Mobil kullanımın sürekli artmasıyla birlikte, kullanıcılar farklı uygulamaları keşfederek telefonlarında günde 3-4 saat vakit geçiriyor. Bu süreden çok daha fazla kullananlar da mevcut. Fazla kullanımlar cep telefonlarının daha çabuk yıpranmasına neden olabiliyor. Çoğu kişi ise aldığı cep telefonunu daha uzun süre kullanmak istiyor. Bu yazımızda cep telefonunuzu daha uzun kullanmak için ne yapmalısınız sorusuna cevaplar bulmaya çalışacağız.

Sıcaklığına Dikkat Edin

Cep telefonları en iyi olarak fazla sıcak olmayan ortamlarda kullanılabiliyor. Telefonunuzun sıcaklığını makul bir ayarda tutmak en verimli çalışma halini sağlıyor. Telefonunuzun ısınmasını önlemelisiniz çünkü kendisi aslında mini bir bilgisayar konumunda. Masa üzerinde işinizi yaparken veya evde şarj ederken telefonunuzu nerede tuttuğunuza dikkat etmelisiniz. Doğrudan güneş ışığı veya yoğun bir ısıya maruz kalıyorsa, bu cep telefonunuzun ömrünü kısaltabilir. Mutfakta ocağınızın yanında şarj ediyorsanız gene telefonunuz çok ısınabilir ve zarar görebilir. Telefonun ömrünü uzatmak için tüm yüksek ısı kaynaklarından uzak tutun.

Dikkatli Kullanmalısınız

Cep telefonunuzu daha uzun kullanmak için ne yapmalısınız önerilerimizde önemli başlıklardan biri dikkatli kullanmak oluyor. Bazen telefonunuzu düşürebilirsiniz veya elinizden kayabilir. Sert bir yüzeye kırılacak şekilde düşebilir. Dayanıklı bir telefon kılıfı kullanmak, böyle bir durumda telefonunuzu korumaya yardımcı olabilir. Yağmur yağıyorsa veya çok terliyorsanız, telefonu nemle temas etmeyecek şekilde saklayabilirsiniz. Nemin telefona girmesini önleyemiyorsanız, onu zarar görmeyecek şekilde evde bırakabilirsiniz.

cep telefonunuzu daha uzun kullanmak icin teknosa

Cihazınızı Temiz Tutun

Cep telefonları oldukça kirlenebilir. Kir ve döküntü, hoparlör deliklerinde ve girintilerinde kötü görüntüler yaratabilir. Yağlar, dikiş yerlerinde veya çatlaklarda birikebilir. Daha da kötüsü, cihazınızı temizlemek için genellikle su veya kimyasallar kullandığınızda zarar görmesi ihtimaldir. Cihazınızı temizlemek için kimyasallar, alkol veya mendil kullanmayın. Kimyasallarla temizlemeye çalıştığınızda cihaza daha fazla zarar verebilirsiniz. En iyi seçeneğiniz, ekrandaki kirleri silmek için ince veya yumuşak bir mikrofiber bez kullanmak olabilir.

Telefonunuzun uzun bir süre dayanmasını istiyorsanız iyi baktığınızdan emin olmanız gerekiyor. Genel olarak baktığımızda, mikrofiber veya yumuşak bir bez kullanarak telefonunuzu temiz tutmak; telefonunuzun dışını dayanıklı bir kılıfla korumak; toz, kir ve çizikleri ekranınızdan uzak tutmak için bir ekran koruyucu kullanmak; telefonunuzu aşındırıcı yüzeylerden veya plaj kumu gibi maddelerden uzak tutmaya çalışmak; telefonunuz su geçirmez ya da suya dayanıklı değilse veya koruyucu kılıfınız yoksa onu nemden ve sudan uzak tutmak; cihazınızın dışını veya ekranını temizlemek için herhangi bir kimyasal kullanmamak; cep telefonunuzu daha uzun kullanmak için yapabileceğiniz ilk şeyler arasında yer alıyor. Akıllı telefonunuza ekstra özen göstermeniz, sadece daha uzun süre dayanması için değil, aynı zamanda onu satmayı planladığınızda daha fazla fiyata satabilmeniz için de size fayda sağlıyor.

Orjinal Olmayan Batarya Kullanmayın

Telefonu uzun süre kullanmak için neler yapmalıyız diye düşünürken göz önünde bulundurmamız gereken bir diğer konu batarya oluyor. Cep telefonunuzun bataryası bozulduğunda asla taklit batarya kullanmayın. Orjinal olmayan bataryalar cep telefonunuzu çok daha hızlı bozabilir.

Güç Tasarruflu Modda Kullanmak Batarya Ömrünü Uzatır

Akıllı telefonunuzu çoğunlukla güç tasarrufu modunda kullanırsanız bataryanızın ömrünü uzatabilirsiniz. Daha uzun ömürlü bir batarya da aslında daha uzun ömürlü bir cep telefonu anlamına geliyor.

İhtiyacınız Olmayan Uygulamaları ve İçeriği Silin

Cep telefonunuzun kasasını mümkün olduğunca korumanın dışında yazılımsal olarak içindeki uygulamalarda da yapabileceğiniz şeyler var.

Cep telefonunuzda zamanla, bazı uygulamalar büyük veri önbellekleri oluşturabiliyor. Bu da telefonunuzu yavaşlatıyor. Facebook uygulaması buna bir örnek olarak verilebilir. Facebook uygulamasında uzun dönemde oluşan önbellekler telefonunuzu yavaşlatabilir.  Android’de, Ayarlar> Depolama’ya gidebilir, “Önbelleğe Alınmış Veriler” seçeneğine dokunabilir ve buradan önbellekteki kullanmadıklarınızı silebilirsiniz. iOS’da ise uygulamayı kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz. Her iki durumda da cihazınızda yer açılacak ve rahat çalışması sağlanacaktır.

Diğer taraftan kullandığınız uygulamaların mutlaka güncel sürümlerini indirin ve kullanın. Çünkü en son sürümü yüklenmiş uygulamalar cep telefonunuzu daha verimli kullanmanızı sağlar.

Kullanmadığınız fazla uygulamaları da cihazınızdan silin.

Hayatımızda her anımızda bizimle olan cep telefonları en çabuk bozulan cihazlardan biri durumunda. Yukarıda telefonu doğru kullanmak için neler yapmalıyız başlığında öneriler vermeye çalıştık. Bu önerilerimize dikkat ederek siz de cep telefonunuzu daha uzun süre kullanabilirsiniz.

En iyi akıllı telefon alternatiflerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
nfc nedir teknosa
Devamını Oku

NFC Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günlük iletişimimizden bankacılık işlemlerimize, sağlık uygulamalarından alışverişe kadar mobil cihazlarımızı her geçen gün daha fazla kullanıyoruz. Bu kullanıma…
uyap vatandas nedir teknosa
Devamını Oku

Uyap Vatandaş Portalı Nedir?

UYAP Vatandaş Portal, Türkiye genelindeki tüm vatandaşların kendileri adına açılmış ya da kendilerinin açtığı tüm adli ve idari…
Devamını Oku

E-Nabız Girişi Hakkında Bilgiler

Dünya büyük bir hızla dijitalleşiyor. Artık bütün şirket ve kurumlar dijital dünyada yerini alıyor ve kullanıcılarına istedikleri yerden…
telefon kilifi nasil temizlenir teknosa
Devamını Oku

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızı şıklığımızı artıran ya da kendi tarzımızı yansıtan birbirinden farklı kılıflarla kullanıyoruz. Telefon kılıflarının kullanımı…
oppo a74 ozellikleri teknosa
Devamını Oku

Oppo A74 Özellikleri

Oppo A74, uygun fiyatlı akıllı telefon arayışında olan kullanıcılar için önemli alternatifler arasında yer alıyor. Kendi segmentindeki telefonlarla…
oppo a15 telefonu yakindan taniyalim teknosa
Devamını Oku

Oppo A15 Telefonu Yakından Tanıyalım

2020 yılını yoğun geçiren akıllı telefon markalarının başında Oppo geliyor. Her zevke ve bütçeye hitap edecek şekilde farklı…