Akıllı telefonlar, artık hayatımızın bir vazgeçilmezi durumunda. Onlar olmadan hemen hemen hiçbir şey yapamaz duruma geldik. Hayatımızın her anında yanımızda bize eşlik eden telefonlarımız, uzun süreli kullanım nedeniyle en fazla zarar gören elektronik cihazlardan da biri. Özelikle ekranlarının sürekli çizilmesi ve kırılması problemleri ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Ekranı çizilen cep telefonları ise görüş kalitemizi düşürürken; aynı zamanda telefonumuzun eski görünmesine de yol açıyor. Özelikle ekran kırılmaları, uzun vadede telefonlarda daha büyük arızalar meydana gelmesine sebep olabiliyor. Peki cep telefonu ekranınızı nasıl korursunuz? Pratik ipuçları, haberimizde…

Akıllı Telefon Ekranınızı Çatlak Ve Kırılmalardan Nasıl Koruyabilirsiniz?

Cep telefonlarının ekran kaliteleri sürekli gelişiyor. Hatta birçok akıllı telefon markası ekranlarının çizilmelere karşı artık daha dayanıklı olduğu iddiasında. Ancak ekran korumaya karşı mevcut markaların teknolojileri ne kadar gelişirse gelişsin, yüzde 100 koruma sağlayamıyor. Yüksek mesafelerden düşmelerde ya da sert cisimlere maruz kaldıklarında zarar görebiliyorlar. Bu gibi durumlarda meydana gelebilecek olan çizik veya ekran kırılmalarına karşı alabileceğiniz bazı önlemler şunlar:

1- Kırılmadan Önce Önleminizi Alın

Akıllı telefonunuzu çizilmelerden ve kırılmalardan korunmanın yollarından ilki, elbette ki telefonunuzu risk yaratabilecek bazı durumlardan uzak tutmak. Örneğin, cep telefonunuzu cebinizde anahtarınız ile birlikte taşımak çizilmesine yol açabilir. Ya da telefonunuzu arka cebinize koyduğunuzda oturma sırasında kırılmasına yol açabilirsiniz.

Özellikle kadınların çantasında çok fazla miktarda farklı kozmetik ürünleri ve anahtar gibi diğer bazı çizici özelliği olan sert cisimler olabiliyor. Eğer telefonunuzu bunların yanına koyarsanız; uzun vadede mutlaka çizilecektir ya da ufak tefek çatlaklar oluşacaktır. Bu sebeple özelikle kadınların telefonlarını çantalarına koyarken bu gibi materyallerden uzak konumlandırması önemli.

ekran koruyucular teknosa

Çantanızı zaman zaman hızlı şekilde yere attığınızda da telefon ekranınızın zarar görebileceğini unutmayın. Bu nedenle cep telefonunuzu çantanıza koyacaksınız, mümkün olduğunca yumuşak olan farklı bir bölmeye koymanız gerekir. Hatta kumaştan şık bir kese veya kap içerisine koyarak da; önlem alabilir ve maruz kalabileceği zararları azaltabilirsiniz.

2- Şarj Ederken Sağlam Bir Yere Koyun

Cep telefonu kırılmalarının ya da çizilmelerinin birçoğu şarj ederken koyduğunuz yerlerde meydana geliyor. Örneğin eğer telefonunuzu şarj ederken düşebileceği sivri bir alanın üzerine koyarsanız ya da masa ucuna düşmeye çok müsait bir şekilde yerleştirirseniz; telefonunuz çaldığında yarattığı titreşim nedeniyle yere düşecek ve ekranınız kırılacaktır. Bu nedenle telefonunuzu şarj ederken sağlam bir zemin üzerine koymanız önemli. Şarj sırasında çaldığında veya başkaları dikkat etmeyerek çarptığında düşmeyeceği bir konumda yerleştirmeye özen gösterin.

3- Direkt Sıcağa Ve Güneş Işığına Maruz Bırakmayın

Çok sık görülmemekle birlikte, cep telefonlarının ekranının çatlamasına yol açan durumlardan biri de cihazınızın sıcaklık seviyesinin artmasıdır. Eğer cep telefonunuz çok fazla ısındıysa ve bu haliyle kullanmaya devam ederseniz; telefonunuzun ekranında çatlama görülebilir. Aynı durum telefonunuzun direkt güneş ışığına maruz kalması halinde de görülebilir.

Telefonunuzu direkt güneş ışığına uzun süre maruz bıraktığınızda çatlama dışında; dokunmatik alanında da sorunlar oluşmaya başlar. Ekranınıza temas edilen yüzey, dokunuşlarınızı algılayamaz hale gelebilir. Bu nedenle cep telefonunuzu koyduğunuz noktanın direkt güneş ışığına maruz kalmıyor olmasına dikkat edin.

4- Çocuğunuzun Eline Vermeyin

Telefonun ekranının çizilmesi ya da kırılması durumuyla karşı karşıya kalmanıza sebep olan faktörlerden biri de çocuklarınızın cihaza zarar vermesidir. Özellikle çok küçük yaşlardaki çocuklara telefonunuzu verecek olursanız; düşürmeleri veya yere atmaları durumunda cihazınız zarar görebilir. Bu nedenle çok küçük çocuklarınıza oyun oynamaları gibi sebeplerle cep telefonunuzu teslim etmeyin. 

5- Kasko Yaptırın

Akıllı telefonunuzu bahsettiğimiz tüm bu maddelere dikkat ederek koruyabileceğiniz gibi;  bir diğer yol olarak olarak da kasko yaptırmayı düşünebilirsiniz. Cep telefonu kaskosu yaptırarak; ekran kırılmaları gibi durumlarda bu kasko aracılığı ile cihazınızı tamir ettirebilirsiniz. Böylece olası sorunlar ortaya çıkarsa, içiniz rahat şekilde telefonunuzu kullanabilirsiniz.

ekrani cizilen cep telefonlari teknosa

Günümüzde sadece akıllı telefon sigortası yapan sigorta şirketleri mevcut. Bunun dışında telefon satın alırken ek paket olarak da bu tür sigortalar sunulabiliyor. Ancak bu noktada madur olamamanız için hemen belirtelim: Cep telefonu kaskonuzu yaptırırken ekran kırılmalarının bu kapsamda olup olmadığını mutlaka sorgulayın. Çünkü bazı sigorta paketlerinde, ekran kırılmaları kapsam içerisine alınmayabiliyor.

Ancak unutmayın ki, ekranı çizilen cep telefonları veya kırılan telefonlarınızı ne kadar tamir ettirseniz de orjinalliğini bozulacaktır. Bu da telefonunuzu satarken az da olsa telefonunuzun 2.el fiyatına olumsuz yansıyacaktır. Bu durumu mutlaka göz önünde bulundurun. Dolayısıyla ekranınız kırılmadan önce mutlaka önlem alın.

6- Kapaklı Ekran Kılıfı Kullanın

Cep telefonunuzu çizilmelerden ve ekran kırılmalarından korumanın bir diğer yolu da kapaklı ekran kılıfı kullanmaktır. Piyasada çok sayıda bulunan çift taraflı ekran kılıfları sayesinde, telefonunuzu zarar görmekten koruyabilirsiniz.

7- Ekran Koruyucu Kullanmak

Ekranı çizilen cep telefonları veya kırılan telefon camları durumuyla karşılaşmamak için alabileceğiniz pratik bir önlem daha var. Cep telefonunuzu çizilmelerden ve kırılmalardan korumak için en etkili yöntem ekran koruyucu kullanmaktır. Burada hangi ekran koruyucuyu kullanmanız gerektiği de önemli. Çünkü ekran koruyucu seçerken 2D ve 3D ifadeleri ile karşılaşabilirsiniz. Bunların ne anlama geldiğini kısaca açıklayalım: 2D, düz ve kıvrımsız telefonlarda kullanılabilen ekran koruyucular anlamına geliyor. 3D ekran koruyucular ise, kenarları kıvrımlı akıllı telefonlarda kullanılabiliyor.

Kaliteli ekran koruyucu kullanarak cep telefonunuzu daha uzun süre koruyabilirsiniz. Ancak tüm ekran koruyucuların aynı olduğunu kesinlikle düşünmeyin. Piyasada çok fazla ekran koruyucu bulunuyor. Bunların hemen hemen çoğu en iyisi olduğunu iddia ediyor. Fakat  bilinmeyen yerlerden alınan, kalitesiz ekran koruyucular uzun vadede mağdur olmanıza yol açabiliyor. Bu nedenle kalitesine güvendiğiniz ve özelliklerini iyice araştırdığınız bir ekran koruyucu seçmeniz; telefonunuzun çizilememesi ve kırılmaması için çok önemli.

Cep telefonunuzu uzun süre çizilmelerden ve kırılmalardan koruyacak ekran koruyucularını incelemek isterseniz tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
telefon nasil sarj edilir nasil hizlandirilir teknosa
Devamını Oku

Telefon Nasıl Şarj Edilir Nasıl Hızlandırılır?

Akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez cihazlarının başında geliyor. Gelişen teknolojiyle birlikte günlük işlerimizin çoğunu telefonlarımızdan halledebiliyoruz. Mobil cihazlar olduğu…
oppo a15 telefonu yakindan taniyalim teknosa
Devamını Oku

Oppo A15 Telefonu Yakından Tanıyalım

2020 yılını yoğun geçiren akıllı telefon markalarının başında Oppo geliyor. Her zevke ve bütçeye hitap edecek şekilde farklı…
katlanabilir telefon ozellikleri neler
Devamını Oku

Katlanabilir Telefon Özellikleri Neler?

Teknoloji her yıl muhteşem bir hızla gelişmeye devam ediyor. Daha önce bilim kurgu filmlerinde görebildiğimiz ürünler artık hayatlarımızın…
samsung watch 3 ozellikleri teknosa
Devamını Oku

Samsung Watch 3 Özellikleri

Teknolojik gelişmeler sonucunda akıllı cihazlar her zaman yanımızda olması gereken en büyük yardımcılarımız olmuş durumda. Bu ihtiyaçtan dolayı…
iphone ses yukseltme nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

iPhone Ses Yükseltme Nasıl Yapılır?

Bütün cep telefonları, markaların belirlediği ses düzeylerinde piyasaya sürülüyor. Kişiselleştirilebilir bir mobil cihaz oldukları için daha sonra kullanıcılar…