Soğuk kahve, özellikle yaz aylarında kahve tutkunlarının favori içeceğidir. Baristalar her ne kadar harikalar yaratıyor olsa da soğuk kahveyi evde hazırlamak çok da zor olmaz. Birkaç adımla kendi damak zevkinize uygun olan içeceği hazırlamanız sadece dakikalar sürer. Ayrıca, hazırladığınız kahvenin içine çikolata kreması, vanilya veya karamel şurubu bile ekleyebilirsiniz. Ancak evde soğuk kahve yapımı için sadece üç malzemeye ihtiyacınız olur; buz, filtre veya granül kahve ve su. Tabii sütlü kahveleri seviyorsanız, dördüncü malzemeniz de süt olacak.

Evde Soğuk Kahve Yapımı

Evde soğuk kahve yapmak için en az 1 en fazla da 12 saat önce filtre kahvenizi demleyip soğumaya bırakmanız önemli. Kahvenizi demlemek için French press ya da kahve makinesi kullanabilirsiniz. Demleme işleminden sonra en popüler soğuk kahve stillerinden birinin ilk adımını aslında tamamlamış olursunuz. Bu stil için demlediğiniz kahveleri buz kalıplarına doldurup dondurucuya atmanız gerekir. Kalıplardaki kahve donduktan sonra uzun bir bardağa bu donmuş buzdan kahveleri atıp, üzerine süt ekleyebilirsiniz. Eğer evde filtre kahveniz yoksa aynı işlemi granül kahveyle de yapabilirsiniz. Bunun için de granül kahveyi sıcak suyla hazırlamanız ve bu karışımı buz kalıplarına dökmeniz yeterli olur.

Buz kalıplarında soğuk kahve hazırlamanın dışında evde yapabileceğiniz lezzetli bir soğuk kahve stili daha bulunur. Burada ihtiyacınız olan ekstra malzeme, blender olacak. Bu kahveyi hazırlarken de granül veya demlenmiş filtre kahve kullanabilirsiniz. Bu içecekle ilgili tüm detaylar şu şekilde:

Malzemeler

  • Damak tadına göre yarım veya bir kahve kaşığı granül kahve ya da yarım fincan demlenmiş soğuk filtre kahve
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 bardak soğuk süt
  • Buz

Adım Adım Soğuk Kahve Yapımı

  • Blenderin içine granül kahveyi toz halindeyken ekleyin. Demlenmiş soğuk filtre kahveyi bu aşamada granül yerine kullanabilirsiniz.
  • Üzerine 4 yemek kaşığı şeker koyun.
  • Şeker ve kahve karışımına 4 yemek kaşığı oda sıcaklığında su ekleyin. Eğer başlangıçta demlenmiş filtre kahve kullandıysanız, burada su eklemeniz gerekmez.
  • Kahve köpürene yani, şeker ve kahve tamamen eriyene kadar blenderi çalıştırın.
  • Karıştırma işleminin ardından bol miktarda köpük elde edeceksiniz.
  • Blenderin kapağını açın ve üzerine 1,5 bardak soğuk sütü ekleyin.
  • Soğuk sütün ardından blendera 4 ila 6 küp buz koyun.
  • Köpürene kadar yeniden karıştırın. Ancak bu noktada aşırı karıştırmamaya özen gösterin.

Bu işlemlerin ardından soğuk kahveniz hazır olacak. Karışımı bardağa dökerek, servis edebilirsiniz. Dilerseniz kahvenin üzerini dondurma veya çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz.

Evde Soğuk Kahve Yapımına Lezzet Katan İpuçları

En güzel kahve tarifleri için en büyük püf nokta lezzetli bir kahve seçilmelisidir. Lezzetli bir kahve kullanırsanız hazırladığınız içecek her koşulda nefis olacaktır. Ancak kahve dışında bazı ufak ipuçları da içeceğinizin lezzetinin artmasına destek verir. Bu ipuçları şu şekilde sıralanabilir:

  • Evde buzlu kahve hazırlarken içeceğe mutlaka bir aşamada buz eklenir. Buz içeceği seyrelteceği için her zamankinden sert bir kahve kullanmanız gerekir. Eğer sert bir kahveniz yoksa içeceğe ekleyeceğiniz kahve miktarını artırabilirsiniz. Aksi takdirde içeceğiniz tatsız olabilir.
  • İçeceğinizin üzerinde kalın bir köpük oluşmasını istiyorsanız tam yağlı soğutulmuş süt tercih edin.
  • Suyla hazırlayacağınız buz küpleri yerine kahvenize sütlü buz küpleri ekleyebilirsiniz. Böylece daha zengin ve lezzetli bir içecek hazırlarsınız. Bu buz eridikçe lezzetin suyla seyrelmesini de engeller.
  • Blenderda soğuk kahve hazırlarken buzları eklediğiniz aşamada içeceğinize 2 top vanilyalı dondurma da ilave edebilirsinşz.
  • Kahvenizi hazırlarken normal şeker yerine pudra şekeri de kullanabilirsiniz. Pudra şekeri, içeceğinizin daha kıvamlı olmasına yardımcı olur.

Bu püf noktaların haricinde evde hazırlayacağınız tüm kahveler için kullanabileceğiniz güzel bir yöntem var. Granül kahve, şeker ve az suyu blenderla çırparak mükemmel bir kahve köpüğü elde edebilirsiniz. Bu köpüğü tüm kahvelerinin üzerine istediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Köpük hem kahvenizi lezzetli hale getirecek hem de kahve bardağınızın mükemmel görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca gerçekten kahve makinesinde demlenmiş kahvenin olması gereken basınçta çözündüğü için oldukça lezzetli olduğunu söylemek gerekir. Bu sebeple eğer bir kahve gurmesiyseniz kahvenizi makinede demleyerek daha lezzetli bir içecek elde edebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
sonsuz maymun teoremi nedir teknosa
Devamını Oku

Sonsuz Maymun Teoremi Nedir?

Temelleri olasılığa dayanan bir matematik teorisi olan sonsuz maymun teoremi, son zamanların en popüler konuları arasında yer alıyor.…
PS5 vs PS4 teknosa
Devamını Oku

PS5 vs PS4 Özellikleri

Evde kendi başımıza kaldığımızda ya da arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde yaptığımız en eğlenceli aktivite konsol oyunları oynamak oluyor.…