Akıllı telefon modelleri geliştikçe kamera özellikleri de gelişmeye devam ediyor. Kameraların objektif özelliğinin yanı sıra yapay zeka teknolojisinin de işin içine girmesiyle telefonlardan beklenmeyecek kadar iyi fotoğraflar çekilebiliyor. Ancak telefonunuzun kamera özellikleri ne kadar iyi olursa olsun her zaman çekilen fotoğrafların az da olsa üzerinde düzenleme yapılmasına ihtiyaç oluyor. Mobil telefon teknolojisinde yaşanan gelişmeler mobil uygulamaların da gelişmesini sağlıyor. Eskiden sadece bilgisayarlarda kullanılabilen fotoğraf düzenleme uygulamalarının mobil versiyonları da oldukça iyi bir performans sergiliyor. Böylece iyi bir fotoğraf çektikten sonra onu daha iyi yapacak ufak dokunuşları fotoğraf düzenleme uygulamasında yapıp çok daha iyi bir hale getirebiliyorsunuz. Peki, bir uygulamanın en iyi fotoğraf düzenleme uygulaması olarak kabul edilmesini sağlayan şey ne oluyor? Bu konu biraz daha kişisel sayılabiliyor. Ancak genel kullanıcıları düşünerek verilecek cevap uygulamasının sezgisel ve kullanımının kolay olması oluyor. Çünkü günümüz hız dünyasında kimse fotoğrafını düzenlemek için saatlerini harcamak istemiyor. Bir an önce fotoğrafımızı en iyi hale getirip sosyal medyada takipçilerimizle paylaşmamız gerekiyor. Ayrıca en iyi fotoğraf düzenleme uygulaması, fotoğraflarınızın gerçekten parlamasını sağlamak için kapsamlı bir de araç seti sunuyor. Bunlara ek olarak bu uygulamalar resimlerinizi sosyal medyada ya da arkadaş ve aile gruplarınızda paylaşmanızı son derece basit hale getiriyor. Bu yazımızda telefonda kullanılabilecek en iyi Photoshop programları hakkında bilgi sahibi olacağız.

En İyi Photoshop Uygulamaları Hangileri?

Mobil uygulama marketlerinde irili ufaklı yüzlerce fotoğraf düzenleme uygulaması bulunuyor. Bunlardan birçoğunun kullanım özellikleri fazla iyi olmadığı için pek fazla tercih edilmiyor. Kullanıcılarına sunduğu araç setleri, fotoğraf kalitesini koruyabilmesi, yapay zeka desteği ve beyaz ayarını yapabilmesi gibi konularda öne çıkan birkaç uygulama bulunuyor. Kullanıcıların da büyük çoğunluğu genellikle bu uygulamaları tercih ediyor. Ayrıca bazı Photoshop programları ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor.

telefonda kullanilabilecek iyi photoshop programlari teknosa

PicArt

En iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları arasında yer alan PicArts hem Android hem de IOS telefonlara uyumlu olarak çalışıyor. PicArt uygulaması, kullanımı kolaylığı sağlarken mobil fotoğrafçılığın hemen hemen tüm temellerini kapsıyor. Çok sayıda yaratıcı kontrol, mükemmel görüntü düzenleme araçları ve çok çekici çeşitli filtreler sağlıyor. Ayrıca hızlı bir şekilde eğlenceli çıkartmalar seçebiliyor ve resimlerinize özelleştirilebilir kolajlar oluşturabiliyorsunuz

Snapseed

Telefonlarda kullanılabilecek bir diğer uygulama Snapseed oluyor. Snapseed, daha çok sıradan kullanıcılara değil, hareket halindeyken mümkün olan en iyi görüntüyü oluşturmak için zaman harcayan veya buna ihtiyaç duyan ciddi fotoğrafçılara hitap ediyor. Bu nedenle, seçici düzenleme fırçaları dahil olmak üzere eksiksiz bir birinci sınıf düzenleme araçları dizisini ve ayrıca filmle ilgili güzel bir filtre koleksiyonu sunuyor. Bu filtre koleksiyonuna lens bulanıklığı, retrolux ve çift pozlama gibi filtreler de dahil oluyor.

Detay çalışmayı seven fotoğrafçılar için Snapseed uygulaması sadece eğlenceli değil, aynı zamanda bağımlılık da yapabiliyor. Farklı ayarlarla denemeler yaparken pozlama, renk, maskeleme ve yeniden şekillendirme araçları, fırçaları ve filtre yelpazesi arasında dolaşırken oldukça keyif alıyorsunuz. Düzenlemeyi profesyonel fotoğraf düzenleme programlarında olduğu gibi katmanlar üzerinden gerçekleştirdiği için fotoğrafın orijinalinde herhangi bir tahribat yaratmıyor. Herhangi bir düzenlemeyi yeniden ayarlayabiliyor ya da tamamen kaldırabiliyorsunuz. Yanlış yazdığınız bir metni de düzenletme imkanına sahip oluyorsunuz. Resminizin sadece bir bölümüne efekt uygulamak istediğinizde yığın fırçası kullanarak bunu gerçekleştirebiliyorsunuz.

Snapseed’in en kullanışlı özelliklerinden biri de, bir resme uyguladığınız düzenlemelerden oluşan kalıbı, diğer fotoğraflarınızda da uygulayabilmek için ya da uygulama üzerinden diğer kullanıcıların da kullanabilmesi için paylaşabiliyorsunuz. Böylece hoşunuza giden ayarları tekrar uygulama konusunda bir sorun yaşamıyorsunuz.

Snapseed’in mükemmel geleneksel araçları ve tahribatsız düzenleme özelliği fotoğraflarına ince ayar yapmak için zaman harcamak isteyen ya da buna ihtiyaç duyan ciddi fotoğrafçılar için en iyi fotoğraf düzenleme uygulamalarından biri haline getiriyor. En önemli avantajlarından bir diğeri de Snapseed uygulamasının tamamen ücretsiz olarak kullanıma sunulması oluyor. Uygulamanın pro ya da premium benzeri bir ücretli versiyonu bulunmuyor.

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom mobil uygulamasının iki versiyonu bulunuyor. Birincisi, tüm fotoğraf kitaplığınızın depolanmasını ve mobil, dizüstü ya da masaüstü tüm cihazlarınızda tam çözünürlüklü olarak dosyalara erişebilmenizi sağlayan bulut tabanlı ve ücretli versiyonu oluyor. Bu versiyonu satın aldığınızda profesyonel düzeyde kontrol ve kalite sağlayan güçlü bir fotoğraf işleme ekosistemini de almış oluyorsunuz.

Ancak tek istediğiniz telefon ya da tabletinizde birinci sınıf bir fotoğraf düzenleme uygulamasıysa Lightroom Mobile uygulamasını tamamen ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

Lightroom mobil, harika bir öğrenme platformu olarak dikkat çekiyor. Sürekli büyüyen etkileşimli öğretici kitaplığı resimlerinizi bir profesyonel gibi düzenlemeyi öğrenmenizi sağlıyor. Lightroom mobil içerisindeki özellik seti, pozlama, renk, seçici düzenleme, filtreler ve bunlardan daha fazlasıyla çalışabileceğiniz düzinelerce seçenek sunuyor. Düzenlemelerin büyük çoğunluğu hızlı yanıt veren kaydırıcı kontrolleri içeriyor. Yani düzenlemenizin öncesiyle sonrasını görerek nasıl sonuç verdiğini hemen anlayabiliyorsunuz. Düzenlemeleri katmanlara uyguladığı için resminizde herhangi bir tahribat yaratmadan her zaman orijinal haline dönebiliyorsunuz.

Lightroom uygulaması aynı zamanda kendi içerisinde bir sosyal medya platformu olarak işliyor. Uygulama içerisinde bulunan Keşfet alanıyla, diğer fotoğrafçıların ve sanatçıların en iyi görüntülerini oluşturmak için kullandıkları adımların animasyonlarını görebiliyorsunuz. Ayrıca kendi düzenlediğiniz resimleri Lightroom Keşfet’te paylaşarak diğer kullanıcılara katkıda bulunabiliyorsunuz.

Lightroom Mobile, fotoğraflarından en iyi sonucu alma konusunda ciddi olan herkes için birinci sınıf bir fotoğraf düzenleme uygulaması olarak öne çıkıyor. Ancak fotoğraflarını hızlı bir hazır formatta düzenleyip parlaklık ve özel efekt ekledikten sonra paylaşmak isteyen kişiler için fazla detaylı gelebiliyor.

Yukarıda telefonda kullanılabilecek en iyi photoshop programları hakkında daha fazla bilgi sahibi olduk.

Siz de en iyi telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
oppo a15 telefonu yakindan taniyalim teknosa
Devamını Oku

Oppo A15 Telefonu Yakından Tanıyalım

2020 yılını yoğun geçiren akıllı telefon markalarının başında Oppo geliyor. Her zevke ve bütçeye hitap edecek şekilde farklı…
apple ipad mini 64 gb teknosa
Devamını Oku

Apple iPad Mini 64 GB Özellikleri

Apple, en son piyasaya sunduğu iPad mini modelinin üzerinden yıllar geçtikten sonra bu modeli yeniledi. Günümüzün hızla gelişen…
ekran koruyucu nedir teknosa
Devamını Oku

Ekran Koruyucu Nedir, Ne İşe Yarar?

Günümüzün vazgeçilmez cihazları olan akıllı telefonlar, tablet ve dizüstü bilgisayarlarımızı dış ortamlardan gelebilecek tehlikelere karşı korumak için oldukça…
cep telefonunda coklu kameralar ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonunda Çoklu Kamera Ne İşe Yarar?

Hiçbir zaman yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızı en fazla fotoğraf çekmek için kullanıyoruz. Gittiğimiz her yerde ve buluştuğumuz herkesle…
iPhone garanti sorgulama nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

iPhone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, ürettiği birbirinden gelişmiş cihazlarla kullanıcılarını memnun etmek çalışıyor. Apple’ın dünya…