Apple, iPhone SE modeli yenilenmiş özellikleriyle yeniden piyasaya sürüldü. İlk SE modelinden farklı bir görünüşe sahip gibi duruyor olsa da, daha önce tanıştığımız iPhone 8 ile benzer bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Tasarımı eski bir modele benziyor ancak işlemcisi ve kamera özellikleri tamamen yenilenmiş olarak görünüyor. Günümüz telefon teknolojisine ayak uyduracak şekilde kullanıcılarını memnun ediyor. Bu yazımızda iPhone SE Özellikleri neler kısaca bakmaya çalışacağız.

iPhone SE Tasarımı Nasıl?

Apple, 2014 yılında çıkardığı telefonlarla ilk kez 4 inç boyutunda telefondan daha büyük telefonlar piyasaya sürmeye başlamıştı. Ancak küçük telefon seven marka bağımlılılarını da düşünmüş ve daha sonrasında ilk iPhone SE telefonları sunmuştu. Bu telefonun en büyük özelliği güncel teknolojiyi küçük boyutuna sığdırabiliyor olmasıydı.

Günümüze geldiğimizde artık 6 inç telefonlar bile küçük olarak kabul ediliyor. Ancak yine de daha küçük boyutlu telefon kullanmak isteyenler için Apple yeni nesil iPhone SE ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Bu defa boyutlarını biraz daha büyüterek 4,7 inç’e çıkarıyor. Hala avuç içine rahat sığıyor ve tek parmakla telefonun her yerine ulaşılıp kolaylıkla kullanılabiliyor.

iPhone SE tasarımı ve kullanılan malzemesi iPhone 8 ile aynı doğrultuda yer alıyor. Küçük bir ekranı olsa da geniş ekran görüntü oynatmayı destekliyor. Günümüz telefonlarından bir farkı da ekranın altında ve üzerine geniş çerçevesi bulunuyor.

iPhone SE telefonların en önemli özelliklerinden biri de suya ve toza dayanıklı olmaları. Telefon yaklaşık bir metre derinlikteki suda yarım saat boyunca kalabiliyor.

iPhone SE Donanım ve Performansına Yakından Bakalım

iPhone SE telefonlar 4,7 inç büyüklüğünde ekrana sahip olarak üretiliyor. Günümüzde üretilen cep telefonlarıyla karşılaştırıldığında daha küçük ekranlı olduğu söylenebiliyor. Ancak bu telefonlar Apple’ın retina ve kristal ekran teknolojilerine sahip. Bu özellikler kullanıcılarına geniş görüş açısı sunuyor. Ayrıca otomatik ekran parlaklığı özelliği değişen ortamlara göre rahat bir kullanım sağlıyor.

iPhone SE ekranı geniş bir renk yelpazesi de sunuyor. Bu özelliği ile fotoğraf ve videoları gerçek renklerinde görüntülememizi sağlıyor.

Ekranı küçük olsa da iPhone SE güncel teknolojik gelişmeleri içerisinde barındırdığı için video izlerken görüntünün ekrana sığmaması gibi bir problem yaşatmıyor. Geniş ekran teknolojisini desteklediği için video içerik platformlarında rahatlıkla video ve filmleri izleyebiliyorsunuz.

iPhone SE telefonların en önemli özelliği eski tasarım ile güncel özelliklerin bir arada sunulmasıdır. Yeni nesil iPhone SE telefonlarda da Apple A13 Bionic işlemciler bu konuda ilk sırada yer alıyor. Bu sayede en iyi işlemciye sahip telefona çok uygun fiyatla sahip olabiliyoruz.

Mobil telefonlardan oyun oynamayı seviyorsanız iPhone SE telefonlarla geniş ekranlı yeni model telefonlardan geri kalmıyor olacaksınız. Güçlü işlemcisi ve ekran kalitesi sayesinde oyunları akıcı bir şekilde oynayabiliyor, herhangi bir gecikme ya da takılma yaşamıyorsunuz.

iPhone SE telefonlar 64 GB, 128 GB ve 256 GB kapasite seçenekleriyle piyasada yer alıyor.

iPhone SE Pil Durumu Önemli Bir Detay

iPhone SE telefonlar küçük boyutlu olduğu için pil kapasitesi de günümüz telefonlarından daha küçük oluyor. Apple iPhone SE telefonların pil ömrüyle ilgili tek bir dolu şarjla 13 saatlik video izlenebileceğini belirtiyor. Telefonun düşük pil kapasitesine rağmen bu kadar süreli performans sergileyebilmesini A13 Bionic işlemcisi sağlıyor.

Sabah tam dolu şarjla evinizden çıktıktan sonra gün boyunca internette ve sosyal medyada geziniyor, oyunlar oynayıp fotoğraflar çekiyorsunuz. Akşam evinize geldiğinizde iPhone SE telefonunuzun şarjı hala bitmemiş oluyor.

Pil ömrü tüm gün sizi idare ediyor olsa da telefonunuzu her gün şarj edip evden çıkmanız gerektiğini unutmamalısınız.

iPhone SE telefonlar, iPhone 8 gibi hızlı şarjı destekliyor. Böylece telefonunuzu kısa sürede tam dolu olarak şarj edebiliyorsunuz. Aynı zamanda ilk kez iPhone 8 telefonlarla birlikte piyasaya sürülen kablosuz şarj özelliği de bulunuyor.

Pil kapasitesi diğer telefonlara göre daha küçük olsa da hem performans hem de yeni nesil teknolojilere uyumlu olması gibi birçok avantajı bulunuyor.

iPhone SE Kamera Özellikleri

iPhone SE, donanım özelliklerinin yanı sıra kamerasıyla da iPhone 8 özelliklerini taşıyor. Yeni nesil iPhone SE telefonların arka yüzünde tek kamera bulunuyor. Otomatik odaklama ve görüntü sabitleme özelliklerinin yanı sıra doğru tonda flaş özelliğini de bünyesinde barındırıyor.

iPhone SE amerası son dönemde çıkan telefonların biraz gerisinde gibi gözükse de açıklarını A13 Bionic işlemcisinin gelişmiş yapay zekasıyla kapatmaya çalışıyor. Ve kullanıcılarını bu konuda oldukça memnun ediyor.

iPhone SE kamerasıyla yeteri kadar ışık alan ortamlarda gayet net ve canlı renklere sahip fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Geneş ışığı altındaki perfomansı da yeteri kadar memnun ediyor. Gölge ve ışığın birlikte olduğu karelerde hem ışıklı alanın hem de gölgeli alandaki detaylara oldukça hakim oluyorsunuz. Sadece düşük ışıklı ortamlarda çekim yaparken renklerin hafif solgun olduğunu görüyorsunuz. Ancak elde ettiğiniz görüntüler yine de ortalamanın üzerinde oluyor.

iPhone SE telefonların kamerasıyla çok başarılı makro çekimler yapabiliyorsunuz. Makro çekimlerde en çok sorun yaşanan durumlar fotoğrafta doğru renklerin görünüyor olmasıdır. iPhone SE kamerası bunu başarıyla veriyor.

Telefonda tek kamera olduğu için portre çekimlerde bazı sorunlar yaşayabiliyorsunuz. Fotoğrafın arka alanının bulanıklaştırılması telefonun yazılımıyla gerçekleşiyor. Bu nedenle her portre çekiminde aynı performansı bulamıyorsunuz. Bazı fotoğraflarda doğru bir bulanıklık yakalanırken bazılarında aşırıya kaçabiliyor. Tek kameraya sahip olmasına rağmen kendi segmentindeki telefonlarla karşılaştırıldığında elde ettiğiniz sonuçlar gayet başarılı oluyor.

iPhone SE telefonların ön kamerası da selfie ve görüntülü görüşmelerde oldukça iyi perfomans sergiliyor. Yeterli ışık alan bir ortamda güzel portre fotoğraflarınızı çekebiliyorsunuz.  

Yukarıda iPhone SE özellikleri neler anlatmaya çalıştık.

Siz de iPhone SE’yi daha yakından incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iphone hayati uyari bildirimi nedir teknosa
Devamını Oku

iPhone Hayati Uyarı Bildirimi Nedir?

Bizi ya da çevremizdekileri ilgilendiren acil bir durum yaşandığında mümkün olan en kısa sürede haberdar olmak istiyoruz. Bu…
cep telefonunuzu ne zaman degistirmelisiniz teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonunuzu Ne Zaman Değiştirmelisiniz?

Son yıllarda elimizden düşürmediğimiz cep telefonları, sık kullanım nedeniyle veya farklı sebeplerle arızalanabiliyor. Bu gibi durumlarda kimi kullanıcılar,…