesi alirken nelere dikkat edilmeli teknosa

TV Ünitelerinde Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

Eviniz için TV ünitesi seçerken yapımında kullanılan malzemelerin seçimi dikkat edeceğiniz kriterlerin başında bulunuyor. Malzeme seçimi oldukça önemli olduğu için, TV ünitesinin neden yapıldığını çok iyi sorgulamanız gerekiyor.

TV ünitenizde kullanılan malzemeler ister geleneksel ama zamanı hiç geçmeyen ahşap mobilya, ister yenilikçi olduğu kadar yine de minimalist olma özelliğini kaybetmeyen metal malzeme olsun, kendi zevkinize ve beklentinize uygun bir model mutlaka bulabiliyorsunuz.

Ahşap TV Üniteleri

Evlerimizde dolaplardan tutun masa ve sehpalara kadar birçok eşyamızda geleneksel olarak ahşap ürünleri tercih ediyoruz. Bu tercih ettiğimiz ürünlerin hepsine genel olarak baktığımızda ise, ortak özelliklerinin üzerinde ya da içinde bir şeyler taşıması olduğunu görüyoruz. Çünkü ahşap eşyalarda kaliteli malzeme kullanıldığında oldukça dayanıklı olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Bu nedenle hemen tüm evlerde bazı eşyalar için hala ahşap kullanılıyor.

Metal eşyalar son yıllarda oldukça yüksek oranda bir popülariteye sahip olsalar da, ahşap malzemeler TV ünitesi yapımında kullanıldığında renk, stil ve tasarım açısından hala öne çıkmaya devam ediyor. Hatta genel olarak bakıldığı zaman, küçük ama dikkat çekici detaylara sahip en lüks ve şık TV üniteleri genellikle ahşap malzemeden yapılanlar arasında yer alıyor. Ahşap malzemenin tasarım açısından daha şık görünme gibi avantajının yanı sıra, doğa dostu havasıyla evinizde kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlıyor.

Aynı zamanda ahşap malzemelerde sadece seri üretim TV ünitelerinden almak zorunda da kalmayabiliyorsunuz. Çünkü ahşap, el işçiliği açısından çok fazla seçenek sunuyor. Eğer piyasada bulunan ürünlerden almak istemiyorsanız ve bunun için yeterli bütçeniz bulunuyorsa, bu işi yapan zanaatkarları bularak kendi istediğiniz ve evinize tam olarak uyacak tasarımı anlatmanız yeterli oluyor. Farklı ve şık tasarımlı TV üniteleri tercih ediyorsanız böyle de bir alternatife sahip olabiliyorsunuz. Ancak el işçiliği gerektiren bir iş olacağı için piyasada bulunan ürünlerin çok üzerinde bir bütçe ayırmanız gerekiyor.

Metal TV Üniteleri

Ahşap malzemeler ile karşılaştırıldığında, metal malzemeler kullanılarak tasarlanan TV ünitelerinin bazı önemli avantajları bulunuyor. Bu avantajların en başında ise daha hafif ve daha sağlam olmaları geliyor. Kaliteli ahşap malzemeler dayanıklı olmasının yanı sıra çoğunlukla daha ağır oluyor. Ancak metalden yapılmış olan TV ünitelerinde bu şekilde olmuyor. Daha hafif ve dayanıklı malzemeden yapılan TV üniteleri, ahşap alternatiflerine göre daha avantajlı oluyor.

Metal TV ünitelerinin diğer avantajları arasında daha ince yapıda üretilebilmeleri sayılabiliyor. İnce ve şık tasarımlara sahip TV üniteleri daha geniş model seçeneği sunuyor. Bu da salonunuzun ve evinizin genel tasarımına uygun daha kolay ürünler bulmanızı sağlıyor. Metal malzeme olduğu için her türlü şekle girmesi daha kolay oluyor. Bunun yanı sıra hazır kalıpları sayesinde ahşap malzemelerde olduğu gibi üzerine farklı tasarımlar ve desenler eklenerek TV ünitenizin şıklığını artıran dokunuşlar yapılabiliyor. Bunun dışında ayrı bir el işçiliği isteyen malzeme olmadığı için daha net tasarımlar arasından seçiminizi yapıyorsunuz.

Çoğu metal TV ünitelerinin şıklığı cam malzemelerle destekleniyor. TV ünitesinin daha şık ve zarif tasarıma sahip olması için kullanılan cam raflar daha ferah bir görüntü sağlıyor.

Cam TV Üniteleri

Evlerimizde çok fazla tercih edilen ürünler olmasa da cam TV üniteleri, özellikle eğlence sektöründe sıklıkla tercih ediliyor. Şeffaf yapıları sayesinde tüm mekanı çok daha ferah göstermesinden kaynaklı bu sektörlerin ilk seçimi cam malzemeler oluyor. Ayrıca durduğu yerde çok şık ve çekici bir hali bulunuyor.

Bunların yanı sıra, günümüzde televizyonları çoğunlukla tek başına kullanmıyoruz. Uydu alıcısı, oyun konsolu ve bunun gibi başka cihazlarla birlikte televizyonu farklı amaçlarla da kullanabiliyor. Zaten TV ünitelerinin bu dönemde daha popüler ve aranan ev eşyaları arasına girmesinin de en büyük nedenleri arasında bu sayılıyor. Çünkü tüm bu farklı cihazları bir arada ve düzenli bir şekilde tutabiliyor, cihazları dış etmenlere karşı da koruduğu için daha uzun ömürlü kullanabiliyoruz. Cam TV üniteleri, yapıları gereği, diğer elektronik cihazları çok daha güzel bir şekilde ortaya çıkarıyor. Ekstra bir eşya yokmuş gibi bir hava verdiği için gözleri yormuyor ve mekan içinde serin bir ambiyans yaratıyor. Cam malzemeler ne kadar dayanıklı yapılmaya çalışılsa da ahşap ya da metaller kadar dayanıklı olamıyoruz. Camın kesici özelliğinden dolayı bu dayanıksızlık risk içerebiliyor. Bu nedenle piyasada sadece camdan üretilen TV üniteleri pek bulunmuyor. Sağlamlığı artırmak ve daha dayanıklı olmaları için genellikle metal malzemeler ile birleştiriliyor.

Yukarıda TV ünitesi alırken nelere dikkat edilmeli elimizden geldiğince anlattık.

Siz de en şık TV ünitelerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Puzzle yapmanın çocuklara faydaları
Devamını Oku

Puzzle Yapmanın Çocuklara Faydaları

Puzzle, genellikle bir resmin, desenin ya da nesnenin parçalara ayrıldığı ve bu parçaların tekrar bir araya getirilerek bütün…
Elektrik Tasarrufu Nasıl Yapılır?
Devamını Oku

Elektrik Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Elektrik üretimi güneş veya rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklardan ya da fosil, doğalgaz veya kömür gibi kaynaklar kullanılarak yapılır.…
babalar gunu hediyesi ne alinir teknosa
Devamını Oku

Babalar Günü Hediyesi Ne Alınır?

Babalarımız hepimizin ilk ve gerçek kahramanları. Hayatımızın her döneminde önemli kararlarımızı ona danışarak alıyoruz, zor durumda kaldığımızda ondan…