Bebek taşıma amacında çok farklı ürünler kullanılıyor. Anneler ve babalar, bebekleri ile dışarıda seyahat ederken güvenliğin ön planda olduğu ürünleri tercih etmeye çalışıyor. Anneler internette araştırma yaparken ürünleri daha önce kullanmış annelerin yorumlarını da dikkate almaya çalışıyor. Bebek taşıma ürünleri kullanılacağı alanlara göre de değişiklik gösteriyor. Ebeveynler bebekleri dünyaya gelmeden önce taşıma ürünleri modellerine karar vermeli. Satın alımdan önce araştırma yapılmalı ve bebek taşınma ürünleri neler belirlenmesi gerekiyor. Bu yazımızda bebek taşıma ürünleri olarak neler tercih edilmeli bilgiler vermeye çalışacağız.

Bebek Arabası

Bebek taşıma ürünleri olarak en çok bebek arabasının tercih edildiğini görüyoruz. Anne ve babalar daha bebekleri dünyaya gelmeden araştırma yaparak en iyi ürünün hangisi olduğunu araştırıyor. Her sektörde olduğu gibi bebek arabası sektöründe de sayısız marka ve ürün var. Kimi ürünler çok kaliteli olurken, kimi ürünlerin birkaç ayda yıpranarak parçalandıkları görülüyor. İdeal bebek arabalarının farklı modellerindeki özelliklerine bir göz atalım.

  • İlk olarak satın alınacak bebek arabası doğumdan sonra hemen kullanılabilir olması gerekiyor.
  • Oturma ünitesinin çift yönlü kullanılabilir olması avantaj yaratabiliyor.
  • Katlandığı zaman rahat taşınabilir, az yer kaplıyor olması faydalı olabilir.
  • Ayaktan kumandalı frenleme sistemi ile kolayca durdurulabilir modeller de mevcut. Bu özelliğin olmadığı bebek arabalarında durdurmak için biraz zorlanabilirsiniz.
  • Bebeklerin göğüslerine zarar vermeyen, göğüs koruyucuların bulunduğu emniyet kemerleri olan modeller var.
  • Oturma ünite bölümünün katlanabilir özelliğe sahip olması avantaj olabilir.
  • Zorlu şartlara karşı hazırlıklı olmak gerekiyor. Bu nedenle bebek arabası tek el ile kolay kapanıyor, katlandığında da otomatik kilitleniyor olması fayda sağlar.
  • Avrupa Standartlarına uygun olarak üretilen modeller tercih edilmeli.
  • Kullanım süresine göre bebek arabasının 0 ile 13 kilogram taşıyabilir olması gerekiyor. Daha uzun süre kullanmak istiyorsanız daha fazla taşıyanları da tercih edebilirsiniz.

Bunun yanı sıra anne ve babalar bebek arabası alırken sağlam ve dayanıklı malzeme kullanıp kullanılmadığına da bakması gerekiyor. Dayanıklı malzemelerden oluşan bebek arabası aldığınızda sonradan dünyaya gelecek diğer çocuklarınızın da kullanmasını sağlayabilirsiniz. Bebek arabaları daha önce de söylediğimiz üzere bebek taşıma araçları içerisinde en çok tercih edilenlerden biri oluyor.

bebek tasima urunleri olarak neler tercih edilmeli teknosa

Oto Koltuğu

Oto koltuğu ebeveynlerin bebekleri için tercih ettiği en popüler taşıma araçları arasında yer alıyor. İnternet üzerinden araştırma yaptığınızda yüzlerce farklı markanın binlerce oto koltuğu modelini olduğunu görüyoruz. Seçim yaparken yukarıda bahsettiğimiz standartlara uymak gerekiyor. Aksi halde seçeceğimiz oto koltuğu bebeklerimiz için güvenli olmayabiliyor. Oto koltuklarında bulunması gereken özellikler;

  • Oto koltuğu 0 – 12 yaş arasının kullanımına uygun oluyor olmalıdır. Aksi halde belirli bir süreden sonra ebeveynlerin satın aldıkları oto koltuklarını kullanamadıklarını görüyoruz.
  • Güvenilir kullanım için oto koltuklarda Avrupa Güvenlik Standardı belgesinin olup olmadığını kontrol edilmiş olması gerekiyor.
  • Satın alınacak olan oto koltuk hem ön hem de arka sabitleniyor olması gerekiyor. Bunun yanı sıra 360 derece dönebiliyor olması gereken oto koltukları bebeklerin güvenliklerini kesinlikle sağlamalıdır.
  • Oto koltuklarının iç kısımlarının da önemli olduğunu görüyoruz. İç kısmında ekstre destek ve konfor sağlayan bölümlerin olması gerekiyor.
  • Bebeklerin konforlu bir seyahat yaşayabilmesi için baş desteği olması gerekiyor. Baş desteği ayarlanabilir olması özellikle öneriliyor.
  • Oto koltuğunun özel emniyet kemer sisteminin olması gerekiyor. Kolay takılması gereken emniyet kemerinin omuz bölgesinden kesinlikle kaymaması gerekiyor.
  • Her zaman kullanılabilir olabilmesi için iç hacmi geniş modellerin tercih edilmesi gerekiyor.
  • Oto koltuğu otomobile kolay monte edilebilir olması gerekiyor.
  • Oto koltuğunun boş ağırlığı da oldukça önemli olduğu belirtiliyor. Annenin rahat taşıyabileceği ağırlık olan 7 ile 10 kg arasında olması avantajlı olabiliyor.

Aracınız varsa oto koltuğu almanın artık şart olduğu belirtiliyor. Şehirlerarası veya kısa mesafeli şehir içi seyahatlerde bebeklerin güvenliği için oto koltuğu kullanılmalıdır. Oto koltuğu alacak kişiler bütçelerine göre hareket ettiklerini belirtiyor. İyi araştırma yaparak bütçenize en uygun oto koltuğu seçerek bebeklerinizi güvence altına alabilirsiniz.

Bebek Kangurusu

Bebekleri taşımak için kullanılan taşıma ürünlerinden bir diğeri de bebek kangurusu olarak gösteriliyor. Kanguruların yavrularını taşıdıkları keselerinden ilham alınarak tasarlandıkları belirtilen kangurular anne ile bebek arasında güvenli seyahat ortamı oluşturuyor. Bebek kangurularının özellikle şehir hayatında annelere kolaylık sağladığı görülüyor. Örnek olarak toplu taşıma kullanacak olan anne, koca araba ile otobüse binemediklerinden şikayet ediyor. Bu gibi durumlar için geliştirilen kanguru, annelerin rahat ve özgür seyahat etmelerini sağlamış. Kangurulardaki farklı özelliklere bakarsak;

  • Kangurunun hem sağlıklı hem de dayanıklı tasarıma sahip olması gerekiyor.
  • Kanguru tasarımında özel kumaş kullanılması gerekiyor. Özel kumaş sayesinde bebeğin terlemesine engel olarak sağlıklı seyahat etmesini sağlayabilirsiniz.
  • Bebek kanguru tasarımı tamamen ergonomik olması gerektiği belirtiliyor. Anne bebeğini taşırken yükü tek bir yerde toplamamalı. Satın alacağı kangurunun bebeğin ağırlığını bel, omuz, boyun kısımlarına dağıtabilir olması gerekiyor.
  • Bebeklerin güvenliğinin sağlanabilmesi için kanguru taşıyıcısının baş desteği olması avantaj yaratabiliyor.
  • 6. aydan sonra tercih edilecek kanguru modellerinin alt destek aparatlarının olması avantaj yaratıyor.
  • Kanguru modeli bebeğin vücut şeklini tamamen alması gerekiyor. Anne kanguru ile gezerken içerisinde bebeğinin sallanmaması lazım. Bebek kanguru içerisinde sallanması durumunda sağlık açısından olumsuz etkilenebiliyor.

Bebek kangurusu ile anneler çarşı, pazar tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabiliyor. Kaliteli malzemelerden oluşan kanguru modelleri oldukça uzun süre kullanılabiliyor.   

Bebek Sling

Son yıllarda annelerin en çok tercih ettiği bebek taşıma ürünlerinden bir diğeri de sling modelleri olarak belirtiliyor. Bebek taşıma amacı ile kullanılan sling, kanguru tasarımlarına nazaran daha ekonomik gibi görünüyor. Sling’in en büyük dezavantajı kullanım süresinin kısa olması gösteriliyor. Bebek büyüyüp ağırlaşmaya başlayınca anneler mecburu olarak kanguru modellerine geçiş yapıyor. Bebek sling modellerine genel olarak bakacak olursak;

  • Bebek sling modelleri anne ile bebek arasında ten tene temas kurmasını sağlıyor. Anne ile bebek birbirinin kalp atışı ile beraber sıcaklıklarını hissedebiliyor. İlk aylarda kullanılması durumunda gaz sancısı gibi sorunları engelleyerek bebeğin kendisini güvende hissetmesini sağlayabiliyor.
  • Sling basit bir kumaş parçasından oluşuyor. Herhangi bir ağırlığa sahip olmamasından dolayı anneler tarafından tercih ediliyor.
  • Kumaş parçası olmasından dolayı az yer kaplıyor. Anneler istediği her yere götürebildiklerinden dolayı bu ürünü tercih ediyor.
  • Sling bebekler 13 kilo olana kadar kullanılabiliyor. Ekonomik bebek taşıyıcıları arasında yer aldığından dolayı birçok kişi tercih ediyor.
  • Sling ile bebek taşıyan anneler bebekleri acıkması durumunda emzirme de yapabiliyor. Slinglerin bebeklerin emebilecekleri şekilde de tasarlandıklarını görüyoruz.
  • Sling ile taşınan bebek çevre ve doğaya daha iyi ilgi gösterdiği görülmüş. Bebeklerin dil gelişimi, gözlem kabiliyetinin büyük oranda geliştiği görülüyor.
  • Kirlenmesi durumunda makineye atıp hemen kurutabildiğiniz slingler aynı gün tekrardan kullanımına devam edilebiliyor.
  • Bebek sling ürünü kullanmaya başlamadan önce doktordan izin almak gerekiyor. Doktor önerisi veya izni olmadan kesinlikle bu tarz ürünlerin kullanılmaması gerekiyor. Aksi halde bebeğinizin gelişimine olumsuz etki edecek durumlara neden olabiliyorsunuz.

Bebek taşıma ürünlerinin sadece bazılarına hızlıca baktık yukarıda. Biraz önce de belirttiğimiz üzere doktor izni veya tavsiyesini alarak kullanmanızı öneririz.

Siz de bebek taşıma ürünleri hakkında daha fazla seçenek incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
hirsizlardan nasil korunursunuz teknosa
Devamını Oku

Hırsızlardan Nasıl Korunulur?

Ülkemizde hırsızlık olayları her geçen yıl artmaya devam ediyor. Her gün yüzlerce ev ve iş yeri soyuluyor. Yapılan…
camasir makinesi neden bozulur teknosa
Devamını Oku

Çamaşır Makinesi Neden Bozulur?

Ev işleri arasında en çok zaman alan ve en çok yoran işlerin arasında çamaşır yıkamak bulunuyor. Çamaşırların yıkanması,…