Rafadan yumurta yapma imkanı sunan yumurta pişirme makinesi, pratik kullanımıyla kolaylık sağlar. Tercihe göre yumurtaları yumuşak, orta ve sert seviyede pişiren yumurta haşlama makinesi, daha az su harcaması ile kullanıcıları kendine çeker. Bu sırada besin değerini de kaybetmez. Siz de doğru yumurta pişirme makinesi ile birden fazla yumurta aynı süre içerisinde istenilen kıvamda pişirebilirsiniz. Ayrıca tencerede haşlamaya göre de daha az su kullanmış olursunuz. Hatta pişirme süresini dahi istediğiniz şekilde ayarlamanız mümkündür. Hem fonksiyonel hem de kullanımı pratik olan yumurta pişirme makineleri, mutfakta en iyi yardımcılarınızdan biri olabilir. Fakat ilk önce mutfağınızda hangi yumurta pişirme makinesini istediğinize karar vermenizde fayda vardır. Peki en iyi yumurta pişirme makineleri hangileri? Gelin, detaylara göz atın.

Yumurta Pişirme Makinesi Tavsiyeleri

En iyi yumurta pişirme makinesi için tavsiye edilen modeller arasından tercih yapabilirsiniz. Çeşitli özellikleri ile öne çıkan bu modeller ocak başında yumurta bekleme derdinden sizi kurtarır. Hatta otomatik kapanma özelliğe sahip olan modeller ile sizi zahmete sokmadan kendi kendine kapanarak avantaj sağlar. Böylelikle su buharında pişen yumurtaları tam kıvamında servise hazır edebilirsiniz.

Sinbo SEB-5806 Yumurta Pişirme Makinesi

Güç kaynağı 350 W olan Sinbo SEB-5806 Yumurta Pişirme Makinesi, 7 adet pişirme kapasitesi ve otomatik kapanma özelliği ile öne çıkar. Tercihe göre rafadan, katı veya normal kıvamda yumurta pişirme imkanı sunar. Isıtma plakası paslanmaz çelik olduğu için uzun süreli kullanım imkanı sunan makine, yoğun kullanıma rağmen performansını korur.

Kullanımı pratik Sinbo SEB-5806 Yumurta Pişirme Makinesi, pişirme işlemi bittiğinde sesli olarak uyarı verir. Bu sayede yumurtaları makinede unutmadan ve sıcak şekilde servis edebilirsiniz. Ayrıca Sinbo kalitesi ile tasarlanan bu yumurta pişirme makinesi modeli, kolay temizlenebilir olmasıyla da avantaj sağlar. Böylelikle 7 adet yumurtayı tek seferde aynı kıvamda pişirdikten sonra basamakları hızlı ve kolay şekilde pişirebilirsiniz.

Cuisinart CEC10E Yumurta Pişirme Makinesi

Omlet, haşlanmış ve poşe yumurta olmak üzere 3 farklı pişirme alternatifine sahip olan Cuisinart CEC10E Yumurta Pişirme Makinesi, 10 adetlik kapasitesi ile kullanıcılara yanıt verir. Damak zevkinize göre yumurta pişirmeniz için omlet ve poşe yumurta tepsisi ile birlikte 2 adet yumurta pişirme rafı da bulunur. Bunun beraberinde 2 yumurta tutacağı ve ölçme bardağı da ürüne dahildir.

Öte yandan açma ve kapama gösterge ışığı ile kullanıcılara kolaylık sağlayan Cuisinart marka model ile yumurtaları bekletmeden servis edebilirsiniz. Hatta pişirme bittiğinde sesli sinyal vermesiyle ekstra kolaylık sağlar.

Arnica Omega Yumurta Pişirme Makinesi

Arnica Omega Yumurta Pişirme Makinesi, buhar gücünü kullanarak hem omlet hem de haşlanmış ve rafadan yumurta pişirme imkanı sunar. 360 W güç kaynağına sahip olan ürünün üstün performansı sayesinde yumurtanızı kısa süre içerisinde dilediğiniz kıvamda pişirebilirsiniz.

Birkaç kişilik omlet pişirmek isteyenlere, Arnica tarafından tasarlanan bu yumurta pişirme makinesi tavsiye edilebilir. Ayrıca daha rahat omlet pişirmeniz için ölçme kabı ve iğne ile birlikte sunulan ürün işlevselliği ile ekstra fayda sağlar.

Vestel Inox Yumurta Pişirme Makinesi

435 W güç kaynağı ile öne çıkan Vestel Inox Yumurta Pişirme Makinesi, uzun ve yoğun kullanıma rağmen üstün performansını korur. Dikdörtgen tasarıma sahip olan ürün, 6 yumurtalık bir kapasiteye sahiptir. Bununla birlikte 3 farklı yöntemde yumurta pişirebilir. Böylelikle tercihinize göre dakikalar içinde rafadan, yumuşak veya katı yumurta pişirebilirsiniz.

Malzemesi ise paslanmaz çelik olan Vestel Inox Yumurta Pişirme Makinesi, sağlam ve dayanıklı bir yapıya sahiptir. Bu sayede uzun süreli olarak kullanılabilir. Otomatik kapanma ve sesli uyarı gibi özellikleriyle de kullanımı esnasında kolaylık sağlar. Ayrıca kapağı şeffaf olduğu için yumurtaları gözlemlemeniz konusunda fayda sağlar.

WMF Stelio 7’li Yumurta Pişirme Makinesi

S veya XL boyut fark etmeksizin 7 adet yumurtayı tek seferde pişirebilen WMF Stelio 7’li Yumurta Pişirme Makinesi, kalabalık kahvaltı hazırlıklarında gözdeniz olabilir. Elektronik kaynama süresinin bulunması sayesinde kahvaltı hazırlığı sırasında kolaylık sağlar. Hem pratik kullanımı hem de yumurta pişirme kapasitesi sayesinde geniş aileler için idealdir.

Makine ölçme kabı ile sunulduğu için su miktarını yumurtanın boyutuna ve istenilen kıvama göre ayarlayabilirsiniz. WMF markasının kalitesini her yönden taşıyan ürün dayanıklı olması ve kolay temizlenebilmesi için de paslanmaz çelikten tasarlanır. Gerek kaplaması gerekse şık tasarımı sayesinde mutfağınıza uyum sağlar.

Yumurta Pişirme Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Yumurta pişirme makinesi almadan önce ürünün donanımlarından işlevselliğine kadar tüm detaylara dikkat etmeniz gerekir. Doğru seçimi yaparak yumurta pişirirken mutfakta harcadığınız zamanı minimuma indirebilirsiniz. Bununla birlikte yeni tarifler de deneyebilirsiniz. Yumurta pişirme makinesi alışverişinizden önce dikkat etmeniz gereken birkaç detay ise şu şekildedir:

  • Farklı tasarımlara sahip olan makinelerde yerleştirilecek her yumurta için ayrı bir basamaklar olur. Fakat burada dikkat edilmesi gerekilen toplamda kaç basamak olduğudur. Çünkü bu basamaklar tek seferde kaç yumurta pişirebileceğinizi gösterir. Aile bireylerinin sayısına veya olası misafir durumuna göre beklentinizi karşılayan basamak sayısını belirleyerek tercih yapabilirsiniz.
  • Makinenin güç kaynağı performansının ne kadar yüksek olduğunu ifade eder. Bu kapsamda 300-350 W olan makineler tercih edilebilir. Böylelikle hem ürün performansı beklentileri karşılar hem de çalışırken fazla enerji harcamaz. Ayrıca bu sayede haşlama sırasında yumurtanın çatlaması gibi problemler de engellenebilir.
  • Yumurta pişirme makineler katı, normal ve rafadan gibi pişirme alternatiflerine sahip olur. İstediğiniz pişirme yöntemi için bu detaya dikkat etmenizde fayda vardır. Böylelikle tercih ettiğiniz yumurta pişirme makinesinden maksimum verim de alabilirsiniz.
  • Makinede zamanlama özelliğinin bulunması istediğiniz süreyi ayarlamanız konusunda avantaj sağlar. Böylelikle haşlama yumurtada sevdiğiniz kıvamı elde edebilirsiniz.
  • Yumurta pişirme makineleri genellikle plastik ve paslanmaz çelik gövdeye sahip olur. Kapak malzemesi ise yumurtayı rahat görebilmeniz için şeffaf plastik olur. Bunun yanı sıra, farklı malzemelerin kullanıldığı makinelerde bulunduğu için kullanım tercihinize göre seçim yapmanızda fayda vardır.

Siz de mutfakta istediğiniz pratikliği elde etmek için yumurta pişirme makinesi arıyorsanız, çeşitli özelliklere sahip ve uygun fiyat aralıklarında sunulan seçenekler arasından dilediğiniz ürünü tercih edebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Kitaplık Nasıl Monte Edilir?
Devamını Oku

Kitaplık Nasıl Monte Edilir?

Oturma ya da çalışma odalarının vazgeçilmez mobilyası kitaplıklar hem kitaplarınızı hem de dekoratif ürünlerinizi sergilemeniz için ideal ürünlerdir.…
hoverboard nedir nasil kullanilir teknosa
Devamını Oku

Hoverboard Nedir? Nasıl Kullanılır?

Teknoloji geliştikçe hepimiz bilim kurgu filmlerinde kullanılan cihazların hayatımıza girmesini bekliyoruz. Büyük küçük herkesin en çok sevdiği filmlerin…