Mobil teknoloji her yıl gösterdiği ilerlemeyle büyük değişimler yaratıyor. Bazen iş dünyasına bazen de sanat sektörüne büyük ilham kaynağı olan oyunlar, mobil pazarda her zaman en büyük payı alıyor. Popüler olan oyunlar genellikle hem Android hem de IOS platformlarında kullanıcılarıyla buluşuyor ve genellikle indirilme rekorları kırıyor. Sayısı artık milyonları bulan oyunlar arasından can sıkıntımıza iyi gelecek olanları bulma konusunda zorlanabiliyoruz. Her oyunun farklı versiyonlarının olması ya da kötü senaryoya sahip oyunlar nedeniyle boşa zaman harcayabiliyoruz. Bu konuda genellikle tavsiye üzerinden ilerlemek bize önemli bir zaman kazandırıyor. Ülkemizdeki mobil kullanıcıların büyük çoğunluğu akıllı telefon ya da tabletlerinden oyun oynadığını belirtiyor. Bunlardan bazıları stres atmak için oynarken bazıları da hafıza sorunları yaşamamak için oynadığını söylüyor. Bu yazımızda can sıkıntısına iyi gelen oyunlar için tavsiyeler vereceğiz.

Savaşçı Karakterler İçin PUBG Mobile

Bilgisayar oyunu ilk çıktığı anda popüler olan ve tüm dünyada milyonlarca kullanıcısı olan PUBG, oyunculardan gelen yoğun talep üzerine mobil versiyonunu da piyasaya sürüyor ve yine bir anda zirveye çıkıyor. Oyunu bu kadar ilgi çekici yapan özelliği daha çok senaryosu oluyor.

Oyunda bir adaya uçakla 100 kişi bırakılıyor ve siz bu kişilerden biri oluyorsunuz. Adaya ne zaman atlayacağınıza siz karar veriyorsunuz. Adada belli bir yere düştükten sonra ise evlerden ve çevreden bulduğunuz silah ve ekipmanlarla diğer rakiplerinizi yok ederek birinci olmaya çalışıyorsunuz.

PUBG Mobile her iki mobil uygulama marketinde de bulunuyor ve yine milyonlarca kullanıcının tercihi oluyor. Bu oyun için ilk kez mobil oynama aparatları tasarlanıp piyasaya sürüldü ve bu sayede kullanıcılar oyunu daha rahat oynayabiliyor.

can sikintisi icin oyunlar teknosa

Doğa Tutkunları İçin Hay Day

Dünyanın en çok oynanan oyunları arasında ilk sıralarda bulunan Hay Day, bir çiftlik oyunu olarak öne çıkıyor. Daha önce sosyal medyada popüler olan Farm Ville oyununun geliştirilmiş bir versiyonu olarak görülen oyun, bir süre sonra kendi adıyla marka olmayı başarıyor.

Oyun bir çiftlik kurarak burada ekinler yetiştirmeye, hayvan büyütmeye ve gemiyle ya da çevreden gelen siparişleri zamanında teslim etmeye dayanıyor. Her ürünün yetişmesi için belli bir süre geçmesi gerekiyor. Bu sayede kullanıcıların sürekli oyuna girmesi sağlanıyor. Oyunun bağımlısı olanlar saat alarmları kurarken birçoğu saat başı girerek çiftliğini kontrol eder hale geliyor. Oyun biraz da bu bakımdan büyük bir sabır gerektiriyor. Hay Day oyunu da her iki mobil uygulama marketinde bulunuyor.

Yaşam Simülatörleri Sevenler İçin Taksi Sim

Sims oyunu yaşam simülasyonu seven milyonlarca kişiye hitap ediyor. Mobil teknoloji öncesi bilgisayar oyunları arasında da oldukça popüler olan Sims oyununun birçok versiyonu bulunuyor.

Mobil oyun teknolojisinin gelişmesi sonucu bu akıma ayak uyduran oyunun mobil versiyonu da kullanıcılarıyla buluştu ve artık Sims tutkunları günün her saati her yerde karakterlerini yönetmeye devam edebiliyor.

Mobil Sims oyunlarının son dönemde çıkan oyunu Taksi Sim oluyor. Daha çok mobil oyunlarda otomobil sürmeye seven kullanıcılar düşünerek tasarlanmış oyunda çok sayıda şehrin rotasını keşfedebiliyorsunuz. Farklı ülkelerden çok sayıda araba arasından taksiler seçerek oyunun keyfini çıkarmaya başlıyorsunuz. Oyunun grafikleri ve ses kalitesi mobil oyunlar arasında en dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor.

En popüler simülasyon oyunları arasında yer alan Taksi Sim, her iki mobil uygulama marketinden kullanıcılar tarafından indirilmeye devam ediyor.

Genel Yaşam Simülasyonu Sevenler İçin The Sims Mobile

Electronic Arts tarafından geliştirilen The Sims oyunu, tamamen bir yaşam simülasyonu oyunu olarak öne çıkıyor. Bilgisayar oyunu versiyonunda karşımıza ilk The Sims oyunu çıkıyor ve oyun severleri saatlerce ekranın başında kalmasını sağlamayı başarabiliyordu.

Oyunda karakterinizi seçip onun günün her saatinde neler yapacağını belirliyorsunuz. Normal yaşantımızda bizler ne yapıyorsak oyunun senaryosu da bunun üzerine kurulu olarak ilerliyor. Karakterinize yemek yemesi, işe gitmesi ya da uyuması gibi her türlü konuda talimatları verip hayatta kalmasını sağlıyorsunuz. Oyunun temel amacı karakterin sadece hayatta kalması oluyor. Yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamadığınızda karakteriniz ölüyor ve oyun sona eriyor.

The Sims Mobile ile saatlerce sıkılmadan akıllı telefonunuzla oyunun keyfine varabiliyorsunuz. Karakteri oluşturup, evinizi tasarlayabiliyor ve arkadaş edinip sosyal hayata katılabiliyorsunuz. The Sims Mobile oyunu da diğer popüler oyunlar gibi her iki mobil uygulama marketinde bulunuyor.

Hafıza Geliştirmek ve Yaratıcılığı Geliştirmek İçin Brain It On

Brain It On oyunu temel olarak bir bulmaca altyapısına sahip olmasıyla öne çıkıyor. Çeşitli görevler için pratik ve doğru çözümler bulmaya çalışıyor ve bunları çizimlerle gerçekleştiriyoruz. Oyundaki bölümlerin çözülmesiyle ilgili sabit bilgiler bulunmuyor. Yaratıcı düşünceye göre hareket edildiği için sorunun birden fazla çözümü olabiliyor. Özelliklerinden bir tanesi de kendi bölümünüzü diğer kullanıcılar ile paylaşabiliyorsunuz. Böylece geçtiğiniz bölümü diğerlerine örnek olarak gösterip yardımcı olabiliyorsunuz. Oyun, bulmaca severler tarafından oldukça ilgi görüyor.

Yolculuk Sırasında Canı Sıkılanlar İçin Candy Crash

Facebook aracılığı ile popüler olmuş olan Candy Crash, yıllar önce piyasaya çıkıp popüler olmuş olmasına rağmen hala kullanıcı sayısı azalmıyor. Dünya genelinde oyunu aylık 45 milyondan fazla kullanıcı oynuyor. Oyunu genellikle seyahat halinde olan insanların oynadığı görülüyor. Toplu taşıma araçlarında ya da şehirler arası otobüslerde mutlaka bu oyunu oynayan insanlarla karşılaşıyorsunuz. Oyun 2012 yılında meşhur olmuş ve tamamen farklı bir konsepte girmiş görünüyor.

Yukarıda can sıkıntısına iyi gelen oyunlar hakkında tavsiyeler verdik.

Sizler de en iyi oyun aksesuarlarını incelemek incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
pubg-mobile nasil oynanir teknosa
Devamını Oku

PUBG Mobile Nasıl Oynanır?

Mobil cihazların kullanımı arttıkça bilgisayarlardan telefonlara doğru yönelim artabiliyor. Gittiğimiz her yerden kolaylıkla işlem yapabilme özgürlüğü ve kullanım…
xbox game pass nedir teknosa
Devamını Oku

Xbox Game Pass Nedir?

Xbox Game Pass, Microsoft’un Windows 10, Windows 11, Xbox Series X, Series S ve One konsollarında; ayrıca Xbox…