Cep telefonu teknolojisi gelişmeye devam ettikçe hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oluyor. Gün içerisinde ihtiyacımız olan hemen her şeyi cep telefonlarımızla halledebildiğimiz gibi, her an ulaşılabilir olmanın yolunu da sağlıyor. Böylece hem iş anlamında hem de sevdiklerimizle iletişim kurma anlamında en büyük yardımcımız oluyor. Bu nedenle cep telefonlarımızı gittiğimiz her yere götürüp her an elimizin altında olmasını istiyoruz. Günümüzde herkes bir cep telefonu sahibi ve sürekli iletişim halinde diyebiliyoruz. Ne yaparsak yapalım genellikle elimizden düşürmüyoruz. Ancak cep telefonunu kullanırken bazı görgü kurallarına dikkat etmemiz ve sorumlu davranışlar sergilememiz gerekiyor. Bu davranışlara kimsenin dikkat etmediği durumlarda bir kargaşa ve ortamda çirkin bir gürültü oluşabiliyor. Bu da içinde bulunduğumuz topluluğu ve bizi rahatsız eden durumlara yol açıyor. Peki telefon kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?

Kalabalık Bir Salonda Arama Gelirse Salondan Ayrılın

Kalabalık bir salonda ya da odada bulunduğunuzda bir arama geldiğinde acil değilse daha sonra arayacağınızı mesaj olarak gönderip cevaplamamak daha iyi oluyor. Ancak acil cevaplamanız gereken ya da beklediğiniz bir telefonsa bulunduğunuz kalabalık mekandan kimseyi rahatsız etmeden çıkmanız gerekiyor. Daha rahat ve özgürce konuşabileceğiniz bir yere çıktıktan sonra telefonu cevaplıyorsunuz. Etrafınızdaki insanları rahatsız etmemek için bu tip durumlarda telefonunuzu titreşim moduna almanız telefon sesinin de önüne geçiyor.

Toplantılarda Telefonunuzu Nasıl Kullanmalısınız?

Telefon kullanımı konusunda en çok dikkat etmeniz gereken yerlerin başında toplantılar geliyor. Özellikle önemli bir toplantının ortasında ortama yayılan telefon melodisi sesi genel olarak pek hoş karşılanmıyor. Bu nedenle toplantıya girmeden önce telefonunuzu kapatmak en rahat çözüm oluyor. Toplantı süresince gelen aramalardan bilginizin olmasını istiyorsanız telefonu sessiz moda almanız da alternatif bir çözüm sunuyor.

Toplantı sırasında cevaplamanız gereken acil bir telefon geldiyse, odadaki herkesin iznini alarak dışarıya çıkıp telefonunuzu cevaplayabiliyorsunuz. Ancak bunun uzun bir görüşme olmaması gerekiyor. Çünkü toplantı odasındaki diğer insanlar devam etmek için sizin gelmenizi bekliyor olabiliyor. Kendinize ve toplantıdakilere sorun yaratmamak için telefonda arayan kişiye toplantıda olduğunuzu söyleyip bitiş saatini vererek kapatmanız en doğru seçenek oluyor.

telefon kullanirken nelere dikkat etmeli teknosa

Sinema ve Tiyatro Salonlarında Telefonunuzu Nasıl Kullanırsınız?

Sinema ve tiyatro gibi bazı özel alanlarda ve etkinliklerde cep telefonu kullanımı kısıtlanıyor. Sadece sesli görüşmeler değil, bu tarz yerlerde mesaj gönderip almak bile hoş karşılanmıyor. Bu nedenle bu tip mekanlara girmeden önce cep telefonunuzu mutlaka kapatmanız gerekiyor. Ayrıca içeri girdikten sonra da kapalı olup olmadığını tekrar kontrol etmek faydalı oluyor. Çünkü bazen unutabiliyoruz ve kapattığımızı düşünerek tekrar bakmıyoruz. Kurallara uyum sağlamak açısından buna dikkat etmemiz hem bizi hem de başkalarını rahatsız etmekten kurtarıyor.

Telefon Görüşmelerinizi Özel Tutun

Her ne kadar evlerimizde kendi özel alanlarımızı yaratıyor olsak da, dışarıda bir topluluk içerisinde yaşıyoruz. Aslında topluluğun içerisinde bile herkesin kendine ait özel alanı bulunuyor. Bu nedenle asansör, toplu taşıma araçları ya da kafe ve restorant gibi yerlerde telefon kullanımımıza dikat etmemiz gerekiyor. Böyle ortamlarda çok uzun telefon görüşmeleri yapmak ve bunu yüksek sesle gerçekleştirmek çevremizdeki herkesin rahatsız olmasına neden oluyor. Bu tarz yerlerde çok uzun süreler kalmıyoruz. Bu nedenle bir telefon geldiğinde açıp daha sonra arayacağınızı söylemeniz daha doğru oluyor. Eğer uzun süe o mekanda kalacaksanız görüşmenizi uzun tutmadan ve normalden daha kısık bir sesle konuşmanıza devam edebiliyorsunuz. Çevrenizdeki isanların karşı tarafla neler konuştuğunuzu bilmesine gerek bulunmuyor.

Telefon Kullanırken Ses Tonumuz Nasıl Olmalı?

Telefon kullanırken kimi zaman sesimizi uzaktaki bir kişiye duyurmaya çalışıyormuş gibi hissedebiliyoruz. Bu nedenle sesimiz istemeden yükselebiliyor ve kendimizi bir anda karşımızdakine bağırıyor bulabiliyoruz. Bu durumda etrafımızdaki herkesi rahatsız ediyor ve ortamda gereksiz bir gürültü yaratıyoruz. Ayrıca sadece etrafımızdakiler değil telefonla konuştuğumuz kişiyi de yüksek sese maruz bırakmış oluyoruz.

Bu nedenle telefonla konuşurken her zaman daha düşük ve yumuşak bir ses tonuyla konuşmayı alışkanlık haline getirmemiz gerekiyor. Telefonun mikrofonu ağzımıza yakın olduğu sürece karşımızdaki kişi ne kadar düşük sesle konuşuyor olsak da bizi rahatlıkla duyabiliyor.

Araba Kullanırken Telefonu Nasıl Kullanmalıyız?

Araç kullanırken cep telefonumuzla konuşmak hem yasalara karşı bir durum hem de kendimize ve çevremize zarar verebileceğimiz ortamlar yaratabiliyor. Çünkü araç sürmek tam konsantrasyon gereken bir eylem oluyor ve biz o sırada telefon kullandığımızda sürüş konsantrasyonumuzu kaybedebiliyoruz. Trafikte çok ciddi sorunlara yol açabiliyor. Hem kendi canımızı hem de başkalarının canını tehlikeye atabiliyoruz. Bu nedenle özellikle araç kullanırken cep telefonumuzu kullanmıyoruz. Son yıllarda üretilen arabaların neredeyse hepsinde Bluetooth bağlantı modu bulunduğundan araca girdiğimizde telefon otomatik olarak bağlanıyor. Bu şekilde telefonla ilgilenmeden aramaları kabul edip arama yapabiliyoruz. Ancak bir yandan yola bakarken diğer taraftan telefona da odaklanmamız gerekiyor. Cep telefonunun araç içinde bu şekilde kullanımı diğerine göre daha az risk teşkil ediyor.

Gece Yatarken Telefonu Nasıl Kullanmalıyız?

Gece yattığınızda da cep telefonunuz evin içindeki herkesi rahatsız edebiliyor. Bu nedenle gece yatarken telefonumuzu sessize almamız çok iyi oluyor.

Yukarıda telefon kullanırken nelere dikkat etmeliyiz anlatmaya çalıştık.

Siz de hayatınızın vazgeçilmezi en iyi cep telefonlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iphone hayati uyari bildirimi nedir teknosa
Devamını Oku

iPhone Hayati Uyarı Bildirimi Nedir?

Bizi ya da çevremizdekileri ilgilendiren acil bir durum yaşandığında mümkün olan en kısa sürede haberdar olmak istiyoruz. Bu…
oppo a15 telefonu yakindan taniyalim teknosa
Devamını Oku

Oppo A15 Telefonu Yakından Tanıyalım

2020 yılını yoğun geçiren akıllı telefon markalarının başında Oppo geliyor. Her zevke ve bütçeye hitap edecek şekilde farklı…
samsung galaxy a32 ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

Samsung Galaxy A32 Özellikleri Neler?

Samsung’un dünya üzerinde en fazla satan telefonları A serisi telefonlar oluyor. Daha çok orta segmenti hedefleyen A serisi…
Devamını Oku

E-Nabız Girişi Hakkında Bilgiler

Dünya büyük bir hızla dijitalleşiyor. Artık bütün şirket ve kurumlar dijital dünyada yerini alıyor ve kullanıcılarına istedikleri yerden…
ekrana dokunmadan nasil fotograf cekimi yapilir teknosa
Devamını Oku

Ekrana Dokunmadan Nasıl Fotoğraf Çekilir?

Akıllı telefonlarımızla yapmayı en çok sevdiğimiz şeylerin başında fotoğraf çekmek geliyor. Gittiğimiz, gezdiğimiz yerlerde ya da sevdiklerimizle bir…
whatsapp sozlesmesi nedir tekosa
Devamını Oku

Whatsapp Sözleşmesi Nedir?

Dünyanın en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, 2014 yılında Facebook tarafından satın alındığında veri paylaşımı ve gizlilik…