Huawei, daha önce akıllı saat yazılımında Google ile işbirliği yapıyordu. Ancak 2018 yılında aldığı bir kararla Lite OS işlemcisini kullanmaya başladı. Bu yazılımla birlikte daha çok sağlıklı yaşam ve egzersiz özelliklerine yoğunlaştı. Bu yazımızda Huawei akıllı saat önerileri vermeye çalışacağız.

Akıllı saatlerin ortak özelliklerinden biri de sağlık ve egzersiz oluyor. Bunların dışında diğer özellikleriyle birbirlerinden ayrılıyor.

Huawei akıllı saat almadan önce ihtiyacınızın ne olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Buna göre ihtiyacınızı karşılayacak özellikteki Huawei akıllı saatler arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Şıklık ve Yeni Teknolojiden Vazgeçmeyenler İçin Huawei Watch GT 2

Huawei akıllı saat önerileri olarak ilk tavsiyemiz Huawei Watch GT 2 oluyor. Bu akıllı saat, yeni geliştirilen teknolojik özellikleri içinde barındırıyor ve şık tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 46 ve 42 mm boyutlarında iki farklı seçenekte piyasada yer alan Huawei Watch GT 2 paslanmaz çelik malzemeden üretiliyor. İçeriğinde titanyum paslanmaz çelik de bulunduğu için diğer saatlere göre hafifliğiyle kullanıcılarını memnun ediyor.

Tasarımının şıklığı kadar dayanıklılığı ile de tercih edilen akıllı saat modelleri arasında yer alıyor. Cam malzemesi düşme ve çarpma gibi durumlar için oldukça dayanıklı yapıda bulunuyor.

Huawei Watch GT 2, çözünürlük olarak diğer akıllı saatlere göre daha gelişmiş durumda. Ayrıca akıllı saatler AMOLED ekrana sahip. Bu sayede ekran parlaklığı, kontrast ve renkler çok daha iyi görünüyor.

Akıllı saatin hemen yan tarafında fiziksel iki tuş bulunuyor. Bu tuşlar sayesinde menülere hızlıca ulaşıp aralarında kolayca seçim yapabiliyorsunuz.

İşletim sistemi olarak kullanılan LiteOS, arayüzünde oldukça kolay ve rahat gezinmeye imkan sağlıyor. Aynı zamanda Android ve iOS işletim sistemlerini de desteklediği için Huawei Watch GT 2 akıllı saatinizi her telefonla eşleştirebiliyorsunuz.

Huawei Watch GT 2 akıllı saatlerin en çok dikkat çeken özelliği ise pil ömrü oluyor. Bu akıllı saatlerin pilini ortama bir tüketimle 2 hafta boyunca kullanabiliyorsunuz. Saat inanılması güç bir pil ömrü sunuyor. Ancak bütün pil ömürlerinin cihazın kullanımına bağlı olarak değişeceği unutulmamalıdır. GPS takip modunda spor yaptığınızda saatiniz yaklaşık 30 saatlik kullanım imkanı sağlıyor.

Satış Rekorları Kıran Huawei Watch GT

Huawei’nin LiteOS işletim sistemini kullandığı ilk akıllı saat Huawei Watch GT’dir. Özellikleri bakımından daha çok fitness ve egzersiz konularına odaklanmış olsa da akıllı saat işlevlerinin çoğunu taşıyor.

Huawei Watch GT akıllı saatlerin en dikkat çekici yanı tasarımlarındaki şıklığı oluyor. Klasik kol saati görünümüne sahip olan bu model değiştirilebilir kayışıyla her türlü kıyafetinize uyum sağlıyor olacaktır. Watch GT saatlerin yeni modeliyle aynı şekilde yan tarafında iki adet fiziksel tuş bulunuyor. Bu tuşlar menülere rahatça ulaşabilmeyi sağlıyor.

Saat dairesel bir çerçeveye sahip ve AMOLED ekran kalitesi bu saatlerde de yer alıyor. Ekranın hemen dışında üzerinde dakikaların yer aldığı bir halka daha mevcut. Samsung akıllı telefonlarda bu şekilde bir halka bulunuyor ve bu halkayı döndürerek menüler arasında gezinti yapılabiliyordu. Ancak Huawei Watch GT akıllı saatlerde böyle bir olanak bulunmuyor. O halka tamamen estetik görüntü amacıyla yapılmış duruyor.

Huawei, LiteOS teknolojisinin ilk kez Watch GT modeliyle birlikte kullanmaya başladı. Bu yazılıma sahip akıllı saatlerdeki en büyük eksiklik saatle uyumlu olan uygulamaların yüklenemiyor oluşudur. Çünkü yazılım spor aktivitelerine göre düzenlenmişti. Bu nedenle Huawei Watch GT akıllı saatlerin spor ve sağlık takibi özellikleri gelişmiş denebiliyor.

Antrenman yapmadan önce spor menüsünü açıyorsunuz ve yapacağınız sporu seçiyorsunuz. Açık hava koşusu, açık hava yürüyüşü, iç mekan sporları, tırmanma gibi çok farklı çeşitte seçeneğiniz mevcut oluyor. Bu alanda yapacağınız sporu seçtikten sonra akıllı saatiniz sizin için tüm verileri topluyor olacaktır. Ayrıca siz ayalarında değişiklik yapmazsanız Huawei Watch GT telefonlar sürekli olarak kalp atış hızını takip ediyor. Bu konuda elde edilen verileri kalp grafiği olarak sunabiliyor olması güzel bir takip imkanı sağlıyor.

Huawei Watch GT akıllı saatler de ikincisi gibi 14 günlük pil ömrü vadediyor. Ancak 14 günlük pil ömrüne saatin otomatik olarak uyanmasını engelleyip, bildirimleri de kapattığınızda ulaşılabiliyor.

Genel olarak Huawei akıllı telefonları ortalama 14 günde bir temizlememiz gerekiyor olacaktır.

Sporcuların Seçimi Huawei Watch Fit

Huawei akıllı saat önerileri içerisinde sırayı Huawei Watch Fit akıllı saat alıyor. İlk bakıldığında akıllı bileklik gibi görünüyor. Ancak Watch Fit kendisini akıllı saat olarak tanımayabileceğimiz birçok özelliği barındırıyor.

Kullanımı bakımından Watch Fit oldukça konforlu bir alan sunuyor. 10,7 mm kalınlığında ve 21 gram olması kolunuzda rahatça taşımanızı sağlıyor. Aynı zamanda spor yaparken hafifliği rahatsız edici olmuyor. Kolunuzdayken sporunuzu yapabiliyor geceleri uyuyabiliyorsunuz.

Huawei Watch Fit akıllı saatlerin en kötü özelliği arka kapaktaki sensör çıkıntısı oluyor. Eğer saatinize taktığınız kayışı çok fazla sıkarsanız bu sensör kolunuzu acıtmaya başalayacaktır.

Watch Fit akıllı saatler dikdörtgen ve hafif kavisli OLED ekrana sahip. Bu ekran diğer saatlerdeki gibi yuvarlak kenarlı üretilmiyor.

Eğer Huawei Watch Fit akıllı saat almaya karar verirseniz ekrana alışması o kadar zor olmuyor. Temel fark sadece yazıların diğer saatlere göre daha küçük olmasıdır.

Akıllı bileklik ile akıllı saat arasında bir nokta konumlanan Huawei Watch Fit, DK3.5+ST isimli işlemciyi kullanıyor. Watch Fit saatlerin RAM kapasitesi belirtilmemiş olmasına rağmen kadranların ve verilerin kopyalanması için 4 GB depolama alanı bulunuyor.

Huawei Watch Fit de diğer akıllı saatler gibi uzun süreli pil ömrü sunuyor. Ancak bu model 14 gün gibi uzun bir süre şarj imkanı sunmuyor. Watch Fit’i uygun ve ortalama bir şekilde kullandığınızda yaklaşık 9 ya da 10 gün süresince şarj etmeden kullanabiliyorsunuz.

Yukarıda mümkün olduğunca Huawei akıllı saat önerileri vermeye çalıştık.

Size en uygun farklı akıllı saat önerilerini görmek için tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iphone nasil sarj edilmeli teknosa
Devamını Oku

iPhone Nasıl Şarj Edilmeli?

iPhone telefonlar, diğer tüm akıllı telefonlar gibi lityum iyon pile sahip olarak üretiliyor. Lityum iyon piller defalarca şarj…
xiaomi cep telefonlarini yakindan taniyin teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Cep Telefonlarını Yakından Tanıyın

Teknolojik cihazlar günümüzde çok hızlı gelişiyor. Bu gelişmelerin en büyüğü cep telefonlarında yaşanıyor. Hiç bir zaman yanımızdan ayırmadığımız…
oppo a74 ozellikleri teknosa
Devamını Oku

Oppo A74 Özellikleri

Oppo A74, uygun fiyatlı akıllı telefon arayışında olan kullanıcılar için önemli alternatifler arasında yer alıyor. Kendi segmentindeki telefonlarla…
iPhone SE ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

iPhone SE Özellikleri

Apple, iPhone SE modeli yenilenmiş özellikleriyle yeniden piyasaya sürüldü. İlk SE modelinden farklı bir görünüşe sahip gibi duruyor…
nfc nedir teknosa
Devamını Oku

NFC Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günlük iletişimimizden bankacılık işlemlerimize, sağlık uygulamalarından alışverişe kadar mobil cihazlarımızı her geçen gün daha fazla kullanıyoruz. Bu kullanıma…