Samsung Galaxy S22 iyi bir telefon arayanların üst düzey özellikleri bulabileceği bir alternatif olarak piyasadaki yerini alıyor. Biz de sizler için Samsung Galaxy S22 telefonun önemli özelliklerine bir bakalım.

Galaxy S22 Tasarımı

Samsung, Galaxy S21 ile bir polikarbon sırt denemesi yaptıktan sonra Galaxy S22 ile bunu biraz daha geliştiriyor. Ortadan geçen alimünyum bant ve Gorilla Glass Victus Plus kullanılarak yapılan bir cam sırt ile güzel bir yükseltme gerçekleştiriyor. Bu şekilde dayanıklılığı artırmış olsa da sert bir çarpma ya da düşürme sonucu yine de istenmeyen sonuçların önüne geçilemiyor. Bu nedenle telefonunuzu kullanırken daha dikkatli olmanız gerekiyor.

Kullanılan malzemeler Samsung’un S serisi ile farklı olsa da, tasarım olarak büyük farklar bulunmuyor. Üç kamera merceği bir tümsek içerisine dikey olarak konumlandırılıyor. Kamera bölümünün rengi ile telefonun aynı renkte olması görüntü açısından hoş bir tasarım sergiliyor.

Galaxy S22’nin 6,1 inç’lik ekran boyutu sınıfına göre biraz küçük görülse de, kompakt bir his veriyor. Tek elle kullanımı oldukça rahat ve cebe sığacak boyutlarda olması kullanım kolaylığı sağlıyor.

galaxy s22 teknosa

Galaxy S22 Ekranı

Samsung, Galaxy S22’de ekran parlaklığını artırmayı amaçlıyor. Pratik açıdan parlak güneş ışığında Galaxy S22’nin ekranını görmekte zorlanmıyorsunuz. Ancak her ayrıntıyı net bir şekilde görmek istiyorsanız parlaklığı sonuna kadar artırmanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda, Samsung’un Vision Booster teknolojisi devreye giriyor ve yalnızca parlaklığı ayarlamakla kalmıyor, aynı zamanda renk kontrastını da ayarlıyor. Böylece renkler gerçekçi ve net görünmeye devam ediyor.

Telefonda AMOLED panel kullanıldığı için renkler oldukça canlı ve doğal görünüyor. Ekranı doğal mod olarak ayarladığınızda ekran sRGB renk tayfının %110’unu gösteriyor. Bu da iPhone 13 ile eş değer olduğu anlamına geliyor. Galaxy S22’de canlı mod seçeneğini seçtiğinizde daha fazla renk elde edebiliyorsunuz. Ancak bu durum renklerin gerçekçi ve doğru görünmesini engelliyor.

Galaxy S22 Kamerası

Galaxy S22, Samsung’un Galaxy S21 için kullandığı aynı temel kamera kurulumuna sahip olarak üretiliyor. Ancak donanım olarak bazı geliştirmeler içeriyor. Ana kamera olarak daha önce kullanılan 12 MP geniş açılı lensin yerini 50 MP kamera alıyor. Samsung, ürettiği telefonların kameralarında düşük ışıkta daha iyi çekim yapılmasını istediği için Galaxy S22’nin lenslerinde kullanılan sensörler daha fazla ışık alması için %23 daha büyük oluyor. Bu da iyi ışık almayan karanlık ortamlarda bile daha net ve parlak fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor.

Galaxy S22, en iyi kameraya sahip Android telefonlarla kıyaslandığında, diğerlerinden çok daha iyi sonuçlar çıkartıyor.

Galaxy S22 Performansı

Bu telefonlarda Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti kullanılıyor. Bu yonga seti, Android telefonlarda görünen en iyi performansı sergiliyor. Grafik testlerinin sonuçları oldukça tatmin edici çıkıyor.

Kullanıcıların yaptığı performans testlerinde, 4K videoyu 1080p’ye dönüştürmek için Adobe Premiere Rush kullanıldığında Galaxy S21’in görevi tamamlaması 1 dakikanın üzerinde sürüyordu. Galaxy S22 ise bu süreyi 47 saniyeye düşürerek iyi bir performans sergiliyor. Bu süre, Apple’ın yeni işlemci performansından oldukça uzak olsa da, diğer Android telefonlara göre çok iyi seviyede duruyor.

Galaxy S22 Pil Ömrü ve Şarj

Samsung, Galaxy S22’de kullanılan pilin boyutunu 3.700 mAh olarak belirliyor. Bu da daha önce üretilen Galaxy S21’in daha altında kalıyor. Günlük kullanım açısından gününüzü rahat geçirebiliyorsunuz. Telefonun ekran yenileme hızını test eden oyun ve videoları izlediğinizde birkaç saat içerisinde şarjınız ortalama %20 azalıyor. Bu da pil kullanımı açısından ortalama bir performans ortaya koyuyor.

Siz de en iyi Samsung telefonları toplu olarak incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Yazılarımızı İnceleyin