iPhone telefonumuz zaman zaman donabiliyor ya da bazı beklenmedik hatalar verebiliyor. Bu tarz durumları düzeltmenin çaresi bazen fabrika ayarlarına dönmek oluyor. Aslında sadece sorun yaşadığımız için değil, telefonumuzu satarken veya başka birine verirken de içerisindeki tüm kişisel bilgilerimizin ve şifrelerimizin silinmesi için sıfırlamak isteyebiliyoruz. iPhone’u sıfırladığımızda onu ilk satın aldığımız haline geri döndürmüş oluyoruz. Kullanırken kaydettiğimiz kişiler, çalma listeleri, yüklediğimiz uygulamalar, kullanıcı isimleri ve şifreler tamamen yok oluyor. Ancak iPhone’u sıfırlamak istiyorsak atlamamamız gereken önemli bir nokta bulunuyor. İçerisindeki tüm bilgileri kaybetmemek için verilerimizi yedeklememiz gerekiyor. Sıfırlama işlemini tamamladıktan sonra aynı iPhone’u da kullansak başka bir telefona da geçsek bilgilerimizi yedekten tekrar yükleyebiliyoruz. Bu yazımızda iPhone nasıl sıfırlanır ve yedeklenir anlatmaya çalışacağız.

iPhone’u iCloud’a Yedekleyin

iPhone’u yedeklemek için kullanacağımız en iyi uygulamaların başında iCloud uygulaması geliyor. Hem bilgileri yedeklemek hem de yedekteki verileri tekrar iPhone’a yüklemek iCloud uygulamasında çok daha kolay oluyor.

Bunun için ilk olarak “Ayarlar” uygulamasını açıyoruz. Açılan sayfanın üst kısmında Apple Kimliği ismimizi görüyoruz. İsmimizin üstüne dokunduğumuzda Apple kimliği menüsü açılıyor. Bu menüde yer alan “iCloud”a tıklıyoruz ve ekranı aşağı doğru kaydırıyoruz. En altta yer alan “iCloud Yedekleme” seçeneğine dokunduktan sonra tüm bilgilerimizi hemen yedeklemek için “Şimdi Yedekle” kısmına dokunmamız yeterli oluyor. Bunun sonrasında iPhone içerisindeki bilgilerimizin yedeklemesinin tamamlanmasını bekliyoruz.

Apple Kimliğinden Çıkış Yapın

iPhone telefonumuzu sıfırlamadan önce yapmamız gereken bir diğer işlem de Apple Kimliği’nden çıkış yapmak oluyor. Eğer telefonumuzu satacaksak ya da başka biri kullanacaksa bilgilerimize başkasının erişmesini engellemek için mutlaka çıkış işlemini tamamlamamız gerekiyor.

iPhone’umuzdan yine “Ayarlar” menüsüne giriş yapıyoruz. Ekranın üstünde yer alan Apple ismimize tıklayıp Apple Kimliği sayfasını açıyoruz. Sayfanın en altına indiğimizde “Çıkış Yap” butonunu görüyoruz. Buraya tıkladığımızda bizden güvenlik için Apple şifremizi istiyor. Şifremizi girip devam ettiğimizde çıkış işlemi tamamlanıyor.

iphone sifirlama teknosa

iPhone Telefonunuzu Sıfırlayın

iPhone içerisindeki bilgilerimizi yedekleyip Apple kimliğinden de çıkış yaptıktan sonra telefon sıfırlama işlemine geçebiliyoruz. Bunun için “Ayarlar” uygulamasını açıyoruz. Açılan menüde önce “Genel” seçeneğine dokunuyoruz. Ekranın en altına indiğimizde “Sistemi Kapat” seçeneğinin hemen üzerine “Sıfırla” menüsü yer alıyor. Burayı tıkladıktan sonra bizi yeni bir menü daha karşılıyor. Burada iPhone’umuzda sıfırlayabileceğimiz birçok seçenek bulunuyor. Telefonun tamamının yanı sıra, ağ ayarlarını, klavye sözlüğünü, ana ekran yerleşimini, konum ve gizliliği ayrı ayrı sıfırlayabiliyoruz. Eğer bunlardan birini sıfırlamak sorunumuzu çözüyorsa, telefonu tamamen sıfırlamamız gerekmeyebiliyor.

iPhone’umuzu tamamen sıfırlayıp farbrika ayarlarına dönmesini sağlamak için menünün üst sıralarında bulunan “Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil” seçeneğine tıklayarak devam ediyoruz. Bunu seçtiğimizde güvenlik açısından parolamızı girmemiz isteniyor. Ardından yanlışlıkla silme işlemini yapmamış olmak için tekrar her şeyi silmek istediğimizden emin olup olmadığımızı soran bir ekran açılıyor. Onaylamak için “Sil” butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

iPhone’un içindeki tüm bilgilerin silinmesi içerisindeki verilere bağlı olarak birkaç dakika sürebiliyor. Eğer büyük bir depolama alanına sahipsek ve bu alanın çoğu doluysa süre biraz daha uzayabiliyor. Silme işlemi tamamlandıktan sonra telefon yeniden başlatılıyor ve içerisindeki tüm bilgiler yok olmuş bir şekilde yeni olarak tekrar açılıyor.

iPhone’u Ne Zaman Sıfırlamalıyız?

iPhone nasıl sıfırlanır anlattıktan sonra şimdi de ne zaman sıfırlamamız gerektiğine bakalım. iPhone telefonumuzda yaşadığımız her sorunda sıfırlama işlemini yapmak genel olarak önerilmiyor. Dokunmatik ekran yanıt vermediğinde veya uygulamaları kullanırken bazı gariplikler yaşamaya başladığımızda öncelikle iPhone’u yeniden başlatmamız gerekiyor. Telefonun donanım tuşlarını kullanarak yeniden başlatmaya zorladığımızda yaşanan küçük sorunlar giderilmiş olarak açılabiliyor. Ancak yeniden başlattığımızda da çözülemeyen sorunlar varsa son çare olarak iPhone sıfırlama işlemi öneriliyor. Bunun dışında telefonumuzu satarken ya da bir başkasının kullanması için verirken mutlaka sıfırlama işleminin yapılması gerekiyor. Aksi halde kişisel bilgileriniz başkalarının eline geçebiliyor.

Yukarıda donma veya beklenmedik hatalar verdiğinde, iPhone nasıl sıfırlanır anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi iPhone telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Diğer Yazılarımızı İnceleyin