Samsung daha önce Galaxy S10 telefon modelini üçlü seri olarak piyasaya sürdükten sonra şimdi de Galaxy S20 modeli için aynı stratejiyi uyguluyor. Samsung Galaxy S20, Galaxy S20 Plus ve Galaxy S20 Ultra modelleri ile bir başka üçlü seri başlatmış oluyor. Galaxy S20 modeli bir önceki modele göre kalıcı tasarım ve özellik değişimi içerirken aynı kalan çok sayıda özelliği de bulunuyor.

Samsung Galaxy S20 Ekran ve Tasarım

Samsung, 2014 yılında kavisli ekran teknolojisini piyasaya sürmüş ve kullanıcıların birçok zorluk yaşamasına rağmen bir süre yeni çıkan telefonlara eklemeye devam ediyordu. Samsung, Galaxy S20 modeli ile birlikte buna son veriyor.

Galaxy S20, 6,2 inç büyüklüğünde Dinamik AMOLED teknolojisine sahip ekranlarla piyasadaki yerini alıyor. Büyüklük olarak yeni telefonlara göre ortalama boyutlarda yer alıyor.

Telefonun genel boyutunun dışında Galaxy S20 3040 X 1440 maksimum çözünürlük sunuyor. Bu bir önceki modelle aynı çözünürlük olarak görünüyor. Samsung yeterince keskin görünen ve pil tasarrufu da sağlayan Full HD ekran çözünürlüğü sunmaya devam ediyor.

Galaxy S20 telefonlar için en büyük yenilik 120 Hz ile ekran yenileme hızında yaşanıyor. Bu yenileme hızı sadece kendi modelleri arasında değil diğer çoğu telefonların yenileme hızının neredeyse 2 katı oluyor. Bu yenileme hızı, dokunmatik ekranı daha yumuşak kaydırabileceğimiz ve animasyonları kusursuz oynatabileceğimiz anlamına geliyor.

120 Hz yenileme hızının bir diğer avantajı mobil oyun tutkunları için oluyor. Ekranın dokunmatiği daha yumuşak ve daha hızlı olduğu için oyunda rakiplere karşı büyük avantaj elde ediyorsunuz. Oyunların dışında sosyal medya akışlarının takibinde de büyük rahatlık sağlıyor.

Şu anda akıllı telefonlar arasında en iyi ekranlardan birine sahip olan Galaxy S20’nin dış hatları alüminyum çerçeveye yerleştirilmiş iki cam parçası olarak tanımlanabiliyor. Ekranın sağ ve sol kenarlarında hala bir mikar eğri bulunuyor ancak ekran, bu kıvrımlarla birlikte devam etmediği için kullanım sırasında sorun yaratmıyor.

Galaxy S20 telefonlar, Samsung’un S serisinin 3,5 mm kulaklık jak girişi olmayan ilk telefon modeli olarak piyasadaki yerini alıyor. Mevcutta bir kulaklığınız bulunuyorsa USB-C girişine uyumlu bir adaptör alabilir ya da direkt USB-C uyumlu yeni bir kulaklık alarak kullanabiliyorsunuz.

Yeni model akıllı telefonlarda kulaklık girişinin olmaması artık normal karşılanıyor. Artık kablolu kulaklıklar yerine kablosuz kulaklık kullanımını teşvik ediyor.

Galaxy S20 telefonlarda bir önceki modelde olduğu gibi parmak izi okuyucu sensörler ekran içinde yer alıyor. Yeni modelde bu teknoloji biraz daha hızlandırılmış ve daha güvenilir olduğu söyleniyor. Ancak pratik anlamda kullanım sırasında kimi zaman parmak izini tanımıyor. Bu tarz durumlarda belirlediğiniz şifreyi girmeniz gerekiyor.

Kullanıcı deneyimlerine göre eğer yazılması kolay bir şifre belirlerseniz parmak iziyle açmaya çalışmak yerine direkt olarak şifreyi girerek daha hızlı telefonunuzun ekran kilidini açabiliyorsunuz.

Samsung S20 Kamerası

Samsung, Galaxy S20’nin kamerası ile akıllı telefon kameraları anlamında önemli değişikliklere imza atıyor. Yapılan, küçük ama fotoğraf kalitesi anlamında büyük farklar yaratan değişiklikler oluyor.

Galaxy S20’nin ana kamerası 12 MP çözünürlüğe sahip olarak üretiliyor. Bu rakam diğer telefonlarla kıyaslandığında düşük gelebiliyor. Ancak diyafram açıklığı f/1,8 olan lensler kullanılıyor. Yani kamera daha fazla ışık alabiliyor içeriye. Bu da düşük ışıkta bile daha güzel ve net fotoğraflar çekmemizi sağlıyor.

Genel olarak kullanıcıları kamera özellikleriyle ilgili memnuniyetini dile getiriyor. Piyasada bulunan telefonlar arasında neredeyse kayıpsız olarak  3X yakınlaşma yapmamızı sağlıyor. Yakınlaştırma teknolojisi sınırı ise 30X kadar oluyor.

Samsung Galaxy S20 teknosa

Samsung S20 Yazılımı

Galaxy S20 telefonlar güçlendirilmiş 8 çekirdekli işlemciye sahip olarak üretiliyor. Yapılan testlerde yeni işlemcinin olağanüstü performans sergilediği görülüyor. Oyun oynarken ya da uygulama indirip kaldırırken performans anlamında hiçbir sorun yaşamıyorsunuz.

Birçok üst segment telefonlarda olduğu gibi Galaxy S20 de 8 GB RAM’e sahip olarak çıkıyor. Bu da telefonun hemen her durumda geüçlü bir performans sergilemesi demek oluyor. 5G teknolojiyle birlikte RAM kapasitesinin 12 GB seviyelerine artırılması bekleniyor. Bu durum yaşandığında çok fazla hızlanacağı beklentisi yaratabiliyor. Ancak telefonun genel anlamda 5G ile hızında bir kayıp olmaması için bu artış gerçekleşiyor.

Galaxy S20 telefonlar sabit 128 GB depolama kapasitesi ile üretiliyor. Bu modelinde farklı alternatifler sunmuyor. Ancak eğer kapasiteyi artırmak istiyorsanız 1 TB’a kadar depolama kapasitesine sahip micro SD kartları destekliyor.

Samsung S20 Pil Ömrü

5G teknolojisinin hayatımıza katacağı yenilikleri şu anda kimse net olarak bilmiyor. Ancak bu teknolojiyle ilgili kesin olan tek bir bilgi bulunuyor. O da, 5G teknolojisiyle süper hızlı internet bağlantısı kuruluyor olması.

Samgung Galaxy S20 telefonlar 5G teknolojisine uyumlu olarak üretiliyor. Bu nedenle bataryasının da güçlü olması gerekiyor. Bir önceki S10 modelinin pil kapasitesi 3400 mAh boyutlarındayken Galaxy S20 telefonlarda bu kapasite 4000 mAh seviyelerine çıkartılıyor.

Bu pil kapasitesiyle, tüm gün boyunca yoğun bir şekilde telefonun tüm özelliklerini kullansanız bile akşama hala yüzde 20 civarında pil kapasitesiyle dönüyorsunuz.

Yapılan testlerde telefonun yoğun kullanımı sırasında ekran parlaklığını artırıp bir de 120 Hz ekran yenileme hızı etkinleştirilirse, yani telefonun sunduğu tüm ekran özellikleri yoğun bir şekilde kullanıldığında şarj cihazınızdan fazla uzaklaşmamanız gerekiyor. Çünkü bu tarz bir kullanım sırasında telefonun pil ömrü hızla tükeniyor.

Galaxy S20’nin hızlı şarj özelliği de etkili sonuç veriyor. Hızlı şarj ile bir saatten daha kısa sürede sıfırdan tam kapasiteye telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz.

Siz de Samsung Galaxy S20’ye ek olarak tüm Samsung Cep Telefonu modellerini toplu incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Kapsüllü Kahve Makinesi Tavsiyeleri
Devamını Oku

Kapsüllü Kahve Makinesi Tavsiyeleri

Kolay kullanıma sahip kapsül kahve makinesi çeşitleri farklı özellikleri sayesinde evlerde sıklıkla tercih edilen elektrikli ürünler arasında yer…
kablosuz kulaklik her telefona uyar mi teknosa
Devamını Oku

Kablosuz Kulaklık Her Telefona Uyar mı?

Teknolojik cihazlar genellikle kullanım alışkanlıklarımıza ve yaşam tarzımızda oluşan ihtiyaçlarımıza göre gelişip şekilleniyor. Gelişmelerin yaşandığı ilk yıllarda teknolojik…
google sky nedir ise yarar teknosa
Devamını Oku

Google Sky Ne İşe Yarar?

Google’ın, Google Earth ile uydu verilerini kullanarak dünyanın her yerini kullanıcılarıyla paylaşmaya başlaması 11 Haziran 2001’de başladı. Daha…