Mutfakta her zaman elimizin altında bulunan en büyük yardımcımız genellikle blender oluyor. Yemek yaparken en çok çırpma, karıştırma ya da doğrama gibi işlerde zorlanıyoruz. Hem zamanımızı alan hem de bizi yoran bu işler mutfaktaki küçük yardımcımızla birlikte kolaylaşıyor. Blender seçmek ise çok farklı alternatifler olduğundan bazen zor olabiliyor. Biz de sizler için blender alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında yön gösterici bir yazı hazırlamaya çalıştık.

Yemek yapmayı ne kadar seversek sevelim, mümkün olan en kısa sürede hazırlamayı ve ortaya bizi bir şef gibi hissettirecek yemekler çıkarmayı istiyoruz. Blender kullanmak da gerçek anlamda bize zaman kazandırırken içinde hazırladığımız malzemelerle mutfakta harikalar yaratmamızı sağlayabiliyor.

Elektrikli ev aletleri içerisinde önemli yeri olan bir blender almak istiyorsanız, hem sağlığınız için hem de yarı yolda kalmamak için bazı önemli kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor.

Motor Gücü Önemli Bir Özellik

Blender, yemek yaparken işlerinizi kolaylaştırmak için kullandığınız cihazlar arasında yer alıyor. Blender alırken nelere dikkat edilmeli diye düşünürken motor gücü önemli bir başlık oluyor. Daha hızlı ve pratik işler yapabilmeniz için size yardımcı oluyor. Motor gücü yüksek olan bir blender ile daha az yorulurken yapmak istediğiniz şeyleri daha hızlı yapabiliyorsunuz.

Cam Hazne

Blender alırken dikkat etmeniz gereken özelliklerden biri de haznesidir. Blender hazneleri hem plastik hem de cam olabiliyor. Seçiminizi yaparken plastik hazneli blender tercihi yapabileceğiniz gibi cam hazneli olanları da tercih edebilirsiniz.

Kolay Temizlenmenin İlk Şartı Parçaların Ayrılması

Blenderı hayatınızı kolaylaştırmak ve mutfakta zaman kazanmak için alıyorsunuz. Yemek yaparken kazandığınız zamanı temizlik için harcamak istemezsiniz. Blender seti alınırken nelere dikkat edilmeli konusunda kolay temizlenme özelliği işinizi kolaylaştırabilecektir.

Bu nedenle blender seçimi yaparken parçalarının ayrılıp ayrılmadığından emin olmalısınız. Çünkü blender parçaları tamamen ayrılmadığında bazı noktalarına ulaşılamıyor. Bu noktalar tam olarak temizlenmediği için üzerinde gıda artıkları kalabiliyor. Böyle bir durum da blenderın içerisinde bakteri üremesine neden oluyor.

Sağlığınızı riske atmamak için parçalarının tamamının sökülüp takılan modellerini tercih etmeniz önemli bir özellik.

blender alirken teknosa

El Blenderı Metal Uçlu Olabilir

Konu sağlığınız olduğunda seçim yaparken bir kat daha dikkatli olmalısınız. Blender, direkt yediğiniz gıdalarla temas eden cihazlar olduğu için yapıldığı malzemeler de önemli oluyor.

Genellikle çorbaları karıştırmak için kullandığınız el blenderının hangi malzemeden yapıldığı tercih sebebinizi doğrudan etkiliyor. Sıcak şeylerin içine soktuğunuz el blenderının ucunun metal, paslanmaz çelik olanları sağlığınız için önemli bir seçim olabilir.

Blender Kullanımı Kolay Mı?

Blender seçimi yaparken teknik özelliklerinin yanı sıra kullanım kolaylığı da kriterler arasında yer alıyor. Blenderın hafif ve ergonomik tasarımda olması büyük kullanım kolaylığı sağlıyor. Elektrikli ev aletleri içerisinde blender, en az bir süpürge ya da ütü kadar uzun ömürlü kullanılıyor. Bu nedenle alım yaparken kullanımın kolaylığı önem arz ediyor.

Tutma kısmının elinize uygunluğu ve fazla ağırlık yapmaması kullanırken sizi fazla yormamasını sağlıyor. Ayrıca daha pratik bir şekilde kullanabildiğiniz için hem mutfakta profesyonel işler çıkartabiliyor hem de zaman kaybetmiyorsunuz.

Uzun Ömürlü ve Dayanıklı Markalar

Elektrikli ev aletlerini alırken yapıldığı malzemenin kaliteli olup olmadığı en az dikkat ettiğimiz konuların başında geliyor.

Blender seçerken mutlaka malzemelerinin kaliteli olup olmadığını araştırmamız gerekiyor. Sadece görünüşü ya da fiyatıyla ilgili bir seçim yaparsanız, yemek yaparken bir anda yarı yolda kalabilir ve yaptığınız seçimden dolayı pişman olabilirsiniz.

Pratik Olduğu Kadar Uyumlu Bir Blender

Tercih edeceğiniz blenderın bütün bunların yanı sıra kullanım alanınıza da uyumlu olması gerekiyor.

Blender, her evde yaygın kullanıma sahip bir cihaz olduğu için çok fazla modeli ve çeşidi bulunuyor. Böylece hepsini karşılaştırabiliyor ve aralarından size en uygun olanını seçebiliyorsunuz.

Farklı renk ve tasarıma sahip olan blenderlardan kendi tarzınızı yansıtanı bulup seçmelisiniz. Sonuçta sürekli kullanacağımız biz cihaz olduğu için kullanırken de keyif almalıyız.

Sizler için blender alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Hangi blender alınmalı diye değerlendirme yaparken yukarıdaki özelliklerini de göz önünde bulundurabilirsiniz.

En iyi blenderları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ramazan sahurda tok tutacak tarifle teknosa
Devamını Oku

Sahurda Tok Tutacak Tarifler

Ramazan ayının gelişi ile beraber 30 gün sürecek oruç ibadeti de başlamış oldu. Bu süreçte iftar sofraları kadar…
dikey süpürge nedir teknosa
Devamını Oku

Dikey Süpürge Nedir? Faydaları Neler?

Ev temizliğinden bahsedildiğinde aklımıza ilk gelen şey genellikle elektrik süpürgesi oluyor. Elektrik süpürgeleri, temizlik sırasında bize önemli ölçüde…
Ütü Nasıl Yapılır?
Devamını Oku

Ütü Nasıl Yapılır?

Ütü yapmak, ev işlerinin önemli parçasıdır ve doğru şekilde yapıldığında giysilerin temiz, düzgün ve bakımlı görünmesini sağlar. Kumaşın…
katlanir bisiklet ve avantajlari teknosa
Devamını Oku

Katlanır Bisiklet ve Avantajları

Kalabalıklaşan şehir hayatında bisiklet sürme aktivitesini gerçekleştirmek giderek zorlaşıyor. Gerek araç ve yaya kalabalığının vermiş olduğu hareket sıkıntısı…
anneler gunu hediye tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Anneler Günü Hediye Tavsiyeleri

Annelerimiz için hediye seçmek hepimizin en çok zorlandığı şeylerden biri oluyor. Dünyada her şeyden daha çok değer verdiğimiz…