Büyük güne sayılı haftalar kala, yeni yıl akşamını nasıl ve nerede geçireceğinize çoktan karar vermiş olabilirsiniz. Büyük bir ihtimalle aileniz ya da arkadaşlarınızla bir araya gelip uzun süredir beklediğiniz bu zamanın keyfini çıkarmak isteyeceksiniz. Anılar yaratılan, kahkahalar atılan bir yeni yıl sofrası birçok kişi tarafından dört gözle bekleniyor. Bu nedenle yeni yıl sofrasını hazırlarken bu anı daha da zenginleştirmek ve daha da keyifli hale getirmek önemli oluyor.

Dekorasyon, renkler, menü ve porselen koleksiyonunun seçimi gibi detaylar sevdiklerinizi yeniden bir araya getirme arzusunun görsel alanını oluşturuyor. Sofradaki her bir detay fark yaratmayı sağlıyor. Yeni yıl sofrası için sevgi dolu ve sıcak bir ortam yaratmaya yardımcı olacak ayrıca beş duyuyu harekete geçirmeyi sağlayacak detayları seçmek önemli hale geliyor.

Evinde arkadaşlarını ya da ailesini ağırlayanlar için, kimin davet edileceğinden, ne pişirileceğine, herkesin nereye oturtulacağından, ortamın nasıl dekore edileceğine kadar karar vermek oldukça stresli bir zaman dilimi haline gelebiliyor. İşleri sizin için biraz daha kolay hale getirebilmek adına, bu yılki yeni yıl akşamı sofranızı daha önce hiç olmadığı kadar ışıltılı hale getirmenize yardımcı olacak küçük ipuçlarını ve fikirleri bir araya getirdik. İşte şık bir yeni yıl sofrası oluşturabilmek için yapılması ve dikkat edilmesi gereken detaylar…

Şık Yeni Yıl Yemeği için İpuçları:

1- Görme Duyusunu Uyandırın

Renklerin hoş bir deneyim yaratmak için çok avantajlı bir görsel uyarıcı olduğunu çoğu kişi bilebilir. Renk detayı, konukların kendilerini gerçekten evlerinde hissetmelerine ayrıca paylaşmak için daha rahat ve aynı zamanda duygularla daha bağlantılı olmalarına yardımcı olur. Şık bir masa için renk düzeninize karar vermek iyi bir başlangıç noktası oluyor. Geleneksel bir renk grubuna bağlı kalmak veya biraz daha çağdaş bir şey seçmek isteyip istemediğinizi göz önünde bulundurabileceğiniz birçok fikir bulunuyor.

Yeni yıl denilince aklımıza gelen ilk renk kırmızı oluyor. Kırmızı, aşk ve tutku gibi daha heyecan verici duyguları uyandıran sıcak bir renk olarak öne çıkıyor. Bu canlı renkle yeni yıl yemeği için bir masa hazırlamak, sofraya cazibe ve zarafet getiriyor. İştahı canlandırıyor ve atmosferi daha davetkar hale getiriyor. Kışın soğuğundan ilham alan zarif bir şekilde tasarlanmış kırmızı ana hatlı öğeler bulmaya çalışın. Rengin kullanımını zarif mumlarla, şık peçetelerle ve sofra süsleriyle sağlayabilirsiniz. Konuk sandalyelerine süslemeler bağlamak için çizgili kurdele kullanabilirsiniz. Masayı kırmızı ve beyaz çizgili bir örtüyle süsleyebilirsiniz. Pötikareli şık peçeteler ve kırmızı servis altlıkları, şenlik trendine selam verebilir. Yeşil ve kırmızı süslemeli beyaz sofra takımları ve kızılcık renkli cam eşyalarla takım oluşturabilirsiniz.

Beyaz ve gümüşün canlı tonlarını kullanarak yemek masanıza biraz İskandinav cazibesi verebilirsiniz. Bu temada seramik ve mumlarla sade vurgular ekleyebilir ve hepsini şeffaf cam, gümüş çatal bıçak takımı ve doğal ahşap servis kaplarının ışıltısıyla bir araya getirebilirsiniz.

Biraz daha modern bir görünüm için bu yıl mavi tabanlı bir renk düzenini tercih edebilirsiniz. Misafirlerinizi etkilemek için zahmetsiz ama lüks bir yeni yıl sofrası oluşturmak adına pembe altın metalikleri ve mücevher tonlarında yumuşak kadifeyi karıştırın. Görünümü tamamlarken çatal bıçak takımı, mumluk ve bardak altlığı için metal türünü seçebilirsiniz. Bütünlük oluşturması adına aynı renklerin aynı tonlara sahip olmasına özen gösterin.

yilbasi yemegi icin sik sofra ipuclar teknosa

2- Bir Merkez Parçası Oluşturun

Yeni yıl masanızın gerçek bir etkisinin olmasını istiyorsanız, bir merkez parçası kullanmak her zaman iyi bir fikir oluyor. Taban olarak bir masa örtüsü ile başlayın ve ardından masa ayarınıza çeşitli seviyeler ekleyerek görünümünüzü katmanlaştırın. Dokunuşta farklı hisler yaratmak için farklı dokular altında daha kalın bir örtü ve kumaş peçeteler kullanmayı tercih edin. Daha geleneksel bir merkez parçası için orta çelenge çam kozalakları ve çam yaprakları ekleyin. Daha modern bir görünüm için, şeffaf cam süsler içinde pille çalışan ışıklar ve belki biraz metalik konfeti serpiştirilmiş taze çiçekler kullanın. Farklı boy ve uzunluklarda mumlar ekleyin. Şeker kamışı, ev yapımı zencefilli kurabiye ve bademli kurabiye gibi cazip tatlılarla dolu çeşitli boyutlardaki cam kavanozları yeni yıl masanızın belli noktalarında sergileyin.

3- Masada His Yaratmak için Aromalarla Oynayın

Yılın son ayları, en çeşitli tatlarla, aromalarla ve rengarenk meyvelerle öne çıkıyor. Bu nedenle, yeni yıl masasını süslemek için bu aromatik mevsim öğelerini kullanmak ilginç olabiliyor. Ceviz, badem, fındık, nar gibi öğeleri sofradaki yemeklere dahil edebilirsiniz. Bunlar yeni yıl yemeği masasında ana unsurlar olarak öne çıkar. Yemekler yerine dekorasyonda da bu öğeler kullanılabilir. Koku duyusunu kullanmak iyi bir fikir haline gelebilir. Tarçın kokulu mumlar yakarak ortama sıcaklık ve aroma katabilirsiniz.

4- İyi Bir Menü Oluşturun

Dekorasyondan daha az önemli olmayan menü içeriği ve seçimi oldukça önemli oluyor. Masanızı süslemeye yardımcı olacak, gözleri memnun edecek ve iştah açıcı bir menü seçimi oluşturmaya çalışın. En iddialı lezzetleri tattırmayı vadeden bir öneri ise peynir tabağı oluyor. Misafirlerinizin tercihlerini zihninizde gözden geçirin ve onları en sevdikleri yeni yıl yemeklerinden oluşturduğunuz menüyle şaşırtın.

5- Anlamlı Bir Çalma Listesi Seçin

Ses ve müzik, anıları uyandırma ve insanların ruh hallerini değiştirme gücüne sahip oluyor. Bu nedenle iyi müzik, misafirlerinizi eğlendirmek için harika bir araç haline geliyor. Ayrıca, anıları hatırlayıp paylaşırken bazı şarkıların aileniz için özel bir anlamı olabilir. Yeni yıl akşamının neşeyle, sevgiyle ve uyumla aydınlanmasını istiyorsanız yeni yıl yemeği için masanıza uyacak en iyi müziklerden bir liste oluşturun.

6- Doğayı Ortama Katın

Doğa ile bağlantı kurmanıza, yemek masanızda rahat ve davetkar bir atmosfer yaratmanıza yardımcı olabilecek güzel, doğal bitki örtüsü seçenekleri bulunuyor. Kokulu kış bitkileri ve bağlanmış yapraklar gibi iplerle kümelenmiş demet süsler, masanıza doğayı getirebilir. Alternatif olarak, masanın etrafına küçük saksı bitkileri, sulu meyveler ya da masadaki diğer doğa unsurlarını bağlamak için oturulacak yerlere düşünceli bir şekilde yerleştirilmiş dallar kullanabilirsiniz. Doğanın güzelliğini daha fazla kucaklamak ve mekân ayarlarına bir renk dokunuşu eklemek için mevsim meyvelerini tercih edebilirsiniz. Yumuşak yeşil tonlarını, tabakların veya bardakların kenarlarına yerleştirilmiş koyu renkli meyveleri, koyu kırmızı kızılcıkları sofranızda eşleştirmeyi deneyin.

7- Kişisel Dokunuşlar Ekleyin

Yeni yıl masanızı kişiselleştirmek söz konusu olduğunda birçok fikrin içerisinde kaybolabilirsiniz. Misafirlerinizin seveceği ve onları güldürecek ufak hediyeler oluşturmaya çalışın. Sadece bütçeden tasarruf etmekle kalmayacak, aynı zamanda küçük hediyelerinizi her bir misafir için kişiselleştirebileceksiniz. Misafirlerinize özel şekerlemeler yapmak bu noktada iyi bir fikir haline gelebilir. Bir karton rulonun içine kendi yaptığınız ya da satın aldığınız şekerlemeleri koyun. Krep kağıdını veya kumaş artıklarını rulonun etrafına sarın. Ardından uçları güzel bir kurdele ile bağlayın. Hatta içine metalik bir kalemle özenle yazdığınız ufak notlar bile koyabilirsiniz. Diğer kişisel dokunuşlar arasında elle yazılmış isimlikler ve yer kartları, baş harfleriyle herkesin sandalyesinin arkasına asılan balonlar yer alabilir. Bu detayları eklemek ortamda samimi bir hava oluşturur.

Siz de yeni yıl gecesi sevdiklerinize birbirinden kullanışlı teknolojik hediyeler vermek isterseniz buraya tıklayın

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin