Değişen yeni dünya düzeniyle birlikte alışverişlerimizin çoğunu artık internet üzerinden yapıyoruz. Yerimizden kalkmadan ve günün her saatinde alışveriş yapabilme özgürlüğü başka avantajları da beraberinde getiriyor. İnternetten alışverişin sağladığı en büyük faydalardan biri hangi şehirde olursak olalım, ülkenin başka herhangi bir şehrindeki, hatta dünyanın başka ülkelerindeki satıcıların ürünlerine evimizden kolayca ulaşabiliyoruz. Diğer avantajları ise, ürün çeşitliliği ve uygun fiyatlar oluyor. Özellikle elektronik ürünlerde bunun faydasını çok daha fazla görüyoruz. Aynı ürünün başka markalarına ya da farklı modellerine online alışverişlerde rahatlıkla ulaşabiliyor ve daha uygun fiyata alabiliyoruz. Özellikle son yıllarda dünyanın içerisinden geçtiği zorlu pandemi sürecinde mağazalara gidemediğimiz için online alışveriş sitelerinden çok daha fazla alışveriş yapmaya başladık ve bu alışkanlığımız her geçen gün artmaya devam ediyor. Böylece hem kendi hem de toplum sağlığını riske atmadan ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. İnternet alışverişi birçok kolaylık sağlarken bazı zorlukları da olabiliyor. Bunların arasında en fazla sorunu, memnun kalmadığımız ya da hatalı bir ürünü iade etme konusunda yaşıyoruz. Bu yazımızda özellikle elektronik üründe kapıdan iade ne avantaj sağlar detaylı olarak anlatmaya çalışacağız.

Elektronik Ürünlerde İade Nasıl Yapılıyor?

İnternetten aldığımız elektronik ürünleri 14 gün içinde kolayca iade edebiliyoruz. Bunun için bazı şartları yerine getirmiş olmamız isteniyor. Aldığımız ürünün paketinin hasar görmemiş olması, ürünün kullanılmamış olması ve kullanıcı hatası nedeniyle bozulmamış olması şartları aranıyor. Bu şartlar yerine getirildiğinde genellikle bir sorun yaşamıyoruz.

Ancak online olarak aldığımız ürünlerin iadesi bizim için her zaman kolay olmuyor. Rahat bir şekilde yaptığımız alışverişin, aynı rahatlıkla iadesini yapılabilmek istiyoruz. Birçok online alışveriş sitesi bu talebimizle ilgili bir şey yapmazken bazı elektronik ticaret siteleri bu konuda harekete geçiyor. Kapımıza kadar gelen elektronik ürünü yine kapıdan iade edebiliyoruz. Bu özellik müşteri memnuniyeti açısından büyük bir fark yaratıyor.

elektronik urunde kapida iade ne avantaj saglar teknosa

Elektronik Ürünlerin Kapıdan İadesinin Avantajları

Taşıma Kolaylığı

Elektronik ürünlerin bazıları çok ağır ya da ebat olarak büyük olabiliyor. Evimize kadar kargo ile geldiği için alırken herhangi bir zorluk yaşamıyoruz. Ancak iade etmek istediğimizde kapıdan alma gibi bir uygulama yoksa ürünü kargo firmasına kadar geri götürmemiz gerekiyor. Bu da oldukça yorucu bir işlem olabiliyor.

Kapıdan iade alınmasının sağladığı avantajların başında ürünü taşımak zorunda kalmamamız geliyor. Tıpkı satın aldığımız rahatlıkla iadesini de yapabilmiş oluyoruz.

Zaman Kazancı

Online alışverişin hepimize sağladığı büyük avantaj, zaman kazancı oluyor. Evimizde çeşitli ürünler arasında kolayca karşılaştırma yapıp, ihtiyacımız olan ürünü bulabiliyor ve birkaç tıklama ile satın alabiliyoruz. Ardından kargo ile evimize geldiği için bu geçen sürede de bir işlem yapmamıza gerek kalmıyor.

Ürünün iadesini yapmak istediğimizde bu kazandığımız zamanı geri kaybedebiliyoruz. Çünkü bunun için ürünü firmanın istediği kargo şirketine tekrar götürüyoruz ve iade sürecini bu şekilde başlatabiliyoruz. Kargo şirketinin mesai saatleri içerisinde ve bize en yakın şubesine götürebiliyoruz ama bazı şubeler bize hiç yakın olmayabiliyor. Bu nedenle ekstra zaman kaybediyoruz.

Kapıdan iade avantajı, bu işlem için kaybedeceğimiz zamanı bize geri kazandırıyor. Çünkü iade işlemini internet üzerinden başlatıyoruz. Ardından firma çalışanı evimize kadar gelip ürünü bizden teslim alıyor ve böylece iade için sürecimiz başlamış oluyor. Online alışverişin sağladığı avantajı her adımda yaşamış oluyoruz.

Ürünün Hasarsız Gitmesi

Özellikle elektronik ürünlerin kargosunda, taşımadan kaynaklı hasar olabiliyor. Bunun yaşanmaması için iyi paketleme yapılıyor ve ürün teslim edilirken büyük çoğunlukla bir sorun yaşanmıyor. Ancak iade konusunda aynı şey olmayabiliyor.

Elektronik ürünü iade etmek istediğimizde kargoya geri veriyoruz ve iade ediyoruz. Kargo paketlemesi yeteri kadar güvenli yapılmadığında ürünün taşınmasında sorun çıkabiliyor. Firmaya iade edilen ürün kargodan kaynaklı da olsa hasarlı iade edilebiliyor ve iade talebimiz onaylanmayabiliyor. Elektronik ürünlerin kapıdan iadesi yapıldığında kargo hatasından kaynaklanan bir sorun bize yansıtılmıyor ve ürünün güvenli bir şekilde iade sürecini başlatabiliyoruz.

Yukarıda elektronik üründe kapıdan iade ne avantaj sağlar detaylı olarak anlattık.

Siz de en iyi elektrikli ev aletlerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
eski televizyon markalari teknosa
Devamını Oku

Eski Televizyon Markaları

Daha birkaç yıl öncesindeki teknolojik cihazlara bugün eski teknoloji olarak bakılıyor. Çok kısa süre önce geliştirilen ürünler şekil…
yayincilar icin web kamera onerileri teknosa
Devamını Oku

Yayıncılar İçin Web Kamera Önerileri

Gelişen teknolojik cihazlar ve internetin yaygınlaşması sayesinde artık herkes istediği içerik paylaşımlarını kolayca yapabiliyor. Yakın bir geçmişte fotoğraf…
Puzzle yapmanın çocuklara faydaları
Devamını Oku

Puzzle Yapmanın Çocuklara Faydaları

Puzzle, genellikle bir resmin, desenin ya da nesnenin parçalara ayrıldığı ve bu parçaların tekrar bir araya getirilerek bütün…