iPhone 12 günümüzde akıllı telefon satın alacakların en fazla tercih ettiği alternatiflerden biri olmuş durumda. Peki iPhone 12’nin çok bilinmeyen özellikleri neler? Bu yazımızda sizler için iPhone 12’de fazla kullanmamış olabileceğiniz; kullanmanız halinde faydasını görebileceğiniz bazı özellikleri listeledik. Henüz keşfetmemiş olabileceğiniz ve yeni öğreneceğiniz birçok özellik, oldukça işinize yarayabilir.

Öncelikle, iPhone 12’nin farklı özellikleri yanında kullanıcılarına sağladığı en önemli avantaj rahat kullanımı. Zaten iPhone, çıktığı ilk günden itibaren kullanıcı deneyimini merkeze alıyor. Her yeni çıkan iPhone modeli ise, bir önceki modelleri kullananların yaşadıkları kullanıcı deneyimlerini baz alarak kendini geliştiriyor. Böylece her yeni iPhone modeli aslında en iyi iPhone deneyimini sunuyor.

iPhone 12, arttırılmış güvenlik seçenekleri ile de kullanıcılarını memnun etmeyi hedefliyor. Böylece sunduğu farklı özellikler ile birçok akıllı telefon kullanıcısının ilk tercihleri arasında yer almaya devam ediyor.

iPhone 12 ve Sahip Olduğu 12 Özellik:

iPhone 12’nin çok bilinmeyen özelliklerini listelemeden önce; öncelikle genel özelliklerini kısaca hatırlayarak başlayalım. İşte iPhone 12’nin sahip olduğu 12 genel özellik:

  1. iPhone 12 modellerinin tasarım olarak çeşitli alternatifleri bulunuyor. Örneğin; beyaz, siyah, yeşil, mavi ve kırmızı renk alternatiflerinden kendinize uygun olanı seçebiliyorsunuz.
  2. Alüminyum çerçeveye sahip ve “ceramic shield teknolojisi” sayesinde, kırılmalara karşı da 4 kat daha güçlü.
  3. IP68 sertifikasına sahip olan iPhone 12’yi 6 metreye derinliğe kadar su içerisinde kullanabiliyorsunuz.
  4. Ekran olarak ise bir önceki iPhone 11 modeline göre iPhone 12’de LCD ekrandan vazgeçilerek OLED ekran kullanılmış.
  5. IPhone 12, A14 adı verilen oldukça güçlü bir işlemciye sahip.
  6. 4 GB RAM ile 64 GB, 128 GB ve 256 GB hafıza seçenekleri sunuyor.
  7. iPhone’un arka tarafında 12 MP’lik 2 adet kamerası var. Bu kameralardan bir tanesi geniş açı kamerası, diğeri ise ana kamera. Dolby Vision HDR özelliği bulunan telefonda 4K videolar da çekilebiliyor.
  8. iPhone 12 akıllı telefonlar, 5G teknolojisini destekliyor.
  9. Hızlı şarj özelliği sayesinde yarım saate yakın sürede yarı seviyede şarj olabiliyor.
  10. MagSafe adı verilen teknolojisi sayesinde telefonunuzu şarj cihazına bir tarafından dokundurarak şarj edebiliyorsunuz.
  11. Mıknatıslı yapısı sayesinde cüzdanınızı akıllı telefonunuza yapıştırabiliyorsunuz.
  12. İlk olarak iPhone 11’de gördüğümüz “Deep Fusion teknolojisi”  iPhone 12’de de destekleniyor. Bu teknoloji daha detaylı ve canlı fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Böylece aynı an içerisinde telefonunuz çok sayıda fotoğraf çekebiliyor. Yapay zekası ile bu farklı fotoğrafları analiz ediyor ve sonrasında sizin için en iyisini önünüze sunuyor.

iphone 12 cok bilinmeyen ozellikler teknosa

iPhone 12’nin çok bilinmeyen özellikleri

1- Gece modu fotoğrafları çekebilirsiniz

Karanlık alanlarda özellikle geceleri fotoğraf çekerken bazen iyi fotoğraflar edinemiyoruz. Bunun için iPhone 12 gece modu sayesinde ışığı çok az olan yerlerde dahi kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz. Apple, gece modunu ilk kez piyasaya sürdüğünde, sadece tek kamera ile kullanılıyordu. Şimdi, ön kamera da dahil olmak üzere iPhone’un tüm kameralarında çalışma imkanı sağlıyor. iPhone 12 yeni kameraları sayesinde gece veya düşük ışık ayarlarında çekilen fotoğrafları daha kaliteli hale getiriyor.

2- Face ID İle Telefonunuzu Yüzünüze Göstererek Açabilirsiniz

iPhone 12 Face ID özelliği cihazınızı güvenli bir şekilde açmanıza, satın alma işlemlerinizi şifrelerle uğraşmadan kolayca gerçekleştirmenize, uygulamalara kolayca giriş yapmanıza yarayan bir özellik.

Çoğumuz tek elle telefon kullanmak zorunda olduğumuzda şifreyi yazıp açmaya zorlanabiliyoruz. Bazen tek elle açmaya çalıştığımızda telefonumuzu dahi düşürebiliyoruz. Face ID özelliği sayesinde sadece yüzünüzü telefona göstererek kolayca telefon kilidini açabilirsiniz. Ancak elbette bunu yapmadan önce iPhone 12’ye yüzünüzü tanıtmış olmanız gerekiyor. Ancak, yüzünüzü tanımlarken makyaj yaptığınızda veya gözlük kullandığınızda sonraki kullanımlarda bazen sizi tanıyamayabiliyor, bunu da hemen belirtelim. Böyle bir durumla karşılaşırsanız şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Telefonunuzdan “Ayarlar” bölümüne gidin.
  • Ardından “Face ID”ye tıklayın.
  • Sonrasında, şifrenizi girin.
  • Son olarak; “Alternatif Bir Görünüm Ayarla” seçeneğini tıklayarak, yüzünüzü kolayca tanımlayabilirsiniz.

Bu sayede telefonuzu açmak için sürekli hatırlamak zorunda olduğunuz şifrelerden de kurtulmuş olursunuz.

3- Ekran Görüntüsü Almak İçin Arka Tarafa Dokunabilirsiniz

Apple’ın iOS yazılımı, uzun zamandır birçok harika farklı özelliğin de kaynağı oldu. En son yeniliklerden biri de ekran görüntüsü almayı kolaylaştıran özellik. Artık iPhone 12 ile ekran görüntüsü almak istediğinizde, telefonunuzun arkasına dokunmaz yeterli. Telefonunuzun arkasına kısaca 2 ya da 3 defa dokunduğunuzda ekran görüntüsünü kolayca alabiliyorsunuz. Bu özelliği etkinleştirmek için yapmanız gerekenler ise şöyle:

  • Özelliği etkinleştirmek için telefonunuzdaki “Ayarlar” kısmına gidin.
  • Ardından “Erişilebilirlik” seçeneğini bulun.
  • Sonrasında “Dokunma” kısmını seçin ve “Geri Dokunma” seçeneğine gidin.
  • “Çift veya üç kez dokunma”yı seçin.
  • Ardından “Ekran Görüntüsü”nü seçin.

iPhone 12 akıllı telefonunuzun arkasına iki veya üç kez dokunduğunuzda, artık ekran görüntüsü alacaktır. Bu özellik ekran görüntüsünü tek elle almanızı sağladığından işinizi kolaylaştırıyor.

4- Seri Çekim Düğmesini Kullanabilirsiniz

iPhone 12’de seri çekim fotoğraf çekmek için ses açma düğmesini kullanabilirsiniz. Bu özelliği kullanmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Öncelikle telefonunuzun “Ayarlar” bölümüne gidin.
  • Sonrasında “Kamera” seçeneğine girin.
  • Ardından “Seri Çekim İçin Sesi Açma” seçeneğini açın.

Artık fotoğraf modunda ses arttırma düğmesine basılı tuttuğunuzda, otomatik olarak bir dizi fotoğraf çekecektir.

5- LiDAR Özelliğini Aktif Kullanın

iPhone 12 Pro telefonlar, LiDAR adı verilen özellikleri sayesinde, yakınında bulunan nesneleri 6 kat daha hızlı algılayabiliyor. iPhone 12 Pro LiDAR teknolojisi, yayılan bir ışın ile nesnelerin telefona olan uzaklığını anlamasını sağlıyor. Bu özellik ise, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Max telefonlarda bulunuyor.

LİDAR teknolojisi, daha çok arttırılmış gerçekliğe sahip mobil oyunlarda kullanılıyor ve oyun keyfinizi arttırıyor. Bu teknoloji, mağazalarda gördüğünüz mobilya gibi eşyaları eviniz salonuna 3 boyutlu olarak yerleştirerek, nasıl göründüğüne telefonunuzdan bakabilmenizi sağlıyor. Arttırılmış gerçeklik uygulamalarının kullanımının artmasına paralel olarak, bu teknoloji de akıllı telefonlarda daha fazla kullanılacak.

iphone 12 ozellikler teknosa

6- Şerit Metre Olarak Kullanabilirsiniz

Bazen bir yerde acil olarak ölçüm yapmak zorunda kalabiliyoruz. Doğal olarak çoğumuz yanında şerit bir metre taşımıyor. Bu ihtiyacı düşünen iPhone, şerit metre özelliğini telefonlarına ekledi. iPhone 12 ölçüm uygulaması ile arttırılmış gerçeklikten de faydalanarak artık cihazı mesafeleri ölçmek için kullanabiliyorsunuz.

7- Ekranınızı Sola Doğru Kaydırırsanız Fotoğraflara Gidebilirsiniz

Telefonunuzda hızlıca kamera bölümüne gitmek isteyebilirsiniz. Örneğin; çok güzel bir manzara ile karşılaştığınızda hemen telefonunuzdaki kamera uygulamasını açmak ve kaçırmadan o anı fotoğraflamak isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda işinizi kolaylaştıracak bir çözüm bulunuyor. Eğer telefonunuzun ekran kilidini açmadan, ekranı sola doğru kaydırırsanız; kamera kısmına daha hızlı gidebilirsiniz. Böylece en güzel anlarınızı da kaçırmamış olursunuz.

8- Bilmediğiniz Kişilerden Gelen Mesajları Filtreleyebilirsiniz

Reklam amaçlı hergün gelen çok sayıda mesajdan rahatsız oluyorsanız; bu özelliği kullanabilirsiniz. Yapmanız gerekenler ise çok basit:

  • Öncelikle telefonunuzdan “Ayarlar” menüsüne gidin.
  • Sonrasında buradan “Mesajlar” seçeneğine girin.
  • Ardından “Bilinmeyenleri filtrele” seçeneğine tıklayın

Böylece artık telefon rehberinize kayıt olmayan yerlerden gelen mesajlar, “Bilinmeyen Gönderenler” bölümünde saklanacaktır. Yüzlerce reklam mesajının içerisinde gerçekten önemli olan veya ihtiyacınız olan mesajları da böylelikle kaçırmamış olacaksınız.

9- Arabanızı Park Ettiğiniz Yeri Unutursanız, Telefonunuz Sizin İçin Bulabilir

Bilmediğiniz yerlerde arabanızı nereye park ettiğiniz konusunda endişe yaşıyorsanız bu özelliği kullanabilirsiniz. Böylece arabanızı kolayca bulabilirsiniz. Bu özelliği aktif etmek için izlemeniz gereken adımlar şunlar:

  • Öncelikle telefonunuzdan “Ayarlar” bölümüne girin.
  • Ardından “Gizlilik” adımını seçin.
  • Sonrasında sözkonusu bölümde yer alan “Konum Servisleri”ni açın
  • Ardından buradaki “Önemli Konumlar” kısmını aktifleştirin.
  • Son olarak; “Park Edilen Konumu Göster” kısmını etkinleştirin.

Böylece artık bu özellik de telefonunuzda aktif hale gelmiş demektir. Sözkonusu özellik sayesinde bilmediğiniz noktalarda bıraktığınız arabanızı dakikalarca aramak zorunda kalmayacaksınız. Kolayca bulabileceksiniz.

Tüm bu anlattığımız özellikler dışında iPhone 12’yi kullandıkça sizin de keşfedeceğiniz birçok özellik olabilir. Sahip olduğu tüm bu özellikler sebebiyle bir iPhone 12 sahibi olmak isteyebileceğiniz gibi; Apple markalı ürünlere düşkünlüğünüz sebebiyle de satın alabilirsiniz.

Farklı iPhone 12 modellerini incelemek için hemen buraya tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
oppo a15 telefonu yakindan taniyalim teknosa
Devamını Oku

Oppo A15 Telefonu Yakından Tanıyalım

2020 yılını yoğun geçiren akıllı telefon markalarının başında Oppo geliyor. Her zevke ve bütçeye hitap edecek şekilde farklı…
telefonlar gunes altinda kalirsa ne olur teknosa
Devamını Oku

Telefon Güneş Altında Kalırsa Ne Olur?

Akıllı telefonları nerede olursak olalım yanımızda taşıyoruz. Durum böyle olunca telefonda oluşacak fiziksel hasarlara ve diğer etkenlere dikkat…
iPhone u Webcam Olarak Kullanma teknosa
Devamını Oku

iPhone’u Webcam Olarak Kullanma

İnternet üzerinden görüntülü görüşme uygulamalarının sayısında hatırı sayılır bir oranda artış yaşanıyor. Çoğu kişinin evlerinden çalıştığı bu dönemde…