Evdeki diğer işlerle ilgilenirken bebeğinizi nereye bırakacağınızı genellikle bilemiyor ve onunla fazla ilgilenemiyorsunuz. Tercihinizi bebeğinizle ilgilenmekten yana kullandığınız için de çoğunlukla diğer işleri erteliyorsunuz. İkisini bir arada yapmaya çalışmak oldukça yorucu oluyor. Hem bebeğinizin güvenli bir alanda bulunması hem de dikkatini dağıtacak bir oyun alanına sahip olmasını sağlayan oyun parkı beşikler, bu konudaki ihtiyacınızı büyük ölçüde karşılıyor. Bebeğiniz içerisinde oyun oynayıp keyifli vakit geçirirken siz de gözünüz arkada kalmadan evde kendi işlerinizle ilgilenebiliyorsunuz. Ayrıca oyun parkı beşik için portatif kullanım imkanı da bulunuyor. Alt değiştirme ünitesi sayesinde hemen orada altını değiştirip oyununa devam etmesini sağlayabiliyorsunuz. Beşiğin yanlarında bulunan ceplerle ihtiyacınız olan her şeye anında ulaşabiliyorsunuz.

Oyun parkı beşiklerin bebeğinizin yaşına göre kullanım bilgileri de bulunuyor. Örneğin 4 aylık olana kadar böyle bir beşikte bulunması sakıncalı olabiliyor. Çünkü bu aylara kadar bebeğiniz dik duramıyor ya da boynunu kontrol edemiyor. Bu nedenle ilk dört ay bu tarz bir beşikte bulunması ona zarar verecek ortamlar yaratabiliyor. Dört aydan sonra bebeğinizin gelişimine göre oyun parkı beşikleri kullanarak hem kendi hayatınızı hem de bebeğinizin gelişimini düzene sokabiliyorsunuz.

4 – 6 Ay Oyun Parkı Beşik Kullanımı

Bebeğinizin oyun parkı beşiklerde önce kendini güvende hissetmesi gerekiyor. Bunu sağlamak için en iyi yaşların 4 ile 6 ay arası olduğu söyleniyor. Dört aydan önce böyle bir ortamda bırakıldığında bebeğiniz kendini kapalı bir ortamda bırakıldığını ve güvende olmadığını hissediyor.

6 – 8 Ay Oyun Parkı Beşik Kullanımı

Altıncı aydan itibaren bebeğiniz bazı şeyleri öğrenmeye başlıyor. Bu yaşlarda bebekler kendileri oturabildiği ve yakınlarındaki oyuncaklara uzanabildikleri için oyun parkı kullanımında ideal yaşlarda olduğu söylenebiliyor. Ayrıca yine bu yaşlarda böyle bir ortamda bebekler kendilerini daha güvende hissediyorlar. Bebeğiniz oyun parkı beşiğin içindeyken ona oyuncakları da tanıtmanız gerekiyor. Nasıl oynanacağını kendisinin bulmasını sağlayabiliyor ya da gösterebiliyorsunuz. Oyuncağa uzanıp almaya çalışması ya da oyun parkı içerisinde hareket etmesi, bu yaşlardaki fiziksel gelişimi için oldukça faydalı oluyor.

8 – 10 Ay Oyun Parkı Beşik Kullanımı

Sekizinci aydan sonra genellikle bebekler emeklemeye ya da ayağa kalkmaya başlayabiliyor. Özellikle böyle bir duruma geldiklerinde onları kapalı alanda tutmak zor olabiliyor. Ayrıca maceracı ve özgür ruhlarını sınırlandırabiliyor. Yeni şeyler keşfetmelerine engel olmamak için bebeğinize yeterli bir alan bırakmanız tavsiye ediliyor. Sürekli oyun parkının içinde bırakmak bu nedenle faydalı olmuyor. Ancak oyun parkı beşiklerin bazı modellerinde içerisine rahatça girip çıkabilmelerini sağlayan bir fermuarlı pencere bulunuyor. Bu pencereyi açık bıraktığınızda bebeğinizin istediği zaman oyun parkına girip çıkabilmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu hareket onun keşfetme duygularını daha özgür bırakıyor. Ancak burada bebeğinize dikkat etmeniz gerekiyor. Yaptığı hareketlerin tehlikesinin farkında olmayacağı için düşmesini engelleyecek önlemler almanız her ihtimale karşı rahat etmenizi sağlıyor.

bebek parki besik teknosa

Oyun Parkı Beşiklerin Kullanım Alanları

Oyun parkı beşikler ihtiyacınız olan birçok özelliği bir arada sunmasıyla oldukça kullanışlı bir ortam sağlıyor. Bebeğiniz içerisinde uykusu geldiği zaman hemen uyuyabiliyor. Böylece kendi kendine ve uykusu geldiğinde uyumayı öğrenebiliyor. Burada dikkat etmeniz gereken şeylerin başında, uyuduğunda bebeğinize zarar verebilecek sert oyuncakların içerisinde bulunmamasını sağlamak oluyor. Böylece beşiğin içerisinde uyurken sert oyuncaklara çarparak kendisine zarar verme ihtimalini önlemiş oluyorsunuz.

Oyun parkı beşikler, bebeğinizin uyumak dışında oyun alanı olarak kullanmasını sağlıyor. Burada bebeğiniz kendi bağımsız oyun zamanını yaratabiliyor. Ebeveynine bağlı kalmadan, içerisindeki oyuncaklardan istediğiyle oynayabiliyor ve kendi eğlenceli zamanını yaratabiliyor. Bu sayede yaratıcı hayal gücünü geliştirerek büyüme şansı elde ediyor.

Oyun parkı beşikler çoğunlukla tekerlekli eşyalar oluyor. Bu sayede bebeğinizi sabit bir yerde tutmak zorunda kalmıyorsunuz. Evinizde istediğiniz odaya kolayca taşıyabildiğiniz için siz işlerinizi hallederken bebeğiniz de gözünüzün önünde oluyor. İhtiyacı olduğunda hemen yanında olabiliyorsunuz.

Oyun parkı beşiklerin sağladığı avantajlardan biri de, bebeğinizin oyun oynarken evdeki tehlike yaratacak şeylerden uzak kalmasını sağlamak oluyor. Çünkü bebekler, çevresiyle ilgili farkındalığı oluştukça her şeyi merak edip keşfetmek istiyor. Kendisine neyin zarar vereceğini bilmedikleri için modern dünyanın bazı eşyaları ona zarar verebiliyor. Örneğin kullandığımız çoğu eşya elektrikli olduğu için evlerimizde çok fazla priz ve kablo bulunuyor. Bebeğinizin bu kablolarla oynamak istemesi potansiyel bir tehlike oluşturuyor. Oyun parkı beşikler sayesinde oyun oynarken bu tarz tehlikeli şeylerden de uzak kalmış oluyor.

Oyun Parkı Beşik Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bebeğiniz için bir oyun parkı beşik alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Bunların başında ağırlığı ve boyutu geliyor.

Oyun parkı beşikler belli bir ağırlık sınırına kadar kullanışlı olabiliyor. Bu nedenle seçiminizi yapmadan önce ne kadar ağırlığa kadar taşıyabildiğini öğrenmeniz gerekiyor. Bebeğinizin ağırlığına göre bir oyun parkı seçebiliyorsunuz. Aksi durumda bebeğinizin oyun oynarken çökme ihtimali olabiliyor.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise boyutu oluyor. Bebeğinizin boyuna göre bir oyun parkı seçmeniz, oyun oynarken kısıtlanmasını engellemiş oluyor. Bebeğinize uygun olmayan küçük bir oyun parkı aldığınızda gelişimi için olumsuz bir etki yaratmış olabiliyorsunuz.

Ayrıca alacağınız oyun parkı beşiğin sağlam malzemelerden yapılmış olmasına da dikkat ediyorsunuz. Malzeme kalitesi bebeğiniz oyun oynarken olumsuz bir durumla karşılaşmamasını sağlıyor. Burada önemli olan nokta bebeğinizin kendini güvende hissedeceği bir ortam yaratmak olduğu için sağlam olmayan bir beşikte bulunmaması gerekiyor. Bütün bunların yanında oyun parkını beşik olarak da kullanacağınız için, bebeğinizi uyutmak istediğinizde sallayabileceğiniz bir sallanma aparatının olması işinizi oldukça kolaylaştırıyor.

Yukarıda oyun parkı beşik kaç yaşına kadar kullanılır anlatmaya çalıştık.

Siz de bebeğinizin yaşam kalitesini artıran en ideal oyun parkı beşikleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
teknoloji ask teknosa
Devamını Oku

Teknoloji Aşkı Nasıl Dönüştürdü?

Her alanda yaşanan teknolojik gelişmeler ve teknolojik cihazların ulaşılabilir olmasıyla, teknoloji artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geliyor.…
oled tv nedir size ne fayda saglar teknosa
Devamını Oku

OLED TV Nedir? Size Ne Fayda Sağlar?

OLED TV’ler hayatımızdaki yerini giderek arttırıyor. Bir televizyon almaya karar verdiğinizde karşınıza çok sayıda marka çıkıyor. Her markanın…